28/9 2012

En sån där fredag, en kväll för roligheter alltså, hela stan sjuder och kalasen är i varje hörn. Men vet ni vad? Jag är fruktansvärt trött. In i märgen slut och tillbringar därför mina fria timmar i soffan. Jag kommer sova som en prinsessa och frmaför allt nu när phsyioresulatatet är uppe. Jag fick behålla min "you the best in your class". 

27/9 2012

Hur man tvingar sig att läsa hjärnan och blod och nerver och muskler, allt på en gång. repetition av allt utom nerver och hjärnan som är ett nytt och spännande kapitel men allt ska sitta till jul. Funderar på att ta anatomi final före jul. Undrar om jag törs? Från en anatomi till en annan. Grey's anatomy, here I come!

26/9

Det senaste dagarna i bilder.
  • Pluggat en del physio
  • Måndag: Hälsat på stordjurskliniken- annorlunda. Det är egentligen det enda jag kan säga. Kul med levande djur men inget nytt. Skillnader. I massor. 
  • Fuxen har herpes i lungorna, Obotligt, en fin fuxkille, en sån jag blir kär i alltså. Sorgligt. Vacciner är viktigt. Hade han varit vaccinerad hade han klarat sig. 
  • Sanne börjar sin hästkarriär med att ge oral paste, sedan klappade hon en häst och sist och minst en i lagom storlek. Bra jobbat tjejjen!
  • Tisdag: Physio midterm. Som ni ser av hoppet gick det bra. Firade med räkor. 
  • Till sist. Dagens middag intogs med morfar och bea. Parlamentet stoltserade.

 
 

25/9 2012

Med kokta ägg och mycket kaffe kvicknar jag till. Idag är det dags för physiomidterm och det är alltid nervöst. Det sköna är att efter detta är gjort så är över hälften gjorda, det är det femte av totalt åtta. Digestion står på chemat. Från början skulle det vara kidney och digestion men som tur är ändrade dem sig. Det är 440 tätskrivna slides ändå och inte alls så lätt avsnitt som proffessorn påstod. Jag har läst precis på samma sätt som vanligt och det verkar ju som ni ser vara ett vinnande koncept. Som jag tidigare skrivit så ska jag chilla lite i år men det blir svårt när jag hittade sidan nedan i min "student login area". Det rödmarkerade känns svårt att släppa taget om. Här snackar vi morot. 
 
 
 

Utkast: Sep. 22, 2012

Welcome Saturday. Fast grejen är att det inte utgör så stor skillnad egentligen. Det är midre folk på gatorna om morgonen, affärerna stänger lite tidigare och det är ingen föroläsning. Men förövrigt är det samma sak. Det är böcker och hjärnaktivitet från morgon till kväll. Physioläsning står på chemat. Men nu är det belöningsdags. Låg glucoshalt åtgärdas med brio gräddkola- svensk import. Det är ju lördag trots allt.

20/9 2012

Hallå kompis. Åh vad jag är glad att jag tog mig i kragen och plockade fram färgpennor och dissection of the dog igår. Det är verkligen som en kär gammal kompis. Anatomi är så kul och nerver och hjärnan är spännande! Och ni, svartvita böcker på matt papper är det bästa som finns för färgkoder är fantastiskt!

19/9 2012

Sökes: Soft air gun. 
Mål: Duva
Brott: Sadistiskt beteende 06.00. 
 
Japp, så är det. Jag gillar inte fåglar, så försvarar jag mina mordplaner veterinärandet till trots. (Och jag gillar att sova färdigt)

Sjukt trött på och läsa physiolabben. Den är 18 sidor med respiratory och kidney physiology. Physio är kul men att ha labb på det vi gjorde innan sommaren och redan haft midterm på, i typ maj, är som att se om en halvtaskig film och försöka hålla fokus. Aja, bara fokusera lite till och så är det över.

Budapest verkar planera värme idag. Sådär 23 grader. Det är skönt faktiskt. 
 
 

18/9 2012

Jag måste helt enkelt köpa en stavmixer. På listan över vad som skall göras så fort denan är införskaffad står Hummus, Abourgine creme, fiskbullar och diverse soppor.

Annars då? Jo det knatar på. Pluggar physio för glatta livet och undrar hur jag ska hinna lära mig anatomin samtidigt men efter morgandagens labb slås anatomiboken upp.

17/9 2012

Karln min är åter på plats i Sverige men han lyfte mitt humör många snäpp. Pluggar och står i, tränar och försöker ta det lugnt. Det funkar hittils men det är mycket, såklart. har funderat ut ett par motivations presenter till mig själv som skall inhandlas efter avbockade uppgifter så som midterms och labbar.

* Ljus "Canelle" från l'occitane
* Ett fint kakfat för smyckena att ställa i badrummet
*En fin kalender, gärna i brunt läder
*Ett par fina höstskor.

Motivation Motivation Motivation

13/9 2012

Idag är en stor dag. Det regnar nämligen. Budapest invånare langar fram stövlar, vinterjackor och vantar medans vi nordbor tar vårt paraply och en tröja. 18 grader och regn. Det är ju som en vanlig sommardag. Jag firar med att för första gången denna termin vara tillräckligt sval för att krypa upp i soffan med pyjamasbyxor och en kopp te. Jag behöver varva ned lite, andas och tänka efter. Smälta första jobbiga veckan och planera för hur jag ska överleva vardagen. En liten släng av hemlängtan kan man kanske kalla det, men det är nog mest chocken över att åter på ensam, springa runt på asfalt och inte ha en minut utan stresstankar i huvudet. Men det ordnar sig, som vanligt. Jocke kommer imorgon och en skypedate med bästis är inbokad. tack och lov.

13/9 2012

  • Kidney bönor marinerade i olja, fransk senap, balsamvinäge och örtkryddor.
  • Kokta ägg med sån där perfekt krämig gula
  • pestokeso- keso med pesto
  • på sallasdbädd med gurka, tomat, sallad och paprika. 
  • Macka med ost brevid. 
Veggoluncher är enkelt, gott och energirikt helt enkelt. 

12/9 2012

Säger upp mig som classrep, struntar i en massa lektioner, kör på utskrivna topics för att minska skärmtimmarna. tränar och äter bra. Ska helt enkelt fixa detta år.

10/9 2012

Timmar nattsömn kan räknas på ena handen. inte kul någonstans. Det enda possitiva är att jag avverkat en lång morgonpromenad, handling och frukost med kokt ägg och hemgjort jordnötssmö före sju och har många timmar jag kan plugga på. Undrar hur kaxig jag är vid 8 ikväll. 

Sticker till skolan nu och registrerar mig för den nya terminen innan jag tar plats på bibblan för nu börjar allvaret. 

9/9 2012

Idag är den sista lugna dagen. Imorgon börjar allvaret. Då är det physio och biokemilabb pluggande som gäller parallelt med åtagande som fadder. Det blir kul men lite jobbigt. Dock inte så illa som jag trodde då jag precis läste i biokemiguden att labbtestet är multiple choice och då är jag i princip färdigpluggad för den.
 
 
Jag har liksom inte varit särskillt flitig här på bloggfronten, det har vart så mycket annat att fixa med. Nytt pluggmaterial, simkort, pyssel i lgh men mest roligheter. Jag måste säga att i antalet danstimmar/vecka har jag slagit personbästa med hästlängder och tur är väl det för till nästa chans dröjer det nog lång tid. Nu blir det en bra bok och en kopp kallt te. an lär sig hur man lurar värmen serni. 
 
Tills vi hörs igen, puss på er!

8/9 2012

jag ska inte äta upp dig när du blir stor, bara så du vet. Tänkte bara jag skulle säga det. Men din mammas mjölk dricker jag fortsatt. Utforskar och läser på. Hälso, miljö och etisk vinning. Gott är det dessutom. 

5/9 2012

Hello Nickel 1. I have missed you a lot. Hälsar på en kär gammal vän, Nickel 1. Den första anatomiboken för i jul ni, då blir det final i anatomi och då ska allt sitta sådär perfekt. Då inte biokemilabben går att printa ännu blir det här helt enkelt de 2 närmsta timmarnas syssla. Inte mer, det ska ni inte tro, för det vankas träning och öl. 

4/9 2012

En vanlig dag påväg till skolan.

4/9 2o12

Whobedidoop. Tillbaka till brotsplatsen. Det ár ju ett kánt fenomen att mőnga brottslingar átervánder till platsen dár brottet begátts főr att insupa kánnslan án en gáng. vanligen őker de fast och hamnar i finkan. Jag gjorde samma sak idag men ingen slánger mig i finkan főr att jag átervánt till bibblan i skolan. Dock inte főr lásning, inte riktigt ánnu men főr lite bloggande och sá i vőr fina háltimme pő tvá lánga timmar. Budapest bjuder idag pá moln och cirkus 28 grader. Att solen háller sig undan gillar jag men att det istállet ár fuktigt som i en unken bastu ár inte lika nice. Vi átgárdar det straxt med glass.

4/9 2012

Dagen blir så lång när man går upp tidigt. Ett gympass och dubbla frukostar, straxt skoldags. 
 
 
Marianne, jag ska skicka. Snart! 

3/9 2012

Skål på er. Bilden tog jag när vi champangeskålade på fårö för att jag kommit in här och idag känns det så. Vi kickade igång med physio i förmiddags och det är ett intressant avsnitt, digestion, kan knappt hålla fingarna borta men jag ska ta det lugnt i starten. Jag ska föresten ta det så lugnt jag kan resten av terminen för jag vägrar att uppleva ångesten i slutet av förra tentaperioden då kroppen och huvudet sa emot och jag fick tvinga mig att ta in varenda ord. När jag ändå berättar om den trevliga lektionen kan jag ju säga att hela dagen har vart trevlig. Imorse mötte jag upp Sanne och Jenny för frulle på starbucks och efter skolan drog jag till gymmet. Som sagt, good to be here. 

3/9 2012

Inatt vred jag mig många timmar. Skolstart. 

2/9 2012

Ganska ofta funderar jag på om jag är felbyggd eller om butikskedjorna inte vet var 20 åringars bröst vanligen är placerade. De flesta linnetillverkare tycker mina ska hoppa ned ungefär fem centimeter för att inte sticka upp i linningen och flasha en mer eller mindre vacker BH. Då jag inte planerar att låta tyngdlagen ta hand om det problemet på ett antal år får jag helt enkelt leka sömmerksa. Jag avskyr att sy men idag skulle min syslöjdslärare vara stolt. Nåla, rita, sy, klippa, sy kanter, sy ner "flärpen". Nu ni, favoritlinnet bjuder ej längre på tuttchock. har ett antal plagg kvar i garderoben som önskar samma behandling men det får bli en annan dag, man måste ju vänja sig försiktigt med konstigheterna. Stack mig bara en gång på nålen...  Nu- Promenad på margit. Får man gå i bikini, parasoll och med en privat dryckesserverare kanske?

2/9 2012

 
Före...
Efter!


Hej fina ni!
För att klara ett sånt här äventyr, för ett äventyr är precis vad det är, gäller det att aldrig tappa fokus. Fokus på målet som faktiskt kommer närmare och närmare för var dag som går. När sommaren var så fantastisk tappade jag det lite men nu när jag är på plats och har fått ordning börjar saker trilla på plats igen. Det ska bli så roligt att bita tag i pluggandet igen, att omges av spännande fakta, vara en del av en vetenskaplig miljö, lära mig för framtiden och umgås med likasinnade. Tjyvkikade på nästa physio lab och skrev ned frågor och data på flashcards. Hjälp tänkte jag, det är ju massor med text och siffror men efter att ha stannat upp och andats några djupa andetag insåg jag att det är bara en droppe i havet mot resten jag lärt mig. Dessutom var mycket av det bekant, när jag vågade tänka efter.

Lägenheten är som ni förstått numera vit. En fräcsh färg, en nystart och trivsel. Bra på alla sätt. Jag älskar min lägenhet ännu mer än förut och det är inte lite. Den första bilden visar de gula väggarna, den andra hur det ser ut nu. I köket är förändringen bäst, de gula väggarna gjorde sig inte så bra mot det blå kaklet och bänkskivan i något mörkare blått. Den tredje bilden visar min bensamling. Plockad i en hage på Fårö och fraktad i handbaggaget, det gick bra som ni ser. Den fjärde är samlingen anatomipryttlar. Den får en egen hylla i skåpet i år. Ordning och reda, ett skönt sätt att ge sig i kast med terminen på. 

Ska sjunka ned i soffan nu med en kopp kaffe med soya mjölk. Njuta av lugnet. Peace. 

1/9 2012

det är fint och vara tillbaka till en nymålad lägenhet och en kväll med öl med fina vänner. God natt och sov gott!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0