31/5 2013

Valnötsglass. Galet gott och perfekt avslutning på en maffig sallad med bla. quinoa och rökt lax. För att jag är värd det.

31/5 2013

En till tenta kan nu bockas av. Jag hade biokemin imorse. Efter för få timmars sömn och en allt för dålig frukost begav jag mig till skolan och var där tidigt vilket resulterade i först in, först ut, precis som jag vill ha det. jag fick bra topics och sedan lite kluriga frågor, allt som allt resulterade det hela i en femma i boken. Fantastiskt skönt att ha alla de största tenotna för de första två åren avklarade. Nu väntar fyra till innan jag får åka hem och fira midsommar. Jag tänker inte plugga något idag, jag ska starta om systemet genom att städa, tvätta, handla och ta hand om mig själv. Spikmatta, noppa ögonbryn och byta sängkläder, sånt som får en att må bra.

31/5 2013

 
Examensdags. Den börjar åtta, jag ska tid tidigt för och vara först in, först ut. 

30/5 2013

Imorgon är det dax för biokemi examen. Jag kan inte alla topic, det är några fulingar som faktiskt har fått kliva åt sidan så jag hoppas för allt i världen att jag inte får två av dessa. Gått igenom alla topicsen och ska gå igenom några till ikväll men först ska jag ligga på soffan och coola ned nerverna lite. Plockat fram blackbooken, lyckogiraffen, skorna, tjolen och två vita överdelar. En skjorta och en blus. Skjortan är den jag brukar ha men den börjar bli så gul och tråkig så eventuellt får den stå tillbaka för den somrigare och kritvita blusen. Jag tror det är dags att köpa mig en ny helt enkelt. Jag har sådana där dumma ideer för mig när det är muntlig examen. Det ska vara propert, det skall drickas två koppar kaffe, det ska bara vara två örhängen i öronen osv. Vad gör man inte för att hålla ihop sig när det käns som världen trillarsönder och stresshormonerna studsar runt som studsbollar. Håll tummarna för mig imorgon, examen börjar klockan åtta.

27/5 2013

 
Äntligen en välbehövlig kaffepaus. Ska läsa 50 topic till för att vara klar emd dagens genomgång av de 188 biokemitopicsen. Jag läser helt enkelt gärna materinalet fort och många gånger, gärna så många gånger så att jag ser topicet framför mig när det är dags att presentera det. När jag är klar med genomläsningen ska ett par vitaminer repeteras och så topicsen som handlar om labbar. jag sliter med funktionerna av cobalamin och folsyra. Men jag har tid på mig, det ska nog hinna gå in i huvudet det med. 

26/5 2013

Även om hästen sprungit in nästan 28 miljoner kronor, är en publikfavorit och en kanonhäst ska den inte starta halt. Comander Crowe, förra årets elitloppsvinnare, sprang idag i elitloppsförsök två med ett tramp som gjorde hästen så tydligt halt vänster fram att publiken buade när han körde förbi läktaren. Banveterinär och bandommarna fattade beslutet att en sårskada inte kan förvärras av att springa ett 1609 lopp med tung bana och högt tempo. Jag tror nog inte att många höll med. Komentatorerna var mycket kritiska och tog upp det här med svensk djurskydd. Vi har ett av de bästa djurskydden och vi har banveterinärer av en anledning. Det här var ett hån mot det. Ja vist, det är elitloppet, det är comander crow, han är fantastisk att titta på och han är fransktränad men fortfarande, det är en häst, en häst som är halt. En halt häst har ont, framför allt en häst med vinnarskalle har ont när en hälta syns tydligt. Hästen skulle aldrig fått starta en vanlig travdag och det gjorde ont i hjärtat av att han fick springa idag. Som tur är tog han sig inte vidare till finalen. Jag är så grymt besviken på alla inblandade, tränare, kusk, banvetrinär och måldommarnämnd.  
Comander crowe 2009. Ohalt. 
 

24/5 2013

Den där biokemin är inte att leka med. Den är ju helt enorm. men jag sliter på och det är sex dagar kvar vilket är mycket tid, väldigt mycket faktiskt.

24/5 2013



Det är en mynta ni ser på bilden, för ett par veckor sedan var den bara själkar och ett par luggslitna blad efter att vi gjort fantastiskt goda drinkar. Jag gav den en överlevnadschans och jösses vad den hämtat sig. Jag vårdar den som ett litet barn för när vi alla är klara med tentorna så blir det ett varv till med drinkar.

23/5 2013

God morgon! Jag sov gott inatt. Efter en morgon med prov och en eftermmiddag med storstädning, handling och diverse pysslande däckade jag så fort huvudet trräffade kudden. Det är jobbigt att ha två tentor på två dagar, inte så att det har vart några stora grejor men inför varje tenta byggs det upp en nervositet och när den släpper så kommer den stora tröttheten. Hur som helst så avslutade jag anatomin med flaggan i topp och har förpassat säkert 10 kilo böcker längst in i skåpet. Ska sätta igång med biokemin om ett tag, tänkte sitta på bibblan i skolan för att få lite fokus. 
 
 
 

22/5 2013

Sånt här ser jag fram emot. Ett hejdlöst skratt, en sommarnatt, en god väninna, djur och natur. 

21/5 2013



Min standard bild från mitt favoritpromenad stråk. Har en rörig examen imorgon klockan tio så håll tummarna för mig.Litar på att var sak är på sin plats där innanför skallbenet. ikväll blir det greys anatomy. jag har sparat säsong 9 till examensperioden då jag behöver något som är spännande och gripande för att koncentrera mig på något helt annat än hyllmeter med kunskap som ska pressas in i huvudet.

21/5 2013



Idag är det officiellt den första dagen i min fjärde examensperiod och jag har haft en väldigt bra morgon, oförskämt bra faktiskt. Jag kom till skolan och kollade resultaten för biokemi competition som är ett stort och svårt valfritt prov man kan skriva och om man får över 70% så behöver man bara presentera tre av fyra topics på den muntliga final examen om 10 dagar. Jag kunde knappt tro det men jag var över 70%!!! Det var en possetiv överraskning då jag absolut inte pluggar för att klara den. jag har läst biokemi som omväxling och inte läst de topicen vi hade till midtermet på en månad. Hur som helst så gick jag bort till topografiska anatomiexamen med ett litet lyckorus i magen och lottades fram till att ha examen på hund och vet ni vad? min examens hund var elisabeths valp oliver som jag tränat mycket på. examen flöt smärtfritt och nu laddar jag för teoretisk anatomi examen i morgon.

20/5 2013

En månad tills jag åker hem för att fira midsommar. Det är min motivation och sporre just nu. Skypade med en härlig klick av midsommargänget för någon dag sedan, då satt de på Djurgården och drack öl och grillade korv. jag blev grön av avund men också lyft och motiverad. Jag saknar er ju! Imorgon har jag första tentan och på onsdag har jag den andra. Jag har lärt mig att vara snäll mot mig själv dagen innan en tenta för jag vet att fokus inte finns och istället för att sitta vid skrivbordet och panika över det så ligger jag på sängen och läser Harry Potter, äter god mat och pluggar när och så mycket som jag känner för. Det är mitt vinnande koncept och ingår i planen. 

19/5 2013

God förmiddag! Läser om hästens ben och leder och panikar lite smått men det är standard. Man lär sig liksom att det är inget sådär akut man oroar sig för utan det är bara normal tentaångest. Hur sjukt är inte det? Jag tycker det är ganska sjukt och jag är inte ensam. Jag delar den här känslan med alla studenter jag känner här, att ha ett berg tentor framför sig och veta att om något går galet så spricker en planering där varje minut är värdefull. Ska ta och koka mig en kopp kaffe och fortsätta läsandet. Måste dessutom hinna med att läsa lite biokemi idag också.

18/5 2013

Och där var dagans timmar över. Jag har fått mycket gjort, en hel del anatomi, lite virusar och lite biokemi. Nu har jag två hela dagar kvar av anatomiläsning och sedan blir det topografisk anatomi praktisk på tisdag och skriftlig på onsdag. Sedan är det förhoppningsvis bara fem kvar. Ska njuta lite av lugnet, läsa lite harry potter och sedan sova. Det är en standard dag, dagarna är sig lika och det som varierar är mest vilka mjukisshorts jag har på mig eller om andra koppen kaffe är vid nio eller tio pausen. Den flyttas tidigare ju längre in i examensperioden jag kommer. Förra gången serverades det pauskaffe klockan åtta i slutet.

17/5 2013

 
En lång dag som brände hjärnan. Bakar abourgine i ugnen och det luktar så gott! Det ska bli en kopia av en grymt god abourgine och tomatröra jag brukar äta på en turkisk restaurang. Senare blir det en tur till gymmet. När hjärnan inte funkar är det lika bra och göra något annat.

16/5 2013

ångestklumpen är på plats och jag har inget hopp om att den ska flytta på sig innan alla tentor är avklarade. luftrören drar ihop sig, huden blir sämmre och jag vaknar före klockan. Det här med kaffe blir något trögflytande tjärlikt med enda uppgift att väcka eventuellt slumrande hjärnceller. hälsosam mat och träning? mat ska gå fort att låga och äta och träning... tja jag går lite promenader men annars är det mest skrivarmen som får jobba. Det glamourösa livet av en veterinär student med 7 tentor på 30 dagar.

15/5 2013




gissa favoritfärgen? ni får ett försök.

12/5 2013

 
Dagens läsesällskap är en av världens snällaste hundar.Sipi. Han ser ut som han kan äta upp vem som helst men han är så go! Han kommer försiktigt och lägger huvudet i knät och vill ha en liten klapp och sen är det inte mer med det. Just nu ligger han och snarkar brevid mig och så fort han vaknar ska jag gå igenom lite topografisk anatomi på honom. Perfekt deal, hans matte har skift hela dagen och jag behöver en hund att plugga med. 

11/5 2013

Dags att sova tror jag bestämt. Jocke åkte imorse och det suger. Det blev genast så tomt här men det luktar fortfarande lite karlparfym i hallen, vill inte riktigt vädra. Matchar naglar, hörlurar, glasögon och pärm. Ja, jag gillar blått. 

9/5 2013


/5

Bild terapi. Ibland behöver jag bara se något fint. Då letar jag lite i mina bildmappar. Efter bilder som inte föreställer så mycket men bara är vackra. Suger i mig lite natur och blir glad. 

8/5 2013

Standard bilden. Den måste tas under åren här. Denna hungarian grey tjur vaktar ingången till vår skola och har en utmärkt storlek att sitta på för en eller flera studenter. Den har nog vart med om mycket under sina år. Denna är från internatinal day, eller international night är mer korekt. Laddade precis över bilder från kameran och den här är väl fin?

8/5 2013

Jag lever och karln min är här på efterlängtat besök. Dock sitter vi med hörlurar och varsin skoluppgift mest hela tiden. Han har tenta i matte E på måndag och jag har midterm i biomattematik på fredag. Det är inte och leka med. Biomatte är löjligt svårt och tråkigt. Ena sekunden tror man att man har förstått något för att i nästa sekund inse att så var vist inte fallet. Vi kämpar på och han har mer diciplin än mig. Jag är imponerad. Ikväll ska vi titta på en dokumentär om hitlers liv, ja den är hemsk och väcker många tankar men det är sådant som inte ska falla i glömska. Till det ska vi äta sushi. När man har study camp får man unna sig det.

4/5 2013

Den nya Lovisa är smartare än den gamla. Hon tar tillvara på sin tid här och stressar inte ihjäl sig. Idag har hon fikat med Caroline och diskuterat roliga ämnen som inte rörde skolan och ikväll ska hon dricka hallondrinkar och kalsa till morgonen gryr. Så tar man tillvara på tiden när man har en plugg dip. Sedan sätter vi igång på nytt från måndag. Ibland är det bäst att bryta helt.

3/5 2013

Vi är i första examensmånaden, jag vet men jag är inte stressad för det. Jag är mer stressad för att jag inte är stressad. Läser om virus som kvällsunderhållning. Så var det med det. Inte roligare alltså.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0