27/12 2011

Vandrade hem från Tumba efter en kväll hos bästis. Stjärnorna syntes så tydligt och jag mötte inte en människa och såg två bilar. Att slippa storstaden har många fördelar.
Jag tänkte bara säga att jag njuter av mina fullspäckade dagar men har en liten ångestklump för de väntande tentorna. Det avhjälps med plockgodis och sällskap av pappa framför histoklick. Jag vill nog aldrig åka tillbaka men det är så det ska vara.

27/12 2011

U N D E R B A R T. Sitter i soffan hos min karl och njuter av livet. Efter tre dagar med kalas väntar en lugn dag med mellandagsrea och en titt i histologiböckerna. Har sovi~10 timmar per natt sedan jag anlände till moderlandet och börjar vakna till liv. Veckan är full med fantastiska händelser och kommer springa förbi fortare än vad jag vill men jag njuter av varje sekund. Ska gräva lite i godisskålen efter saltlaktristen. Bäst att passa på.

24/12 2011

Rundar av min första ickejobbade jul på länge i soffan med god choklad. Att vara hemma känns liksom naturligt. Kan inte fatta att det var fyra månader sedan sist men jag njuter av varje sekund. Julafton var sådär som den ska vara. Småkusinerna gav den där "iettbarnsgladaögonärden" ni vet nog kanske vad jag menar. Imorgon fortsätter det och jag älskar det. Home sweet home.

22/12 2011

Jullov och dags att fira. Det blir firning på hög nivå för anatomi I är nedbrottad med en överlägsen seger. Femma. F E M M A. Det känns sjukt. Femma i anatomi I och Kemi I. Det känns som att jag liksom visat att jag platsar här. Dock har jag en rond till med Zoologin men den var planerad. Det kändes tungt att se min kod med en röd etta efter men som sagt, det var planerat och jag gav den inte en ärlig chans ty det hade jag inte kraft till. Allt gick åt till anatomin och det som fans kvar efter allt var slut gick till biologin/embryologin. Så vad ska man säga, jag försöker varva ned och inse att jag är ledig ett tag nu, dock är det svårt att hålla fingrarna borta från Histologin som står näst på tur. Histologi och Zoologi får faktiskt följa med hem men kanske att dem får stanna i resväskan, det återstår att se.
Ett sånt fast tyvärr från en julmarknad i budapest och inte från rädda barnen blev min belöning till mig själv. Myser med det på magen nu och nästa steg är en film. Därefter middag och utgång och om mindre än 24 timmar är jag hemma. Fantastiskt.

22/12 2011

Pre-examperiod och post-fyra(5)examenutanvila. Sista examen om ~1 timme och sedan blir det godnatt! Nej, jag ljuger, det blir storstädning, shopping, Chanukka middag och utgång. Det ser jag fram emot, bara roliga saker och sedan hemgång vilket är det bästa av allt, även om chanukka blir riktigt häftigt det med!

20/12t 2011

Om tre dagar är jag hemma. Obeskrivligt skönt. Idag var jag sämsta studenten i Budapest. Tenta som jag är osäker på om jag står, kaffe som var tänkt att utvecklas till plugg men som blev film, pocorn och sushi. Jag funkar inte idag. så är det bara. 4 tentor utan vilodag har liksom knäckt min hjärna. I morgon blir det dock Zoologiplugg för glatta livet och så ser vi vart det leder. Sov gott. Det ska jag. Minst 8 timmar. Sådeså.

19/12 2011

Inser att biologin/embryologin blir ett lotteri imorgon. Ger mig en liten paus och påt igen bara. Vaknade med huvudvärk och en störd trötthet men det går att avlösa med energidryck, kaffe och godis. Det måste gå men går det inte så har jag iaf gjort mitt bästa och mer än så går det inte att göra.

19/12 2011


Bild från 2007 och jag minns var och när jag tog den. Med den gamla kompaktkameran påväg till Broängen.


Imorgon är det biologi/embryologitenta. Jag förstår inte riktigt poängen med att lägga den så tätt intill anatomin som nästan alla satt. Ingen vinner på att vi failar men så är det nu. Jag låter giraffen följa med och läser dygnet runt ungefär men jag vet inte hur mycket utdelning det ger.


Längtar till torsdag. Efter zoologin blir det julklappsshopping och utgång. Dagen efter blir det packning och hemgång. Åh IIIH

18/12 2011

Vaknar spänd som en stålfjäder. Tror jag är en aninen stressad men det är med all rätt.

17/12 2011

Lättnaden som uppstår när entrancen inte alls är fel. Puh! Supergod sushi och biologiplugg med andrea. Toppen lördag.

17/12 2011

245 cellbiologi slides och 101embryologislides och ett 40 sidigt häfte med embryologi till på tisdag. Fram med godispåsen och kaffet för nu börjas det igen. Anatomin vette fåglarna hur det gick men det får vi se förr eller senare. Jag vet att jag kanske missade en entrance question. jag döpte canalis palatinum majus till canalis palatinum bara och då menar jag liksom både majus och minor. Fan. Jag tror inte dom är så snälla att dom låter mig passera med den. Fan. Fan. Fan. Det går inte att förklara hur illa det känns.

17/12 2011

Frukost med julmusik och pepparkakljus. Ska bara äta färdigt och sedan ska jag läsa igenom en del av det jag förhoppningsvis kan till anatomiprovet. Ska bli så skönt när det är över. Då blir det dusch, städning och biologiplugg. Jag ber till allt som går att be till om snälla entrance questions för det är liksom det allt hänger på.

16/12 2011

Jag har många anledningar att vara lycklig. En hel massa faktiskt. För att nämna några har jag världens bästa fästman, vänner i sverige och i ungern, familj och jag följer min dröm. Inte ens mitt anatomiprov imorgon kan ta den lyckan ifrån mig.

15/12 2011

Åtta dagar och tre tentor till hemgång. Jag räknar ned och vill att det ska vara över nu. Jag kunde inte somna igårkväll och låg och funderade över hur det blir att komma hem. Det kommer blir helt otroligt härligt, sådär obeskrivligt bra. Det blir speciellt av många anledningar. För det första har jag varit här sedan slutet av agusti, för det andra så stressar jag som en tok och så kommer jag hem och är ledig och för det tredje så är jag faktiskt ledig när jag kommer hem. De tre senaste jularna/mellandagarna har jag jobbat,men inte i år.

Jag ska umgås med kärleken, vänner och familj, äta saltlakrits, åka snowboard (om det finns snö!) och slänga mig på min säng. Mamma har satt upp julstjärnan i mitt rum och jag ser fram emot att få lägga mig på sängen, läsa en god bok och njuta av det röda ljuset från stjärnan. 

Men först står det ett par tentor i vägen. Teorianatomi, biologi och zoologi. Jag kan ärligt säga att jag är mest nervös för anatomin entrance questions och för biologin. Biologi är inte svårt men allt är svårt med 70 timmar mellan två tentor. Wte. Klarar jag anatmoin åker jag hem lycklig oavsett hur de andra går. 

Hoppar runt mellan styckena och kastar ur mig massa krafs men jag är trött och väntar på kaffe-effekten innan jag hugger tag i anatomin. Jag vet att elinpelis och hannapanna planerat in något som omfattar oss tre och hästar. Jag blir glad i hela hjärttrakten när jag tänker på mina fina vänner. Ni får några bilder. Sen måste jag börja plugga! Ok?

13/11 2011

Började dagen med lucia morgon på svtplay. Finns det bättre uppladdning? Tveksamt. Jag kom in först av alla och efter 2x B så blev mitt topic extensors of the digits in the forelimb. Jag tror gud var med mig för det var ett av de fem jag helst ville ha. Hunden var torr så det var knepigt men det blev supefint tillsist. Alla små pluttar hittade jag och separerade utan att förstöra dem. Lilla rara extensor pollicus et indici låg i ensamt majestät precis där den skulle och lyckan var total. En darrande röst och en förklaring senare var jag färdig. Summa summarum är att jag klarade det. Anatomi parktiskt är klart. Nu vätar galet med teoriplugg till lördag men först ska jag lägga mig på soffan en timme, äta god lunch och därefter ta tag i resten. Det är jag värd. Alla gånger. Jag hoppas mina fina klasskamrater har samma tur. När jag gick hade alla utom tre klarat sig och det är ett bra facit.

12/11 2011

Behöver jag ens försöka beskriva hur nervös jag är? Jag intalar mig själv att jag kan det här, varvar ned, andas och panikpluggar inte. Som sagt. Jag ska kunna det här nu men det där med praktisk examen är läskigt. Magen har hunnit snurra många varv och varit placerad på alla tänkbara ställen, naglarna är nedbitna och labbrocken tvättad. Jag är alltså i princip redo. Om 24 timmar sitter jag på bibblan igen och pluggar antingen anatomi eller biologi. Det känns konstigt. Båda böckerna får följa med i väskan. Failar jag antomin blir det biologi och står jag blir det monsterplugg inför den teoretiska. Åh vad jag mummlar skola. Såklart. Men det får ni leva med för jag har inte mycket annat i huvudet just nu.

12/11 2012


10/12 2011

Precis följt Andrea till trammen efter en mycket effektiv dag. Vi sliter med anatomin och hoppas på resultat. Gårdags kvällen spenderades hos Caroline med gröt, glögg och julstämmning. Det var otroligt mysigt och jag fick mersmak på julen. Åh vad jag längtar. Kärlek, familj, mat och mys.

8/12 2011


Det är lite suddigt nu men målet är kvar och jag ska ta mig fan fixa det här. Anatomin är skitläskig. Så är det bara. Sjukt mycket som ska in i huvudet och det där med praktisk examen är ju en mardröm. På något sätt måste det gå. Okej?
Som en klasskompis sa, om det vore enkelt så skulle ju alla göra det. Right?

7/12 2011

Läste ett gäng bloggar skrivna av svenska veterinärstudenter och skickar en önskning till tomten om att få klara alla tentor och transfera till sverige. Dom ser levande djur, har fritid och tid att skriva långa blogginlägg. Bara så ni vet.

7/12 2011

Socker och koffein är studentens bästa vän och nya talespråket är "i krig, kärlek och tentaperiod är allt tillåtet" ni hajjar va? Dock är inte kroppar skapta för det så en hederlig kväll i lugn och ro är bra det med. Den kvällen börjar nu. Inte helt fel. Julkarameller och webbtv. Måste säga att jag tänker på morfar när jag smaskar färgglada karameller, på bror när jag går förbi "Tobías optica", på Hanna när det är kinder i affären och på min karl hela tiden. Snart hemma. Nedräkning pågår, det står bara några tenot i vägen men efter idag är dem en mindre och ja, jag passade, en fyra i historia. Måste säga att den sitter bra efter den yttepytte energin tentan fick. Skål!

7/12 2011

Pepparkakor, kaffe och genomläsning. Dags för liten tenta. veterinärmedicink historia. Jag kan fler årtal än jag kunde totalt innan denna kurs (Historia har aldrig varit favorit) och det är hör och häpna ganska kul! Det finns mycket roligheter som hänt och praktiserats. Teorier, magi och annat påhitt. Jag undrar när jag tröttnade på historia? Måste varit någon dålig lärare i mellanstadiet för innan dess plöjde jag skönlitterära historieböcker. Kommer framför allt ihåg häxböckerna av Maj Bylock och riddarens dagbok. Vi hörs!

5/12 2011

Häst. Ja tack!

5/12 2011

Måndag morgon och jag har lärt mig en sak. Träna aldrig före frukost. Jag trodde jag skulle kräkas. Skäms Lollo, det kunde du väl räknat ut med lilltån? (Den snea t.o.m.)

4/12 2011

Tvingade mig själv att gå igenom musklerna en gång. Inte för att det ger något vid denna tid men jag får förhoppningsvis sova då. Metod nummer två är musik. Sailing med Rod Stewart, Enavescence och Enya får söva mig inatt. Tänker vakna sådär glad och pigg imorogon. Ok?

4/12 2011

Skulle titta på en slide från kemin och klickade in på deparmentets hemsida och hittade resultaten från kemiprov två. Mitt resultat hade jag redan sett men klickade upp det ändå och det visade sig att alla titreringsresultaten låg där också. Det var fint att se att min sista titrering blev en femma, äntligen! Två nervösa fyror och sen min väl behövda femma på den sista. Resultatet på det hela? Femma i kemi I ! Det innebär också att jag inte behöver plugga mer kemi nu, bara förbereda pyttelite inför labben och sedan ägna mig åt anatomi och historia. Det blir en till gymmet för att fira. Fint helt enkelt.

4/12 2011

Andra advent och jag eldar pepparkaksljus i brist på bättre julstämmning. Är lite ledsen på bibblan som inte är öppen på söndagar men jag ska göra det bästa av denna dag för den behöver användas till plugg. History of vet. med, kemi och anatomi står på chemat men först god frukost och konstruerande av en ny spellista. Lade precis till volbeat, slipknot, dead by april, skillet, takida och ett gäng andra. Det är nostaligi.

2/12 2011

Första snön föll över Budapest idag. Det var kallt, blåsigt och småspikaktigt när jag åkte till skolan och ungefär så skönt som det låter. Under kemin började det dock falla lapphandskar och alla norrmän och svenskar log upp till öronen. Malteserna och vår israel var dock gladast. (och kallast). Ska nu ta min pepperkaksfulla mage och överge anatomiböckerna för en stund i soffan. Betydligt trevligare!

2/12 2011

Andra december är ett bekant datum, det är min lilla brors fördelsdag. Större än mig är han redan och idag blir han vuxen. Ser ut som det finns fler själ att kalla honnom store bror men icke sa nicke. Större bror kan han dock få vara. Hur som heslt ska jag slå honnom en signal straxt och sjunga lite vackert med min morgonraspiga röst. 

Grattis bror!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0