30/11 2013

Jag är så arg så jag nästan grinar. Hade jag inte haft Gina hemma så hade jag grinat. Alla examensdatum utom patho skulle släppas idag men ingen hade sagt att det inte gällde bakteriologin. Alltså satt jag och väntade på den medans alla datum blev tagna. Så som det ser ut nu har jag patophysiology och labd 23e januari. breeding 28e januari. bacton hoppas jag få före jul och patho 10e januari. Lyckas jag få bakton blir jag lycklig och planen kanske funkar även om breedingen är i fara.

30/11 2013



Anledningen till att jag inte ska ha vita papper och blyertspenna. Jag har ägnat alldeles för mycket tid åt att rita djur och människor.

30/11 2013



Preliminär examenaplanering. Ikväll kl 8 är det krig. Då ska vi alla slåss om platserna för examen. Det handlar om tiondelars sekunder om du får ditt datum eller ej. Den ovanstående planen är komplementerad med plan B och C, just in case.... Utöver den väntar:

3/ 12 labbprov på tranquilizer-sed, hypnosed, NSAID drugs.
5/12 labbprov på fungi
6/12 midterm i labbD
12/12 praktisk patologiexamen
17/12 skriftlig nutrition.

what doesn't kill you...

29/11 2013

Säger hej till en 5a i pharma och hej till en lugn fredagskväll. Är hundvakt över helgen så myser med långpromenader och bus!

27/11 2013



Post midterm reward! köpe mig en skoltröja som jag tittat på flera gånger. Det känns så häftigt att tillhöra faculty of veterinay science! Slås av den kännslan då och då. Extra häftigt är det hemma, här är ju alla blivande veterinärer liksom ;)

27/11 2013

4, 5 timmars sömn lyckades jag samla ihop, det blir lätt så med midterm 07.00. Hur som helst så gick det bra. Hur bra vet jag inte förns på fredag.

direkt efter det är det dags för animal breeding där jag sitter nu och inte följer med för jag är åt helvete trött. Hur som helst så såg vi en bit av den uppföljande dokumentären till Pedigree dog exsposed. Den dokumentären måste ni se! Alla borde se den. Det är en bbc dokumentär om hur linjeavel/inavel p.g.a. helt galna estetiska önskemål, har skapat raser med enorma hälsoproblem. t.ex. för liten skalle för att hjärnan ska ha nog med plats., för skrynklig och kort näsa för att kunna andas osv.

25/11 2013


Läser pharma som galningar. Namn på läkemedel, när de ska använda s, hur, varför och nät det inte ska användas etc. Det är många namn det....

23/11 2013

Jag har ångest för att jag har shoppat idag, ska äta middag ikväll och gå på nötknäpparen på operan imorgon. Lätt 8 timmars läsning idag och antagligen ca 7 imorgon men det är inte tillräckligt för att tillfredställa min dumma klump i magen. jag trodde jag lärt mig något, att lagom duger och att det inte handlar om att pressa sig själv mer än männskligt men tydligen inte. Tänkte kanske jag skulle bli immun mot stress och ångest men nej. blir en examenaperiod med ont i magen till. Fan. Försöker tala mig själv till rätta men det går inte.

Till något roligare så fick jag igår höra "you are genious" av en professor i nutrition igår och när vi var påväg ut så sa han fortsätt plugga nutrition som du gör. Det roliga är att jag inte pluggar det men att han är en fantastisk pedagog. en av de första jag träffat i ungern. jag hoppas han inser det.

20/11 2013

Läser om inhalational anasthetics så gott jag kan. Pharma är mycket men som tidigare sagt, spännande. svävar iväg lite och funderar över sommaren. Pharman är nämligen kursen som avgör om jag får jobba som djursjukvårdare i sommar eller ej. Jag ska alltså klara den, no shit. Ska ägna jullovet åt att skriva cv och ringa runt. lite läskigt, har aldrig sökt jobb med cv, jag har bara ringt och pratat liksom. funderar över referencer och tidigare arbetsplatser, vad som är relevant att ta med. svårt.

19/11 2013

En sån där dag som i examensperiod ungefär. 11 timmars koncentration av den kära hjärnan men jag är inte utmattad och inte stressad. ska försöka hålla det så här. En dag i taget. för var jag som går närmar det sig nästa paus. Jul. Bokat biljetter hem 21a december sådär snortidigt men det betyder att jag får ett par dagar hemma innan julafton och får njuta av förberedelserna. Fram till det heliga datumet har jag väl sådär en fyra-fem labbprov, två midterm och tre examen. Living on the edge. tror att budapest gör oss till stålmänn. det känns så när jag är hemma iaf. en dag är inte planerad om man har tre timmars paus liksom. Tänkte bara säga att jag lever och försökte sätta ord på studiemanin/robotsyndromet.

18/11 2013



blåmärken på knäna från gårdagen burpies. klar indikation på hir sjukt lul det var och på hur mycket energi jag hade i kroppen som behövde komma ut. planerar mina dagar in i minsta detalj. det är mycket nu, men lite träning tänker jag hinna med i några veckor till iaf.

15/11 2013

Inatt drömde jag den obehagligaste mardrömmen jag drömt. Jag hoppade för ett stup, bröt ryggen och trodde jag hamnade på sjukhus men var egentligen på psyket utan att jag förstod det. åkte till stallet och hälde upp en vehicle till fuktighetskrämen i pharma som hästmat. Fikade med vänner hemifrån som tyckte synd om mig utan att jag förstod varför. Jag var chockad i timmar efter jag vaknade. Note to self. sov inte utan sömntabletter under stress.

13/11 2013



Läser om mediciner. Det så spännande! Dessutom är det himla viktigt, det mesta vi gör är ju att behandla med medicin. Relevant kurs helt enkelt. försöker hålka det i minnet när jag tragglar långa listor med konstiga namn. appropå något annat har jag utökat min önskelista till jul med Merck veterinary manual. där står det lite om allt. att öppna den är som att kliva in i en godisbuik för en kunskapstörstande veterinärstudent.

11/11 2013

Årets första ihopsnörning av strupen, hjärtklappning och vidgade pupiller. Jag önskar ofta att min kropp inte var så bra att regagera på stress. Det har hjälpt mig många gånger. Jag kan läsa maniskt när det behövs- Det kan jag och får användning för, jag kan inte bara ha många bollar i luften, jag kan nog hantera ett collodialt moln om jag så måste. En stund. Till kroppen säger ifrån. Med ytterligare en examensperiod i antågande försöker jag planera min tid och komma ihåg det viktigaste, att ta hand om mig själv så jag orkar prestera. 
 
Hur som helst. Jag hanterar stressen på mitt sätt. Metoden stavas T R Ä N I N G. En timme eller två då hjärnan bara fokuserar på musklernas smärta och svettdroppen som rinner ner för nästippen. 
 
Ska ta och läsa om läkemedel, gulsot och ett gäng med grannegativa stav formade bakterier som orsakar diverse läskiga sjukdomar och sedan smita iväg till gymmet. Därefter blir det lite läsning om hur man gör en korrekt autopsi. 
 
 
 
 
Livet till en veterinörstudent. 
 

8/11 2013






mina ladies kan det här med att roa sig på födelsedag. Grattis vera och jenny!

8/11 2013

5/11 2013



back to reality. Idag har vi gjort en egen fuktighetskräm i pharman. Lekstuga.

4/11 2013



köpte mig en julmust igår men han inte dricka upp den så svepte de sista innan security. En sista boost lilsom och en liten påminnelse om att det faktiskt bara är drygt en och en halv månad kvar till jul. Det var inte kul att åka tillbaka, självklart var det inte det när sverige visat sig från sin bästa sida. Ungern är inte illa det heller men sverige vinner med hästlängder, ordagrant.

1/11 2013


Idag har jag letat nål i höstack (hösilage då för att vara ärlig) och hittat den! Sedan byttes alla nålar på anslagstavan ut mot skruvar. Nålar ska inte finnas i foderrum. Galopperat, ridigt vid havet och gjort pannacotta. Fint.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0