30/12 2013





mamma har ridit med mig och hanna, sen blev det troll hunting med mina australiensiska kusiner. Mycket skog och frisk luft. Balsam för själen.

25/12 2013



Nallebjörnen colina som skött sig utmärkt nästan hela passet för hon blev kissnödig i slutet. Stackarn.

24/12 2013


God jul!

23/12 2013



Dan före dan. Härligt på alla sätt. Tillbringar mer tid i stallet än hemma.

20/12 2013



Jullov! var först in och först ut från examen, så som jag vill ha det. Fick ett litet general topic, size and shape of bacterias and their examination under the light microscope och några andra sorters microscope. Specific fick jag streptococcus, enterococcus, lactococcus, anaerobic cocci and lactobacilli. Ett stort topic som jag slitit lite med och faktiskt tittade igenom när jag drack morgonkaffe. Jag kunde inte allt men mycket och han var nöjd och skrev en femma i boken. Tack och god jul!

Nu ska jag sova en stund, storstäda, packa, handla lite, betala en räkning och fira. Planet går kl. 06.05 så mindre än ett dygn tills jag landar i sverige!

20/12 2013

God morgon kära ni! Idag är en sån morgon då magen snurrade tre varv och frukost var uteslutet... Tills jag kom ner till bageriet i tunnelbanan, där låg en nybakad äppelpaj och väntade. I tentaperiod är allt tillåtet. Hoppas den gav lite energi för det behöver jag efter tre timmars sömn. Håll lite tummar om ca 27 minuter är ni snälla, så ska jag se vad jag kan få fram om bacterier.

19/12 2013



Fick precis nutritionreaultatet. Vi var ca. 150 personer som gjorde examen. Jag är en av de tre treorna utdelade. Det är vilt! blev lite väl uppvarvad av det här men ska försöka sova nu.

19/12 2013

Jag funkar inte innan det där jävla resultatet kommer. Han sa torsdag eftermiddag och det är ta mig fan torsdag eftermiddag *rabblar en ramsa med alla svordomar jag kan på alla möjliga språk*.

ägnar tiden åt att uppdatera mailen istället för att läsa till examen imorgon. plåga.

19/12 2013

Jag är mer nervös för nutritionresultatet som ska komma under eftermiddagen en för min bacteriology examen imorgon. Det säger ganska mycket om vilken ångest jag har över nutrition. Kollar telefonen var minut för och se om det trillat in något mail. gått igenom provet i huvudet många gånger och hittat så många fel. säkert 10 som jag vet är fel och så lägg till 10 vilda gissningar och 10 felläsningar så har jag failat men man vet aldrig. snälla låt dom komma nu!

18/12 2013


Blev en ledig plats på bakteriologiexamen på fredag. Halleluja. En dag till att läsa på. Så skönt och inte ha dagen före exameb ångest idag, den sparar jag till imorgon. Suttit på ett härligt bibbliotek till 8 och sitter nu på medicinarnas dygnetruntöppna bibblio. Jag gör ingenting halvdant.

17/12 2013

Så, nutrition department bestämde sig för att smälla oss hårt på käften. Omöjliha frågor som inte hade något med förståelse att göra. Bara detaljer och allt jävligt som dom kunde komma på. Jag har inte gissar så mycket på ett prov någonsin tror jag. Jag får resultatet på torsdag och planerar inte om före jag vet om jag failat eller inte. Ledsen och arg. oshysst spelat.

16/17 2013

Jag är så nervös att jag vill kräkas. ärlig talat så mår jag illa och känner att jag inte kan något alls även om jag vet att det är fel! Jag tror jag gör examen värre än vad den egentligen är för att det är en examen många bär med sig vidare. Jag har läst och förstått även om jag inte kan allt men man ska inte kunna allt. Jag vill ha en fyra eller femma för exemptionet och det brukar jag få med mindre ansträgning än såhär. Fyra är 80% rätta svar och jag tror det är 80 frågor, alltså kan jag ha 16 fel och det är ganska många. Ska titta igenom materialet ett par gånger idag och sen lägga mig på soffan och andas djupt.

15/12 2013

Fallit ut en aning ur fokus så svarar på nästa fråga. Egentligen är det "vad är det värsta du varit med om?" men den tänker jag hoppa över. Allt passar sig inte dela på nätet. Frågan efter är "vad är ditt drömjobb och varför?"


Ni kanske kan gissa vad det är? Veterinär såklart. Varför? Det finns tusen anledningar jag kan komma på men ingen nackdel. För mig finns det inget annat.

♡Jag förderar djur över människor

♡Det är konkret, du ser vad du gör på en gång och du får hjälpa djur varje dag.

♡Jag kommer visstas där jag trivs bäst hela dagarna. Alltså på landet.

♡Det är spännande och utmanande. Det är naturvetenskap. Du kan aldrig kunna allt, det forskas hela tiden och jag kommer utvecklas tills jag pensioneras.

15/12 2013



Tredje ljuset brinner. Det btyder att det är hemgång snart. Bara två examen först...

13/12 2013

 
Läser om vitaminer och mineraler och blir lite galen. Det verkar som allt kan ge dermatit, men alla dermatiter är en aningen olika. Jag är lite stressad över nutrition. Det är nämligen så att om man får en fyra eller femma så blir final till sommaren väldigt mycket enklare då man slipper tenta av den delen som vi läser nu.  Jag har dumt nog bestämt mig för att ta bacteriologin 1½ dag efter nutrition så ja, jag behöver läsa sådär 14 timmar om dagen. Inte hållbart i längden men i fyra dagar till ska det nog gå. 
 
 
Hur som helst är nästa punkt på listan "fem saker som skulle göra dig lycklig just nu"
 
 
* Jag skulle bli väldigt lycklig av att komma hem och hänga med alla jag tycker om. Som på bilden ovanför, två av mina tre favorit killar. Bara bror som saknas
 
*En ridtur med Hanna. Eller jag behöver inte ens rida, det räcker med häng i stallet. 
 
*En fyra eller femma i nutrition
 
*En dag utan något att göra, alltså utan att behöva öppna en bok. 
 
*Att någon lagade middag till mig och masserade mina axlar. 

11/12 2013

11/12/13- Det är inte ofta det mina damer och herrar. En gång för att vara exakt. Nästa fråga på listan är "10 saker du skulle vilja säga till ditt 16 åriga jag". Det är svårt men jag ska göra mitt bästa.

*Våga låta folk älska dig, låt dom komma nära. Dom bits inte.

*Stressa inte, du blir veterinär iaf.

*Lyssna när folk säger att du är duktig. Ta till dig och lägg i självförtroendebanken

*Säg nej. Man behöver inte jobba varje helg.

*Det där hålet i naveln, ge fan i det när du lever i en miljö med ko/hästskit och aldrig rena fingrar.

Det var sju. Det är jag nöjd med!

* Umgås med folk som ger bra energi, struna i de andra

* Lägg ned lite tid på din engelska även om du haft 10 olika lärare sedan du började läsa det. Det lönar sig i längden.




10/12 2013

Äter fiskpinnar och klyftpotatis till frukost, lyssnar på Lucy seven och läser om pododermatitis hos änder och svanar. Examenperioden gör mycket konstigt med en. Krigar vidare och tänker på hur fantastiskt mitt jullov ska bli.

8/12 2013

Nästa uppgift i frågelistan är att berätta om tre rädslor.

1. Att någon jag tycker om ska försvinna. Ingen i min närmsta närhet har gått bort (peppar peppar) och jag hoppas det tar många år innan jag måste hantera detta.

2. Jag är rädd för eld. Jag hade en återkommande mardöm när jag var liten. I den såg jag min familj brinna inne medans jag stod i en sån där sky lift som brandbilen har.

3. Jag är rädd för att bli en dålig veterinär. Tänk om jag helt enkelt inte minns vad jag lärt mig, har en dålig känsla eller fattar fel beslut?

Jag hoppas morgondagens fråga är roligare för nu fick jag lite ont i magen.

7/12 2013



Sitter på lördagslektion mes öronproppar och läser om bakterier. har inte tid att lyssna även om det är lite spännande. Just nu pratar han om artrit i igelkottar. Nina kom på den bra ideen att ta en sån där lista och svara på en fråga om dagen för att göra bloggen lite mer spännande och mindre fylld med tenta ångest. Den första uppgiften på hennes lista är "nämn 20 saker om dig själv" så det tänkte jag göra!

1. Jag är rädd för stora, svarta, skällande hundar för att jag blev jagad av grannens rottweiler när jag var liten.

2. Jag har 6 hål i öronen. 1 i höger och 5 i vänster

3. Grey's anatomy är min absoluta favoritserie men jag har inte sett sista säsongen för att inte använda tid till det i examensperioden.

4. Jag kan äta gröna oliver som godis

5. Jag tycker om att promenera utan sällskap.

6. Jag har aldrig vart i Norge, något som mina norska vänner skäms över.

7. Jag köpte min första foundation 21 år gammal.

8. Jag kan stå 6 min minuter i plankan.

9. Jag älskar frozen cheesecake

10. Jag har funnit en nål i en höstack

11. Jag har inga problem med småkryp, utom tvestjärtar.

12. Jag älskar att läsa. Gärna deckare och självbiografier.Har en full hylla med pocketar här i Ungern.

13. Jag gillar inte fåglar och har blivit bajsad på tre gånger.

14. Jag kan inte sova om jag får i mig koffein efter kl.4. psykologiskt eller ej vet jag inte.

15. Jag examenaläser med hårdrock eller r'n'b i lurarna.

16. Jag drömde om att bli jockey men blev för lång och för tung.

17. Engelska var mitt sämsta ämne i gymnasiet och jag är otroligt känslig för komentarer om min engelska för att jag fortfarande tror den är så dålig. Fast den egentligen inte är det.

18. Jag älskar att dissekera/ obducera.

19. Jag vill ta motorcykelkort här innan jag flyttar hem.

20. Jag äter inte tonfisk/tigerräkor när det går att undvika, för att spara på vår miljö.


2.

7/12 2013

God morgon readers!
 
Hoppas ni har tagit er en lördags sovmorgon, något vi inte har kunnat göra då det nämligen var sign up för de sista två examen idag kl. 08.00. Jag var mer nervös för detta än för mitt midterm igår och låg och funderade länge igår på plan B, C och D. En sekund över åtta tryckte jag på register för bakteriologi den 20e december, bara för att i nästa secund bli utkastad från Neptun och förvägrad att logga in. Efter ca. 20 secunders hållande av andan och puls på 300 blev jag insläppt och hör och häpna, fick plats den 19e december! En dag mindre och läsa på men en examensplanering som kan fungera! Fick Patologin den 10e Januari också så jag tror jag kan andas ut nu. Ska svepa en kopp kaffe och gå till skolan för fortsättning av electiven som jag hade igår. Ha det bra!!
 
 
17e December- Nutrition
19e December- Bacteriology
10e January- Pathology
23e January- Labd och patophysiology
28e January- Animal breeding
 
 
Nu är det bara köra! Utan säkerhetsbälten, krockkuddar och hjälm. Bara gas och våghalsighet. 

6/12 2013

Sitter på en elective course som ska handla om zoo och vilda djurs sjukdommar. Den hålla 2*4 timmar och har de senaste två timmarna handlat om pathogener i fåglar. Då vi tredjeklassare inte läst någon parasitologi, fågelpathologi eller a pecific pathology är jag helt lost. kul kul

6/12 2013



Det här är min nya favorit app. Den blockar allt utom att ringa och skriva sms så jag kan inte smita in på facebook eller liknande när jag borde plugga. selfcontrol heter den. Ska läsa igenom mitt midterm material lite halvhjärtat och sedan gå och ha midterm. Den här veckan har tagit hårt på mig så jag förväntar mig inga stordåd.

6/12 2013



Sistaminuten pluggning av ett gäng svampar till dagens bakteriologilabb. Jag har midterm imorgon och har sovit dåligt några nätter i rad så det går inte allt för snabbt uppe i skallen. Det blir nog en sån där dag när man skrattar åt allt för att hjärnan är off.

4/12 2013

Jösses, tiden går fort men jag är förhållandevis lugn. Jag brukar ha panik vid den här tiden men jag har nog lärt mig hantera stressen lite bättre. Fick dock inte sova ordentligt inatt men det går att lösa med red bull. Sitter på bibblio och läser om olika sorters väskor som kan samlas i kroppshålor. (heter det så? body cavities). Framför mig sitter två skräckslagna förstisar och läser till sin anatomi1 dissection. Dom läser mina practical topics! haha! funderar på om jag ska ge mig till känna eller ej :p

3/12 2013

Happy snappy tjej idag som är trött i huvudet av en speciell dag. Hade sista pathology pracical innan den praktiska examen idag. Jag stod redo med kniven i högsta hugg då läraren säger "Lovisa, step back." va tänker jag, vad har jag gjort?. "You have alredy got a five". skojjar du frågade jag, det var ju för bra för och vara sant och jag har aldrig hört något likande. "no, you have deserved it and don't have to come for the exam". Då började min grupp applådera och jag insåg att det var sant. Sedan sa han att jag och han var supervisors idag. Inte en allt för stor examen men ändå en lättnad! jag har alltså bara ett midterm och två examen före jul. Skönt med en liten egoboost!

1/12 2013




Första advent idag! tiden går fort! Viste ni att norrmän har lila ljus i adventsljusstaken? jag var tvungen att googla varför och det visar sig att lila är advendsfärg. Den står för högmod och fasta och prästen bär lila 2-4e söndagen i advent. Oavsett vilken anledning dom har så avskyr jag lila och fick som jag ville. vår adventsstake har vita ljus.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0