28/9 2014

Team Awesome! Vi var ett härligt gäng på 11 personer som igår sprang Legion run på ett gammalt flygfält i Budapest. Det var en fem kilometers bana med 19 hinder. Vi kröp i tunnel, under taggtråd, genom lera, vi badade i Is och i gyttja, vi klättrade i nät, upp för rep och vi gick armgång.  Och mer där till. 
 
Bilden är efter ombyte och uthämtad vinst, det vill säga en öl. 
 
Fantastisk dag med ett fantastiskt team. 
 
Vid 4 åkte jag och Zara hem, Nina hade vart ensam länge och ville ut och kissa. efter det drog vi på svenskevent, brännboll blev det. Jag hade tydligen energi kvar, det trodde jag inte. Kul var det iaf.  Somnade ovaggad, det var inte tal om att gå ut, inte en chans. 
 

23/9 2014



Bilden är från hemma förförra helgen. Paus mellan föreläsningarna I surgery. Sårinfektioner är temat. spännande.

17/9 2014

Lite sorgligt var det allt att åka tillbaks till Budapest men nu känns det bra igen. En spännande skoldag och sedan mötte jag upp några rugby spelare och sprang upp för gellert berget, gjorde ett par övningar på toppen och avslutade med att springa 140*5 steg i en trappa. Ja, jag är slut och ja, jag är skitglad. Det där härliga träningsruset har jag saknat. Imorgon blir det min första träning " at the pitch". Spännande!!

15/9 2014

En klar och vacker sensommardag. Det kunde inte passa bättre. Som att vädret också ville hedra morfar. Det blev vackert. Mitt i allt ledsamt blev det otroligt fint. Dhalior från vår, vår mosters och mormor och morfars trädgårdar prydde kistan. Vila i frid.

11/9 2014




Tomt med bilder har det varit en stund så nu var jag fräck och snodde en från Annika, jag bara hoppade in i den och skrämde dom lite när dom såg ett extra huvud! Igår var vi ett stort gäng som var på vinfestival på slottet. Hela slotsområdet var fyllt med bodar representerande olika vingårdar. I alla bodar kunde man köpa 0.5 eller 1 dl vin till bra priser. För en vinnörd som jag så var det perfekt! jag drack lite olika druvor och prisklasser. Några riktigt bra och andra lite sämre.

8/9 2014

Tiden flyger. Jag vill spara på varje ögonblick. Suga på karamellen tills den är helt borta, utan att tugga sönder den.
 
Jag vill minnas första gången jag stod med en pannlampa och fumligt raspade de vassa kanterna på en djupt sederad häst, hur jag vickade cervix upp och ned och tillsist gled över den sista ridgen med katetern och in i uterus på den uttagna kninliga reproduktionstrakten tillhörande en ko, eller hur jag vände och vred på ett grishjärta för att undersöka spåren av bakteremia orsakad av rödsjuka. 
 
Det här är saker som är på riktigt och för en veterinärstudent är det vackra minnen. Hur brutalt det än låter. Raspar tänderna görs varje år på häst, kateter in i ko görs vis artificiell inseminering, embryoflushing och behandling av många reproduktionsstörningar. Undersöker ett grishjärta gör man för att ta reda på varför bondens grisar plötsligt dog, ta reda på hur man behandlar det och förebygger liknande händelser i framtiden. 
 
Ska ta och njuta lite extra imorgon när jag har 7 timmar obstretik på en dag. Vi ska lära oss om fellägen på kalvar bland annat. 
 
 

6/9 2014

Igår var det kalas. Ett gäng härliga människor, prat, dans och musik natten lång. Vaknade lite för tidigt imorse men tog igen det med en "power nap" mellan två och fem. Kanske inte det klokaste då jag försöker vända tillbaka dygnet men jag mår prima. Började titta på parasitologin och det var överaskande roligt. Jag tror kanske min hjärna saknat att plugga hur konstigt det än låter.
 
Vi har också skruvat Ikea möbler jag och Zara. Jag vill nog påstå att vi är färdiga i lägenheten. Minus ett bord till balkongen. Det är så fint, ni ska få bilder snart men lite mer tålamod får ni allt ha. 

4/9 2014

Hej!
 
Nu har jag och Zara installerat oss i den nya lägenheten. Lite småfix kvar, bland annat en tur till Ikea imorgon och inköp av ett antal glödlampor. Även skolan har dragit igån och än så länge har allt vart kul. Jag är possitivt överaskad av kvaliteen på många föreläsningar. Jag suktar efter ett gäng böcker. Känner sig någon sig generös så önskas denna
och något i stil med denna
 
Tror faktiskt jag ska ta och beställa den för smådjur, böcker är en investering. 
 
Annars då? Har precis tränat lite, i parkens utegym och sedan kompleterat lite med gymmet i källaren här i huset. Ska ta och sätta igång en pumpasoppa snart, vi får gäster!
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0