31/1 2016

Äntligen frisk! Har tokigt mycket energi, helt fantastisk känsla efter att ha varit däckad i nästan en vecka. Idag blev det trädgårdsarbete helt i min smak! Det var tyngre än jag mindes och klättra runt i ett träd och hålla mer eller mindre naturliga positioner med en klumpig motorsåg i handen. Ska på body pump om ett par timmar, varför inte shocka kroppen ordentligt?! :) 
 

26/1 2016

Hej och  godnatt! Vaknade igår hos Hanna megaförkyld. Sjukt tråkigt men lika bra att vara sjuk nu när man ändå kan ligga på soffan hela dagarna utan att missa massa saker. Ska ju åka ned till Linköping imorgon. Just nu är jag inte väldigt peppad på det men jag ska köra hem bilen sen så inte mycket att välja på. Det blir trevligt ändå hoppas jag! Går och lägger mig tidigt och hoppas på förnyade krafter imorgon! 

24/1 2016

Mina dryga 48h i sverige har än så länge varit fantastiska. Började med en öl på bishops arms med pappa påväg hem från arlanda. Sedan har jag åkt skidor medmamma och firat hennes födelsedag med ett gäng människor hemma. Idag begav jag mig till Bästis i uppsala, gosat med Bella, Bilbo och Linus. Linus hade dock en mkt oläglig feber så det blev inte riktigt som planerat men vi hängde i stallet och pysslade med sjuklingen. Sover här ikväll och hämtat lillebror på Arlanda imorgon, äntligen! 
 

22/1 2016

Hej!

Att norweian har wifi på planen är grymt. Jah är alltså i luften någonstans mellan Budapest och Arlanda. Sista tentan imorse gick bra, fick pratat om härsket foder och kaninavel, alltså som i köttproduktion. Inte mina favoriter men det gick galant ändå. Så galet lättad och så redo för vila. Två veckor utan måsten och väckarklockor. Fantastiskt. När jag landar ska jag in och möta pappelapp för en öl på vågen hem. Kavlitetstid.

20/1 2016

Alltså jag ber om ursäkt för klagandet men jag är så trött. Totalt jävla slut. Kan stirra in i väggen i flera minuter utan att ens fundera över varför. 
 
 
 

19/1 2016

Bring it on. Jag menar varför inte en tenta till? Det är ju alltid kul när hjärnan är som en marsmallow och kroppen som en geléråtta. Tre dagar för en tenta i ett flummigt ämne, Animal hygene. Det är egentligen mest repetition på en hel massa saker som vi läst förut, alla dessa jävla mykotoxiner och desinfektionsmedel mixat med olika produktionssytem, hur stall ska vara ventilerade och respiratoriska sjukdomar hos kalvar. En salig röra. 
 
Kan inte vänta tills det är dags att åka hem. Budapest är det inget fel på MEN tentaperiod är inte kul någonstans. har man tur får man en halv dags vila mellan tentorna, annars är det bara att halsa kaffe och fortsätta. Ignorera alla behov som t.ex. sömn och trevligheter. 
 
Ett par timmar till, KOM IGEN HJÄRNAN. 

18/1 2016

Svårt att sova och en tidig morgon. Standag storexamensdag. Den gick lika bra som dom andra stora. Lite tokigt egentligen men det klart det är extra roligt när det går bra. Jag hade lite tur med topic men mest av allt inser jag att jag överarbetat materialet, det gör jag ganska ofta. När allt var klart gick jag hem och bokade flygbiljetten, åker hem direkt efter tentan på fredag. Zara kommer och byter av mig dagen efter, trist att inte hinna träffa henne men jag kunde inte motstå att åka hem tidigt. Sen städade jag hela lögenheten och sprang i det fina värdet. 2 grader varmt och strålande sol. Sprang långsamt med ett envist hålm men det käns skönt i eftrhand, måste hitta tillbaks till formen nu när tentrona börjar bli klara och rugby säsongen närmar sig. Planen för kvällen var middag men jag backade ut i sista minuten då jag ligger platt som en pannkaka halvkomatös på sängen och har för avsikt att fortsätta med det. Möjligen att jag tar mig ut och handlar middagmen det får vi allt se.

17/1 2016

God morgon. Det senaste dygnet spenderades på smådjurskliniken och jag vaknade för en stund sedan efter ett par timmars sömn. Det var ett bra skift absolut men hur man än gör så blir man sliten av att inte sova ordentligt. För lite sömn och en skopa nervositet gör att jag känner mig ganska kräkfärdig och bara vill lägga mig på sängen igen. Imorgon är det obstetrics, fem topics muntligt så den är stor. Tar en sista titt på materialet och pluggar lite olika dagar för vad man kan se, mäta och känna vid vilka dygn för dräktighetsundersökning i de olika arterna, just när det kommer till sånt önskar jag att jag hade en art att lära mig om men nej jag ska kunna de olika dagarna i hund, katt. häst, gris, ko, får och get. Hjälpes. Det är ju som upplagt för att blandas ihop. 
 
Skillnaden från åk 1 är att nu fins det inga tentor som man kan känna att oavsett vilka topic jag får så kan det gå bra. Det är 150 topics, sammanfattat är det ca 400 sidor text som ska kunna rapas upp på komando. Allt från hur olika mineraler påverkar kossornas reproduktion, embryo transfer till avbrytande av löp i en katt. 
 
Glad fölunge en sommar för ett par år sedan (eh 2006, tio år sedan) . Och bilden bara blev sådär, den är oredigerad men ganska häftig måste jag säga. 
 

12/1 2016

Bästis vovve som ung får pryda dagens inlägg. Bilden är tagen 2006 eller 2007 så Bilbo är nu en gammal herre på snart 11 år. Hur som helst är han fortfranade ståtlig, betydligt gråare och kinderna hänger längre ned. Hur som helst. Det var inte bilbo jag skulle prata om även om han nog är min favoritvovve då jag följt honom hela hans liv. Idag är en tröttdag. Jag gav upp bibblan vid halv fyra, gick hem och vilade en timme och har sen dess gått igenom smådjursreproduktion i ett väldigt makligt tempo. Ibland så strejkar hjärnan om den inte fått sova ordentligt på en stund. Nu känner jag mig piggare men ska ändå sova tidigt och länge för imorgon måste bli en effektivare dag helt enkelt. Tenta på måndag. Det vore så galet skönt om den går bra för just nu är jag trött på att tentaplugga och behöver ett break. Sista tentan är inte fören 22a men jag igonerar den så länge. 
 
 

11/1 2016

Dagarna går ungefär lika fort som dom brukar i tentaperiod, allt för fort fram mot nästa tenta men allt för långsamt mot hemresedatumet. Så brukar dom bete sig dom där luriga dagarna. Idag så var jag grymt produktiv på bibblioteket mellan 9.00 och 20.00. Det lovade gott för att bli en bra dag men när jag skulle cykla hem visade det sig att regnet öste ned och tillråga på allt så gick min enda fungerande broms sönder. Tror kanske det var en hint om att cykeln bör vila vintertid men nu får den en ofrivillig vila från min sida. Himla irriterande, allt går så fort med cykel. På tal om cyklar (ha! Där fick jag allt till det) ärdet brunstcyklar, hormonbehandlingar, kejsarsnitt och diverse annat som trycks in i huvudet just nu. Dagens sista pluggtimme ägnas åt brunstsynkronisering i kossor. 

6/1 2016

Nina, som igår klarade sin sista (!) examen pratade gårdar igår och så kom vi in på gotland, och bilder. Jag blev därför så himla nostalgisk och kikade i arkivet mitt och hittade ett par fina bilder. Jag blir varm i hjärtat av dom, ni har nog sett ett par av dom här i bloggen tidigare men vackra saker kan man titta på flera gånger. Alla är från fårö och oredigerade. Njut av ljusmagin och vackra platser. 
 

5/1 2016

Så himlans svårt att ta tag i tentaplugget igen. Hela terminen var ett maraton av plugg och hjärnan käns liksom full. 17 dagar av tentaplugg kvar för denna gång. Det ska jag kunna härda ut. Hittade denna, det är så jag. Klockrent. 
 
 

4/1 2016

 
Sådär ja, då var jag på plats i Budapest igen. Kom sent igår och hade tenta tidig imorse. Det gick bra, tur var väl det och sen däckade jag i två och en halv timme. Välbehövligt. Vaknade pigg och glad och bestämde mig för att springa ett halvmara till, samma som förra året, har vart i grym form under hösten, mindre nu under tentaperioden men det käns som jag borde slå tiden utan problem. Ska ta mig ett varv runt margit imorgon för och se hur mycket jag har tappat, det är minusgrader och snö så att springa upp för gellert med dess trappor käns uteslutet. Dags att börja läsa för del två av tre obstetrics. Tjoho!

2/1 2016

Jag har världens bästa extrajobb. Södra djursjukhuset är helt enkelt en fantastisk arbetsplats även om man ibland önskar att man kunde klona sig själv när det brakar lös med massor med väldigt sjuka patienter på en gång. Alla dagar är olika, ibland är det galet mycket och ibland är det lugnt men oavsett får djuren den bästa tänkbara vården. I julhelgen var tempot högt men det jämnades ut med en lugn dag igår då vi hade tid att snygga till avdelningen och pyssla lite extra med patienterna. En liten vovve var galet trött på mig efter många varv med ögondroppar och ett gäng sprutor Men vi blev kompisar igen efter att han fått springa eunt på vårdtorget och bli kliad på magen av alla som kom förbi. Det är egentligen det jag gjort mest det här jullovet, jobbat alltså, inte kliat magat, bara ibland. Och gullat med de två skruttiga kattungarna vi hae inne en dag. Till de tråkigare, fast spänannde, så har jag också sett en hund så icterisk att ögonen var som gula strålkastare (alat över 3000, alkp över 2000), en hund med vad jag tror var caval syndrome, den ska obduceras, fip katt med tydlig fri vätska i buken och så det vanliga, pyometror, njurkatter, magsjukor, sårskador och böder etc. Så tick dagarna, jag var på vårdavdelningen den här gången, det var mysigt efter en sommar på pol/akuten. Annars var det en hel del släktkalas och lite tid med hjärngänget. Borde ha pluggat mer, tenta på måndag men det blev helt eneklt inte så, får sota för det idag och imorgon. 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0