30/11 2012

Förvånas över min spegelbild hela tiden och leker med olika miner. Jag måste få vänja mig lite bara. Idag var en bra dag. En mycket effektiv dag men en grym dissektion som avslutning. Börjar bli redo. Physioreslutaten kom idag också, jag avslutade terminen med att bli nedpetad från första platsen med ett ynka poäng men det spelar ingen roll. Det är över nu och jag får exemption oavsett hur essayn resultatet med essayn blir. Det är dags att slappna av lite framför något tvprogram. Varvar ned hjärnan för nu kallar den bak för framben etc. Sov gott fina ni, njut av att inte ha en anaomti final om 3 veckor. 

28/11

Brills e skills. Världen är inte suddig längre. Försöker vänja mig. Pfft.

23/11

tror jag behöver joina glasögonklubben. hittills har mina genetisk anlag för halvblindhet varit vänliga nog att hålla sig i bakgrunden men nu verkar loppet kört. tror inte det är många som säger sig passa i glasögon och ser fram emot det men jag fasar inför det. jag ser helt enkelt förskräckligt ut i alla former av glasögon. antingen blir jag fluga eller professor. pest eller kolera helt enkelt. ska springa iväg till optikern så fort jag har ett par.minuter över. FAN med stora bokstäver.

22/11

Listan med stora svarta bokstäver och läskiga datum börjar förkortas. Igår hade jag min sista physiologilabb någonsin. Den var en sån labb som jag har svårt att acceptera.
 
Vi skulle undersöka en rad olika blodtrycks, andnings och hjärtregulerande mekanismer på en kanin. Kaninen var stor och vit med så där mjuk päls som bara kaniner har och var sövd ganska lätt innan labben. Vår uppgift blev att ta fram halspulsådern samt de nerver som ligger i anslutning till den vid sidan av trachea för att sedan kunna stimmulera dessa. Vår kanin var en hård en, vi hade tillgång till mer sömnmedel om det visade sig att vår kanin kände något och det gjorde han. Han fick hur mycket som helst och låg med öppen hals bra länge innan han somnade om ordentligt. När nerverna var hittade skulle hon som höll på med kaninen just då sätta in en kateter i halspulsåderns, klampade fel och det sprutade blod och kaninen fick avlivas innan några experiment kunde utföras. Alltså slöseri med liv och lidande för kaninen.
 
När vi hade några minuter över i slutet av labben blev vi erbjudna att dissekera kaninen och det tackade jag inte nej till så jag och Sara han igenom mer eller mindre hela abdominal cavity och fick beskåda den enorma blindtarmen med tillhörande appendix och så han vi med att dissekera aorta och vena cava och jag blev lite lugn i magen för om jag lyckas på en kanin med sax och pincett men utan skapell så ska det ta mig fasen gå på hund på final. 

20/11

Förlåt mig, men det händer inte mycket här. Tiden går i racer fart så varje minut måste vändas och vridas på. Fortfarande midterms kvar att göra och samtidigt läses anatomifinal. Min hjärna protesterar när jag försöker trycka in för mycket på en gång, som typ just nu men det är inte ok. Den får finna sig i situationen och tåla att lite mer anatomi skall tryckas in innan dagen är över. Planen var att moffa in lite jobbiga blodkärl men jag får möta hjärnan halvvägs och mysläsa lite bilder. Hejja mig. Kämpa på!

16/11

jag är så stressad att jag döpte det förra inlägget till 16/11 men så fort går inte tiden även om man kan tycka det ibland. biokemin är säkrad om inte nästa labb går åt skogen men statistiken talar för en femma. läser anatomi så hjärnan ryker och skrynklar ihop sig i försvar. blod ådror hit och dit i fyra arter. hm. och folk tror läkarlinjen är lättate?! i

16/11



ibland undrar jag vad jag pysslar med egentligen. igår gick vi igenom det statistiska programmet r-comander i informaticsen. för mig känns det som något nasa kommit på och jag lovar att jag aldrig kommer öppna det när jag är klar här. idag började vi 7.15 men midterm i biokemi och vid ett väntar labb med muntligt och skriftligt prov i samma.ämne och tro inte vi är klara då. kl 18 får vi gå hem och cracha. men jag strävat mot målet och ignorerar mänskliga behov idag.

13/11 2012

Jag vill inte ha biokemimidterm imorgon och jag vill inte panikskriva klart äckel physioessay om D-vitamin och cancer i övermorgon. Jag vill att det ska vara fredag och att mina kärlekar ska komma hit. Och jag vill hem och sova i min säng. Fats jag glömde. Den är occupied. Av min lilla lilla bror. Min mjuka madrass kommer gå sönder av bauta bror och forma en Tobbegrop istället för en Lollogrop och en lite djupare jockegrop till vänster. Och jag är trött och jag vill ha pepparkakor och lussebullar. Kan någon skicka en lussbulle som inte blir torr på vägen? Två veckor till första advent, 48 dagar till 50 dagar till hemgång. Score!

Nu käns allt bättre. Puh. Behövde bara klaga lite.

12/11 2012

Lämgtar lite hem sådär. Eller mest är dte nog det att jag vet att när jag kommer hem år jag vila och är förhoppnigsvis klar med en del kurser.

11/11 2012

how to pass biochemistry.

7/11 2012

Timbuktu i fredags var grymt bra! Scen närvaro och skärpa, dom spelade alla låtar jag kunde texten till så jag var helt vild frame vid scenkanten. Hitta nemo är en anna cool kille som simmade runt när jag gick hem i förrgår... 
 
Physiodepartment blir snabbare och snabbare på att rätta, igår vid halv niotiden hostade dom fram resultaten. Jag blev mycket nöjd med mina 18 poäng eftersom jag pluggat ganska kast. Kändes lite ovärt till och med men det är bara tacka och ta emot. Next up är biokemi. Min skola älskar att säga till oss att lära oss strukturer utan till. Varför? Sisådär en femtio stycken eller något som addition till slides. 

4/11 2012

Tre goda anledningar att känna sig som en påse skit
  • En dag i soffan, en dag före ett midterm utan full koll
  • choklad och energidryck hjälpte vist inte
  • Imorgon väntar midterm och sen nästa grej. Essay yey. 
 
Reflektion: I-landsproblem jag borde knipa käft om. För det andra så kommer jag inte faila imorgon. För det tredje så är det såhär att vara student. För det fjärde, jag vill ha en mamma kram.

4/11 2012

Att vara trött och stressad är ingen bra kombination. Livets alla orätvisor diskuteras fram och tillbaka i mitt huvud och physion får allt för lite plats där uppe. Det får vara så. jag är inte iform att läsa idag. Det finns för mycket annat att tänka på. Jag vet att jag kommer klara midtermet hur som helst, det är ändå bara bonuspoäng över godkäntgränsen som trycks in idag och det är inte så jäva viktigt. 

1/11 2012

en ledig dag tackar man inte nej till. om jag minns rätt var det samma helg för ett år sedan jag flyttade in i den här lägenheten och kommande måndag för ett år sedan var det dags för anatmiprov på joints som jag var totalt uppgiven inför men som gick strålande och gav mig mitt exemption. idag är jointsen utbytta mot endocrinologi och hjärnan- svårare men mycket roligare. jag är glad att jag inte gick ut igår för idag är en sån där bra produktiv dag med goda förutsättningar.för att allt ska trilla på plats krävs.följande:

*one piece, raggsockor och halsduk
*kanelte med mjölk och honung
* en vaken hjärna efter en god nåtts sömna
*kyligt novemberregn utan för fönstret

bjuder er på lite inspiration till den optimala pluggoutfitte
n

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0