31/1 2013

jag ska bara gråta en liten stund, äta upp jockes choklad och sedan planera mitt framtida liv i Ungern. nu gäller det att göra det bästa av situationen och tänka possetivt. det är hemskt att det blir fler år utan Jocke, vänner, familj, skogen, landet, havet och hästar. så är det bara men jag kommer kunna otroligt mycket när jag är klar, jag kommer vara ännu bättre på engelska, fler varma ungerska vårar, mer erfarenheter, mer tid med mina fantastiska vänner. för att göra våren och resterande år uthärdliga ska jag se till att ta vara på mig själv, göra roliga saker, hålla igång träningen och skaffa mig ett djur. efter sommaren skulle jag vilja dela en trea med någon närmare parken och skaffa mig en ungersk vizla. ska fundera mer på det här men först andas en stund och titta ut från jockes fönster på den nedgående solen.

31/1 2013

som ett slag i magen. ett hårt jävka slag, sådär så jag tappade luften. ansökningen till senare delen av veterinärprogrammet är stängt hösten 2013. jahapp. då var det kört. inte ens möjligt att ansöka som transfer i höst. fan. fan. fan. jag vill hem.

30/1 2013

God morgon!
Det är lite konstigt att vara ledig den här tiden på året då alla pluggar eller jobbar men det är faktiskt lite skönt också. Jag kan utan dåligt samvete ägna en arbetsdag åt att läsa bok, titta på film och baka kakor.

Fick precis schemat för våren och listan med vilka valbara kurser jag kan läsa. Schemat är okej men inte supert men det tvingar mig att plugga dvs. långa dagar med feta håltimmar som spenderas i bibbblan. Hur som helst så är denna termin bättre än den förra då antalet midterm är kraftigt reducerade och det bara är en superfinal och det är biokemin.

Som valbara kurser börjar det äntligen bli lite interessant! Jag kan i år välja på veterinary nuclear medicine, physiological basis of cardiology och stem cells- from biology to therapeutic applications. Dessa passar mig som hand i handsken och egentligen kan jag tänka mig att läsa alla men det blev efter lite fundering stem cells. Jag är barnsligt förtjust i nya saker och områden där det händer saker hela tiden och stamceller är ett sådant. Det är lite julafton för min nyfikna hjärna!

I eftermiddag blir det stallet med Hanna och sen sticker jag till Jocke i Gävle!

Puss!

29/1 2013

Fortsätter min rehabilitering. Klockan är halv fem och jag har någ legat i sängen/soffan allt utom sådär tre timmar idag. Kroppen är trött fast den inte har gjort något, jag tror den sympatiserar med hjärnan. Tog hur som helst tag i sommaren och ringde och fixade mig ett sommarjobb. Egentligen ska jag ha praktik i kurserna animal breeding och nutrition men jag föredrar att få betalt så det blir ett par veckor med mjölkkor i sommar. Det är inte hundra procent säkert då semestrarna inte var klara men nästa. Det vore perfekt och jag fick lite energi av samtalet så nu bär det av till skärholmen för att leta reda på ett par skor

28/1 2013

Hemma. Hemma. Hemma. Känslan av att komma hem och vara färdig med alla examen är den som gör att man glömmer bort hur dåligt man mår under tentaperioden. Glädje och lättnad mixas till en fantastisk coctail som effektivt raderar alla ångestnätter ur hjärnan. Tur är väl det, hur skulle man annars stå ut och frivilligt kasta sig in i ytterligare sex veckors tentaplugg två gånger om året. Mina två beslut idag är om jag ska åka SJ eller SL till Gävle på onsdag för att hälsa på min karl och vilken film jag ska titta på nu. Jag har bara bra filmer på datorn så det är svårt att bestämma sig. Det är helt enkelt inte det minsta synd om mig idag. Jag njuter till fullo och lite senare ska jag ta en lång promenad på isen. Pannlampa och sällskap. Fantastiskt. 

27/1 2013

Flygplatsen i Budapest kommer alltid vara förknippad med lycka. Hemgång liksom, och gärna med ett par avkryssade tentor i baggaget. Sitter och käkar en macka med mozarella och tomat och funderar över nästa termin, hur jag ska lägga upp mina dagar, hur mycket/lite jag ska plugga, hur jag ska göra för att inte ta slut och hur tentaperioden ska överlevas. Jag vägrar att må så här kasst i slutet av fler tentaperioder, det är inte värt att inte ha matlust, ha axlarna konstant i höjd mer öronen, att pilla upp sår på sin egen rygg medans man tvingar hjärnan att lagra information och sova dåligt bara för tentors skull. Vist att dom ska klaras men jag behöver inte femmor, det är bara destruktivt. Jag har lyckats få en fyra och en trea (Man fick den automatiskt och kunde göra en examen för att få högre betyg och en tenta till gör jag inte frivilligt). Resten är femmor. Och det lustiga är, det spelar absolut ingen roll. Det som spelar roll är kunskaperna jag lyckas lagra och omstätta i praktik, det jag tar med mig för mitt framtida yrke. Inte kommer någon bry sig om vad jag hade för betyg i agroeconomics eller biokemi när jag står med mitt diplom i handen. Det tål att tänkas på. Men först ska det sovas. Många timmar. 

27/1 2013

Hejdå Budapest! Vi ses igen den 10e Januari med nya krafter och en spännande termin. Ska bland annat läsa topografisk anatomi vilket kan kallas det första mer eller mindre riktiga kursen. Vi ska lära oss strukturerna på ett levande djur, var man hittar dessa, hur man känner lymphnodes, var an injecerar/bedövar en led etc. Åh den har jag längtat efter! Tömt kylen och lägenheter glänser, om en halvtimme kommer taxin för jag vågar inte åka tunnelbana efter gårdagens nästan svimningar. 

26/1 2013

Dagen började strålande. Städade och packade och käkade sedan lunch med Elisabeth, Jenny och Sanne. Stack iväg på långpromenad på margit och handlade lite mat påväg hem- och höll på att svimma i affären och fick sätta mig en stund. Så ensam har jag nog aldrig känt mig, vad fasen gör jag om jag tuppar av här? mamma är för långt bort och ingen viste var jag var. En gång till var det nära på spårvagnen men jag tog mig hem och har nu tryckt i mig mat och juice och känner mig bättre. Det blir ingen utgång ikväll som egentligen var planen, det törs jag inte för jag ska ta ig fasen hem imorgon och benen är fortfarande darriga. Jag tror det är det här som kallas total utmattning. Kroppens reaktion på långvarig stress.

25/1 2013

Två glas rödvin är alldeles lagom för att klubba en utmattad student. Tänkte nu sova godare än vad jag gjort på ett halvår utan en endaste tenta att fundera över. Imorgon vaknas det packning och mer städning, badrumskaklet står näst på tur och sedan vore en lång promenad i parken inte helt fel även om det är mulet och sådär en minus. Sov gott!

25/1 2013

Dagens Ikea fynd. Ja, jag gillar värmeljus med vanilj och förbrukar ett antal sådana när jag sitter vid mitt skrivbord med bockerna i högsta hugg. Även kvällar i soffan kantas av mysigt värmeljussken. Handdukar behövde jag också för alla mina är i olika färger, sunkiga och för stora för att vara toa/kökshanddukar, dom är liksom ett mellanting mellan badlakan och handduk men nu har jag tre nya, fina och lagom stora. Burken är egentligen tre burkar och ska stå i badrummen fyllda med krimskrams som i nuläget inte har någon egen plats och mer? Gafflar. Tre gafflar kommer man inte långt på med besök, nu har jag sju så då kan vi vara några fler till middag utan att slabba med sked. Ikea turen tog all energi och vet ni vad? Jag har tid att lägga mig och vila, kanske somna lite till och med. Det har jag saknat.

25/1 2013

Och vafan, nu kom dom riktiga resultaten. 5. 5. 5. VAD HÄNDE?

25/1 2013

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag deppat över mitt fail och så för det här är ett under och en konstig känsla som jag måste smälta. Jag failade inte. Jag klarade mig. Vi fick två fantastiska essay frågor, den första var Plasma proteins, functions, fractinations and changes och den andra var Catabolism and absorption of carbohydrates. Figur analysen var på koldioxidtransport och multiple choicen var sådant jag kunde. Jag är chockad och känner mig lite ovärdig. Visst att allt mitt slit under termninerna länade sig men jag hälften av essayna som kunde komma skulle jag inte klarat. Det kommer slå tillbaka sedan men jag får bara jobba lite hårdare med pathophysiology och så men nu tänker jag njuta. Njuta av att vara färdig med mardörmsterminen. Vårterminen kommer att bli bättre. Två av de stora tentorna tre är avbockade och jag har klarat allt. Planet hem går på söndag så jag har två dagar att fixa, städa och njuta på. Har precis skrubbat kakel i köket och tvättat typ alla mina kläder, labbrockar och sängkläder. Nästa anhalt är Ikea. utan sällskap men det blir nice ändå, nya handdukar, värmeljus och en kaffeburk står på inköpslistan. Ikväll blir det firning med mina dukitga vänner som har klarat sin anatomifinal. 
 
Så här glad är jag just nu. helt slut men lycklig. 

23/1 2013

Jag är inte mer än människa. Jag ber om lite pepp för att orka resa mig upp efter morgondagen failande men varje gång behöver jag tjata för att någon ska tro att jag faktiskt kommer att faila. Jag har inte läst pluggat mer än halva materialet och jag har inte fungerat som vanligt. Jag har varit pluggbakis och apatisk men jag måste ta mig samman. Jag vill mer än något annat klara tentan för att få vara klar på riktigt, för att komma hem med hedern i behåll och sedan få en trevlig vårtermin utan en bakomliggande physioångest. Jag går inte upp tidigt imorgon och repeterar för att sedan vara totalt uttmattad när tentan är skriven. istället ska jag koka ägg och äta lax till frukost, en god kopp kaffe och sedan packa ned material för en eftermiddag på bibblioteket. jag tänker låssas som om tentan aldrig ägt rum, eller möjligtvis som att den var en övning för nästkommande försök den 31 januari. När jag kommer hem imorgon kväll ska jag boka flygbiljett hem och fortsätta läsa och läsa och läsa. Och bli peppad och uppryckt. Adrenalinet har inte ens varit och knackat på, inte ens försökt att få mig att ge det där lilla extra precis innan examen. Nej glöm det. 
 

23 jan

efter morgondagens kalas fail så börjar jag om på ny kula med motivation och jävlar anamma.som när man halkar och inser att det är halt och börjar gå försiktigt sen fast lite tvärt om. ni fattar va? jag borde vara tillbaka på banan nu. ordentligt med mat, långa promenader och lugn läsning i ett par dagar (läs:ganska många) är som medicin för själen.

22/1

det här är annorlunda för mig. jag har givit upp det försöket jag har den 24e och tar det lugnt fram till dess. jag läser men inte överdrivet mycket för jag ska orka lägga in högsta växeln efter detta och klara tentan den 31a. det blir en lång tentaperiod och en tråkig 1a i protokollet men ibland går det inte att ge gärnet varje dag. tänkte låsa in mig hemma framför skrivbordet och plugga som när jag pluggade anatomin. då hade jag 7 dagar och nu kommer jag ha 6 med halva materialet färdigt och allt genomläst en gång. jag vill inte ja physion med mig till sommaren för den är stor och jobbig men jag intalar mig själv att det går att klara sig ändå och det gör det. det behövde jag få ur mig för kroppen och hjärnan är osams. press och stress utan dess like. jag hatar det här sättet att tenta av saker och ting på, nu i slutet handlar det inte om hur duktig man är, det handlar om förmågan att gå emot mänskliga behov och om självdiciplin. vi promenderade upp till slottet idag och tittade på utsikten för att få lite perspektiv och ny energi. det funkade och nu är jag effektiv för första gången på mycket länge

21a januari



Det här med total utmattning är ett okänt fenomen innan man har genomlidit en 6 veckor lång examensperiod med ett antal tentor stora som Mount everest. det svåraste är att disponera loppet rätt, att inte ta slut för tidigt men det är inte lätt. jag skulle önska mig så mycket tid emellan tentorna att hjärnan och kroppen hinner återhämta sig så man kan prestera på max inför varje tenta. en idrottsman eller en travhästs tävlingssäsong planeras noga. tävlingarna före det stora loppet anpassas för att formen ska vara på topp när det är dags. efter detta väntar ett par dagars vila och sedan en uppbyggande träningsperiod. för oss gäller inte det ovanstående chemat. höstterminen var aldelses för intensiv och det var inte med extra kraft vi kunde påbörja examensperioden. sista veckorna var det miderms och små examen och sen var det pang på. nu med sådär 10 dagar kvar är all kraft som bortblåst. det finns ingen reserv, inte det där lilla extra som behövs utan nu är det ren viljestyrka och siktet mot målet som driver. inatt sov jag nästan tio timmar i ett försök att komma tillbaka på banan men det blev knappt någon skillnad. koffein och socker har för länge sedan slutat verka. trots att hjärnan är bränd borde jag inte klaga. jag har gott sällskap och jag följer min dröm. jag tittar ut som en ny människa om tio dagar. vi ses då.

19/1 2013

otroligt trött på att plugga och fysio är ta mig fan inte kul i dessa mängder. tur att milka gjort daim choklad. daim finns nämligen intr i Ungern.

18/1 2013

Hej kära followers! idag blev det en recovery dag. Det behövs sådana ibland. Läste igenom digestion och sen dog mitt huvud. Uppladdning pågår. Imorgon börjar vi om.

18/1 2012

Upploppet är här! En till och sen är jag klar! Agro blev en fyra. jag vet inte riktigt hur det gick till men så blev det! Glycogenreserven töms och jag ska slakta physion. Morr!

18/1

Nu skulle jag önska mig vår i Budapest för det är inte illa. Soligt och varmt och en stund kvar tills tentorna börjar. T-shirt i april och bad i maj. Det är inte sådär superlångt dit för tiden går fort. En examen till och sen kan jag slappna av för denhär gången.
 
Agroeconomics hade jag i morse och efter att ha läst till den i två dagar så förväntar jag mig inte allt för mycket men jag tror jag klarade mig. Det var kluriga frågor som man verkligen var tuvungen att ha förstått materialet för att kunna svara på men jag tror jag lyckades klura ut de flesta. Det var en ovan känsla att inte ha full kontrol på alla frågor men det var ett steg i rätt riktning, alla examen är inte viktiga och det gäller att klara sig, inte mer. Just nu laddar jag om efter en natt med för få sömntimmar. jag har legat en stund på soffan och en stund i sängen men det här med att somna mitt på dagen är inte min grej, kroppen är liksom uppe i varv och hjärnan går igenom frågor och svar. 
 
Lunchen står på spisen, det blir grön ärtsoppa med ägghalva. Det är sånt jag gör när jag belönar mig själv. Lagar mat, noppar ögonbryn, viker tvätt. Det är ganska vrickat men sådana saker hamnar på andra plats i examensperiod. Allt som inte är att sitta och läsa är ett projekt för stort för att orka genomföras.
 
Så, snart klart och efter det är det dags att ge gärnet. Räknar ner dagarna till hemgång och hoppas allt går väl fram till dess. 

17/1 2013

SHM, Skrillex, Kanye West och jag. Vi kämpar vidare. 

17/1 2012

Laddar för en lång natt! Bitarna börjar trilla på plats men det är ju dumt och inte göra sitt bästa!

17/1 2012

Har hällt i mig två koppar av Jennys magiska kaffe och leker ekonomistudent. Har en liten tenta i agraeconomics imorgon. Det har ingenting med jordbruk att göra även om titeln säger agro. Det är helt enkelt ekonomi, marginal kostnader, utbud, efterfrågan, långsiktig och kortsiktigt investering, marknads balans och så vidare. Rätt stor tenta för att vara en pisstenta men det ska nog gå fint. Jag önskar mig en fin liten tvåa, det skulle vara den första så det är på tiden nu. Ska gå tillbaks till "production costs" nu. Ha det fint!

15 Jan



jag är så glad att jag tog anatomin före physio! sådär 500 slides jag aldrig har sett förut om hjärnan och sensory organs och det är den lättaste physoin någonsin tjoho

14 januarui

kära physio, du är det tråkigaste som någonsin skapats och materialet är enormt. tack för det. gottar mig i kapitlet om hjärnan och önskar resten av kroppen var lika interessant. fast det är den men slidsen är fruktansvärt dåliga. det här blir spännande. lär ju stryka 24e men då tar jag den igen den 31a.

13/1 2013

Alla dagar är inte bra läsdagar, det lär man sig den smärtsamma vägen men man lär sig också hur dessa ska hanteras. När hjärnan är trött så fungerar den inte på topp och blir ledsen av för mycket press. För att trösta sin hjärna så ska man då läsa något enkelt, ta en promenad i friska luften, göra något sånt som man sjuter upp i förmån av bra lästimmar som att tvätta eller städa. När dagen sedan börjar bli kväll ska man infinna sig på soffan med en bra serie eller film och god mat. 
 
Jag följer mina egna råd idag och har läst så mycket physio som jag orkat, inte mer och läser nu lite agroeconomics för att få lite variation och slippa använda all tankeverksamhet. Om en stund blir det middag, en fantastisk pastasallad med allt gott jag hittade i affären, ägg, fetaost, körsbärstomater, gurka, paprika, ruccola, fullkornspasta, oliver och så god dressing som pricken över i. Till denna blir det Grey's anatomy. varsegod kära hjärna, enjoy!
 

13/2 2013

Såhär tillbringade jag min gårdagskväll. Älskar er <3

12/1 2013

hjärnan är full av energi, ett fantastiskt påhitt den där klumpen. läste en physioslide idag som handlade om ett experiment utfört på 1800 talet då man tagit bort hela cortex på en hund och den överlevde i 18 månader. för all del var den blind, behövde matas och en del andra saker men efter tre dagar hade den fantastiska hjärnan omformat sig så hunden kunde gå igen. häftig sak den där hjärnan. jag är glad som har hela min kvar än så länge och den tycks ha växt lite efter anatomin eller om den bara slängt bort en del av den onödiga kunskapen för att få plats med ny. man vet aldrig. bilden är en sån där slide som man blir lite ledsen av att se. tur att det inte är första gången jag ser den.
.

12/ 1 2013

God morgon på er! Hoppas ni har sovit bättre än jag för det var lite elakt att jag inte kunda somna igår. Kroppen är spänd som en gitarrsträng och jag tänkte på anatomi i går kväll, flera gånger fick jag säga till mig själv på skarpen att tentan är över men det tar en stund att smälta. Anatomiläsandet har bytts ut mot physiology, det är en sån där stor den också, man kan liksom säga att det finns tre stora tentor som avgör om man kommer klara sig vidare till tredje året och det är anatomi final, physiology final och biokemi final, bikoemin är först nästa termin så den oroar jag mig för när det är dags men den käns ändå som den mindre svåra av dessa tre eftersom det är en mix av kemi och physio, ämnen som jag har bra grunder i. Physion är den 24e men innan dess har jag agroeconomics den 18e, agroeconomics får sådär en 1,5 dags läsning men den vore skön att få undan och så får physion gå som det går, det lönar sig att försöka men går det inte så är det retake 31a januari så det passar perfekt in i min plan. Ska ta mig en promenad till Jenny för att friska upp hjärnan så vi kan mosa physion tillsammans. Jag sitter väldigt bra här hemma men nu är jag trött på att sitta ensam och kan absolut offra lite
effektivitet för trevligt sällskap. Hon klarade också anatomin så jag har en physioläsningsbuddy! 
 
Herregud, jag börjar se ljuset i tunneln! Det är fantastiskt! Bara två tentor och sen är mardrömsterminen över!! Och apro på ljus bjuder Budapest på klarblå himel och sol, tackar för den!

10/1 2013

Trummvirvel och applåder jag KLARADE DEN DÄR JÄVLA ANATOMIFINAL MED FLAGGAN I TOPP. Min dag började halv fem i morse med tre tuggor macka ungefär. tentan började kl.8 men jag var där vid sju, allt för att komma in först för jag fixar inte att lyssna på folk som diskuterar topics in i sista sekunden. Min plan fungerade och jag kom in först och fick dra en liten lapp ur en låda som det stod nummer nio på. Nummer nio motsvarade:
 
*Shoulder and elbow joint, its muscles (ligamenten och strukturen av lederna, vilka muskler som gör vad)
*Blood vessels distal to the elbow (alltså dom blodådror som går från armbåden och ned till "fingrarna")
*Oral cavity and its features, salivary glands (vad fins det i munnen, vilka olika typer av salivkörtlar, placering av dessa etc)
*Tracts of the nervous system (hur impulser färdas till och från hjärnan och innuti hjärnan)
 
Tänk det ni, jag fick alltså ett av de topics jag skrev att jag skulle faila om jag fick och vet ni vad? När jag väl satt där och tänkte till så gick det ändå, bitarna trillade på plats och jag tog mig igenom det. Jag har aldrig blivit så rädd som när jag fick mina topics, den timmen jag satt och väntade på att få presentera mina topics hamnar på första platsens nervositet. Jag var övertygad om att jag skulle faila på det topicet eller på mitt sista topic men jag tror det är dags att börja tro lite mer på mig själv och inte överläsa. bara för att man inte kan allt betyder det inte att man inte klarar sina tentor. Jag fick en femma. Det avslutade min anatomisvit perfekt och gör att mian tidgare femmor i anatomi på något sätt är bekräftade som välförtjänta. Fantastiskt skönt och tröttheten har nu slagit till på riktigt efter lite mat i magen och handling. Ni ser bild nummer två, det är hur mitt skrivbord ser ut nu och den tredje hur det såg ut innan. Tror ni det var skönt att stoppa in den där traven längst in i bokhyllan?
 

9/1 2012

Okej, det är ett faktum. Om jag får pelvic arteries, arteries distal to tarsus or carpus så failar jag. Jag hatar att gå till en tenta med den känslan men med uppgående feber så går det helt enkelt inte. FML.

9/1 2013

Då var den sista läsdagen anaomti kommen. Det är ungefär tre topics på varje topiclista som jag inte kan men förhoppningsvis så klarar jag även dessa med lite hjälp. Jag tvingar mig själv att läsa trots elak förkylning för det är det bästa jag kan göra. Det är lite som fastnar trots all nervositet som spökar i kroppen. Giraffen följer med imorgon.

8/1 2013

4 år med min fina karl. Det är inte illa ni men det är bara början. Vi stasar på sådär 80 år till med bingo, penisonärsrally och barnbarn. Vi har gått igenom mycket, det ska ni veta. han hittade mig i inte det bästa skick och lagade mig. Så vad ska man säga, det började bra men blev bättre. Bilden är den första jag har av honom, den långa med röda mössan väntandes i ett kallt gäststall på solvalla. Medsläpad överallt från början, det är så det ska vara.

7/1 2012

Påminner mig gång på gång om varför jag gör det här. Anatomifinal är ett helvete utan dess like. Den är prestationsfylld och enorm. Den praktiska delen var grymt läskig och teorin är ungefär lika illa. Det är sånna enomra mängder med kunskap som ska sitta, det är så blandat, ben och muskler, blod, nerver och organ. Jag vet att det är viktigt och jag förstår poängen med anatomi men jag förstår inte varför vi ska kunna allt. I sverige håller dom sig till en bok som heter Dyce, där står det lagom mycket om det mesta och det är tillräckligt. Det spelar ingen roll om jag vet vilka artärer som har ett ramus carpi dorsalis eller vilka mininala grenar nerver ger av sig, eller framför allt inte från vilket segment dom kommer. Jag kommer ändå glömma allt som inte är viktigt och inte används. Just nu vill jag bara lägga mig i soffan och inte tänka mer på pelvic arteries eller delar av trumhinnan men det går inte att göra så. Inte innann jag känner att jag blir godkänd oavsett vilket topic jag får. Det är inte långt  dit men det är int heller långt till examen så jag får fortsätta kämpa ett litet tag till. Jag har ju slitit med anaotmi i ett och ett halvt år så då ska jag väl härda ut de sista 2,5 dagarna. Klarar jag denna examen är ingenting omöjligt. 
 
Bara 19 topics kvar att läsa idag. Ungefär 80 sidor med fakta som ska gå att ramsa upp. Tur att jag har pausunderhållning iform av spikmatta och jongleringsbollar då. 
 
 
Jag ska bli veterinär jag ska bli veterinär jag ska bli veterinär
 

5/1 2012

Kan man få en klapp på huvudet kanske?

3/1 2013

Just idag är jag glad. trött men glad för Budpest= anatomimardrömmar. Min hjärna har tydligen sugit åt sig under terminens gång och jag kan nog nästan säga att den topiclista jag började på igår och avslutar idag sitter. Inte hundra procent, ligament i carpus och tarsus är tyvärr sådär massormånga och kräver mer nötande men ändå. Sitter just nu och läser om statistics och dynamics, alltså hur kroppens röreldeapparat är konstruerad och samspelar. Spännande! Att ligga före planeringer är alltid fint och jag har vist lärt mig hur man pluggar ensam hemma. Det är skönt att inte vara beroende av sällskap eller nya ställen längre, min occupering av mammas skrivbord hemma gav vist resultat. Ikväll blir en tidig kväll. Eller tidigare än planerat från början hur som helst för hjärnan skall hållas i trim och då behövs sömn. Natti

2/1 2013

Tillbaka till brotsplatsen. Resan gick förträffligt bra och nu är jag framme i min kära lägenhet. Att komma tillbaks och det är superstädat är lika skönt varje gång. Har hunnit handla mat, packa upp och käka lunch. Invigde presis min nya kaffegrej, en sån där man pressar och det blir supergott. vetekudden ligger i micron så nu är det dags, Anatomy final, jag ska krossa dig.

1/1 2013

Första dagen på det nya året och sista dagen i Sverige för den här gången. Det käns inte roligt att åka tillbaka till stora tentor men jag försöker se tiden som kommer efter framför mig, ni vet den där känslan när man kommer in genom lägenhetsdörren, drar av sig examenskläderna och lägger sig på soffan och är färdig. Ännu en examensperiod överlevd. Det ska bli så igen, det finns inget annat på kartan.
 
Nyårsafton firades i goda vänners lag med mycket god mat, champange och fyrevekerier. Halv fem kröp jag ned i sängen och somnade nöjd med kvällen. 

Idag har alkoholen slagit tillbaka på hela familjen och vi har suttit uppkrupna i soffan tillsammans. Jag tar tillvara på de sista timmarna och suger i mig all energi jag kan. Imorgon börjar allvaret igen. Jag ska krossa mina tentor.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0