31/10 2011

Mitt palats, min borg, mitt hem och oas. Atmosfär. Det är liksom rätt ord. Mysigt är ett annat som passar bra. Helt fantastiskt. Jag njuter av att gå på mitt brunröda trägolv, sitta på min stol, i soffan, i sängen, på mattan, på golvet, överallt. Köket är inte vackert men vad splear det för roll? Det är fräsht och praktiskt och allt annat är perfekt.


Mamma jobbar några timmar, pappa och tobbe är och badar, Bea och morfar vilar upp sig lite och jag sitter och pluggar anatomi på bästa stället i hela ungern. Lollos lägenhet. 

Finna tusen saker att skriva men det tar vi en annan gång. Nästa anhalt är soffan med kaffekopp, kaka och anatomibok. Vi hörs. Och jag lovar er bilder när allt är klart.

29/10 2011

Dagen med stort D är här. Inte mycket sömn. Pluggat 40 minuter nu på morognen. Tur att jag hade måleri att göra för hjärnan är någon helt annan stan!
Ser ni vad det är?

Ligamenten i en hov och en klöv såklart :D Dessa och alla andra leders ligament, form och skillnader mellan arter tänkte jag kunna till nästa fredag. Hehe. Det får vi allt se.

Ska ta och överge anatomin och packa ihop det sista! 40 minuter kvar tills vi ska mötas :D

28/10 2011

Kom in i världens bästa pluggflow igår men det var tyvärr lite för bra för det höll i sig hela natten med resultaet att jag vaknade hundra gånger och funderade på alla ämnen samtidigt. Det är inte kul. Det som är roligare är att det är ungefär ett dygn tills mamma, pappa och Tobbe kommer. 


jag har sagt det tusen gånger men dagarna går verkligen sjukt fort. Insåg precis att jag storhandlade i lördags och skulle komplettera med bröd (från en annan affär, dom har favvisen) men helt plötsligt är det fredag och inte fasen ha jag köpt något bröd... resultat? Äggfrukost. Bra start på mördar fredagen. Kan berätta lite om den, det kanske är intressant.

8.15-10.00 Anatomy plenary. Det innebär att Prof. Ferenc pratar för fort, ritar för slavrigt, skriver som en kratta och sedan dissekerer lite i hundraåttio och sen är det bara hoppas något fastnat inför tisdagens dissektion.

10.15-12.00 väntar sedan veckans mardröm. 2 timmar Zoology. Det låter kul men det är långt ifrån vad det är. Inte fan bryr jag mig vilken phylum, class, order, genus och spp namn en liten unicellular parasit har. Och inte heller hur hans polare rundmasken rör sig. Ämnet hade kunnat vara intressant om inte proffesorn hade som mål att hinna säga så mpnga ord på en minut som möjligt. 

12.15-13.00 Chemsistry. Ett litet avbrott och en bra föroläsare. Halleluja!

13.15-15.00 Ny professor, nytt ämne, Embryologi. Det blir kul med variation!

Som ni ser. En lång dag utan lunch och börjar med två tunga lektioner. Man är rätt glad när det är över.

Puss

26/10 2011

God morgon!

Sitter och dricker alldeles för starkt morgonkaffe och laddar inför en lång onsdag med 7 h föroläsningar. Alltså, planen var inte att koffein-chocka kroppen eller så, jag bara slutade hälla på vatten aldeles för tidigt och upptäckte det när jag redan hält ut vattnet jag hade kvar. Får skylla mig själv helt enkelt. 

Bjuder på två bilder denna härliga morgon. Den ena är jag nar blev av med tvåäggiettoskulden och den andra på min mina maskot, han heter Affe btw. 

Puss på er!

25/10 2011

Varvar ned och gnager på en morot. Så skönt att röra på sig!
Armarna fick ett tufft pass idag. Måste ju orka välta kor sen.

25/10 2011

Färdig med dagens prov. Det var svårt, väldigt svårt men överlevde gjorde jag. Var gränsen för överlevnad går tänker jag dock inte fastställa innan jag har reslutatet i handen. Hur som helst tänker jag unna mig ett träningspass som belöning.

Jag tycker mig ändå se en framgång i mitt provskrivande. Mindre slarv och hetsighet och mer eftertanke. Jag funderade mig faktiskt fram till ett par reaktionsformler för ammoniak samt några oxider som jag inte kunde utan till. Det känns som ett stort steg då jag faktiskt använde hjärnan ordentligt under press.

Misstänker dock att det är ett par slavfel och så. nej jag misstänker inte. Jag vet. och en reaktionsformel kom jag inte på, kollade upp den nu och det var inte så konstigt, att ammonium är ligand betyder tydligen inte att NH3 måste vara med i komplexet, räcker med NH2 och då hade jag ju kunnat skriva en. Men jag är på det hela taget nöjd så nu ska jag berätta om något annat än mina prov och provångest för det får ni läsa tillräckligt om. 

Jag tänkte berätta att hösten inställt sig i Budapest. Luften är klarare och jag somnar till mysigt regnknatter på fönstret. När jag gick genom parken i skolan så luktade det höstskog. Egentligen är det väl en synomym för ruttna löv men det kändes så härligt att dra ett djupt andetag och fylla lungorna med höst. Vinterjackan är framme och igår köpte jag ett paraply. Te konsumtionen har nästan gått upp till kaffets nivå och soppa är bästa maten. 

Jag myser helt enkelt. Mitt i allt kaos så ligger det en liten varm sten i magen och håller mig igång. Tror det är Jocke power och andra styrkor som gotta ihop sig och peppar mig. Det behövs för det är tufft här. Tufft men bra. Ska ju för fasen bli veterinär.

Skulle kunna skriva i evigheter men jag ska ta tag i anatomin nu, den har fått vila under kemiplugget men nu ska jag lära mig alla joints och ligament. Kör en timme och sen blir det gym. 

Ha en toppenkväll så hörs vi när jag är tillbaka från gymmet!
Puss!

25/10 2011

Well. Jag har inget att säga egentligen men behöver distrahera mig. Om 15 minuter drar jag tillbaka till skolan för att skriva kemi prov. 90 minuter och 7o poäng är ganska bra tror jag. Det betyder att det är många frågor som inte kräver så långa svar. Dock ska jag läsa ordentligt och inte jäkta. Målet är att disponera tiden så att jag är klar fem minuter innan tiden är slut och hinner läsa igenom en gång för att sedan lämna in. Note to my self- inte ändra något under genomläsningen om det inte är uppenbart fel.

Ser mest fram emot att det hela ska vara över. Då blir det gymmet och stor kopp te. VÅgar inte dricka någon nu för då kommer jag säkert bli kissnödig tio minuter efter provet börjat och då dör jag typ. 

Andas. In ut in ut. Kan tilläggas att marianne penna och maskot får följa med. 

Äh. Nu drar jag. Håll tummarna.


24/10 2011

Nervös. Ja. Snack på facebook om hur tyskarnas prov var= HÅLL KÄFT OCH LÅT DET VARA ÖVER NU.

Behöver inte fira med champange. Överlever jag kommer det bubbla i hela mig ändå.

24/10 2011

Idag är det två månader kvar till julafton. Drack även en mycket god cappuccino med kanel på i bibblans kafeteria och tänkte på vintern. Passande.

Räknar dagarna och kryssar dem i kalendern brevid skrivbordet. Spelade lite cirkus miramar och läste kemin en sista gång för att bli på bra humör. Dags att krypa ihop i sängen för lite webbtv och tidig kväll. Håller hårt på det här med uppladdning inför prov.


Det är viktigt. Fullt fokus tar på krafterna och prov 16.15 är inte min kompis!

23/10 2011

Arg tjej räknar ned till flytten. Det ska bli så grymt skönt. För stunden har jag inget internet hemma eftersom mina snälla flatmates inte bryr sig om att den nya routern inte funkar mot windows 7. För övrigt är diskberget är enormt, det är stopp i badkaret, min halva hylla i kylskåpet är invaderad av någons jävla salladshuvud, på mitt hörn på badkaret står det någon annans schampo, min tandborset ligger ovanpå badrumsskåpet för alla hyllor är fulla, min hylla i skafferiet innehåller just nu någon annans vinbärssylt. Förlåt att jag finns.
Juste, de bytte namn på bredbandet också och glömde säga det till mig.
Går förbi min lägenhet ett par gånger i veckan och bara njuter. Den ska bli så grymt mysig. Varma färger, fint, fräscht och mitt. Mitt eget liksom. 
På fredag kommer familjen och flyttar med mig. Bäst. Bäst. Bäst.

Sitter på Costa cafe just nu. Det är rätt mysigt men jag är för irriterad för att plugga bra så ska gå hem och fixa lunch och göra ett nytt försök. Regnet gör inte humöret bättre kan jag ju säga och inte heller botanik miniprovet imorgon. Jag har inte tittat på slidsen så det ska jag nog göra efter lunch. Det blir ett litet avbrott i kemin.
Fred på jorden.

21/10 2011

Fredag igen. Jag vet inte hur det gick till men det blev så. Jag har sett farm emot den här helgen av flera orsaker. För det första är jag galet trött, för det andra behöver jag ägna mig åt kemin på heltid och för det tredje och absolut bästa så vankas det tjejmiddag hos Carline ikväll. Jag får lite dåligt samvete då jag nu slänger alla kemiböcker i en hög där dem inte syns men jag vet att jag är värd, har tid och behöver slappna av idag. 

Alltså blir det nu en stunds vila på sängen och sedan tar jag mitt rödvin och går på kalas. Så himla mysigt.
har en liten crush på 3 doors down. har det ibland. Så himla bra!

20/10 2011

Biter ihop, dricker kaffe och taggar till. Bibblis nästa! Om jag är duktig så belönar jag mig med träning senare ikväll men det beror på hur effektiva bibblistimmarna blir. Puss!

Utkast: Okt. 20, 2011


Jag har ingen bild där jag inte ler sådär konstigt, visar BH'n och har ett veck över rumpan, men morgonens fundering är om mamma och pappa ska få ta med sig klänningen ner till mig eller inte. Vi har bal 12e november och det vore roligt att använda klänningen mer än en gång i livet. Funderar dock på om den är så himla fin eller om det bara är jag som tycker det efter alla timmar det tog att sy den i slöjden?!

Kom precis hem efter en kort dag med bara biophysics på chemat. Kokar tortellini och tittar på resultatet från skallen provet. 59%.

Jag är mycket besviken på min klanitghet då jag egentligen var helt säker på alla utom en fråga men åkte dit på felläsning och stressslarv. Kan berätta att skillnaden "name the openings from the rostral opening eller in the rostral opening" ger -15 % och det är inte roligt. Det är även stor skillnad på att ange något lat->medial eller tvärt om. Jag är besviken men inte knäckt. Jag är trots allt nöjd på något konstigt vis för det här är verkligen en smäll på fingrarna "Lollo, läs frågor ordentligt" och det visar att jag hur som helst pluggar på rätt sätt eftersom jag kunde allt på provet och kan det till final examen i jul, då det faktiskt spelar roll. 

För att nå exemption måste jag nu ha 83% på nästa prov. Det är svårt men inte omöjligt, det visade det sig ju på det första, men jag tänker faktiskt inte prioritera det. Jag tänker prioritera kemin då den är viktigare att lyckas med. 

Lunch dags. Ska bli så gott med tortellini, har verkligen längtat :)
Stor kram!

19/10 2011

'
Fina Mickan fyller år idag. Grattis!
Jag saknar henne.

18/10 2011

Skruvat en key question och ett par till. Bara sånt där dumt slavrande så nu kanske det blir ett misslyckande. Det är inte hela världen för nu kan kemin få mer fokus och det behöver den! Ska bara dricka ur kaffet och sedan sammanfatta allt jag tänker kunna till kemiprovet på tisdag. Ush.
Kan inte beskriva med ord hur mycket jag hatar den här jävla kemikursen. Jag hatar läraren, labbet, att lära mig utantill, ångesten, nervositeten och pressen. Jag lovar, om man kunde mätta luften med ångest så skulle det ligga precipitates till taket i kemisalen. Som ett gäng rådjur under jaktsäsong. 

Hur som helst hjälper det inte att hata, men att klaga lite hjälper faktiskt. Jag ska nu krypa upp i sängen och sätta tänderna i kemin. 

Köpte havrekakor på vägen hem också, kemin gör mig inte bara arg, den gör mig fet också, men det är ok. Sålänge provet går bra kan jag tänka mig en valk eller så.


Vid 6 blir det middagsskype med min karl. Tack fan för det.

18/10 2011


Beger mig till skolan för min första dissektion av hund. Här är från dissektionen i gymnasiet. Det blir andra bullar idag, nu måste man ju veta vad man gör och inte bara leka. Insåg att detta är Mc3 Eq med trochlea metacarpi och its saggital crest. Sitter även något ligament i kanten av trochlean men jag har ingen aning om vad det är, i några minuter till.
Det ska bli så roligt!


Dock är det kemiförhör efteråt och det är mindre roligt.
Ha en toppen dag :D

17/10 2011

Hej!
Klockan är lite för mycket men jag varvar ned efter ett pass på gymmet. Innan jag begav mig var hjärnan helt slut efter tidigt prov och galet kemiplugg men kroppen var pigg och behövde skakas om. Körde ett rätt hårt arm/bröst pass och det käns underbart skönt såhär efteråt. Min kropp och min hjärna ska alltså båda sova gott och inte vara nervösa inför dissektion och kemiförhör imorgon.

Pratade med min karl på ett bra vis och tittade runt lite i bildmappen efteråt. Bilden ovan är våra tassar på en rauk i solnedgången på Fårö. Det syns inte på bilden men det är med feeling i den än vad som syns.
Saknar mina röda converse men dom har gått i kobajs, åkt flak och gått sönder = fick inte åka med till Ungern.
Sov gott!

17/10 2011

Skulle döda lite för denna vuxensparkdräkt. Håller till godo med strumbyxor och collegetröja så länge men på bilden står på önskelistan.
Överlevde mitt prov trots en dålig nattsömn. Jag hade tur och väntar otåligt på reslutatet. 

Ska slänga mig på sängen och smälta maten/vila upp mig för att sedan ta tag i kemin. Tycker jag är värd lite avslappning innan nästa etapp = Midterm i oorganisk kemi. Sug på den ni och försök hitta något tråkigare.
Puss!

16/10 2011


Nu är det en sån där kväll före prov och jag är lugnare än vanligt. Har förlikat mig med att jag behöver mycket tur för att det ska gå bra imorgon och att det inte spelar så mycket roll hur det går. 

Hur som helst så var det julskyltat i ett par affärer idag. Det var lite läskigt sådär. Tiden går så fort och till jul ska jag kunna mycket saker. Men det blir bra.

16/10 2011

Fredags morse!
På tisdag är det min tur att sätta kniven i vovvens leder. Det blir spännande! Ska bara överleva måndagen först!

15/10 2011

Hej igen. Nu har jag väntat på energi i en timme och den finns inte. Går och handlar god middag så kanske den hittar fram? Blir faktiskt galen på ossa petrosa et tympanica som jag efter mycket om och men bestämt mig för att kalla hela klumpfanskapet. Någon som har en bättre idé?

Är förövrigt grymt sugen på tomater. Fråga mig inte varför men det ska hur som helst ingå i min middag. I vilken form har jag dock inte bestämt. 

gabahdadadada. Så låter det i min hjärna just nu. rörigt liksom!
Puss och kram och hoppas ni har en roligare lördag än jag!

15/10 2011

Sitter och slösurfar lite och försöker hitta min hjärnas kraftreserver. Jag vet att jag har sådana någonstans men just nu hittar jag dom inte. Spenderade dagen på bibblioteket men det räcker inte idag. Jag behöver ägna några timmar till åt skallen och kanske lite mer åt kemin också. 

Mina förut så valkiga stallhänder har blivit ganska släta, inte sådär att jag skulle säga att som är mjuka men mindre hårda. För att kompensera avsaknaden av de vanliga hårdheterna har en ny utveckalats. Den sitter på högt upp på långfingret på högerhand. Alltså där pennan ligger!
Har ingen lust att den ska bli enormus så försöker variera mig lite. Det nyaste är skrivstil. Det var många år sedan men det gör pluggandet roligare!

Kakmonster

Aldelse för många kakor och aldeles för oeffektivt plugg. Var det trött tjej eller? Planerar resa för karlen och glor på outsiders ist. Det är mycket roligare och välbehövligt. Det ska bli så skönt att ha hit honom igen men det dröjer ett tag. Tyvärr finns inte tiden just nu. Det är lite knäppt med skolan men jag håller på och lär mig så sakterligen. Känner mig rätt kasst förberedd inför anatomiprov på måndag och kemifrågor på tisdag men det löser sig på något vis.


Höst på Fårö. Det hade varit fint. Men nej. jag ska bara bli veterinär först :)

14/10 2011

Fredagkväll i mitt kryp in. Jag håller mig här/på bibblioteket i helgen och pluggar min anatomi och kemi. Inte den roligaste fredagen men med classical study music, whisky, cola och några kakor så är det inte så illa. Tänkte faktiskt hoppa i säng vid tio och titta på något hjärndött webbtv program och varva ned. 

Skrev kontrakt till lägenheten idag. Alla pratade ungerska utom jag och jag såg tiden flyga förbi men efter 1,5 timmars småpratande och pappersfix var vi klara. Skönt att det är gjort. 

Och det bästa av allt, jag får ha katt, väntar nog till efter jul med det men sen ni, då blir det en pälsboll.

13/10 2011

Ska träffa hon som bor i min lägenhet och köpa lite möbler av henne ikväll. Imorgon ska jag skriva kontrakt. Grymt! Ska fråga om jag får ha en liten misse i lägenheten. Vore så mysigt med lite sällis och något med päls.

11/10 2011

Finns sånna där kloka gamlingar i min klass. Tur är det! Idag blev jag beordrad vila av en dam på hela 24 år. Damen talade av egen erfarenhet så det är bara att lyssna och bädda ned sig efter en lång dag. Havrekaka och vaniljte också. Formaterar om hårddisken för en lång dag imorgon.


11/10 2011

Överlevt. Ja. Men jag måste plugga kemi till nästa tisdag samtidigt som jag pluggar anatomin till måndagen. Det måste gå helt enkelt. Precis druckit upp kaffet och hoppat i mysbyxor och stor collegetröja. jag tänker alltså inte matcha bibblans stiliga inredning. 

Kilar hemmåt vid middagstid och sedan blir det en lugn kväll och en god natts sömn. Det måste jag liksom känner jag.

11/10 2011

-Grattis på sex veckorsdagen Lovisa, får man be om en kommentar såhär en grå tisdagsmorgon?
- Tack för det. Jodå, det känns bra! Tiden har gått fort men det är bra. Sex veckor närmare min röda distriktsveterinärbil. Tisdagsmorgonen är dock lite för grå för min smak, inte bara grå för molnen utan även av dålig nattsömn och de läskiga lektionerna.
Tisdag= ont i magen dagen. Anatomy practical och sen chemistry practical efter det. Det är läskigt, jobbigt och ångestframkallande. Sovit kasst och drömt att jag hoppade simhopp i en hamn tillsammans med Tobbe och att jag och Jocke sprang runt i ett hus och letade sovplats och halkade utanför fönstret. Helt knäppt. 

Det betyder att en bra frukost med mycket kaffe är på sin plats. Lyxar till det med en skål túró med aprikospure/sylt. Ungrarna kan sina aprikoser kan jag lova.
Laddad. Nu kör vi. Puss.

Åh herregud!

Alltså, det är nått fel, något är galet, konstigt, lurigt, någon annan skrev mitt prov, det är felprocenten som är angivet eller så har jag glömt bort min kod eller så var gud närvarande på ett litet moln brevid mig. Hur som helst.
83% på benprovet. Alltså jag fattar inte hur det gick till. Nästbäst. 4 st. har 75+. herrgud. Jag tror jag drömmer lite. Oj. Hur som helst så drar jag till gymmet nu. Fick lite energi precis! Provresultatet, fudge och havregrynsgröt är en bra kombo.
Tänkte egentligen skriva ett sånt där fint berättande inlägg men nu blev det såhär haha. Tokfnatt!

10/10 2011

Precis klar med genomgång av mina botanikflashcards. Jag är nöjd med upplägget denna gång och kan botaniken precis lagom dåligt. Det är rätt prioriterat då det kommer vara fem 1 x 2 frågor. Det är lite ovant men som tidigare sagt, jag vänjer mig succesivt med systemet. 

Gårdagen blev sådär perfekt som den skulle bli. Effektivt plugg, shopping och en lugn söndagskväll. Halva Budapest var och shoppade så det var trångt och mycket köer men det var okej ändå. Vi betade av typ 1/5:e del av Arenas alla butiker och jag kom hem med lite sådär tråkbra saker som underkläder och nya hörlurar. Blev en rejäl lunch också. Det var länge sedan jag åt en så välsammansatt lunch. Ris, kyckling, sås, bröd och sallad. tenderar att bli antingen eller här annars!
Candy king finns på Tesco också. Köpte fudge och blev lycklig. blev ännu lyckligare när jag gick hem i den lågt stående höstsolen, andades relativt frisk luft och mumsade på mina fudge. 

Dags att bege mig mot skolan. Blir en kort dag och sedan bibblan. Puss!

9/10 2011

Tio timmars sömn och ösregn som smattrat mot fönstret. Det lovar en bra och effektiv dag! 

8/10 2011

Många inlägg när skallen behöver rensas. Är faktiskt inte på topp. Det erkänner jag. Dock ska jag ändra på det. Gjort allt på att göra listan (utom kemin, men jag har mågra minuter på mig) pratat med karlen och köpt blommor. Allt för att ordna upp mitt humör. Blir lite shopping med Andrea och Sanne imorgon. Allt för att fixa det här. Ok?
Vaknar till det här imorgon. Då kan man inte bli annat än glad! :)

8/10 2011

Var är karlen liksom ?
Och havet, familjen, vännerna, djuren och skogen?

8/10 2011

Upp och ned. Ut och in. Felvänt. Tyst som en mus och ber om ursäkt för att jag finns. Inte fan räcker det. Tog grönsaksbuljong i min pasta till lunch. Den var god och stod på kryddhyllan som jag får använda (Det sa dom första dan, sådeså.) men nu är den borta. Ingen big deal, det var väl någons favorit eller var dyr eller något men kan dom inte bara säga det till mig? 

Ni förstår inte och då slutar ni konversera, ni hälsar, inte mer än så. Ni låter på nätter och mornar, ni occuperar badrummet och ni diskar knappt. Det ska bli så jävla skönt och flytta. 

Tiden kan få gå lite snabbare. Fast nej. Jag måste ju hinna plugga lite. Blockad för tillfället. Blir galen på lamina hit och dit och på nasal cavity i allmänhet. 

Får se vad kvällen har att erbjuda. Eventuell utgång men just nu vill jag mest dö under täcket. Eller under anatomiboken.

Sluta klaga Lollo. Du är här för att du vill och du betalar för det. B I T I H O P och plugga. Kom igen nu.

8/10 2011

Lunchpaus. Förmiddagen gick i kemins tecken vilket innebär att eftermiddagen ska spenderas med anatomin!


Passade på att fota skylten vid entren till mitt gym. Den förklarar varför jag inte hittade det på en gång och varför det har väldigt få besökare! Skenet bedrar dock. Det är ett toppen gym men de ligger typ 15 år efter. Dags att uppdatera loggan?

7/9 2011

Avrundar en väldigt sen och god middag med en stor tekopp och havrekakor. Jag har massor med energi vilket stärker påståendet att man får energi av att träna och motiverar mitt köp av gymkort ännu mer. 

Idag blev en bra dag på många sätt, för det första kom hösten kom till Budapest idag. Jag har saknat den och varit trött på värme nästan sedan jag kom hit. Värme i sig har jag inget emot men mitt i storsdaden, under svart snedtak och med skolböcker som måste läsas uppskattas lite regn, moln och kyla.

En annan mycket bra sak var anatomi plugg hos Caroline. Det redde ut tusen frågetecken och var mycket trevligt. Insåg dock att jag har 9 dagar och 13 bilder. Det säger inte er så mycket men poängen är att det är omöjligt så jag måste prioritera. Hitta det som är viktigt, strunta i det som är mindre viktigt och sen inte lägga undan kemin under tiden. Det är inte enkelt men med envishet, kaffe och godis så går det. Sådeså. 

Dagen innehöll säkert fler bra saker som jag inte längre kommer ihåg. Skulle dock ha blivit någon form av utgång men alla var trötta efter denna vecka så det blir ett nytt försök imorgon. Lika bra det egentligen. Jag ska sova en såndär toppen natt och sedan trycka in massor med anatomi i huvudet imorgon. 

Sorterat pennorna i färgordning. Det betyder sovdags. Mycket och göra imorgon. Galet mycket faktiskt. Men det löser sig, det gör det alltid.


Har ni tänkt på hur gott det är med fisk föresten? Om inte, bo i ett land utan kust ett par veckor. Sen älskar ni lax. Jag lovar nästan.

Sov gott!

6/10 2011

Grattis! jag älskar dig mest!

3/10 2011

Känns rätt bra idag. Jag vet inte varför. Jag kan inte skallen till practicalen imorgon och har inte förberett så mycket kemi som jag borde gjort men det spelar ingen roll. Det känns bra liksom. Ska ju bli veterinär förfan.

3/10 2011

Tidspress är väl det man kan säga om provet. Jag tror inte på några 75% då jag kan dra mig till minnes allt för många slarvfel. Dock är jag nöjd ändå. Jag tror jag skulle bli godkänd om det var ett riktigt test så att säga. Det visar en ok pluggteknik som förbättrades under resan mot provet. Tar lunchbreak i fem minuter till, sedan väntar en heldag på bibblan. Kemi och anatomi blir det, dags för skallen och oorganisk kemi. Ska äga på kemin hehe. Mest för att jag vill visa Tamas, önskar jag kunde säga att jag vill äga för att det är viktigt, kul eller för min egen skull men så är det inte. Han är min motivation just nu. Sådeså.

2/10 2011

Ätit alldeles förmycket nervös-choklad och är less på anatomin nu. Skiter i den, sover gott och hoppas på en bra dagsform imorgon. 

Försöker att inte ta så alvarligt på det. Försöker se det som:

  • Övning i att misslyckas. Bäst att börja när reslutatet egentligen inte spelar roll
  • Test för att se om studietekniken varit rätt
  • Test för att se om antalet pluggtimmar varit lagom
  • Introduktion i provskrivandet här ner
  • 2 av 120 klarade det förra året, alltså 75% på alla delar. Så jag är inte sämst om jag inte klarar det
  • avslut på moment ett. Dags för skallen.

Ni ser, hur det än går så är det ett bra test. Sådeså.

2/10 2011

Det jag inte kunde igår kommer jag inte lära mig idag. Så är det bara. dagen före ett prov så är jag less på ämnet och skiter i allt. Var och käkade iaf, och åt glass. Den var jag värd. Lägger mig på sängen med anatomiboken nu och ser om något fastnat!

2/10 2011

2:a oktober och jag sitter med fönstret på vid gavel i shorts och linne. Har precis avslutat morgonens planerade tvåtimmars anatomipass. Ska göra mig i ordning och byta miljö. Tänkte ta tramen över petöfihid till Allee och sätta mig där. Ska unna mig en utelunch också, tycker jag är värd det en dag som denna, får se vad dom har att erbjuda, sushi vore gott!

Endast jag och Sebu här, de andra är hemma över helgen så jag fixade havregrynsgröt till frukost då jag fick plats i köket och det inte stod disk överalllt! Det var så gott och satt sådär bra i magen som bara gröt gör. Jag är alltså redo för en bra dag med sol, plugg och utelunch. 

Haha hittade nostalgiramar i mitt webcam program!

1/10 2011

I princip försöker jag att inte tänka på nackdelarna detta äventyr innebär men ibland är det svårt att låta bli.

Just nu flyttar mina två bästa vänner i världen ihop med sina fästisar. Jag är så lycklig för deras skull!

Det som karvar och skär lite i hjärttrakten är att jag inte är en del av det. Allt som vi pratat om, allt som vi fantiserat om, alla idéer och önskningar. Tusentals samtal fram och tillbaka, sådär som tjejer gör liksom. Funderar på hur det hade varit och vara hemma och hjälpa till och bära soffor, välja gardiner och porslin, sådär som man gör. 

Nu är det inte så. Jag pluggar istället och det är inget att vara bitter över. Jag ville bara säga att det är tråkigt. Att jag saknar dem. Så otroligt mycket. Det blir en skypning snart. När flyttar och skola lugnar sig. Det tröstar jag mig lite med. 

Slumpen eller ödet, men vi flyttar alla tre innom en månad. Jag i ungern och Hanna+ Dennis och Mickan+ Jens i stockholm och jag i Ungern. Bara min karl som inte flyttar men han är på mitt lag, sådeså. 

Bytte läsesal på bibblan idag, det spelades in någon film eller något i den vanliga salen. Det var bra. Omväxling förnöjer och jag känner mig rätt nöjd med livet i allmänhet, utom att jag inte är i sthlm och flyttar med mina tjejer, men annars är det lugnt. 

Tar det lite lugnt ikväll, hänger med Grooveshark/eminem, pluggar karpus/tarsus och ska snart ge upp och krypa ned i sängen och titta på hollywoodfruar. En lugn kväll. Det var länge sen.

1/10 2011



Första oktober och jag tänker på sommaren. Det finns en anledning till det, en bra anledning, det ÄR helt enkelt sommar här. Sitter i shorts och ska snart dra till bibblan, om sisådär en minut borde jag gå men jag vaknade sent så ska bara få i mig kaffet och handla lite lunchmat på vägen. Ska spendera dagen 10-16 på bibblan och sedan slappna av hade jag tänkt. Vi får se hur det går. Men det vore bra.

Bilden är tagen i farten en sommarmorgon då jag var påväg till jobbet. Det såg så skönt ut för kossorna. Ligga och idissla i morgondimman och inte ha några andra planer än att äta, sova, idissla, pussas lite, bajsa lite och så börjar det om igen.

Kor är sympatiska varelser.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0