31/7 2011

Färdigjobbat och färdigpackat. 18.20 går båten mot Gotland. 23.00 är vi i Fårösund, 23.30 går färjan och sen är vi där. Mitt älskade Fårö. Det blir fint att andas och umgås med Jocke och familjen. Jag ska bada i vågor, promenera längs stränderna, läsa bra böcker på engelska och tänka igenom min höst.
En liten uppdatering om Ungern kan ni allt få, även om den mest är snurrig och nedskriven rakt upp och ned utan vidare eftertanke. Alltså hundra procent ärlig och rörig som mina tankar faktiskt är.
Jag har hittat boende. Det blev ingen egen lägenhet utan ett rum i en stor lägenhet där vi komemr bo fem personer. Beslutet känns både bra och dåligt. Fördelarna är att jag slipper hyra en lägenhet jag inte sett, slipper ha koll på gas, el och bredbandsräkningar utöver hyran och jag slipper vara ensam, nackdelen är att jag helt enkelt tycker det är förbannat jobbigt att bo med andra personer. Egenetligen är jag social och så men just när det kommer till att dela kök, diskbänk, soffa, badrum, toalettrutiner och kylskåp då börjar jag backa lite. Jag vill ha koll, full koll på allt där jag bor, något som är mycket svårt nu då jag kommer flytta in som sista gäst och nykomling i en stor lägenhet där det sedan tidigare bor tre ungrare och en italienska. Och vafan gör man om man blir magsjuk?- bara en inflygande tanke. Jag är rätt löjlig med det där, att jag är skeptiskt till att dela lägenhet med de andra, och jag får jobba med att tänka om. I övrigt funderar jag mycket på vad som kan själpa mig på väg mot mitt mål och hur jag ska göra för att undvika dessa fallgropar.

Egentligen tänker jag på väldigt mycket mer men det blev en boendefundering idag då det är mest aktuellt för stunden. Här är en liten bild faktiskt.
Det är en ganska stor lägenhet med fyra rum + vardagsrum, två toaletter, kök och ett badrum. Det minsta rummet är ledigt så det blir det jag får men från och med oktober blir det större ledigt och då kanske jag tar det istället. Morfars kusin var och kollade på lägenheten (det är en kompis till morfar som äger den) och när hon var och kollade på den så var de liksom en vanlig dag så rummet var stökigt vilket ger ett inte allt för trevligt intryck men jag ser ett rum med potential.
Gotland nästa! Puss på er




28/7 2011

Vissa dagar är man bara så trött att man vill lägga sig ned och dö en stund. Jag hade två hästar på valla igår, en blev trött och en galopperade. Båda förväntades vinna eller i alla fall imponera i sina lopp men så blev icke fallet. Nya tag för dem helt enkelt. Min egen insats var väl ok. Blev sen ut med Cobol men det var lugnt ändå. med Ylva flöt det på fint. Som vanligt åt jag för dåligt och höll p åoch tuppa av när jag ryckte skorna på Ylva så det får det bli ändring på men det är svårt att hinna med att äta nr man har två hästar till start. Skickade även ut Sea view på nya äventyr (läs vila, behandling och kastrering) så nu har jag en tombox i stallet. Ylva gick i lopp tio så vi var tillbaka i stallet straxt för elva och jag var hemma igen straxt före tolv.

Morgonen idag var tuff. Knappa sex timmars sömn blev det och när jag hålögd släntrade in i stallet hade jag fyra skor att slå på Ylva, två selpåsar att tömma och tvätta grejor eftersom det var snabbt hemåt som gällde igår. Skorna tog en evighet. Chris hjälpte mig att rikta och passa till dem då fötterna var rätt ojämna efter barfotaspringandet men sedan gick det bra. Var väl en aningen för feg och slog inte sömmarna riktigt så högt som jag borde gjort men det var med beröm godkänt av både Chris och Patrik. Sko är kul faktiskt men så förbannat jobbigt. Vore kul och kunna ordentligt, en kurs i basicskoning vore kul. Typ sko friska fötter, nya skor efter lopp samt enklare raspning, typ för påslagning av skor eller för barfotahästar borde finnas. Jag skulle lätt gå den. men jag har ju chris som privatlärae just nu. Det är tur att han har gången mitt emot mig. Han övar både min engelska och skoning.

Hur som helst var allt tungt. Tog en nästan halvdag och drog vid halv två, for raka vägen till fästmannens hem och där sitter jag nu med tunga ögonlock och mätt mage. Sämre kan man ha det.

Funderar dock på vad vi ska fixa för middag. Har verkligen ingen idé och är inte sugen på nått. Fan

25/7 2011

Den här morgonen blev en sån där måndagsmorgon som inte borde få finnas. Jag var trött och förvirrad när jag vaknade, var tuvungen att kolla mailen och fixa frukost. Sprang ut genom dörren lagom stressad och glömde väskan med bland annat körkort. Tursamt nog hade jag glömt att låsa balkongdörren så jag bestämde mig för att klättra upp och in för att hämta väskan. Jag lade ur telefonen ur fickan och lade den på MOTORHUVEN och där låg den kvar även efter jag hämtat väskan och startade bilen. Innebörden av detta är att jag inte längre har en fungerande telefon och inga kontakter. Jag återfann halva telefonen i korsningen nedanför min backe men tyvärr delen utan simkort. Detta kommer alltså bli en dyr vecka då jag köpte en ny dator igår och nu måste köpa en telefon.


Annars gick dagen bra. Karma skickade jag iväg till Jägersro nu är det bara hålla tummarna.

Klockan står på 04.30 så nu är det defenitivt godnatt!

23/7 2011

Ni vet,när hästen slagit sig på kotan, då sitter på andra sidan än benet med såret och ska tvätta/bllåspraya såret, då, då sätter man ned den ena handen i golvet och sprayar med den andra. Känner ni igen det? Det gör ni säkert. Hur många gånger har ni då tänkt att ni inte borde sätta ned handen där i händelse av att hästen steppar runt lite då det hamnar alkohol/jod/ tvål/ hexocil eller något annat i såret? Jag har tänkt så många gånger.
Så tänkte jag nog igår med, men ändå satte jag handen där och helt plötsligt stod exotic sund på den. Jag kan röra alla fingrar så inget är nog av men fasen vad ont det gör.

20/7 2011

Halvdag idag. Körde bara en häst i värmen. Jag är helt slut, alltså sådär galet slut med energin nere på minus. Jag försöker ladda om ändå för en träff med fina Marianne senare i eftermiddag. Tyvärr har jag ingen liten sladd att stoppa in i vägguttaget för energiboost men kaffe och choklad funkar förhoppningsvis. Träffade Caroline igår. Hon har härdat ut er år och gav mig pepp och massor med förberedande info. Jag längtar och fasar. Budapest, here i come!

18/7 2011

Det gick bra. Jag älskar mitt jobb och kom på varför jag envisades med att klämma in två veckors jobb i mitt sommarchema. Det var inte pengarna som var anledningen utan själva jobbet. Det är så galet hörligt helt enkelt. Stört jobbigt men fantastiskt. Jag har fått fem trevliga märraroch en gullplutthingst på min lott. En dam är lite korkad men vi slår våra huvuden ihop så funkar det ändå. Jag är sjukt trött men det är det värt.

17/7 2011

Aldeles ensam hemma. Det är en stor omställning efter veckan med 18 personer i familjen. Herr ångest kommer och knackar på och frågar vad jag sysslar med.
Han frågar dumma frågor, han har faktiskt en rätt stor repetoar av sådana, här följer några av de han nyttjar för att förstöra denna kväll för mig:
  • Varför fick jag inte följa med till Italien undrar han och säger att jag levde för slappt och åt för mycket.
  • Varför ska du åka till Ungern när du är förlovad? Du överger ju din fästman och låter honnom lida bara för att du har en jävla dröm.
  • Varför har du inte ordnat lägenhet ännu? ska det vara så jävla svårt? Och tror du verkligen att du kommer klara det här.
Jag försöker fördriva honom men det är svårt när jag sitter ensam i ett stort hus, regndroppar letar sig ned och skymingen lägger sig. Orosklumpen i magen är stor. Inte bara för herr ångest utan också av nervositet. Jag jobbar imoergon och två veckor fram över. Jag har sex hästar varav en pullar som en tok. det blir en utmaning. Det är så jag försöker se det.
Egentligen vill jag mest gråta och vara liten just nu. Men jag är inte liten. jag är vuxen och ska stå på mina egna ben. Det intalar jag mig själv i allafall och det måste faktiskt vara så om jag ska överleva i Ungern.

17/7 2011

Italien. var ska jag börja?  Det är svårt att gör en rättvis beskrivning av en så underbar semester så jag kan nog börja hur som helst och göra mitt bästa men vad jag än skriver så kommer det inte vara rättvist mot vistelsen. Jag börjar med Scario. Det är byn där vi bodde, den är italiensk, genuint italiensk och belägen i en dal med medelhavet framför sig och bergen runt om sig. På en sluttning bodde vi. 18 fantastiska personer fördelade på fyra familjer. Vi badade i polen, havet och från klippor. Vi såg grottor och Jesusstaty och bara njöt. Jag försökte leva där och då i varje sekund och jag lyckades rätt bra.
Fantastiskt helt enkelt.

7/7 2011

Jäkla tur att karlen laddat med en stor godispåse då, allt för att blidka mig (och sin egen mage+syster, men det gills inte).

Blir lita småtjock inför Italien istället då! Beach 2011!

7/7 2011

Precis ätiti middag med fina karlen, hans syster, systers man och deras pluttdotter. Jag borde vara glad och njuta av kvällen men icke sa nicke. Jag är PMSig på hög nivå, jag skriker gråter och har gått upp två kilo vatten. Åh vad det är synd om mig buhuhu mest i hela världen.

Eller inte. Men det känns så just nu.

Ska titta på animerad film och äta godis. Massor med godis, gärna choklad.

7/7 2011

Bild med kompaktiskameran men jag ville bara visa upp min lyxfrukost. Tog en morgonpromenad och plockade blåbär och smultron. En klick keso, en smörgås och svart kaffe så är lyckan total.

7/7 2011

Igår och förrgår var det full fart morgon till kväll. Resultatet blev en lycklig tjej. Hookade upp med Elin på tåget till västerhaninge och vi spenderade förmiddagen i stan. reafynd blev det, känns bra för en studentplånbok. Vi fortsatte mot Utö där ett härligt dygn väntade. Vi började med en ridtur, jag Elin och Sara. Red Valle dagen till ära och blev ännu gladare tjej. Färdigridna stod middagen och väntade på oss, grillat och vin. Kalas!
Härligtheterna är inte slut ännu... Vidare bar det av mot strandfest. Det var så häftigt! DJ bås, tält med mattor, volleybollplan, eld och glada människor. Nattbad och sedan hemåt.
Vi sov ut och sedan blev det ridtur igen, denna gång på Sunnyplutt! Vi red till vattnet och hon bevisade att hon är en sjöhäst. Vackert!
Kom hem runt 19.00 och drog iväg till gymmet med lillebror. Vi dog lite, eller mest jag, men fan vad skönt det var efteråt.

5/7 2011

Jag ska ändra den där förbannade texten när jag orkar och det gick inte att lägga upp bilder igår. Fan.

Sitter hos jocke anyways, han är sjuk, min fina lilla karl. Han får bo i soffan idag när jag åker till staden och vidare till utö med min fina Elin-öbo.

4/7 2011

En tanke slog mig när jag promenerade hem från Elin och Mickan. Jag gick och tittade på alla blommor och nallade ett smultron där det passade. Blommorna var fina så jag började plocka en sån där fin sommarbukett med rölleka, prästkragar, kråkvicker, rödklöver, fibblor, ett par blåklockor och annat vackert som stod och väntade på mig i vägkanten. I anslutning till alla fina blommorna bjöd skogen på en mängd stora och söta blåbär. Jag åt och åt och tills jag var aldeles mätt i magen. Nöjd ,belåten och blå om fingrarna trallade jag hem och tänkte på hur lyxigt det är att ha skogen och blommorna utanför dörren, hur fint det är att bo med naturen runt hörnet. Jag blev alldeles lycklig. Sedan slog tanken mig att jag ska tillbringa 5,5 år i mitten av Budapest. Det är bara att vänja sig
men det känns lite konstigt. Lilla jag i en storstad..
Kände att jag ville visa en glad tjej med blå fingrar och stor blombukett!

4/7 2011

Min bror körde slut på mig och jag körde slut på honom. Det är så det ska vara va? Pushing och peppning. Armar, bröst och lite mage. Måste ju säga att mina armar skakade när jag skulle tvätta håret nyss. Haha!
Men från en sak till en annan, jag har några uppdateringar kring ungernflytten att dela med mig av:
  • Bollen som heter Boende har lagts på Morfar och Bea, Bea är grym och kommer nog leta upp det bästa i hela staden, hon är ju själv rektor för en skola där nere och har ett kontaktnät som är enormt. 

  • Terminen börjar 5:e september. Det är sent men jag vet inte om det är någon form av insparksvecka innan. Research pågår för fullt!
Äh. Det var inte så mycket mer men det käns stort. varje liten pusselbit som faller på plats gör mig glad.
Soffan är fint just nu. Vårdar min ömma kropp med äpplen strösslade med vaniljsocker och kanel. Ska promenera och möta mickan snart. Då blir det blåbärspajsbak tror jag!

4/7 2011

Dags att vakna till liv och fixa kläder. Vafan har man på sig på gymmet? Jag har i mitt 19 åriga liv bara varit på gymmet en gång och det var för typ tusen år sedan, men nu är det dags att ändra på det. Lillebror är ju stammis och krallis så han ska visa stora syster hur man gör med alla tortyrredskapen. Puh!

3/7 2011

Det flyter på, det är full fart. Det är galet roligt. Sommarlov. En liten stund till. Jag har ju lovat bilder. Det kommer, sen.

1/7 2011

Inatt sov jag otroligt gott efter fyra nätter i tältet. Det var helt underbart, roadtripen alltså. Gränna, Göteborg, Liseberg, ullared, Båstad inkl. Påhälsning hos Agge och Sophia hos Tomas Eriksson, Falkenberg, Tylösand och Hjo. Vackra platser, vackra männiksor, god mat, sol och mycket skratt. Perfekt helt enkelt. Som pricken över i blev jag ledig nästa vecka bara sådär. Det käns bra för jag har så sjukt mycket att göra nu innan Ungern.
Imorgon kommer bilder. Ska väl försöka överleva natten med mina myggisbett. Sov sött!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0