26/3 2014

Jaha ni. Idag var en spännande dag. föreläsning om anastesi och hur man undersöker magarna på en ko. Inte ill pinkat. Mellan dessa timmar donerade jag en halvliter av mitt blod. Det var spännande, grymt mycket större nål än vad jag kunde tänka mig skulle få plats i min ven men det gick fint. Bjöds på kaffe och kakor efteråt och kände mig helt fin. Hoppas det kommer till nytta. Jag ser lite på bloddonation som med orgsndonation. Jag hittar absolut inga argument att inte ge ifrån sig en skvätt till bättre behövande. Vem vet, en dag är det du som behöver blod från någon.

23/3 2014



Men jodå. Jag har fokus. ser ni inte det?

24/3 2014



Så himla söt så jag vet inte var jag ska ta vägen! Hur som helst. Cykelköpet är en av mina bättre investeringar. Budapest blev så himla litet på ett ögonblick! Till skolan tar det 8 minuter. den ni! Hur som helst, idag läser jag patho och pharma till imorgon. Jag är inte nervös, jag har slutat med det efter den hemska examensperioden.

23/3 2014

Idag har jag haft dåligt fokus, det har jag haft en stund och det är helt värdelöst. Att inte komma in i "bubblan" liksom. Hjärnan är fylld med annat hela tiden. Idag har jag bara tänkt på att baka rulltårta, helt värdo för det har jag inte tid med. Måste ju lära mig patho. Hur som helst ska jag och mina fina vänner gå på bio ikväll. Det kostar 40 kronor så det kan man väl unna sig en söndagskväll?

21/3 2014

Och den bra dagen blev precis en fruktansvärt dålig dag. Cholina är död. Brusten kropspulåder, myokardit eller liknande. Jag kan inte förstå det. Just nu är jsg inte ledsen för jag har inte fattat det. Mest chockad. Fina hästen. Blir konstigt och komma hem till.

21/3 2014



Nailade paramidtermet och spontanköpte en cykel för 330 kr. Började med att cykla hem den, 1, 4 mil. Min rumpa sa att den inte cyklat på länge men själen är glad för det vat en himla härlig cykeltur längs Donau i över 20 graders vårvärme!

20/3 2014

Tjoho! jag har sommarjobb! som sköterska på södradjursjukhuset. Så häftigt och roligt! Jag hoppas på och lära mig massor, träffa massa söta djur och knyta vikiga kontakter inför framtiden!

19/3 2014

 
Haha min väderprognosbild lade jag upp innan jag fick med mig att det snöar hemma! Mamma skickade precis den här bilden till mig. Jag får lite ont i hjärtat som vanligt när jag ser hemma men det käns klart bättre att vi har vår. 
 

19/3 2014



Finväder på på ingång men bilden säger allt haha. Midterm på fredag, midterm och ett stort labbprov i pharma på tisdag. Och labb i clinical imorgon haha.

18/3 2014

Skall klargöras att jag inte på några villkor tycker det är rätt att avliva fullt friska djur och skulle helst ta med alla hem till mig.

18/3 2014

Precis haft en arbetsintervju som jag hoppas gick bra, dom var trevliga och slipade och en fråga fastnade hos mig:
 
 
"det kommer en man med fyra friska kattungar och vill att dom ska avlivas, vad gör du?"  
 
Jag svarade att jag kokar lite innombords och blir frustrerad över att han "ordnade sig" fyra kattungar utan möjlighet att ta hand om dom, av okunskap mest troligt och undrar över varför han inte sålt dom istället. Sedan sa jag att jag inte vet hur regler och klinikernas policies är. Svårt.
 
dom sa att dom utgår från att kunden tänkt igenom sitt beslut och provat alla andra sätt att bli av med katterna och på något sätt så kan jag hålla med men på andra sätt inte. Jag tycker mannen borde sälja kattungarna istället men så enkelt är det inte alltid, Jag tycker också att gå till veterinären för att avliva sina kattungar mot att släppa ut dom på gatan eller dränka dom i ån är ett relativt ansvarsfullt beslut. 
 
 
 

17/3 2014


lyssnar på föreläsning om löss och somnar ganska bra.


Hittade kaffeteriakatten bekvämt sovande och blev avundsjuk.


Vårväder. För all del är bilden från i fredags, i helgen har det blåst och regnat lite men nytt fint väder ska blåsa in.

15/3 2014



Tror det var ödet eller en högre makt som tyckte synd om mig idag. Bilden tog jag igår, gick och svettades i jeans och linne när vi gick längs med floden. Idag vräker regnet ned och jag har ingen hund att gå ut med. käns lite bättre eller något sånt. Ska väl ta en annan hund efter sommaren men mes klara bud- jag släpper den inte ifrån mig. Kanske inte hellet från fapf, det kryllar ju av liknande organisationer här.

15/3 2014



Vart ska han? När idag ska han åka? Varför fick jag inte chansen att säga att jag ville ha honom? trots att han var markerad som att jag kanske ville adoptera? FUCK YOU FAPF. Jag fostrar inte fler hundar och stöder er inte på något sätt längre.


så... min bebis åker idag.

11/3 2014

Då var hundvakt vecka 27 och lunchpromenerare när jag jobbar ordnat. Då handlar allt bara om hur jag känner inför att bli hundägare. Tänker på det så länge jag kan så jag kan svara ja eller nej när någon vill adoptera honom. Fördelarna är många men det är nackdelarna också. Stor hund i storstaden känner jag sådär inför men det är bara 3 år till i staden och så kanske 10 då han kan hänga med mig på jobbet, i stallet och i skogen.

10/3 2014



Alvin har gått på en nutritiontimme med mig idag, han uppskattade den säkert mer än mig. Sen hade jag intervju på skype för sommarjobb på Bagarmossen. Hoppas det gick bra!

9/3 2014

Alvins potentiella adoptör ändrade sig, han var för stor, hon var ute efter något mindre på ca 10 kg och det är vad Alvin väger just nu, ca 5 månader gammal. Vi gör framsteg varje dag, han blir mer och mer rumsren och lär sig mer och mer komandon. Imorgon ska han få följa med mig på en lektion. Det hela ger mig lite längre tid och fundera på om jag ska behålla honom eller inte. Frågan är vad jag gör av honom i sommar?! Hundvakt första veckan i Juli, någon frivillig? :)

7/3 2014

Uppdatering om Alvin: ca 6 månader, 10 kg och kommer bli stor. Sedan i lördags har han lärt sig att inte kissa ute, att gå i koppel, sitta och komma på kommande, åka hiss, gå i trappor och är allmänt glad. Det var de bra sakerna.
 
 
 
Det dåliga är att han har en potentiell adoptör och jag kan inte säga nej då jag inte vet var jag ska göra av honom i sommar! Jag börjar med en veckas kryssning och sen jobbar jag och kan inte räkna med hjälp hemifrån.
 
 
ÅHHHHHHHHHH UUHÄÄÄÄÄÄÄÄÄ BUUHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

5/3 2014



Mar. 02, 2014





Det här var min överrasking! han heter Alvin och är sex månader gammal. inte rumsren och ouppfostrad men det aka vi få bukt med!

1/3 2014



Första mars. Jösses. för att samanfatta veckan så räcker väl egentligen ett ord. trött. så jag har krigat mig igenom lektioner och labbar och inte gjort så mycket vettigt men det blir det ändring på nu. Middag med ett gäng glada svenska veterinärstuenter. var lite häftigt med ett bord fyllt med svenskar. länge sen. ska ägna dagen åt pharma och nutritionplugg och vid 3 väntar en överaskning. Ni får se vad sen!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0