31/10 2013



Ordningen är återställd. 6 timmar i stallet med bästis. Skogen på colina och så en stund på ridbanan med Joy. Jag kommer ha så ont i kroppen som inte suttit på en häst på länge. För att spä på det hela så blir det en ridtur till imorgon tidigt.

Pernilla, du lämnade ingen adress i din komentar, lägg till mig på facebook eller skicka ett mail till [email protected]

30/10 2013

Superduper gammal bild. Från sommaren 2006. Det var en härligt hästig sommar. Imorgon så är ordningen återställd då jag och Hanna sitter på varsin häst i grödingeskoagrna. Låt tiden gå fort. Transfer kommer 03.30.
 
 

29/10 2013

Om ett och ett halft dygn är jag hemma. Jag har inte sett skymten av den svenska hösten sedan 2010. Det gör liksom ont i mig av längtan till torsdag. Hem H E M. Har planerat in ridturer, en tripp till Linköping, häng med bästisarna, familjen och Jocke. Jag ska tillbringa så många timmar jag bara kan ute i den friska luften och försöka släppa alla tankar på skolan. Onsdag, gå fort. det är en order!

28/10 2013

Tittar in och säger hej! Eftersom jag tar så lite bilder så bjuder jag på en från i somras. Hade farma midterm imorse, det gick kanon måste jag säga, man kan väl inte vara annat än nöjdmed 100% riktigt? Hur som helst så tog jag mig ledigt efter midtermet och har ätit lunchpå fruccola, legat i sängen, gått en två timmars promenad med Vera runt margit ön och nu väntar träning och en öl. Stolt för att jag sa i lördags eftermiddag att nu är jag klar, jag kan det här. Helt rätt tänkt Lovisa. 
 

24/10 2013



Utslagen i soffan efter en lång dag. Morgonrocken är på och tevattnet kokar. Lyckats få något elakt virus vilket är väldigt otimat med pharma midterm på måndag morgon. Ont i halsen och i alla leder. Inte kul men jag ligget bra till med pluggandet så jag har lite tid att ta hand om mig. Borde kamske köpa lite camomill tea, läst i pharman att det är milt anitinflammatoriskt och bra mot tonnsillitis och pharyngtis. Problemet är bara att jag inte gillar kamomill.

23/10 2013

Nationaldag som innebär ledigt. Tackar för den. Det är 22 grader varmt så jag, Sanne och Anders smet iväg på en lång lunchpaus ute. Lätt värt. resten av dagen spenderas med pharmacology och bacteriology läsning. Ganska mysigt!

4/10 201320/10 2013

Haft en mycket oproduktiv men trevlig helg. Jag behövde det tydligen för hjärnan var trött. För att väcka den har jag spenderat en stund med Morfar och Bea, vart ute med några klasskamrater och tagit en öl, tränat och det bästa kommer sist, BOKAT BILJETTER HEM. Jag kommer alltså åka hem 31/10 och komma tillbaka 4/11. Jag blev glad i hela kroppen när jag konfirmerat biljetterna. Sådär så jag var tuvungen att hoppa runt i en liten cirkel en stund. En tydlig indikation på att jag fattade rätt beslut. 

18/10 2013



Smulpaj med äpplen, vanilj glass fast på bara stevia, vaniljstång och soya mjölk. Django unchained på det och så har ni vår fredagskväll.

18/10 2013

Midterm avklarat och soffan intagen. så skönt. Städa, träna och laga mat. sen får vi se vad fredagskvällen bjuder på.

16/10 2013

Ett långt och skönt sommarlov reparerade mig ganska effektivt. Utan några som helst vetenskapliga bevis så har min känslighet för stresshormoner gått upp till normal igen. Den där härliga känslan när hjärnan fungerar snabbare och effektivare än du förväntat dig inför ett prov. För lite sömn men ändå är jag på topp. Måste gå och träna ikväll för att lugna ned mig lite, få utlopp för all galen energi.

15/10 2013

Även om jag är sliten och har mycket att göra så måste jag berätta hur spännande mina dagar är ibland. Tisdag är min längsta skoldag med tolv timmar i skolan varav sex är föroläsningar, fyra är labbar och två är en lång håltimme.

Dagen startade med patophysiologi som handlade om arrytmier. spännande ämne och en duktig föroläsare.

nästa var patologi labb. Idag gjorde vi autopsi på en nyfödd griskulting som blivit avlivad (av kraftigt huvud trauma) då den hade underutvecklade "händer" och palatine fissure, jag tror det är gomspalt på svenska? Det var häftigt och se, både dom developemental anomalities, hur en krossad skalle ser ut samt hur lungorna ser ut efter att ha andats in blod.

efter detta, labb i farmakologi där vi pratade om salvor, ögondroppar och lugnande medel.

avslutade med patologi och hund och katt avel. olika typer av nekros samt hur avelsarbete skapar sjukdommar och defekter.

För att summera det hela, det börjar kännas som att jag ska bli veterinär, det är tonnvis med information men det är riktiga saker, spännande och kul. när dagen är slut ska jag läsa ett par timmar till mitt midterm på fredag, även det är spännande men jag är så trött. Krigar vidare.

15/9 2013



höst. midterm vecka. krigar vidare!

9/10 2013

Stress ont i magen. Inte det bästa sällskapet men sant är att jag lägger på ett kol, läser en labb och två midterms i en salig blandning. Pharmacology, Laboratory diagnostics och så bakterier som grädden på moset. Jag är glad att hjärnan är välstrukturerad och sorterar in all info i olika rum. fortsätter med det fram till 4 för då är det dags för föroläsning. långa knasiga dagar helt enkelt.

9/10 2013








Wien. det var fint!

Torsdag

mina 10 timmars skoldagar äter effektivt upp tiden. Lite träning på det och dagen är slut. året kommer gå fort, det är en sak som är säker.

2/10 2013






1. elective course mes unlimited no of parcipitants resulterade i 160 studenter och minst 10 hundar i en sal för 120. Fullt fokus efter kl 6. njaej.

2. paus i den alldeles för långa skoldagen. Starbucks och bakterieplugg.

3. Det ironiskt nog superskabbiga akvariet utanför bibblan. Veterinärer bryr sig visst inte om fiskar.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0