30/11 2011

SATC trillade precis ned i min hårddisk. Om jag har tid och titta? Nej, men jag måste helt enkelt få andas lite. Ok?
Annars då? Jo det är bra. Har egentligen inte något spännande att berätta så jag låter bli. Lovand1337 på skype, marianne och andra! <3

30/11 2011

Kikar runt på sveriges veterinärföbunds hemsida och blir alldeles pirrig i magen. Det behövs för orka fortsätta med monster anatomin. Jag vet inte rikitigt hur jag ska ta tag i den teoretiska biten men förr eller senare löser det sig. Det brukar vara så här innan allt lossnar.

29/11 2011

Lite lätt panik sådär men med kaffe och pepparkakor klarar man allt. Ger definitivt upp mitt försök att inte dricka kaffe och att spara mina tänder från kakätandet. I krgig, kärlek och tentaplugg är allt tillåtet. Jag älskar min lägenhet men det är på bibblis jag bor.

29/11 2011

Hjärnan stannade aldrig inatt. Ni vet vad jag menar va? Den repeterade muskler hela natten. Vaknade ett antal gånger och varenda gång rabblade den muskler. Inte snällt. Jag ska bege mig till skolan. Kan man dissekera och titrera sovandes? Hoppas det för det är min plan.

27/11 2011

Dissection i 5 timmar och sedan IKEA. Trött och nöjd tjej. Dissektionen var helt bra. (Tills han öppnade absominal cavity, uppenbarligen var vår hund inte helt nydöd och luktade rutten gris). Ikea var inte dumt det heller, kom hem med 120 värmeljus med vanilj/kanel doft. Tändt 12 av dem, satt på julmusik och ska nu skriva rent mina dissektionsanteckningar. Har det väldigt mysigt här!

27/11 2011

Åh, jag som skrev ett superlångt inlägg igår men det försvann visst i den elektroniska världen. Idag är det dissections dags, det ligger granne med Ikea så även dit blir det en tripp för värmeljus, köttbullar och advenststjärna!

Ha en fin första advent och ät en lussebulle för mig!

23/11 2011

Stjärngossekossa som tyvärr står i mitt rum i sverige, det är trist! Den hade stått bra här! Lucia blir inte så mycket lucia, det blir anatomitenta istället.

21/11 2011

Grymt bra pass på bibblis och grymt bra armpass på gymmet. Dessutom är min celebration mix inte tömd på godbitar. Grymt bra det med. Nöff!

22/11 2011

Puh. Kemi I är över om man säger så. Blir det en 4a och en 5a på de två kvarvarande titreringarna har jag 5a. Glad tjej men det blev lite press på titreringarna nu för den idag bara lallade jag igenom. Insåg först efteråt att jag har chans till en femma och det skulle sitta fint. Liten självförtroende boost inför alla stundande läskiga tentor. Packar multiväskan full med träningskläder och böcker. Bibblis och gymmet. Keep up the good work!

22/11 2011

Jag hatar att gå upp när det är mörkt. Att det är tisdag gör det ännu värre men vafan. Snart är det jul. På söndag vankas det dissektion och efter det besök på Ikea för shopping av julstjärna och godsaker och 9e december är det julkalas hos Caroline. Allt för att stå ut i mörkret!

21/11 2011

Efter sådär 6 timmars tragglande av bakbenet tittade jag på frambenet och kunde inte en muskel insertion. Känns sådär men jag kan inte göra mer än att bosätta mig på bibblan och hoppas huvudet är mottagligt för all information. Försöker varva ned med en kopp te. Skype med mor, far och karl och livet blir snart på topp igen.

21/11 2011

Lunch och choklad. Eller bara choklad. Nej, men nästan. Köpte stor burk med celebration mix när jag hade besök och den gräver jag nu flitigt i. Tänkte att lite socker skulle väcka mig men är fortfarande sjukt seg. Ska ta och gå iväg till bibblan och bosätta mig där tills alla muskler of the hindlimb insertion, origin och action sitter som rinnande vatten. Det är många så lite väl hög ribba, men vi får se hur det går. Bättre att sikta högt!

Skulle behöva träna ikväll men ärligt talat så har jag ingen lust. Jag orkar inte. Inte för att kroppen är trött men det är ett projekt och huvudet är trött. Kanske går en omväg hem från bibblan så jag får lite motion i allafall.

Hejdå så länge!

21/11 2011

Första advnt på söndag. Hur gick det till? Fast jag inte har tid så ska jag köpa mig en stor julstjärna med supermysigt ljus. Hur jag ska lyckas hänga upp den är ett snare problem. Loggade in på facebook och såg två bilder med lussebullar. Finns det sånna i Ungern?

20/11 2011


Det var då det, när vi bara fick skära lite och letade efter typ fyra saker om jag minns rätt. Resten var mest massakering av den stackars hästen. Inte så att det var vårt mål men vi pillade helt enkelt isär allt som gick och identifierade bitarna som "strålben, hovben, kronben, kotben och stort ben" det räckte så och var roligt och lärorikt. Nu är det inte riktigt så längre. Varenda liten slamsa har sjutton namn och en insertion, origin och action (i fel ordning eeh). Alla böcker säger olika saker och det stressar mig men efter dagens monsterpass, program från Nina och råd från Caroline så känns det hela lite mera hoppfullt. 

Jag krigar på helt enkelt. Men just nu är hjärnan full för idag och jag tänker med gott samvete slänga mif på soffan och titta på ett lagom hjärndött webbtv program. (Och jag ljög, men mest för mig själv, jag har sjukt dåligt samvete för att jag tänker titta på tv men det går inte in mer i huvudet PUNKT)

Inte vidare rolig läsnig men det kallas stresshantering eller något sånt. Hur som helst. Ha det bra!

20/11 2011

Drar iväg för lite miljöombyte men först tänkte jag bara visa var jag hänger just nu. Skrivbordet och golvet. Ordning och reda på golvet och tillfärlligt kaos på skrivbordet. Jag ska aldrig mer titta i mer än en bok. Jag har två listor óch två olika böcker som alla behandlar samma jävla muskler men inte säger dom samma sak inte. 

Frågar lite vänliga själar om råd och hoppas det löser sig!

20/11 2011

Fasen vad tomt det blev här nu. 33 dagar tills jag är hemma. 5 tentor. Ops. Zoologin kanske blir 22a istället. Jag hoppas på det även om jag kommer faila den hur som helst men det är bra att skriva den och se frågorna. Planerar att ta den 26 januari också så det blir bra. 


7/12 History of vet med
13/12 anatomy disection
17/12 anatomy theoretical
20/12 biology
21/12 Zoology

23/12-2/1 Sverige!

10/1 Histology
20/1 Biophysics
26/1 Zoology

Känns rätt oövervinnerligt just nu men på något sätt måste det gå. Idag låser jag in mig med anatomin. 
Kryper ut ur bubblan ett par veckor.


Kände att jag var tuvungen att reda ut det här. Oh my

16/11 2011

God morgon! 

Jag överlevde ännu en tisdag, en av de värre, dissektion, titrering och kemiprov. Tre uppgifter som alla krävde förberedelse och energi. Kan väl inte säga att jag vet om provet gick bra eller inte men det gick inte dåligt hur som helst och alla poäng jag får är bara bonuspinnar och höjer betyget. Det får vara nog om gårdagen. Den tog på krafterna helt enkelt. 

Mycket roligare är att min underbaraste karl kommer idag. Sisådär klockan ett ses vi igen efter ett låååångt uppenhåll. Jag längtar och kommer gå och le hela dagen trots trötthet och sådant kraffs. 

Det finns liksom inga ord som kan beskriva det här, men ett och ett är ett liksom och vi har varit två halvor allt för länge.

Le! Du får en bättre dag då

13/11 2011

Sicken helg. Den blev bra och full, som det ska vara. Förstår inte hur jag hunnit plugga så mycket som jag gjort men det har jag. Nästan tillräckligt. Kikar på gammelbilder och måste säga att Peddishäst är svårslagen. Mycket. Livräddaren. Men själv finns hon inte mer. Kuslig tanke så jag slutar nog tänka på det och tänker på något bättre, som att Jocke kommer på onsdag. Det ser jag mycket fram emot MEN det stora MENNET. Det ligger ett kemi prov, en kemifrågning och en dissektion innan. Attans. Lite läskigt sådär men jag börjar vänja mig. 

Ska skämma bort mig oavsett hur det går på tisdag för det har jag lovat mig själv innan jag åkte ned. Det förra kemiprovet och anatomitotalen är värd en bortskämmning. Frågan är vad? Funderar på en massage. Det skulle sitta fint. Frågan är bara när det finns en lucka i kalendern för det. 

Det reder jag ut imorgon för nu är det sovdags.
Godnatt!


12/11 2011

Jag har det bra jag. Taggar før bal hos Vera. let's go nuts.

12/11 2011

Taggar med eminem. Bal ikväll, fast det är inte så jätte bal för min del. Vi drar dit senare och skippar balklänningen. Party helt enkelt. Det är ok, sådeså!

Törley ligger på kylning och sminket är klart. En genomgång av deep muscles of the thigh och sen är jag redo för "vors" hos Vera och sen kalas!

Student outfitten ska på, jag är glad att jag skippade vitt ty denna klänning är både välanvänd och älskad.

11/11 2011

Lång dag. Föroläsningar 8.15- 16.30. Hjärnan blev trött och fick en paus för lite shopping efter skolan. Blev en stor myströja, en t-shirt och mat. Jag var en shopping amatör i sällskapet (Det är jag iof i de flesta sällskap) men jag hittade som sagt min tröja. Den är grym. Stor, vit och funkar med strumobyxor. Sprang på dessa ljusstakar i mataffären. Kunde inte låta bli att köpa dem. Insåg dock att det är en spricka i den ena men för 400 HUF tänker jag inte gå tillbaka. jag snurrar helt enkelt den sidan mot fönstret och glömmer bort den. Njuter av lugnet efter ett par timmars kemi. Tänker faktiskt sitta här och varva ned fast klockan är mycket. 

Lite julstämmning sådär med röda ljusen. Köpte nästan en chokladtomte idag men sen insåg jag att det är 44 dagar kvar till julafton. 

Önskar jag kunde posta lite feeling här men jag tror ni förstår. Vaniljväreljus, soffa, tofflor och nya ljusstakar. Mysigt helt enkelt.

10/11 2011

Tar igen mig med en kopp körsbärste och funderar över dagen. En lång dag med full fart från morogn till nu men det är okej. Så länge mat, sömn och socialt liv är som det ska så funkar det att köra 180 ibland. Tänkte egentligen mest säga att jag prcis såg anatomiresultatet och höll på och trilla av stolen. (Jag ljög, jag satt i soffan, men ni förstår).
Poängen är att jag fick mitt exemption. Jag förstår inte hur det gick till men jag fick mina procent. Det ironiska är att jag verkligen gav upp det ett par dagar innan provet och insåg att det var omöjligt (vilket det inte var). Ska smälta det här och sova gott nu. Natti!

9/11 2011

Seg tjej som sitter och lallar runt på datorn för att hon inte orkar förflytta sig från soffan till sängen. Jag älskar min soffa. Äsh. Jag vet inte vad jag vill säga. Typ att jag mår bra men har stört mycket att göra. 

Insåg idag att det inte finns frysta köttbullar här. Jag trodde liksom bara att svenska köttbullar var en speciell sorts köttbullar som alla brukar sakna när dom bor utomlands men dom finns ju inte alls. Fasen. Det är inte min favoriträtt men det är så sjukt bekvämt. 

Pasta+köttbullar+ketchup+fransk senap = sant när inspirationen tryter.

Tyvärr är det bara att glömma då jag inte tänker utsätta mina textilier för köttbullsstekos så länge jag inte har köksfläkt.

Okej. M Å S T E S O V A N N U. God natt!

9/11 2011

8/11 2011

Te är faktiskt godare än kaffe på morgonen men saknar jag Sir Williams. Just på morgonen är det extra gott. 

Meeen jag har ju hursom helst mina fina koppar. Det kommer man ganska långt på. Sir Williams blir det till jul, i en fin liten burk.

7/11 2011

Förstår egentligen inte vad som är grejjen men starbucks är en grej helt enklet. Tog igen mig här igår och skulle egentligen plugga kemi. Det gjorde jag men mest pratade jag strunt. Drack green tea peppermint och tänkte på min karl. Jag drack massor av det när vi var i paris. Han kommer om 9 dagar. Det blir så himla härligt. på fredagen joinar även Hanna och Dennis och alla lämnar mig sedan söndag morgon. Jag längtar och längtar lite till. 

För att kunna njuta gäller det att ligga i fas så nu beger jag mig till bibblan för ett långpass. Det var ett tag sedan då jag är så hemmakär men bibblan ger ett annat mood och det ska untyttjas.

Blev hemskt sugen på te nu. Mint te. Men det har jag inget, bara fyra andra sorter så jag får väl hålla till godo... :)

Hej så länge!

6/11 2011

Bortsett från en spökande mage har denna helg varit otroligt bra. Kära magen säger att det är dags att ta det lugnt och äta en omgång losec. Lyssnad duktigt och sov 14 timmar på ett dygn, roade mig kungligt och tog en lugn söndag. Hur som helst han jag med massor ändå. Lärt mig betala räkningar på posten, tvättat, städat, pluggat en del, fast inte så mycket som det behövdes och storkokat gulasch. Resultatet blev bra men hela min lägenhet luktar mat... Försöker mota bort oset med pepparkaksväreljus. Går sådär.



Såg den lilla söta bilen när jag väntade på tramen. Som taget ur en film. Så mysigt med höst!

4/11 2011

Ynklig tjej ligger i soffan och tycker synd om sig själv. Vaknade och mådde illa. Pallrade mig till skolan och skrev skitprov. Stod ut till halva zoologin. Åkte hem och sov 12-17. Huvudet gör fortfarande ont och jag är verkligen inte på topp. Ska dra mig ut och köpa huvudvärkstabletter men har ingen lust att röra mig från soffan. Borde plugga. Massor.

Anatomi, Botanik och kemi. Mest kemi och anatomi men det går inte just nu. Fan. Nej. Nu ska jag ha mina jävla huvudvärkstabletter. Sådeså.

3/11 2011


Kvällsgröt före läggdags. Myser i mitt soffhörn och tänker på allt annat än provet imorgon bitti. 

Vandrade runt i Corvin i cirkus två timmar. Kikade i inredningsaffärerna och lite klädaffärer. Blev inga kläder så det får jag ta och fixa en annan dag men det blev vinterstövlar!

Dom är precis det jag letat efter i sådär en två, tre höstar. En aningen missvisande bild då lädret är nästan matt och tån inte alls sådär svart men ni ser ungefär hur dem ser ut. De är fodrade dessutom så det är perfekt. Älskart.

Köpte även en grötskål, glas underlägg i fina färger, nya gelpennor- pastell denna gång och så tre flaskor vin. Det var givande helt enkelt men det är mycket kvar!

Ska straxt krypa ned och försöka sova lite. Ställer klockan tidigt och läser allt en gång imorgon och hoppas på lite tur. Hur som helst är det en bra erfarenhet för final.

God natt!

3/11 2011

Lollo, om du slutar  springa runt i lägenheten och dricka te, äta karameller, pilla på datorn, gosa i soffan eller liknande så får du gå till Corvin när du vart och fixat med hyran vid 6. Där får du shoppa massa roliga inredningssaker (på villkoret att du även köper skor, en tröja och nya mjukisbyxor).

Bara så du vet det. Lollo för fan. Det är dag före prov så du får vara okoncentrerad MEN du behöver faktiskt lära dig lite till. Så har vi en deal?

3/11 2011

Kände att (havre)grynsgröten kan få ett eget inlägg såhär en torsdagsmorgon.

Grötfrukost är något som inte går att tröttna på. För det första är det varmt och gosigt och för det andra så finns det tusen variationer.

Det första som kan varieras är grynen. Jag är främst inne på fiberhavregryn, rågflingor och Axa sport gryn men mannagryn och vanliga havregryn går också ned. 

Den andra variationen är tillbehören och det är här vi snackar läckerheter! Jag har testat sjukt mycket olika hittepå men de allra bästa förljer här nedan:

  • Hjortronsylt. Otippat men hjortronsylt och så en liten skvätt mjölk och gröt på vanliga havregryn är mer efterrätt än frukost gröt!
  • Kardemumma och soyamjölk och gröt gjord på sportgryn eller fiberhavregryn. Det smakar som en jättestor semla, framför allt om tallriken får åka ett varv till i micron efter att mjölken och kardemumman hällts på.

  • Mjölk och lingonsylt på rågflingegröt är kalasgott.

  • Mörkt muskvadorsocker, lite mjölk och vanliga havregryn = Lakris gröt!

  • Hackat äpple och kanel med mjölk och fiberhavregryn. Dunderfrukost.

  • Lemoncurd. Det är lite småfult sådär men fantastiskt gott. En liiiten klick och så lite mjölk. Mumsig lyx variation. 

    Insåg att det här bara var ett litet skrap på ytan i mitt grötskafferi men det är en bra början, hoppas ni blev hungriga nu!

2/11 2011

Valet stod mellan bibblan och Lollos lägenhet. Det var ett ganska enkelt val. Precis druckit kaffe ur finmuggen som mamma tog med sig. ursprungligen från Johanssons och det gör dem ännu bättre. Kikade på kemiresultatet. Jag blev mer än nöjd, jag blev galet nöjd faktiskt. 29/35, eller 58/70 om man så heller vill säga. Som förklaring kan sägas att det är näst bäst i klassen och snittet är 13.3 vilket är knappt 46% av min siffra. 

Det innebär att jag i princip kan få 3 or på titreringarna och 0 på nästa test och ändå klara kursen. Så grymt skönt och veta. Tyvärr hjälper det mig inet med anatomin på fredag så jag lämnar datorn för anatomiböckerna. Vi hörs! 

2/11 2011

Jag, rix morgonzoo och havregrynsgröt i min fina lägenhet. Bra start! Hade dock tänkt läsa lite leder men det kommer hur som helst gå åt skogen! Men det är ju värt det. Sådeså!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0