29/2 2016

Igår var en häftig dag. Klockan åtta åkte vi mot Székesfehérvár. Ca 25 damer mellan 16-35 var där. Mer eller mindre erfarna men alla väldigt duktiga. Jag var nervös men det gick bra, vi hade ett tacklingtest som jag inte riktigt fattade hur det gick till så scoren blev inte så bra som jag hoppats men jag fick visa framfötterna senare istället, det är ju trots allt fart och steps som är min grej, inte att göra genombrytningar och tacklingar. Till nästa gång ska jag jobba på mina hands-off och försöka lägga på mig några kilo. 
 
Det var alltså en träning med ungerska damlandslaget i rugby. Knäppt. Rugby är en så liten sport här att jag faktiskt är tillräckligt duktig för att träna med dom. Overkligt. Får nypa mig lite i armen faktiskt. Om en vecka åker jag till Wien med Exiles och spelar en tournament, om två veckor så spelar vi en tränings tournament mot Tjeckien med landslaget. Våren kommer alltså bli ganska hektisk men det här känns som en grej man inte kan missa. 

26/2 2016

Glad fredag på er! Den här veckan har vart trött och seg. Midterm i epi i onsdags som gick bra, inte lika bra som dom andra men fortfarande bra. Ett av fem denna terminen. Helt jsukt att jag bara har fyra midterms kvar- EVER. Idag graduerade året över mig, folk gick runt i solen i sina kåpor med diplomen i hand och alla lyse av glädje, vilken grej, och nästa år är det min tur. Jag vet att jag tjatar men det är så häftigt. 
 
I går fick jag sista konfirmationen av praktikplats så nu är hösten ordnad. Börjar på DV i östersund v.33-36, sedan mattilsynet i trondheim v.37-40, SVA i uppsala 42-43 och sist men absolut inte minst, mälarens hästklinik i 8 hela veckor. Nu är det bara lite boenden som ska ordnas men det är så himla skönt! 
 
Solen skiner i Budapest, i 9 grader och strålande sol sprang jag runt margit. helt fantastiskt!

21/2 2016

Näckros i övrasjön 2011. Länge sedan nu. Har en konstig rastlöshet i kroppen. En galen längtan efter att flytta hem. Jag trivs precis lika bra som jag brukar men jag längtar. Ett par månader med plugg och thesisskrivande och sen är det över.  Det är som att läsa sista kapitlet i en tjock bok. Man vill veta hur det slutar men samtidigt vill man ha spänningen kvar.
 

19/2 2016

Jag är stressad. Efter två veckor i skolan. Midterm på onsdag, ett stort i epi. Dåligt fokus, alltså det tar en stund att komma in i pluggrutiner och väcka huvudet. Som kronan på verket är huvudet fyllt med 11e semester, thesis och framtidstankar. Nu längtar jag hem, jag längtar efter att bli färdig! 
 

19/2 2016

Det här är fotot jag skulle valt i efterhand men jag valde fel, fast det spelar ingen roll för det är ju rätt bra kvalité på det här med. Hur som helst så är det coolt. G R A D U A T I O N foto fast det är ett år kvar tills jag får min licens. Om ett par dagar vet jag förhoppningsvis om alla praktikplatserna är färdiga, just nu så strular Livsmedelsverket men det löser sig på något sätt. 
 
 
 

15/2 2016

Idag var det första riktiga skoldagen för min del. Två timmars state vet, efter ungefär 10 minuter funderaqde jag på att hoppa ner från en bro. Så spännande var det. 
 
Roligare var det att vi tog graduation foton idag. Galet! 
 
Roligast är att vi har första rugbyträningen ikväll :D
 
 

11/2 2016

 
Börjar med en veckas hästskift. Det är kul. Den här hästen kom in igår med våldsamma koliksmärtor och responderade dåligt på smärtlindring. rectala och ultraljudsfynd var inkonklusiva, Nasogastrisk sonding gav ca 4 L reflux. Den dåliga responsen på smärtlindring ledde till att exploratic lapartomy utfördes och där hittades "epiploic foramenen entrapment". Det innebär att en del av tuntarmen har åkt in i epiploic foramen och fastnat där. När tarmar fastnar så svullnar dom och blir ännu mer fast och den nedsatta blodtillförseln/ returen gör att vävnaden förr eller senare dör. Det här är ingen vanlig orsak till kolik i häst och måste åtgärdas med kirurgi så den här hästen hade tur som kom till djursjukhus i tid och att beslutet om operation fattades. Ett par meter av jejunum togs bort och tarmen fogades samman igen. Det blev en lång natt monitorerandes och medicinerades av pollen men när morgonen kom så var han stabil. 
 

4/2 2016

Passande bild på 3/4 i familjen. Allt är lite upp och ned i mitt huvud. Just nu sitter jag och skriven ansökningar för min sista termin. Jag ska göra 18 veckor med praktik på olika instanser och kliniker. Helt galet!
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0