28/7 2012

Oh vad glest med inlägg det blir här men jag har jobbat och sovit typ. Det blir så när man går upp vid fem och kommer hem vid sex. Då är man trött och vill äta och sova och så har det blivit typ. Dessutom ska huset skötas och maten handlas. Veckan har varit härlig. Mycket jobb med en del puckohästar, är ganska glad att bli av med dem. I onsdags bockade read between lines runt med mig på rundbanan, några stegringar och vändningsförsök hans det med och igår stod admiral newport på bakbenen ett antal gånger men skam den som ger sig. Lite läskigt var det när vagnen började tippa, när man liksom kände hur det var påväg att gå åt skogen men när han sedan stod på alla fyra igen och adrenalinet kom så var det skönt. Idag verkade det som han lärt sig och han uppförde sig exemplariskt. De andra pollarna har skött sig och jag har fått ta hand om ett halsoperationsår och ett lymfagnit bakben samt lärt mig byta plattor på ett par PG skor. Det är roligt när det händer nya grejor. jag hoppas på att jobba lite mer efter jag kommer tillbaka från två veckor på gotland.

Kvällen idag spenderades med ett gäng tjejor samt klassföreståndare karin från högstadiet. Så trevligt!

22/7 2012

Jag njuter av jobbet och av fritiden. Gårdagskvällen/natten spenderades hemma i mikcan och jens nya lya. En liten villa i viksberg. Det fina värdparet hade fixat grillat och sen njöt vi av vitt vin, nötter, godis, lekar och prat in på såtimmarna. Den absolut bästa leken var fyllboll då bollen kastas mellan deltagarna med regeln att bollen måste kastas mellan benen på ett eller annat sätt. Den förädiska mossan lade mig på marken flera gånger och bilden visar resultatet (snodd från mickzors.blogg.se). Tack för kvällen mina fina.

17/7 2012

Min kropp gör ont men jag är nöjd med att vara tillbaka på banan. Allt flyter på som det ska och varför skulle det inte göra det? Jag kan ju det här. Ska straxt lägga mig på spikmattan och sedan förflytta mig halvsovande till sängen för powernap, ikväll väntas bio. Chernobyl Diaries, minns inte ens när jag såg skräckis på bio så det ska bli kul!

16/7 2012

God förmiddag!

Sitter hemma hos jocke med träningsverk i hela överkroppen efter gårdagens träningspass med lillebror. En träningsverk som kommer spädas på rejält imorgon för då väntas det jobb hos Stig H. Det var stört länge sedan och jag är väldigt nervös eftersom det är en snabbjobbsdag och jag kommer ha 6 hästar varav 3 till fortkörning. Ops. Går igenom med mig själv vad jag måste komma ihåg och vad som förhoppningsvis sitter i ryggmärgen. Jag har en känsla av att Carina som jag ska jobba istället för har ett gäng hästar som går på inneplan vilket innebär mycket promenerande då hästar ska in och ut så jag bör vara där tidigt. Annars då? Håll koll på skorna, glöm ingen bomull,  håll tiderna, 20 minuters värmning för rakbana och 1 timme innan för rundbana, mocka, mata, borsta, fixa och trixa. Det ska nog gå bra ska vi se. 

15/7 2012

Hur motiverar jag att jag inte tagit en enda bild från en vecka i frankrike med mina 18 näst-familjlemedlämmar? Det går inte att motivera men det blev så iaf. Jag litar på att Saga, som är fantastikst duktig på att fota, har gjort sitt och snart lägger upp massor med härliga bilder. Resans höjdpunkt var forsränning utan kajak. Vi begav oss till en enorm Canyon med turkost 17 grader varmt (kallt) vatten och runda kalkstensväggar. Där mötte vi vår guide och utrustades med våtdräkt, flytväst och hjälm för att sedan flyta med forsen i två timmar genom virvlar och vågor. Så coolt! 

15/7 2012

Välkommen hem till mig själv! Hej!

7/7 2012

Nästa: Franska rivieran. Ses om en vecka!

6/7 2012

Det var ingen dålig idé att träna imorse. Det tog emot när klockan ringde men sen var det njutning. Jordgubbsfrukost och promenad med Hanna, Mari och Troja följde efter och satte guldkant på tillvaron.

5/7 2012

För att jocke tog en så otroligt fin bild på mig. haha. Som en 8åring som inte får lördagsgodis men det är faktiskt ungefär så här jag känner mig. Varför tyckte jag det lät som en bra ide att träna 07.30 imorgon? Så blir det hur som helst. 

5/7 2012

I lav ju!

3/7 2012

Haha. Jag letade efter en bild på mig, hanna och mickan, järngänget och den första jag fan är ett skolfoto från 7an haha. Småttingar. Hittar ni mig?

2/7 2012

Vilken dag. Av okänd anledning vaknade jag vid 10 och kvicknade till framåt 11. Sedan var det bara dra sig mot västerhaninge där Elin väntade. Planen var att steka på en strand någon stans men vädret var inte toppen så vi åkte till berga ist. Home sweet home. Nja. Nästan. Berga har ju en speciell plats i hjärtat liksom. Elin jobbar i ladugården där och hade svårt att hålla sig borta från jobbet semetsern till trots och jag tackade verkligen inte nej till en tur i ladugården. Vältimat var det dags för kontroll av fötterna på en av kossorna och det var mycket intressant! Det som antogs vara klövröta var ett klövsulesår (jämför med hovböld hos häst) som blev uppskuren, gipsad och bandagerad. Det hela avslutades med ett par varv silvertejp. Efter den uppvisningen slog jag och Elin oss ned på gräsmattan och åt lunch som Elin fixat. Det var så härligt att träffa henne igen. Fina Elin!

7/1 2012

Det här med att sitta vid en strand med karln, Hanna och Dennis en juninatt efter en heldag på Liseberg är mys i världsklass. Vår helgtripp till Göteborg blev bingo. Regn och mygg är inget större hot då vi börjar känna oss som ganska rutinerade kampare. Nästa års fjällvandring håller på att planeras. Dags att ta det hela ett steg längre!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0