Lördag




Fredag- labbar, läsning och shopping för att sedan runda av med pubquizz. Lördag- läsning och musli making.


26/9 2013

Humöret är påväg upp. Äntligen! träning är receptet. får inte slarva med den.

25/9 2013

Practical om hur mjölkkor lever. Oligatorisk närvaro. Åt helvete med det här systemet. Jag vet hur en kalvningsbox ser ut och att man vill ha kalvningarna jämt utspridda över året. Bitter tjej.

24/9 2013

Jocke har åkt så nu är det ensamt och tomt här. Läser labbar mest hela tiden. Hinner inte mycket mer och känner mig sliten efter tre passerade veckor. Hur ska detta gå?

22/9 2013



20/9 2013






IKEA var efermiddagens projekt. Jag och Gina gick lös och shoppade sängkläder, ljus, blommor, drinkglas, en två meter hög hylla och två lampor. när jag sammanfattat min pharma labb klart så är det dags att skuva ihop den.. spännande.

Nästa bild visar lite galenskap. Jag har nog alla färger som finns men jag tycker det är ok eftersom alla amvänds och har olika funktion. orange är disease, rosa är djurslag och så vidare.

Den sista bilden är en bakteriekultur med fingeravtryck. jag hade en haemolyserande läskig liten sak men i övrigt rena fingrar.

20/9 2013

En sån där dag när allt går åt skogen och inget är roligt. En till. min vecka har varit sådan. Tydligt resultat av hormonkaskad, sömnbrist och stress. Tur att min man kommer hit imorgon. Vi ska mysa och gå på chokladfestival.

19/9 2013

 
Stress och dåligt med sömn får mig ur balans. När jag behöver hitta tillbaka tittar jag på bilder och minns rofyllda stunder. Som ett svalt kvällsbad i övrasjön. Sommarens sista dopp. Det luktade sjö och natur. Helt stilla och mörkret la sig. 
 

17/9 2013



Här händer det grejor! idag i pathology practical gjorde vi en aotopsy av en holstein freiser kalv.I rumen hittade vi coagulerad mjölk i massor vilket troligen orsakade dödsfallet. Anledningen kan vara att mjölken var för kall eller av dålig kvalité så den undvek den direkta vägen till abomasum, den mage som är lik vår och kan bryt ned mjölk. Häftigt och näring för min motivation.

16/9 2013

Stressboll i magen. varför är den här? du är inte välkommen. Inte alls faktiskt. Två labbar imorgon, en på torsdag och en på fredag. Det är så terminen kommer se ut. Inte kul alls faktiskt.

14/9 2013

Sorterat ut mina midterms, finals, topics och labbprov och satt upp en kalender med markeringar för midterms och labbprov. Det är så skönt att ha allt ordnat, man kanske faktiskt kan slappna av då och börja skrapa på toppen av isberget. Fast inte just nu. Idag är det dags att nolla ettorna. Vi (tredje året veterinär) har vår station på en bar som heter AnKERT. 
 
Som ni ser är det en ruinpub. Det fenomenet är vanligt i Budapest och klart min favoritvariant av uteställen. Det blir en oslagbar och avslappnad stämning under bar himmel, inte så stritk, inte så propert utan bara alldeles underbart. 
 
Tyvärr, är idag inte en perfekt dag för att sitta utomhus i ungefär tio timmar. Normalt sett så bjuder september på runt 25 grader men idag har vi 14 och regn. Det blir att pälsa på sig och hoppas på det bästa. Oavsett väderlek så kommer dett bli fantastikt kul då nollningen innebär ett pubcrawl för ettorna med lekar på de olika barerna. Lekarna tänker jag inte avslöja men det blir hysteriskt roligt. 
 

12/9 2013



Bacteriology lab. Får lite mardrömmar och blir lite paranoid. Jag vill inte ha s.aureus tack.

12/9 2013

Jag är ganska kinkig med vilka lärare jag orkar lyssna på. Tråkigt nog är min pharma lärare inte godkänd enligt mitt hårda betygssystem. konsekvensen blir hemmaläsning. gick igenom allt material på hälften av tiden och fick helt säkert med mig mer än vad jag fått av att gå på lecture. Jag hoppas pharman är lite som kemin, det ska finnas lite i blodet med två medicinutvecklande föräldrar.

11/9 2013



mår som en påse hundbajs ungefär. hostar, nyser och snorar. Lite feber har jag nog också fått. inte det enklaste att försöka plugga labb i det tillståndet. Borde väl egentligen ligga hemma i sängen men vågar inte missa lectures såhär i början.

9/9 2013

 
Sitter och bankar in bakterier. Det tar sin tid att få hjärnan i studieläge men jag jobbar mig framåt. När jag inte sitter och skriver "Aerobe bacteria, gram + - bacillus, dermatophilus, micrococcus, nocarida, rhodococcus" så ordnar jag mig en önskelista. Högst upp står en Cornish rex. Med min underliggande "kan vara känslig mot pälsdjur i litet format" vågar jag ej ta risker och har kärat ned mig i dessa. Frågan är om jag orkar vänta på Mickans ev. framtida kattungar eller om jag måste slå slag i saken tidigare vet jag ej. Hur som helst, är den brun så ska den heta Dobby, annars Mozart. 
 
På plats nummer två står en patologibok, en fin en och sen har jag inte kommit längre men det är en bra början. 
 
Ska försöka få in några fler bakterier och sedan slappa lite. Sova tidigt så förkylningen försvinner. 
 

9/9 2013

Sitter och kraxar lite och torkar näsan. Budapestsjukan är här. Den brukar komma lite då och då när mitt fenomenala immunförsvar inte kan hantera alla virusar som min internatinella klass släpar med sig hemifrån. Jag får bita i det sura äpplet och ägna kvällen åt att laga spenatlasange och läsa om bakterier istället för den planerade styrketräningen. Bättre att bli frisk. 
 
Hur som helst så luktar lasangen himelsk och är färdig om sådär 20 minuter. Ni anar inte vilket lyft det är att ha ett riktigt kök igen. I min gamla lägenhet hade jag bänkspis med två plattor och en liten ugn och allt som gjordes var slow cooking. Nu däremot, induktionshäll och varmluftsugn. Det är till och med möjligt att få lite yta på toppen av lasangen. Tillbaka till Pharma labben och sedan lite (o)trevliga bakterier. Gött och känna att skolan kört igång på riktigt. 

8/8 2013



Vår tehylla är det ni ser. Två tedrickare är vi alltså som ni nog förstår. Den stora frågan är nu om man vågar köpa te i mindre fina förpackningar, det blir ju så trist. Detaljer är något vi gillar.

7/9 2013

Tre labbprov nästa vecka. Inte mycket koll på vad jag borde läst/ska läsa men jag får väl läsa bakfull imorgon för nu blir det kalas. Så värt. Har den färggladaste toppen jag äger så det kan inte bli annat än bra.

6/9 2013



slemboll. så gullig. läser allt möjligt spännande men saknar att jobba.

5/9 2013



sliten tjej traskade in till frisören på långa hålet istället för till bibblan. jösses vad det behövdes! två timmar patho väntar och sen ska jag sova gott!

...


upp för skola om 4 timmar. undrar om jag är nykter till dess? yolo

4/9 2013

Tiden flyger iväg. Allt är uppackat och igår kom Gina, min roomie. Hon pluggar medicin och dom börjar en vecka senare. Vi ska pimpa lägenheten och sortera köksskåp och likande så det blir så där fantastiskt fint som det kan bli här. Potential finns det. Jag vet inte om jag beskrivit den men om jag inte har det så tänker jag inte göra det ännu utan ni ska få se bilder när allt är fixat.
 
Skolan har börjat och det är annurlounda på alla sätt. För det första så har hälften av min klass trillat av och får jobba sig igenom ett inaktivt år och vi, den andra halvan har smashats ihopmed lika många tyskar och föredetta inaktiva. Så lite som en ny första dagen i skolan då. Nya salar, nya ämnen och nytt folk men det blir spännande. 
 
Måste sticka. Pharma labb, pharma lecture och nutrition lecture. 

2/9 2013

Laddar inför första timmen på mitt sätt. Gissa hur? Jo jag öppnar power pointen och får lite hjärtklappning över, ja just det, Bakterier.  Det kliar lite i mina fingrar och jag vill sätta igång nu på stört med att gotta mig i bakteriella sjukdomar. Det är så riktigt, det är något som man stöter på överallt.

1/9 2013

Packat upp de flesta kartonger. Måste till Sanne och hämta mina sängkläder bara men visst är det fint?

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0