16/3 2016

I övermorgon åker jag hem. Det var inte sådär överdrivet länge sedan sist men jag längtar ändå hem för den här påsken blir kanonbra. Börjar med att jobba tre dagar på södran och sen blir det fjällen med familjen och Malmrudarna. Alltså min familj och så min extrafamilj, det var många år sedan vi hängde tillsammans i deras stuga, snowboard, längdskidor, bastubad och sällskapsspel, alltså jösses vad jag längtar! 
 
Ikväll är en skrillexkväll, jag har sådana ibland, skrillex blåser ut huvudet på hög volym så jag kan fylla det med kloka tankar om E2 mechanismen i POMC neuroner i ARC, involverar NPY, PIK3 och STAT3. Vist låter det intressant?

15/3 2016

Jag bli alltid bitter när jag måste producera text. Jag gillar att lära mig och att tänka men att skriva ett 30-40 sidors arbete. Not my cup of tea. Idag ägnade jag ca 6 timmar åt en sida som jag blev nöjd med och sedan 4 timmar åt att läsa artiklar som sa emot sig själv för att sedan komma fram till att oavsett vad det nu är dom inte kommer överens om så är det inte relevant för mitt arbete. Nu är jag alltså igån igen och knappar på ett stycke om på vilket sätt estrogen regulerar energi homeostasen i hypothalamus, jag hade tänk gå och lägga mig tidigt men jag kommer tacka mig själv imorgon om jag överger skrivandet i slutet av kapittlet och inte mitt i ett virrvarr av lösa trådar, anteckningar och sjuttioelva artiklar.
 
Suck it up och skriv helt enkelt. Det är tråkigt, tar tid och är inte särskillt relevant för mitt veterinärande men ska det göras så ska det. 
 
 
en suddig hundbild blir man glad av ändå  :)

14/3 2016

15 grader varmt och sol, mina kinder är lite röda efter 5h ute i solen på margaretaön. Först en timmes teknikträning, sen en timmer touchrugby med tillskott av några herrar från Exiles/Frogs. Avslutat med några öl, kakor och babbel tills solen försvan. Klart bästa sättet att spendera en ledig dag på. Imorgon är en till fem grader och snöblandat regn utlovat så bäst att passa på. Det blir hard core skrivande av thesisen, jag börjar komam in i det.  
 
 

13/3 2016

Långhelg! Ungern har lite tokigheter för sig och ger ibland extraledigt mot att man tar igen det på en lördag så denna helg är fyra dagar. Jag hade helt missat det och kom på den i mitten av förra veckan, tokbra överraskning. Många tar därmed tidigt påsklov och stannar hemma till den 28e men jag är kvar här en vecka till. 
 
Igår var det dags att dra på sig ett nytt kit, spelade 5/6 fulla halvlekar med B-laget. Kanonkul. Det var en utmaning att spela med nya människor men jag är nöjd med min instats. Kom hem efter en lång dag och krashade i säng och sov i 11 timmar. Nu läser jag om salmonella i gris och ska sedan ägna mig åt thesisen. Kanon med tid att plugga. 
 

8/3 2016

Läser sakta men säkert om olika estrogenreceptorers uppbyggnad och mechanismer. Ganska tort kan man milt utrycka sig. Faktiskt skittråkigt men det blir ett examensarbete förr eller senare, det måste bara göras. Så går dagarna och när man skriver ett mördande tråkigt examensarbete så kanske ni förstår att det är roligare att tänka på rugby. I helgen spelade vi mot Vienna, dom krossade oss men det var väntat. Hur som helst är jag väldigt nöjd med min egen insats, spelade fullback i vår 15 manna match och tyckte det gick bra, fick in en hel del snygga tacklingar och försvarade vår tryline så gott det gick. Igår hade vi träning, och idag ska jag träna med Medveki för att preparera lite extra inför helgen då jag ska dra på mig en ny jersy i ungerska färger. Jag önskar att jag kunde berätta det för Morfar. Att jag ska spela rugby för ungern i helgen. 
 

1/3 2016

Så himla bra gäng. Pluss alla som inte kunde komma pga. dumma lördagslektioner och annat. 
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0