26/2 2013

Jag ska aldrig mer påstå att jag hittat formen. Den backstabade mig efter det och jag vaknade förkyld i morse, sådär förkyld att jag mest ville sova hela dagen men begav mig ändå till skolan men gav upp efter 45 minuter. Attans.

Feb. 25, 2013

Läslusten är tillbaka, formen är tillbaka och jag fixar att koncentrera mig och ta in saker igen. Det är så skönt och roligt och bra och allt det där. Jag tänkte försöka hålla igång det flytet och inte använda upp alla resevrer och ett steg i min plan är att ta mig tid att rita. Det var många år sedan och bilden i det förra inlägget är det första seriösa på många år, lite skeva proportioner och ganska sopiga skuggor eftersom jag bara har stiftpenna men jag jobbar på det. Fortsatte i samma anda idag och ritade ett huvud med Peddan som modell, inte blev det likt och fortfarande är det är mycket att jobba på men det är kul att utvecklas på något annat sätt än i skolan. Jag var nära att rita in diverse punkter vi ska palpera i topografiska anatomin men jag lät som tur är bli. 

24/2 2013



ett sätt till att undvika bokhögen!

24/2 2013

Ett par bilder från min helg. Den började med pubquizz i fredags, shopping och bowling igår och så plugg, träning och filmmys idag. Svårslaget. Ska ta tag i plugget från och med imorgon. Bara för att mardrömsterminen är över ska det inte slappas här. Jag har 8 tentor till sommaren varav fyra är muntliga och de flesta ganska tuffa. Kirget är här igen. Lovisa VS. Szent Istvan. 

22/2 2013

Vad hände? Det snöar blöta, tunga flingor här. Blir inte sådär överdrivet sugen på att bege mig till skolan för practical i biomatte aka statistik i ett löjligt program.

20/2 2013

Ligger på soffan och läser biomatte. Inte den smartaste pluggpossitionen eftersom jag nästan somnar och ideligen kollar facebook men det är okej för jag är trött och då ska jag ju ta det lugnt. Sådeså. Annars då? Ikväll lagas det asieninspirerad linssoppa och tränas power workout, allt för att få tillbaka styrkan, jag föredrar helt enkelt att vara en stor muskel.

19/2 2013

Min kropp undrar varför den blivit misshandlad och hämnas nu med träningsverk. Cardio kick box blev avslutningen på min fantastiska dag och det var jobbigt men superkul! Studsande hit och dit och fajtandes med sin spegelbild. Svetten forsade och ansiktet var rött som en brandbil men tusan vad glad jag var efteråt. Ska precis sätta igång med lite läsande, har en genetik labb att bli förhörd på eftersom jag missade första veckan och så dubbelt biomatteförhör på fredag. 

18/2 2013

Bilden är på Freddy the foals lever, mjälte, njure och lymphknuta under preparation för virologisk utredning. Freddy aborterades två månader innan planerad födelse och nu ska vi följa hela processen från förberedelserna av provet till diagnos av vilket virus det är. Jag har helt enkelt haft en fantastisk virologilabb idag, det här är absolut den mest spännande labbkursen hittills eftersom vi arbetar med ett "fall" och får följa alla steg. idag gjorde vi i ordning en cellkultur med freddys virus i som nu ska växa till sig till nästa labb. var grupp om fyra personer fick varsitt fall, hundvalp med diarré, kalv med respiratoriska symptom och spädgris med neurologiska och respiratoriska symptom samt vi som fick aborterat föl. alla fall är spännande och det ska bli roligt och följa processerna för de olika misstänkta virusen. Jag längtar redan till nästa labb! jag älskar helt enkelt det här!!

17/2 2013

Fredagskvällen var sådär trevlig som den bara kunnat bli. Vi började med öl på Fogas ház som är en ruinpus jag inte besökt tidigare och fortsatte till nästa ruinpub, klassiska Zimpla som du måste besöka om du kommer till Budapest! Timmarna flög förbi och jag var i säng vid fyratiden. När jag vaknade upp i inte det bästa skick blev jag glatt överaskad av nio grader och strålande sol! vad passade bättre än en promenad med Sanne och Jenny kring margit ön då? Vi fortsatte med myspys och Les miserables och min dag var komplett. Det här med och plugga har jag givit mig in på idag, har trots allt tre labbprov denna vecka. 

15/2 2013

Sticker iväg på en öl nu! Kolla flätan, jösses vad jag jobbade för att få den och gå runt hela huvudet inkluderat sneluggen!

15/2 2013

Jag lever och jag har det rätt bra här! Kliar i fingrarna efter något att plugga på men jag har inte riktigt koll och kompletta topics ännu så det får vänta en liten stund! Ska sticka iväg till gymmet och sedan ut för en drink eller två. En perfekt fredag helt enkelt. Jobbar på att få tillbaka min rumpa, den har format sig efter skrivbordsstolen under tentaperioden. 

12/2 2013

Lagar mammas fiskgryta och det luktar gott. Att det luktar gott är inte sådär jättebra när saknar köksfläkt. Mat får gärna lukta gott men att alla kläder och så sedan luktar det samma ett par dagar är inte riktigt lika roligt. Om det är någon som kan tänka sig skicka mig ett paket med fiskbuljongtärningar så blir jag ytterst tacksam!

12/2 2013

Stal bilden från Annikas instagram men den är så bra att jag inte kunde låta bli. Gårdagen var så himla trevlig! Vi  började med fantastiska drinkar på Ötkert, Jenny tyckte jag skulle testa en dry martini vilket jag gjorde för att få en chock när det rev i halsen. ta mig tusan, det var starkt och ganska äckligt, Bond är helt enkelt lite manligare. Vi traskade vidare till en Vinbar och drack ett vitt, spännande pinot noir vin från Balatonområdet som smakade lite som bränt socker. Skumt, roligt och gott. Vi jobbar på att lära känna landet lite mer (och på att roas oss oftare med en flaska vin). Vi alla var sådär lagom tåliga efter en lång tentaperiod med alkoholintag under rekomenderad gräns och blev sådär lagom kalasfulla och vinglade glada i hågen hem och sov gott. Tackar för bara en lektion idag och biokemilabb kan jag läsa utan hjärnkapacitet. Nu gillar jag ungern igen, fina vänner gör allt. 

11/2 2013

Sparkade igång den nya terminen idag. Det var kul och träffa alla vänner men ännu roligare blir det att dricka ett glas vin på vinbaren med dom. Introducerades till ett av terminens större ämnen- Virologi. Jag trodde det skulle vara roligt och spännande men... Spännande är det men när läraren maler monotont och drar för gardinerna i föroläsningshallen stänger min hjärna av sig i rent försvar. Attans.

10/2 2013



längtar redan tillbaka efter 43 minuter på ungersk mark. behöver några öl med vännerna och sen är jag tillbaka på banan. det var inte jag som startade applåderna när vi landade i ett slaskigt Budapest, jag lovar.

9/2 2013

Internet har, ironiskt nog vid tanke på alla reklamer för bredbandsbolaget, legat nere. Det var ganska skönt eftersom jag inte kunnat se vad som sker i skolan och tur var väl det. Istället har jag vilat, shoppat lite läst böcker och ridit. Gårdagens en och en halvtimmes ridtur med Hanna i en snöig skog var iskall men bland det bästa på denna semester. Vi har också shoppat massor med grejer till hennes häst som kommer om en vecka. Perfekt kombo, jag har varit delaktig men det är shoppat från Hannas plånbok.
 
Jag har haft trassel med CSN och fick be skolan skicka in mina betyg och en del andra papper. Från vårt sekreatrait fick jag det bekräftat att papprena var skickade tillsammans med "Congratulation for your good grades. ;)". Vad säger man om det? Tack, men vet du vad det kostat? Grattis till att du nästan kan döda dig själv med stress och press? Eller kanske tack, men det kvittar. 
 
Hur som helst, tack. Men jag ska inte ha sådana igen. Vet ni vad det kostade? svimningskänslor, eksem, svårt att andas från virus som sätter sig i halsen när jag stressar, ångest och sömnsvårigeher. Blodprov tagna och diagnos? stress. Perfekta värden på alla sätt. Behandling, vila och atarax mot ångest och oro. Skönt att det inte var någon mineral/vitaminbrist eller något farligt men irriterande att kroppen sviker huvudet. Hur som helst, ett varningstecken på att det är dags att lugna ned sig, att ta hand om sig själv och sluta prestera på denna nivå. 
 
Att säga åt sig själv att lugna ner sig är enkelt men att omsätta det i praktiken är svårare. Jag läser min drömutbildning och den är inte enkel. Jag har gått i skolan mer än hälften av mitt liv och nu är jag påväg mot mållinjen vilket självklart leder till en enorm ansträgning, nervositet och press. Jag är van att klara det jag tar mig för och att misslyckas finns inte på kartan. Jag har inte insett att jag är tillräckligt duktig för att klara av denna utbildnign utan jag jobbar varje dag för att bevisa för mig själv att jag förtjänar att vara här men det måste bli stopp med det. Attt överleva är det viktiga, inte att ha topp resultat. 
 
Nyckel är att lita på mig själv, på min kapacitet och min hjärna samt att inse att skolan inte vill att jag ska misslyckas, den vill bara göra mig till en hejdundrande bra veterinär och så ska det bli. 
 
Jag ska äta bra, laga god och näringsrik mat, träna och göra roliga saker. När kroppen mår bra så mår huvudet bra men det är inte allt. Jag kan absolut ta hand om min kropp men samtidigt döda den så jag måste också säkna kraven. Hur? Det har jag inte svaret på ännu men jag jobbar på det. 

3/2 2013

Sverige och dess årstider är fantastiskt. Jag älskar sommarens värme, blommor, ljus nätter och gröna löv, vårens fågelsång, knoppar och ljus, höstens färger och lukter och vinterns kyla och snö. Allt är inte idylliskt, lera och regn är pest och pina, hästar med lerinpackning och dåliga karlleder men det är värt, det gör det andra ännu bättre i jämförelse. Idag var det -2 grader och strålande sol, vad passar bättre för en dag i stallet med Hanna?

1/2 2013

Jag har alltid haft sinnesjukt med spring i benen och aldrig kunnat sitta still särskillt många minuter i taget. Jag hoppade simhopp tills jag var tretton, sedan sa mina knän ifrån. Lite självplågande som jag är till naturen uppskattade jag den militäriska diciplinen, den hårda träningen, kroppen i trim och smärtan som lär en göra rätt när man gjort fel och landat platt på mage och så vatten såklart. Det är en vacker sport och jag älskade det. 
Jag vet att ni sett denna bild förut men jag kan inte få nog. En gång simhoppare, alltid simhoppare. 
 
När jag lade av med simhoppet tog hästarna allt större plats och stallet slapp numera dela rollen som andra hem med badhuset i södertälje. Hästarna som reds var många olika, den ena knäppa ponnyn efter den andra och det gav mig massor med erfarenhet och känsla. Det var allt från skogen, dressyr och hoppning. I gymnasiet träffade jag en tjej med ett gäng travhästar och hamnade där. Det var en kul upplevelse, något nytt och jag har alltid vart svag för nya saker. Jag kan nog säga att jag testat nästan alla områden inom ridningen, något som gör mig bred i mitt kunnande och ger mig möjlighet att plocka det bästa från alla världar. När jag flyttar hem vill jag dock hoppa. Det är nog där hjärtat ligger även om jag inte kommit längre än till stökiga ponnyer. Jag saknar häst i mitt liv och funderar på om jag står ut med att harva runt i ett ridhus i Budapest, jag menar, det är ju bättre än inget, right?
 
 
I slutet av gymnasiet pluggade jag mest. Hästarna hamnade lite i skymundan av bokberget och jag upptäckte löpning på riktigt. Jag sprang många mil och tog sikte på ett maraton men där sa knäna stopp ganska fort. Löparknä på båda och en inflammerad sena under foten växlade med varandra och nu har jag givit upp tanken på att springa även om det är fantastiskt skönt. Ni vet, det där när benen slutar kännas och pulsen stabilliserar sig och man kan springa hur långt som helst. Hamnade i Ungern och hittade ett gym. För första gången i mitt liv blev jag fast där, det är långt ifrån stallarbete, simhopp, ridning och löpning men det är roligt och man får tänka på något annat. Jag är en sucker för trötta muskler, smärta och mjölksyra. Det får mig att känna mig levanade. Under tentaperioderna slavar jag dock. Innan dessa drar igång skuttar jag glatt till gymmet sex dagar i veckan men sen tar allt slut ganska hastigt och olustigt. Det är dumt för kroppen och huvudet hänger ihop. Får kroppen röra på sig och bli pigg av det blir huvudet också piggt så jag får skärpa mig till nästa tentaperiod och fortsätta träna. Kanske inte varje dag men ibland, 
 
var vill jag komma med detta? Jag vill nog mest få ut lite längtan efter stall och fysisk aktivitet. De båda måste åtgärdas om jag ska stå ut i Budapest. Ska ta mig iväg till stallet i Budapest och kolla priser och tider för att eventuellt ta en lektion då och då. Lätt värt. Och imorgon ska jag på ett pass på gymmet i tumba. Välkommen tillbaka till verkligheten kära kropp. 
 
 

1/2 2013



ett dygn på högbo brukshotell. förstklassig mat och service och bara jag och min karl. sånt är bra för själen. tack Annika för att du gjorde detta möjligt.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0