29/4 2013

sommarförktlning [x]
sommarjobb (mjölkkor)[x]
praktik (se ovan, caching) [x]
midsommarplan[x]
flyttplan[x]
bra humör[x]
solbränna- påväg


26/4 2013

Äntligen är examensplaneringen färdig för den här gången. Jag fick alla datum jag ville ha. Det är ett tajt schema men jag gör mitt bästa.

21/5 Anatomi praktiskt
22/5 Anatomi teori
31/5 Biokemi muntlig
4/6 Biomatte skriftligt
10/6 Virologi muntligt
14/6 Etologi muntligt
20/6 Genetik muntligt

Jöstanes vad har jag givit mig in på? Jag tänker läsa virologi, anatomi och biokemi fram tills tentaperioden börjar och sedan är det bara hoppas på det bästa.

26/4 2013

 
God morgon! Sovmorgon blev det idag för jag har fått en inkräktare. En bacill eller ett virus har lömsk angripit mig. Det är faran med att slappna av. Hur som helst har jag biomatte practical som jag försöker läsa lite till i sista secund och sedan topografisk anatomi i stallet. Det är mysigt och roligt. 23 topics att gå igenom idag och sen är jag mer elelr mindre klar för examen, det är inte så knepigt och jag uppskattar alla tidigare hästben jag känt och klämt på. 

25/4 2013

Ta mig tusan, jag är trött i själen! Jag har haft en endaste lektion idag men dagen har vart full av annat. Jag fick biokemi resultatet (29/30) high five, signade up mig till två examen och sen fick jag helt plötsligt resultatet av stamcellerna, ni vet den tentan jag var så arg på och det blev en femma i boken. Hur gick det till? Förväxling av papper eller så lyckades jag tillämpa uteslutningsmetoden/gissning/aningar och ett lass med tur på ett bra sätt. Lagade också en fantastisk kurry med spenat, tofu, bönor och kamut vete till det. Planerar att ägna resten av mina vakna timmar med Hanna skype och soffläge.
Bilden är snart 7 år gammal men det är nog en av de bästa jag har på Hannapanna.

24/4 2013



biokemin idag gick bra! resultaten kommer under eftermiddagen eller imorgon tidigt. det ser jag mycket fram emot! jag och Jenny chillade i parken under vår två timmars håltimme och nu väntar bara en timme till i ett varmt klassrum och sen får jag vila. (läs:möte,träna,städa,handla)...

24/2 2013

A D R E N A L I N Jag ser fram emot att få det här överstökat så jag får sova igen!

23/3 2013

 
Så här kändes det imorse. Hallååååå? Det var en elective, ingen final. Multiple choice med alternativen 1+2 är rätt, 2+3 är rätt, alla är rätt eller ingen är rätt. Det är mind fuck det. har man bara lite koll så går det klockrent åt skogen. Det var ett gäng på 30 elever som såg ut som frågetecken och gissade hej vilt klockan sju denna morgon. Inga sorger tas ut i förväg men det kändes inte bra inte. Jag hoppas biokemin imorgon samma fantastiska tid går bättre.

23/4 2013

Klockan är sex och jag har precis ätit äggmackor med grovt rågbröd och sippar på morgonkaffet. Läser slides om stamceller, det vankas nämligen tenta kl. 7.15. En tid som jag gillar egentligen men inte två dagar i rad och jag har en till imorgon vid samma tid. fast midterm. Behövde en liten boost med vackra bilder. Dessa är från Scario i södra Italien, en av de vackraste platser jag besökt. 

22/4 2013

Lite knappt en måndad kvar till den första riktiga tentan av sju ska göras. Imorgon är det tenta i en elective och på onsdag är det biokemimidterm som är lika stort som ett par examen jag haft förut. Det säger en del om ämnet. Det är skitstort men det är viktigt och ger en grund till mycket annat jag ska lära mig. Som tur är tycker jag numera att det är riktigt kul. med två dagar kvar kan jag allt utom två A4 jag skrivit med småsaker och det är inte illa. Jag är vid gott mod men nervös. Kroppen sjuter skurar med adrenalin och jag känner mig som efter 4 redbull men det har jag inte druckigt en ända. jag är glad för det, jag trodde min kropp slutat hjälpa mig med tentaplugget, det kändes så under de sista veckorna av den förra examens perioden, det var apati och tårar men nu är det spänning och jävlar anamma som skuttar runt i mig. Tack hjärnan, tack för det.
 
 

22/4 2013

Jag saknar dig. 

20/4



läser biokemi med Betty och hennes valp oliver. Så himla trevligt.

19/4 2013

Det blev visst sommar på en gång, det här mellanläget som kallas vår är mer för landet lagom, lite sådär mitt i mellan. Hur som helst är det skönt att gå i shorts och linne men solglasögonen får hänga och fresta mig tills jag skaffat mig linser, glasögonsolbränna blir det nog i år. Idag hade jag topografisk anatomi idag och vi var i stallet, det var så roligt och kändes så bra! Nästan alla topics är genomgågna och framför allt de svåraste är avbockade och vi har en gång kvar så det känns mycket skönt. Efter många timmars plugg avrundade jag dagen med en springtur, jag har kommit fram till att jag måste ändra mitt löpsteg så det tar lite längre tid men jag lyckades utan att få särskillt ont i något av knäna. Sprang i cirka 30 minuter för jag vågar inte riskera att gå sönder på något annat sätt för att jag är så ivrig, det vore typiskt mig. Hur som helst var det fantastiskt skönt! Jag sprang runt på gräset i stadsparken och kutade upp för en gräskulle 12 gånger. Fantastiskt bra form av intervall träning och jag var så lycklig över att det faktiskt inte gjorde ont! 

19/4 2013

toksttessad tjej. det här med att planera tentaperiod är en mardröm för ett kontrollfreak som mig.

18/4


Idag samlar Ungern + poäng, jag invigde (ville skriva inveg, men är det ett ord?) både shortsen och mitt nya finfinalollofavvoblå nagellack. bäst att passa på innan jag är så mycket veterinär att naglarna ska vara korta och rena och när jag inte har något stall att slita av dom i. 23 grader i skuggan. Svensk sommar fast i april. söker skydd i bibblio och en bunt böcker, kroppen kan ju få en chock.

17/4



Firar att sista biokemilabben är över med en starbucks coffee frappouchino. generellt tycker jag starbucks är överprisat och inte något speciellt men frappouchinon... Mums! ska plugga en halvtimme till och sen sticka på träning. drog precis ned tränandet till 3 dagar i veckan. nu ska jag kämpa för midsommar i Sverige och för att komma in i 3e året!

16/4



gårdagen. vårväder utan för bibblan och sista labben i virologi. längtar efter sommaren. låt det här vara klart nu!

15/4 2013

Käkar en sen middag efter trevlig fika med Dorina, en av tjejjerna jag bodde med när jag flyttade hit. Vi drack hallonlemonad i det varma vårvädret och bara mös. Helt plötsligt kom det fram en tjej till vårt bord och det visade sig vara emelie, en av min lillebrors kompisar som var i Budapest som turist. Världen är bra liten ibland.

Ska ägna min kväll åt att läsa igenom stamcell powerpoint. 180 kvar, sedan får jag sova. Jag har planerat ett självmordsförsök, det blir tenta 21/5 22/5 och 23/5. Friskt vågat hälften vunnit. Det är först biomatte och sedan topografisk aanatomi praktisk och teoretisk. Om det går så kan andra viktigare ämnen få mer tid. Typ biokemi.Så typiskt min humor när ett ämne pluggats för länge. 

13/4

17 grader och klockan är halv 9. ska dricka lite rödvin och njuta av helgen nu.

13/4



vet student problem. borden på bibblio är för små. vi tar plats ok?

13/4 2013

Har stressat hela veckan och det kändes igår. Sov som en stock men är fortfarande trött efter två stora koppar kaffe. Det får bli en lugn dag med läsning på kalvin, träning och myskväll. Jag har ägnat min morgon åt att kolla på lägenheter samt att väga för och nackdelar med att flytta i huvud taget. 
 
Fördelar med att flytta- Närmare skolan, närmare all kompisarna, närmare gymmet, natur, köksfläkt, riktig spis med ugn som funkar och baka i och inte tar hundra år på sig,  två rum så jag kan ha ett pluggrum och ett sovrum, bättre ventilation, möjlighet att ha djur.
 
Fördelar med att bo kvar- min lägenhet är tyst, har en liten balkong, är mysig och praktisk, nära till mataffärer och till bibblioteket och den är ganska sval. 
 
Det som egentligen gör mig mest sugen på att bo kvar är att jag har bott in mig här och gjort lägenheten till min och att det är så bekvämt med bra mataffärer runt hörnet. 
 
Jag tror att det är saker som jag skulle kunna få i en ny lägenhet också, slutsatsen är att jag bara flyttar om jag får samma fördelar och så ännu bättre. Jag är nöjd som det är men känner att jag kan bli nöjdare och nu handlar det ju faktiskt om mer än 3 år till här i Budapest. Kollar runt lite och ser vad som finns och vad jag kan få för en liknande peng. Inga snabba ryck men jag blir mer och mer sugen. 

11/4



färgchockar. Det är ok när det blev vår.

10/4



vårkväll i Budapest.

10/4

min midsommar är i fara. pluggar galet för att det ska gå men jag offrar inte gymmet ännu. blääää funderar på om jag ät för stressad. antagligen. så typiskt mig.

9/4 2013

Man kan väl inte lägga in bilder på så här söta djur i biokemi slidsen? man tappar ju fokus och måste googla fram fler. Jag skulle inte tacka nej till en liten dik dik som är en av de minsta idisslarna med en vuxenvikt på 2-4 kg. Kolla ögonen och de randiga öronen. Vem smälter inte?
 
När jag inte googlar gulliga djur så läser jag inte längre biokemi, istället läser jag om stamceller som är ett spännande ämne. Jag har tenta på den kursen 23/4 och sedan biokemimidterm 24/4 så typiskt min skola!
 
Skrillex och korn i lurarna. Jag behöver helt enkelt galen musik för att plugga som bäst. 

8/4 2013

Efter en stunds "jag är förbannad på nike som har 80% rosa tjejmodeller" så slog jag till. Ibland får plånboken välja även om jag aldrig trodde jag skulle äga ett par rosa dojjor för vardagsbruk. Hur som helst är dom mest svarta och nu blir mina knän lite gladare ty även om mina superdupergamla skor är av samma modell, märke och storlek så var sulan platt som en pannkaka och hålen fler än i en sweitzer ost. Annars då? Jo det är fint, solen visade sig för första gången på länge och pluggandet går bra. Vad kan man mer önska?

7/4 2013

God kväll! Om ni tittar uppe i mitt öronbrosk ser ni en ny liten kristall, det är min födelsedagspresent till mig själv från mig själv. Jag vet att många rynkar på näsan och tycker jag har för många hål i örat. Det kan ni få tycka om ni vill men jag är tillräckligt ung och dum för att göra sånt här och jag tycker det är snyggt. När jag tog hål nr. två var det här planen så nu kan man väl säga att konstverket är färdigt. Annars då? Läser om fettsyremetabolism och tycker biokemin är ganska spännande. Nightwish spelas i hörlurarna. Det var länge sedan. 

7/4 2013

Snart så! Jag vill plocka fram shortsen och kasta in vantarna i garderoben. Midtermet i fredags var precis det jag behövde. Efter det har jag skärpt mig och läser som en galning. Det ska gå det här!
 

5/42013

Kom sommar! Sticker iväg till stallet för att klämma och känna på ett gäng hästar och sedan blir det biomattemidterm.

4/4 2013

sicken födelsedag. plugg morgon till kväll och det är inte över ännu. midterm i världens dummaste ämne imorgon. biomatte. men jag kämpar på och man får ju ha med sig ett papper med anteckningar. jag kommer behöva ha förstoringsglas.


2/4 2013

 

Kör på vinnande konceptet och ritade precisett lika fint schema som jag hade under tentaperioden i januari. Det röda är midterm och sen är det lite labbar. Det är läskigt hur långt vi har kommit, halva terminen är kvar och sen väntar ytterligare en examensperiod då man badar i sitt eget svett mer eller mindre. Jag är dock ganska lättad då jag tänkt helt fel. Examensperiden börjar ju 20e maj och inte 1a juni som jag av någon anledning fått för mig, det betyder att jag inte behöver ha en tenta var tredje dag som jag tidigare räknat ut och chansen för midsommarfirande i sverige är betydligt större!

härmar Caroline och beskriver lite vad jag har att sysselsätta mig med innan andra året är slut.

 

Biomattematik- skriftlig examen 

Etologi (Läran om djurens beteende) -muntlig examen

Virologi -muntlig examen

Biokemi- terminens tyngsta- muntlig examen, 188 topics

Topografisk anatomi- praktisk och skriftlig examen, inte så svårt men knepigt att veta hur man ska läsa

Genetik- muntlig examen

stammceller- skriftlig examen 

 

Midterm x2 i biomatte och ett i biokemi plus en "competition" i biokemi som jag vet lite mycket om som om juridik ungefär. 

 

Ja det ser ju inte allt för illa ut. 7 examen på 30 dagar då stamcellerna tentas av innan tentaperioden börjar. Det blir ca.4 dagar till var och en. Klart möjligt. 

 

2/4 2013

Tillbaks på Ungersk mark. Igår vid den här tiden var jag betydligt lyckligare. Slut i kroppen efter ridning på Hannas otroligt trevliga häst Linus, fika med Elin och laddad inför bowling med Jocke (Jag vann en av fyra serier med tre strikes i woopa). Idag är jag trött efter en resemorgon och ett par timmars krig med biomatte. Taggar inför träning hur som helst. Kan också meddela att jag snart når mitt mål för stunden, att göra 50 armhävningar på tårna utan vila, igår gjorde jag 40. 10 kvar, det ska nog hinnas med innan sommaren ;)

2/4 2013

Det ljusnar så sakterligen utanför fönstret och jag sveper ett par koppar kaffe och lyssnar på fågelsång. Sämre mornar har jag absolut haft i det avseendet. Om en kvart kommer Mormor, då är det dags att åka till Skavsta och vidare till Budapest. Jag har ingen lust att lämna Sverige, framför allt inte friheten med Sverige, Stallet med havsutsikt, att köra bil mellan två åkrar påväg till Jocke, skogen och såklart ledigheten. Då vi blev inbjudna till midsommarfirande på samma ställe som förra året har jag nu världens motivation att ta tag i tentaplugg och ge järnet. Jag vet att jag fixar det om jag verkligen bestämmer mig och det har jag gjort. Ska skriva ihop ett litet avtal med mig själv innehållande bra mat, sov och träningsvanor och MASSOR med plugg. 
 
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0