Det är torsdag, så mycket vet jag

Det är torsdag. Datum är oklart och det är ett bra tecken. Sommarlov kallas det. Ni får två bilder från min vecka. En ko med bandage på tre av fyra fötter. Hon hade livmoderframfall efter kalvning och liksom i häst utlöser endotoxemi fång som resulterade i fula klövsulesår. Förhoppningsvis gör dessa paket samt smärtlindring/antinflammatoriskt sitt. Rugbypitchen tränade jag på igår med sthlm exiles, jag blev väldigt förvånad då alla pratade svenska i ett exiles lag och fick lära mig ett gäng rugbytermer på svenska men fantastiskt kul var det. Jag har också ridit Linus två gånger så min kropp käns ganska överkörd. Och sprungit en mil. Vilodag imorgon är alltså på sin plats.

21/6 2015

 
God kväll!
Jag sitter och läser på om klövspalt eller interdigital phlegmone som det också kallas för imorgon ska jag hänga en dag med en klövverkare och vi ska bland annat behandla en tjur med klövspalt. Jag ser mycket fram emot det, ska bli väldigt lärorikt. Bilden är tagen från Elins altan, vi firade midsommar där och dett är vad vi vaknade till, sämre kan man ha det. 
 

15/6 2015

Färdig med år fyra. Hur gick det till? Galet.

13/6 2015

God kväll! 

Vaktar småsdjur inatt, igår natt vaktade jag hästar.  Nattens patienter är en katt med kronisk njursvikt, en gastroenterit hund och ett post op diskbråck. Håller det sig såhär får jag fyra timmars välbehövd sömn senare, det vore inte helt fel. På måndag har jag sista tentan och på torsdag åker jag hem. Det ska bli helt fantastiskt skönt, midsommar, jobb, praktik och spel med sthlm exiles rugbydamer. Dom är helt fantastiskt duktiga, tre av deras spelare spelar EM i helgen så jag hoppas jag får lära mig massor. 

Sov gott! 

8/6 2015

Jocke är här och vi roar oss kungligt. Vi var ett gäng som tog en nybörjarkurs i wakeboard i lördags. Kul men tokigt svårt. Många plask. Hade tenta imorse i honungsbilära, vad kan dom bli sjuka av etc. Gulligt! 
Idag ska vi gå och bada på margit. Lätt bästa tentaperioden hittils.

3/6 2015

Klarade kirurgin igår så nu är det bara två små tentor kvar för denna gången. Firade med en eftermiddag på utomhusbadet palatinus, dom har fått två nya vattenrutchkanor och jag blev åtta år igen. (Fast det är inget ovanligt), middag och så en drink på en taktoppsbar. Klart fin dag. Idag har jag storstädat, tvättat, handlat, bakat rabarber och jorgubbspaj och så tittat lite på nästa tenta, den handlar om bin, helt nytt och ganska gulligt. Ska iväg och spela lite touch rugby senare, alltså jag har det galet bra.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0