29/4 2012

För ett år sedan tog jag studenten. Tänk vilket år. Alla från HNSAM0811 spreds för vinden och blev vuxna, Jag hade en fantastik sommar och sedan begav jag mig hit till Ungern. Om två månader har jag gått ett år på veterinärlinjen och tänk vad jag upplevt. Flytt hemifrån. En ny kultur, ett nytt språk, ett långdistansförhållande, en universitetsutbildning och massor med nya vänner. Hårt slit, Blod svett och tårar men plussen väger över minusen otroligt mycket. Jag hoppas på ett lika bra år till. Eller nej, på många lika bra år med nya utmaningar.
Intresset har funnits länge. Nu vet jag också vad jag gör.

29/4 2012

Djurförsök får äga rum endast under förutsättning
1. att det syfte som avses med verksamheten inte kan uppnås med
någon annan tillfredsställande metod utan användning av djur,
2. att så få djur som möjligt används,
3. att verksamheten utformas så att djuren inte utsätts för
större lidande än vad som är absolut nödvändigt, och
4. att det vid verksamheten inte används andra djur än sådana
som fötts upp för ändamålet.



Vi jobbar på det här. Våra physioråttor ska få upprättelse.

27/4 2012

När en av dagens störsata glädjeämnen är ett lån av en bok med hund dissekerad lager för lager är man lite skadad men den gör anatomin så otroligt mycket roligare!

27/4 2012

Igår var en sån där fantastisk dag. En kort skoldag och sedan bar det av hem till min underbara karl för lunch osh slöplugg. Jag erkänner att jag faktiskt la mig på soffan med en bok som sedan byttes ut mot en pocket istället men lika glad för det var jag för det här är ett batteri på laddning. Jag taggar till, värmer upp, alstrar energi och kärlek för att vinna över alla tentorna. Den första är human anatomy 9/5 vackert omringad av physiomidterm 7/5 och kemimidterm 11/5. Ni kan ju lista ut hur mycket krut som kommer läggas på den. 

Hur som helst låter jag mig vila lite denna helg. Igår firade vi Sanne på Most. Det var en toppenkväll. God mat, gott sällskap och goda drinkar. Det var så härligt att jag bestämde mig för att hoppa över morgonens kemilektioner och lägga till en extra dag på denna helg. Resultatet blev en rejäl sovmorgon och först nu har jag hamnat framför skrivbordet med support av karln. Han släpade hit mig faktiskt. 

Dagarna går för fort men som sagt, jag tar vara på de sista dagarna utan panik. Idag ska vi vara bakis och slöplugga och imorgon är det volleyboll tunering och sen är det hemresa för karln och monsterplugget börjar. Det kan jag leva med. Allt är lättare med 25 grader och sol. Till och med blodkärl som är dagens uppgift att bita i.

Liten uppdate sådär. Nu får jag skärpa mig. Puss!

26/4 2012

Karl på besök, Finfint!

24/4 2012

Tänkte berätta en lustig grej. Vi pratade om giftiga svampar idag på botaniken och murklor pratdes det om. Min lärare pratade om de galna finnarna som riskerar livet och äter dem. Jag måste säga att det mest vattnades i munnen. Murkelsås. MUMS. Dessa har min far plockat och vi har förtärt dem utan men för livet.

24/4 2012

Dags att chilla!
Lättat tjej har idag haft den sista labben i physio för denna termin. Det var den värsta men ändå den häftigaste labben hittils. Vi skulle göra försök uder topicet circulation på en groda men döm vår förvåning när instruktören kom in med en bricka med fyra kritvita labbråttor, bedövade men levande. Råttan placerades på bordet och buken samt thoracic cavity öppnades och i vänstra kammaren på hjärtat fördes en kanyl in och sedan injecerades droger med vasoconstricion/dilation efect och resultaten skrevs ned. Att med en sax klippa i en levande råtta kändes brutalt men att se det lilla pickande hjärtat var häftigt. Det finns mycket att ifrågasätta gällande denna typ av försök då jag tycker att det gått lika bra med en video eller att en råtta hade använts för hela gruppen men å andra sidan var det lite av en förberedelse på vad som komma skall. Labben gick fort och sedan återstod ett par nervösa timmar med anatomi repetition och sen var det dags...

Anatomi midterm. 24 strukturer i hund/formalin organ av andra djur skulle kännas igen. tro det eller ej men jag kände igen 22 av dessa och fick därmed det eftertraktade exemptionet. Puh vilken lättnad. Inga entrance questions på examen i maj!!! Snacka om lycklig tjej! 

Firar med god middag, träning och eventuellt en stund i bubbelpoolen på gymmet. Sämre har jag haft det.

23/4 2012

Dagens humör:

Gråtfärdig, arg och trött. tröttheten utlöste de andra två.

Dagens Godaste:
Sesamknäcke+ost+gurka

Dagens odiciplin:
Nervöst ätande av choklad. Inte bra. Inte njutningsfullt, bara dumt.

Dagens vidrigaste:
Gubbar med vit mustach som inte är vit utan tobaksgul

Dagens bästa:
hembiljett bokad. Går allt vägen kommer jag hem kvällen före midsommarafton.

Dagens plan:

Sova. Nu.

22/4 2012

ANATOMIII! (YYY) När alla possitioner är prövade återstår bara golvet. Man håller sig vaken iaf.!

22/4 2012

Sommarsallad efter ett skönt pass på gymmet med min krigskompanjon Elisabeth. Salladen är singerad morsan på ett ungefär och inehåller paprika, gurka, ruccola, kyckling och sallad samt en sås på hallon, tabasco, salt,peppar och chiliflakes. Det gifter sig sådär perfekt och smakar sommar i hela munnen. Vi fortsätter med det stora slaget mot anatomin men jag börjar sakteligen vinna över dessertörerna till min sida. Ett bra sätt att föra krig på.

21/4 2012

Soffan och jag bundar lite. En stor tallrik klyftpoatis med kyckling och sås. Sämre kan det bli. En gårdag spenderades på pubqizz med fint folk och dagen idag med anatomiböckerna och Elisabeth. Vi fixade lyxlunch med kycklingsallad och jordgubbar och lallade runt i blodkärlens värld. När bilderna helt plötsligt är ganska självklara och inte bara ett virrvarr av diverse organ, kärl och ligament så känns livet lite lättare att leva. 

Vi skippade en tur till gymmet och stack istället ut och sprang 30 minuter i citypark. Träden blommade, ekarna hade fått löv och syrenerna doftade. Det var så skönt och vi rundade av med 160 situps i olika varianter och 30 pushups. Så skönt och boostade oss med ny och fräsh energi. 

Imorgon väntar en dag med samma upplägg. Läsning och träning. Mycket bra. Sällskap och träning ger motivationen och energin att slåss inför anatomi midtermet på tisdag. Jag vill klara det och ger gärnet. Exemption skulle sitta fint men går det inte så går det inte. Jag är inte mer än människa. 

Tittar på livet blir bättre med Sanna Bråding. Blir rörd och påmind om onda tider och inser allt mer att jag är människa och en stark fan som fixat mycket. Tänk. +15 kilo och en mycket nöjd tjej. Den ekvationen låter otrolig men den är riktig.

20/4 2012

Börjar morgonen med att strukturera min tentaperiod. det känns som om jag missat något för det blir bara 4 stora tentor och så human anatomy som är en elective och inte så stor. 

22/5 Anatomi II
5/6 Kemi final
14/6 Histoloi II
21/6 Botanik final
Det ser inte så farligt ut men det är stora tentor. Histon är jag mest orolig för. Kemin får många dagar för den är stor och viktigare än histon och botaniken, klarar jag inte kemin får jag inte ta biokeminfinal nästa år. Botaniken blir svårast och tråkigast för det går in genom ena örat och ut genom det andra men vafan, jag lärde mig zoologin, då kan jag lära mig botanik också. 

Det ser inte så farligt ut om det var så att jag kunde börja läsa för dom nu på en gång men tyvärr så sitter det några andra små klossar ivägen, på tisdag är det dags för sista labben i physio för denna termin samt midterm i anatomi. Det är bra för det får igång anatomipluggandet som går rasande bra för stunden. 7/5 ligger det sista physiomidtermet och 11/5 sista kemimidtermet. Sen ni, då jävlar blir det anatomi för jag ska klara det här.

19/4 2012

Kemi- Nailad. 10/10. Physio 16. Mitt sämsta men scoren i klassen var låg så jag är fortfarande topp ett. Det är en bra kick som ger mer fighting glädje. Tog ut lite energi på anatomin och resten på gymmet och under tillverkning av matlådor. Klockan är aldeles för mycket men må så vara för jag måste få mysa lite också. Kram!

18/4 2012

Crejvar riskakor med ost och är nöjd med dagen. Jag har knäckt koden till larynx-pharynx och massa andra knepiga strukturer. också tränat mig gul och blå. Alltså. En toppdag.

17/4 2012

Ni måste ju få en bild också!

17/4 2012

Tack för alla tummar som hölls. Det gick kanon. Jag vet att jag gjort ett fel men jag menar ETT, det är inte så illa. Skrev methylorange formation med aniline istället för dimethylanilin men värre saker har hänt.

Provet gick superfort så förmiddagen blev lång. Stack och tränade har ett sjukt skönt och hysteriskt jobbigt pass med cirkelträning. Burpies är djävulens påfund. För er som inte vet vad det innebär så är det upphopp, ned på mage, upp och om igen och igen. Det låter inte så jobbigt men jag lovar, pulsen slår som en gång gång och benen skriker av mjölksyra. Optimal plåga alltså men NO PAIN NO GAIN. Mer då? Jo, storstädning, storhandling och matlagning. Till lunch och matlåda i morgon serveras ungsrostad champinjon, squach, zuccini och tufu med örter samt råris och smulad fetaost. Mums!!

Dags att packa ihop och röra mig till skolan för physio lecture och anatomi dissektion. Ska kapa penis idag. Hehe!

Må som prinsar och prinsessor, älskar er!

16/4 2012

Woop Woop nu kör vi! Kemi mid term imorgon 7.15. Effektiv kväll och tidigt i säng är min plan.
Update: Skiter i det här. Det går som det går. Film och jag i soffan. Sov gott!

15/4 2012

Producenterna av denna choklad är geniala! En stor kaka med flera små innuti, alldeles lagom stora. Jag älskar den mörka men lyxade till det och köpte en mörk och så den som är på bilden, med caramell! Den är säkert en sockerchock men det är väl liksom halva poängen med ljus choklad? Känner mig alltid lika skyldig när jag ligger i soffan med en chokladbit innan träning men det vet ju ingen om ;)

15/4 2012


Min fina lillebror med ett mariekex på tvären. (Eller är det fler än ett?). I sommar får jag träffa honom igen. Det är långt mellan gångerna. Jag träffar min fästman, bästis och morfar oftare än familjen. Hm. Dom har ju nästan tjugo års försprång så det funkar men jag saknar att slå sig ned i soffan med dem. (Och fightas om divanen)

14/4 2012

Det kan inte alltid gå bra. Jag strök inte idag men det gick inte som jag hoppats. Knepig bild och knepiga multiple choise. Hoppas på det bästa. Nu är jag så trött så jag höll på att ramla ihop påvägen hem. Hjärnan trejkar efter många timmars kemiplugg efter avklarat physiomidterm men det är bara att bita ihop för på tisdag är det dags för kemimidterm. Kroppen hakade på hjärnan och avböjde alla ideér om en träningskväll. Soffkväll föredrogs. 

Hoppas på lite tryck i kroppen imorgon, är verkligen sugen på ett pass med mitt nya cirkelträningsprogram!

Inte så intressant läsning men jag är inte så intressant idag. Så är det bara.

14/4 2012

http://www.youtube.com/watch?v=jOzgVldYvps
Hittade Waltz of the flowers i min nya spellista och insåg att det är en av låtarna i världens bästa barnfilm Nötknäpparen och råttkungen. Den ska jag titta på ikväll, det är jag värd för snart är det dags att sticka till skolan och skriva det tredje mid termet i physio. Heart and circulation är topicet. Det är rätt mycket men det ska nog gå.  Waltz of the flowers går på repeat under sista genomläsningen. Hejja!

13/4 2012

God morgon snyggingar!
Trotsar fredagen den trettonde med ett strålande morgonhumör. Om det är den stora keffekoppen som ligger bakom eller inte spelar ingen roll! Kram på er!

12/4 2012


Hästabstinens. Kan inte fatta att denna bild är från 06. Jag och Hanna hängde på iselsta och hade massa galenskaper för oss och en fantastisk sommar. Sen blev det ett par år med travhästar och nu kan jag tänka mig alla dicipliner men är rätt sugen på att rida dressyr.

11/4 2012

Dagens human anatomy fick inte fullt focus. Den hålls dom där sista plågsamma timmarna mellan 16 och 18 en dag som börjar 07.30. Vi pratade om hjärtat och det här är resultatet. Jag älskar min karl!

11/4 2012

Klarblå himmel och strålande sol. I skolparken har syrenerna slagit ut och alla vänner är tillbaka. Trots provpanik så är det inte så illa det här och ännu bättre blir det med både äggröra och smörgås till frukost. Tänkte tipsa om hur den snabbaste äggröran tillagas:
Knäck två, eller så många ägg du vill ha, i en skål/tallrik. Blanda i en skvätt mjölk och de kryddor du vill ha. In i micron 30 secunder, rör, micra 30-60 secunder till- passa så den blir krämig och inte bara ett gäng torra bitar. Njut av din supersnabba superfrulle! (Och av att slippa diska kastrullen...)

10/4 2012


Det finns mycket jag saknar. Jag undrar om jag kan hålla mig från att jobba ett par dagar minst hos Stig H iaf. Kännslan liksom.

10/4 2012

Denna dag blir en bättre dag. Det blir vad man gör det till och jag gör den här dagen bra. Gymmet, here i come!

9/4 2012

Tomt. Inga katter och ingen karl. Ensamt och trist. fasiken. Som pricken över iet råkade jag hamna på de svenska veterinärstudenternas kårhemsida. Jag blev grön av avund.

8/4 2012

Då nästan alla firar påsken i sina respektive hemländer så är det ganska ensamt här och då är bloggen roligare att skriva i än vanligt, därav mycket tid hemma, därav alla inlägg, hoppas det underhåller er! 

Till min stora besvikelse stängde gymmet fyra idag, något som jag egentligen uppmärksammat men sedan glömt bort så det var med besvikna steg jag traskade hem igen. Jag var ju laddad för träning så jag slängde in väskan hemma, trotsade asfalten (något som mina knän och fötter kommer påminna mig om imorgon) och stack ut på en joggingrunda i det perfekta vädret. Runt 14 grader och svalkande vind. Jag sprang på min sida floden och över bron vid koncerthuset, en bro jag aldrig tagit mig över förut, längs med vattnet på andra sidan och tillbaka över petöfi hid. Den svängen tog drygt en halvtimme och var lagom för att få lite tryck i steget så jag fortsatte med att springa kringekrokar på småvägarna runt mig och summa summarum blev 55 minuters joggande. Mycket skönt och jag är nöjd över den bevisade formen. Nu har jag precis stretchat med två katter som undrade vad fanken jag höll på med och är redo för dusch och middag. Bjuder på en ny vy från bron vid koncert huset samt en lycklig och svettig tjej.
Sist men inte minst: en gång simhoppare... ;)

8/4 2012

Helst av allt vill jag sova. Många timmar men det är dumt att sova bort tiden. Hoppas jag piggnar till efter ett pass på gymmet så jag orkar med lite välehövligt physiplugg efteråt. Det blir ett pass power workout som är ett av mina favorit pass. Ren styrketräning med stång. Utmanande, jobbigt och bra. Vi hörs!

8/4 2012

Bella och Bagera hälsar till Caroline att dom ligger väldigt bra i min säng men att dom saknar sin matte massor!

Fönster på glänt så fågelkvittret underhåller mig idag när jag krigar med anatomi, physio och kemi.

Tänk om kunksap följde med blodet, då vore kemin redan över men tyvärr så fungerar det inte så. Dock är jag tacksam för amerikanernas förkärlek till quiz av alla former. En kemisida med fantastiskt innehåll är upptäckt. Den slopar en stuktur och sedan ska den namnsättas efter alla konstens regler. Den ger en inte rätt fören alla bokstäver, siffror, streck och kommatecken är på rättplats. Tack america för att jag kan läsa kemi i soffan med datorn och en eller två katter på magen.

7/4 2012

Ett pass på gymmet i nya träningskläder räddade min påskafton. Äggen var slut och påskgodiset nästan uppätet. Kompenserar med bra plugg, gymmet och nu filmkväll med mig själv. Det blir "The others". Tur att jag kan krama katterna om det blir för läskigt.

Jag är så glad för mitt nya träningslinne, jag säger bara, kolla axelbanden!! (Märk också att min delade spegel ger mig en sjukt stor vänsteraxel, haha. Så fit är jag inte.
läder

7/4 2012

Familjen är på Fårö och firar påsk i vanlig ordning. Det är tydligen snöigt och mamma sa att det var länge sedan det var snö på påsk men bilderna ovan visar Fårö påsken-08. Kallt för stackars lammen, tur att dom föds med päls.

6/4 2012

En bra men ensam dag! Tur att katterna är här! En effektiv pluggdag och ett pass spinning på det. Jag hatar spinning och kommer säga det varje gång men jag behövde ett pass, saknade den där gnistan som behövs för att köra egen träning och spinningen var det som fanns till hands. Jag trodde jag skulle dö de tio första minuterna men det gick över efter hand och efteråt är det sådär fantastiskt skönt.
Lyxar till det i soffan nu med en stor fruktsallad! Mums!

5/4 2012

Imorse fick jag en smärre chock när jag insåg att lovet går mot sitt slut och att jag borde pluggat betydligt mer än jag gjort. Så är det bara och inte mycket att göra åt. Det är bara att tänka tillbaka på hur bra jag haft det och utnyttja kvarstående tid på bästa sätt. Idag blev det pluggande igen och med nässpray och antihistamin känner jag mig som en människa igen. Nu återstår det att avgöra om det är katt, pollen eller en dunder förkylning. Ni kan ju gissa vad jag hoppas och ber för att det inte ska vara. 


4/4 2012

Bella är en hejjare på kemi. Hon kom direkt och satte sig. Hennes egentliga mål var nog att få ligga en stund på tangentbordet men hon såg nöjd ut i knät med.

4/4 2012


Ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år. Minst. Grattis till mig själv. En fantastisk födelsedag fram till för trettio minuter sen då mina älsklingar satte sig i taxin påväg mot flygplatsen. Det verkar som Bella och Bagera förstod att jag blev ensam och behöver mer kärlek för direkt när jag kom upp i lägenheten efter att ha vinkat av mina besökare så pratade Bagera extra mycket och Bella placerade sig i mitt knä direkt. Tänk vilken tur att jag har dem som sällskap nu när vardagen skall återställas. Funderar på hur jag ska börja. Physiolabb på måndag, dissektion på tisdag, kemilabb på torsdag, physio mid term nästa lördag, kemi midterm nästa tisdag och så fortsätter karusellen. Det blir nog lite kemi ikväll och sedan påskäggsplundring framför Erik och Mackan.

3/4 2012

Sent utvecklad och mycket konstig kattallergi eller dunderförkylning. Tur att man har fantastiskt sällskap och att katterna är mysiga. Igår blev det en promenad på margit island samt VIP bio och idag House of terror och middag på Sir Lancelot. Vi möttes av riddarrustningar och medeltidsdressade servitriser och blev ledda till vårt bord och ikläddes en mycket fin liten vit hakklapp. Vi inspekterade menyn och slog på stort med soppa till förrätt och sedan varsin huvudrätt. Vi drabbades av alvarlig paltkoma men tog oss samman, drack upp ölen och åt en chokladkaka på det. Nu sitter vi mycket mätta och nöjda i soffan.

Det var en förtidig födelsedags middag för imorgon vaknar jag som tjugoåring. Herre min gud vad tiden går. 20. Det är vuxet på riktigt även om jag nog vart det ett tag.

1/4 2012

Såhär kan man också somna. Baggis på andra sidan och karln i badet men inte får vi sova för om ett par timmar trillar Hanna och Dennis in genom dörren!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0