29/12

Oj vilken fantastisk julvecka jag har haft. Ett par ridturer med Hanna, tid på soffan med bra deckare och julgodis, mycket tid med släkt och Jocke och totalt sett en lugn och vilsam hemma tid. Lite har jag läst, en del om hjärnan och ganska mycket om blodkärl men det är mycket kvar. Anatomin är ett enormt berg som jag långsamt bestiger. Inte har jag gjorts så mycket som jag skulle vilja men lite och det är bra det med. jag har trots allt 7 hela dagar på mig när jag kommer tillbaka och då läggs högsta växeln i. Livrädd ja, men det är inget ovanligt. Läser några topics till imorgon och sen är det nyårsafton och då blir det partaj. En bakisdag på det och sen beger jag mig tillbaka. Tjabadabadoo

22 dec

slutsatsen är att jag inte kan läsa hemma så jag åker tillbaka andra januari och låser in mig i böckernas värld. 8 dagar ska räcka även om jag läser kasst just nu. ja det är jul och jag klagar bara på skolan men det får vara så just nu. dumt att ha läskiga tentorna i januari. mitt självförtroende är lite knäckt. tror det var för att hjärnan svek mig före jul och att jag tror att jag ska kunna allt som står om alla topics.och i alla anatomiböcker men det är inte sant. det behöver.man inte och betygen spelar ingen roll. det är långt mellan femma och tvåa och båda är godkända. det är det viktiga. skippar mer läsning efter middagen och gör julgodis. klart mer värt.

21/12

Älskade anatomi. Du förstör min julefrid. Ge fan i det. Hälsningar en irriterad tjej med en trött hjärna som inte vill ta in mer men har bara åtta dagar efter nyår innan det är tentadags så jag måste.

18/12

Jag är så fruktansvärt glad över mitt beslut. Att komma hem var som att komma till himlen. Det var ganska likt, i förrgår dog jag och så tog det en stund men sen hamnade jag i paradiset. Jag har lite tid för eftertanke och jag tror jag var dum den här terminen. Jag viste att den skulel bli ett helvete så jag började redan i sommras att köra på en allt för hög växel. Jag prioriterade inte undan något utan tordde på riktigt att jag kunde klara allt och lite till på viljestyrka. Jag fick precis resultatet från en "tulle examen" och även den blev en femma. Det betyder att under den här terminen har jag inte en prestation som inte är en femma. F E M M A. Varför? Jag vet inte, det är ett mycket självdestruktivt sätt att plugga på som inte håller i längden. Att inte lyssna på sin kropp och bara lyssna på den dumma biten av hjärnan som säger åt dig att plugga för om du inte kan allt så stryker du-->blir innactiv-->blir knäckt--> blir inte veterinär. Det slog tillbaks till sist och efter jul ska jag komma tillbaka med nya krafter och ett sundare tankesätt. Jag ska klara det här och det kommer jag att göra om jag bara tar hand om mig själv underiden. Energidryck är inget man dricker till frukost och choklad är något som är gott, inte snabb och enkel energi och så ska det förblir. Jag har idag läst två topic bara för att det är spännande. Jag gillar ju anatomi, det är mitt favoritämne och nu har jag chansen att ge den tiden som behövs för att förstå och kunna på riktigt, inte trycka in det och sedan glömma det när examen är över.

Inatt sov jag 11 timmar och vaknade relativt utvilad men det är fler timmar som ska sovas innan jag är tillbaka på banan på riktigt. Pepparkakor har jag ätit i massor och druckit te till frukost. inte svart kaffe i tredeciliters kopp. Om ett par timmar väntar det en ridtur med Hanna. Barbacka på åkern i snön. Som på den gamal goda tiden. Snacka om livskvalité. Ni som är kvar i Budapest för en sista tenta, ge gärnet och lycka till.

16/12 2012

Jag tror jag precis fattade mitt vuxnaste beslut hittils. Jag tar teorin efter jul och åker hem imorgon. Jag har ingen matlust, jag vill bara sova, inget går in i huvudet och jag vill inte kracha på riktigt. Frukosten höll på att komma upp och sen grät jag en skvätt och beslutet var fattat. Snö, här kommer jag!

15/12 2012

Jag klarade det! Anatomifinal dissektionen är över. Mardrömmarnas mardröm. Det var med bankande hjärta och en mage som inte kunde äta frukost jag begav mig på skolan. Examen började kl.8 men 7.10 var jag där, jag kunde helt enkelt inte sitta hemma och läsa mer på mina topics, det vara bara att köra. Jag var först in och valde som planerat B och vet ni vad? Jag fick topicet man skämtar om, topicet som vi inte trodde någon skulle få för att det är för enkelt! Jag fick mandibular gland, sublingual gland and their duct, medial retropharyngeal lymphnode,lymphocenter mandibulare och m. Digastricus. Hunden var väldigt fet så det tog en stunnd innan jag ens hittade external jugular vein och lyckades följa mina vener men sen rullade det på. Jag hade aldrig dissekerat den uppgiften som ett helt topic och aldrig följt kanalen (är det rätt på svenska?) av mina salivkörtlar till deras öppning under tungan men det gick strålande. jag fick prata lite om venerna som sitter under hakan och ett par nerver i samma område och svara på vilken nerv som innerverar muskeln och sedan var det över med en femma i betyg. Det hela var klart straxt efter nio och sedan dess har jag städat lite, legat på soffan och handlar proviant för de dagarna som är kvar innan den teoretiska examen. Jag börjar råplugga till den nu och ser hur det käns om två dagar. Käns det åt skogen då så flyttar jag den till januari men annars ger jag den ett försök.

Bilden är snodd av Vera (antar jag eftersom hon inte är med på bilden) från en övningsdissektion med mina fina vänner. Vi klarade oss allihopa med fina betyg. Bra jobbat till oss alla!

15/12



nu kör vi

14/12 2012

Hade sista practicallen denna eftermiddag och jag dissekerade de topicsen jag var osäker på så nu är jag klar. Det betyder ingenting utom att jag har dissekerat allt och att jag inte har fler dagar att läsa på. Just nu är det ingen idé att ens försöka läsa för inget fastnar i min nervöshjärna. Mina händer skakade idag när jag dissekerade och jag har stabila kirurghänder i vanliga fall men inte just nu. Allt är förberett. Labbrocken är vikt och fylld med blad och handskar. Verktygen är märkta med gummisnoddar i olika fäger, snöre har jag också om ett ben skulle behöa bindas i lämplig position och black booken är uthäntad. Pust. Serie och sen sova. Imorgon blir en tidig morgon.

14/12 2012

Jag vill inte. Jag vill inte. Fast jo, jag vill att det ska vara őver. Det hár ár den láskigaste examen nágonsin. jag vet inte om jag főrklarat hur den gár till men det ár alltsá en praktisk dissektionsexamen. Nár du komme rin i rummet sá ligger det hundar eller delar av hundar, tillexempel ett framben eller ett huvud. Professorn ber dig sedan válja A eller B som betyder nágot av de 36 uppgifterna vi kan fá. Nár du valt sá visas du till ett bord och dissekerar det som det főrvántas av dig. Det kan vara allt frán nerver i ansiktet, tungan, hjártat, blodkárl och nerver i benen till penis eller magen. Nár du ár klar sá kommer professorn őver och du visar vad du hittat. Det kanske inte láter sá illa men med vernős darrande hánder ár det látt att skára av en nerv eller ett bloskárl, fá panik och glőmma allt eller vánda sig bort och krákas. Det blir skőnt nár det ár őver, háll tummarna főr mig!

10/12

jag ger upp. alltså inte bokstavligt men jag ger upp att gå till anatomy final och kunna alla topics. final i informatic i övermorgon. läser lite imorgon och hoppas det går ändå. sov gott. det kommer inte jag göra.

10/12


wopedidop. dubbel exemption i physio. tackar tackar.

7/12 2012

Jag förvånar mig själv och är glad för det. Jag har köpt pulversoppor. Det är inte riktigt jag att köpa halvfabrikat och jag menar hur svårt är det att fixa tomatsoppa med pasta? Det är enkelt, gott och billigt men just nu slår en pulversoppa högre! Smakförstärkare, socker och säkert ett gäng konserveringsmedel och kanske lite färgämne på toppen MEN det går fort, är enkelt och man kan läsa topis och vispa samtidigt. Idag sitter jag hemma i casa de Loivsa och läser, inte riktigt likt mig men jag orkade inte ta mig till bibblan och behövde läsa i lugn och ro. Det går bra ibland men inte för ofta och inte för länge. Har läst om organ nu på morgonen och jag tror nog att jag kan skrapa ihop en tvåa på alla just nu vilket käns betryggande. Eventuellt att jag failar om jag får paranasal sinuses men Caroline som gav vidare sina topics till mig har gjort ett grymt jobb och ritat fina bilder som är så mycket lättare att memorera än text. Till exempel är middle nasal meatus alltid orange och sphenoid sinus gul. Sånt gillar jag. Väntar på min soppa och ska nog kika lite på lämplig serie men den får inte vara så bra att jag vill se ett helt avsnitt. Det har jag inte tid med. Sedan skall alla origins av nerver bankas in. Det är många och det är siffror men det är ganska lågiskt trots allt. Vad ska jag säga? människa är jag inte längre. Maskin är mitt rätta namn. Vi skojar om de löjligaste saker, går man in i ett bord säger man vilken nerv som skickar sensory och om man lipar är det m. genioglossus som är aktiv. Bara så ni vet alltså. Hur det kan gå om man läser för mycket anatomi. Passa er!

6/12

vad har jag givit mig in på? imorgon är det två veckor till final anatomy teori. om jag står practicalen det vill säga, om inte kommer jag hem tidigt och gråter i en vecka. magen vänder sig ut och in, snurrar runt alla sina axlar och lite till. men friskt vågat, hälften vunnit heter det väl?

4/12

jag underskattde min egen kapacitet också. på en förmiddag hinner man lära sig tillräckligt för att få ~alla rätt i informatics. en annan glad sak är när man ser att sin Essay supervisor fixat det som var galet i kälkförteckningen åt en. ytterligare bra saker är att det snöar h

är, förvisso alldeles för blöta flingor som inte behagar stanna på marken men ändå, lite vinter känsla. nu väntar ett par timmar anatomy och sedan mathandling för tyvärr måste man äta även om man inte hinner.

anatomiböcker på krigsstigen

3/12 2012

December. Hjälpes. 12 dagar till final dissektion. Underskattat informaticsmidtermet till imorgon och insåg precis att R inte fungerar i min dator. Hehe. Men det löser sig.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0