30/5 2014

Jag har slarvat och gjort mig stress sjuk. Inte sjuk som i feber men som i att det inte fins något innanför pannbenet. Jag är glad att jag insåg det idag och inte imorgon så ikväll ska jag köpa hämtmat och sova tidigt och så länge som kroppen vill. Det funkar inte att tenta med vakuum så måste bromsa lite.

29/5 2014










27/5 2014




Läshörnan sedd från sängen. 10 minuters eftermiddagsvila är svårslaget. Ett glas iskaffe på det och jag är redo att fortsätta. Mycket roligare än så här blir det inte i tentaperiod men det är bara en månad kvar till sista tentan. En månad och två dagar till medelhavskryssning, en månad en vecka och två dagar till sommarjobbet. Massor med motivation!

26/5 2014



Snart så. Lite till så är dagens arbete utfört.

24/5 2014



23/5 2014



Vad är det för något som gömmer sig där? En sliten Lovisa!

22/5 2014



Nej, jag uppskattar inte det fina vädret. Bada i sitt eget svett, luften på bibblio går att forma som modell-lera typ!

22/5 2014


Vilken skillnad det är mellan att läsa nutrition och Pharma. Pharma är ju roligt på ett helt annat sätt. Nutrition är också kul men inte på det sättet vi läste den. Idag läser jag om antibiotika. Jag har kort om tid, som alltid, men med nutrition färdig så käns det överkomligt.

20/5 2014

Vilken start! I nailed nutrition!!!!

19/5 2014

Läser om equine rhabdomyolys och tycker det käns bekant. DONK. Det är ju korsförlamning för tusan. Nu blev det helt plötsligt mer spännande då jag träffat allt för många travhästar med problemet. Då orsaken är okänd är det svårt att säga vad som ska göras men extra electrolyter, en fett- istället för stärkelserik diet och så selen och vitamin E tillskott verkar vara den rådande rekomendationen. Spännande!

17/5 2014

Tänk om jag kunde vara jämn och cool inför en examen. Inte en chans hälsar hjärnan, blandar adrenalinpåslag med uppgivenhet. standard!

16/5 2014



Jag har läst en hel del om valet i höst, för att kunna dra mitt strå i stacken och bidra till att dom som bestämmer i mitt land (även om jag inte är skriven där just nu) delar så mycket av mina värderingar och tankar som möjligt. Vilka som gör det tänker jag inte berätta ännu för jag är inte helt säker. Men om personen som satte upp dessa skyltar ger sig till känna skulle hen lätt få min röst. Jag älskar det. Skyltarna ska omedelbart plockas ned hälsar sl men jag känner att citaten är så bra så att dom borde sitta kvar, för att få folk att tänka till.

12/ 5 2014

Viljestyrka, beslutsamhet och målbild. Jag ska klara mina tentor och så få en härlig sommar. Med så mycket djur om kring mig som möjligt. Kikar på Gotlandsgårdar och planerar mitt liv som halvbonde och veterinär. Det blir fint. Fick en sån där liten varm klump i magen, en liten glöd helt enkelt. 
 

11/5 2014



Ser strålande ut för en tentapluggsvecka. Allt är bättre än 35 grader. Ska läsa om grismat och sen gå ignom alla siffror.

11/5 2014

Jag har stressat upp mig själv tilll maxnivå för den dumma nutritionexamen. Har någon tips eller bra ord at säga tas dom tacksamt emot. Jag vill inte höra fler skräckhistorier om oshysta underkänningar och sånt.

10/5 2014

Igår hade jag terminens sista midterm i parasitologi och jag är skitnöjd med min insats. Jag hade läst precis lagom för att det skulle gå bra men inte för mycket, alltså har jag prioriterat rätt den senaste tiden.  Tre timmar senare var det prov i foderberäkning. Det gick väl sådär, egentligen var det plättlättt men jag var så slut i huvudet och hade sån där "linser för länge huvudvärk". För hoppningsvis klarade jag mig, får veta på måndag.
 
Som belöning fick jag ett par nya hörlurar som var lite för dyra men då jag har musik i öronen ca 12h om dagen i tentaperiod så ser jag det som en investering. 
 
Nu har jag 10 dagar till den fruktade nutritionexamen. Spännande. Hard core läsning väntar. 50 topics om dagen. 

8/5 2014



Sitter här och googlar efter åldern då moderssuggorna blir slaktade och kom över den här bilden. Jag får nästa tårar i ögonen. Det är så långt ifrån naturligt det kan bli. En mamma med sina bebisar åtskillda av ett galler. Det här är ingen smygfotad bild från någon liten särskilt hemsk gård i något mindre utvecklat land. Det här är den grymma verkligheten för många suggor och kultingar ute i Europa. Men, inte i sverige.

Nästa gång i köttdisken, tänk lite på den här bilden. ca 15 veckor efter bilden togs hamnade dom i kyldisken. Gott med bacon va? Lite


godare blir det med svensk bacon, då har grisar och suggor fått tillbringa tid i en lite mer normal box, svansarna och tänderna är inte klippta.

6/5 2014



Så där behandlade jag precis mina cachew nötter. Och ja, jag gör så med chips också. Ska ta och ge upp för idav, är helt enkelt för trött för att fortsätta och har fått gjort det mesta jag hade tänkt. Har insett hur skönt det är att lyssna på någon dokumentär på radio innan sovdags för att varva ned, bara ett tips.

3/5 2014



Nu tar vi det hela till en ny nivå! Tentaplanen är färdig så nu är det bara köra.

20e maj- Nutrition
2a juni- Pharma written
5 juni Pharma oral
6 juni-surgery written
17 juni clinical large animals
18 juni clinical small animals och written

Jag räknar med och faila surgery men det fanns så dåliga datum så jag testar :) alltså kan jag vara klar tidigt men det är inte för att jag vill hem till midsommar, det är för att ha tid att ta omtenta på någon av de stora och läskiga, alltså nutrition och pharma!

1/5 2014

Väntar med spänning. På det planet sitter min bästis, hennes lillasyster, mamma och Ulla. Ska bli så härligt. Inte för att jag har tid men det får bli så ändå. 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0