28/2 2012

Imorgon kommer han. Min karl. Min bästaste i hela världen. Låt de följande 14 timmarna gå fortare än fortast.

28/2 2012

Jag längtar till ikväll för då får jag sova. Pluggar labb och hoppas på tur. Idag bjuder budapest på moln och kallt. Sommar kom. Bild Scario 2011.

27/2 2012

Avklarat. Stänger av alla männsliga funktioner och läser till physiolabben imorgon. Jocke kommer på onsdag. Jag vill att det ska vara onsdag nu, eller typ nyss.
En dag ska den här bilderna bli redigerade men inte idag. Ett, två tre, titta höger!

27/2 2012

Hur illustrerar man panik? Skulle gärna gå och skriva provet nu men ska sitta två timmar på botanikpractical först. Det är inte snällt.

26/2 2012

Symptom: Trött, nervös och för mycket choklad i magen.
Orsak: Physiology mid-term imorgon
Behandling: Sömn och pepptankar
Profylax: Träning, sömn och nervlugnande åtgärder. vad det nu kan vara.

26/2 2012

Æter Katharinas knæckebrød och tror att jag pluggar. Physio, det ær krig nu och imorgon tænker jag vinna. Blir ett sådær jævulskt styrkepass ikvæll så jag får sova infør provet. Det ær bara ett midterm men det ær læskigt, mycket och viktigt. Kom igen Lollo!!! Køpte føresten en form till min lilla søta ugn igår så det blir knæckebrøds bak inne hos mig med snart. Måste dock handla en kavel.

Tillbaka till blodgrupper, blodceller, immunførsvar, och annat spænnande.

26/2 2012

Scario 2011. I sommar blir det en tripp till Frankrike på samma vis. Mina älskade extra mammor, pappor och syskon och fästman på det. Jag längtar!

25/2 2012


Bowlingkväll vände allt till det bättre. En superdag. Ormbild från Dämba, Fårö.

24/2 2012

Physion fick mig att gråta idag, det är första gången jag lipar över skolarbete sedan jag kom hit men det var nog inte bara physions fel, vårhormoner och för lite sömn spealde också in. Hur som helst gick jag hem och städade bort mitt dåliga humör. Ja, jag bokstavligen städade bort det. Halva jag vill ligga under täcket hela kvällen och tycka synd om mig själv men den kloka sidan ska dra och bowla. Summa summarum är att hela Lovisa åker och äter och bowlar med massa trevliga studenter. Jag ser fram emot det, faktiskt. Efter ett par koppar kaffe så är jag med igen. Det blir kul!

23/2 2012

Min morgons små glädjeämnen
  • Lycka när äggulan blir inte hård och inte lös men sådär krämig
  • När kaffet räckte till precis en kopp innan det tog slut
  • Att veta att jag ligger i min gosiga säng om ungefär 15 timmar.

22/2 2012

Efter tio timmar i skolan försökte jag begära mer av lilla skallen men det gick som väntat mindre bra. Sparkade bort den där jobbiga "jag borde" kännslan med ett grymt pass på gymmet. Jag vet inte hur jag överlevt utan träningen just nu! Att bara tänka på något annat är fantastiskt och dagen pass var en ny favorit. Sådär som ett simhoppsfyspass. Inga vikter, mycket mage och så mycket att man vill gråta ungefär. Min kropp kommer hata mig imorgon men just nu älskar den mig och kommer sova sååå gott. Ska mumsa på ett äpple med mycket kakao på. Bara så ni vet så är det gott. Typ godis.

22/2 2012

Budapest bjuder även idag på klarblå himmel och sol och det ser ut som det tänker fortsätta vara så. Dags för vårskrik snart då. Laddar för en sån där monsterdag med skola från 8-18.00 med ett smaskigt hål mellan ~10-14.00. En stor kopp kaffe, ägg och gröt är en fin uppladdning. En anatomibok och en physiopärm senare så är jag redo.
I fortsatt bildbrist får ni helt random gammla bilder som jag tycker om liksom.

21/2 2012

Nu stänger jag physion för idag. Det är tur att det finns fina människor som tror på mig när inte jag gör det. Peppar mig upp ur svackan! Kom igen Lollo, du fixar det!

20/2 2012


Suck.

19/2 2012

Hela dagen har jag suktat efter mitt power workout pass och det var så skönt som jag hoppats på. Avrundade med kvällsplugg med karln men jag panikar mest. Känner mig sådär totalt oduglig och dum och förvirrad och allt annat. Jag kan liksom inte banka in alla blodkärl och physio och kemi och allt på en gång och vet inte hur man pluggar physio och inte anatomi II. Till och med reservpåsen djungelvrål har slunkigt ned. Sover på saken och hoppas på en bättre dag img. Sov sött!

19/2 2012

Fågelsång, knoppar och efter en stund tussisar brukar vara vårtecken men här är det nog takdropp som får bli mitt första vårtecken. Igår regnade det från taken men himlen var klarblå, temperaturen 7 grader och solen värmde. Idag behagar inte solen skina men det gör mig intet då jag är bänkad inne med physion.

18/2 2012

Rödbetssallad. Jag slutar aldrig att förvåna mig själv. Funderade på vad som skulle matcha mitt eftermiddags kaffe men blev helt plötsligt sjukt sugen på rödbetssallad. Ja ni läste rätt. Rödbetssallad. Plötsliga cravings är inte att leka med så det var bara börja börja experimentera och ett äpple, rödbetor, kummin, salt, peppar och yogurth så hade jag något liknande och ordningen var återställd. Ett par köttbullar och en rågkaka så hade lyckan vart total men min frys innehåller tyvärr inte en enda köttbulle så en tur till IKEA måste klämmas in. Annars då?
Bibblis såklart och allmän panik över högen med skolböcker. Det blir att hugga tag i dem nu. Funderar över hurvida kvällen ska innebära utgång eller ej. Egentligen är jag för stressad men inget blir bättre av en ensam lördagskväll.

16/2 2012

Blir glad i hjärtat.

16/2 2012

Ja tack. Superrelaxed tjej som sov på gräsmattan på Fårö för ett par somrar sedan. Just nu är jag tyvärr lika relaxed, för att inte säga lat, då jag verkligen borde öppna min kemibok och physiomapp men jag orkar inte, vill inte och sitter bra här och slösurfar. Försöker övertala mig själv att läsa men det går lite sisådär. tror jag gör en kopromiss och sätter mig i soffan och läser.

15/2 2012

Gör lite revolt och kastar papper och penna all världens väg. Dags att läsa och lära och inte skriva av trehundra slides för det tar bara onödig tid och så kan jag inte hålla på. Det är lite läskigt men det går nog bra. Ska helt enkelt skriva ut en massa slides imorgon. Just nu sitter jag hos Andrea och försöker plugga men efter en pluggdag som började halv åtta så tycker min hjärna att det får vara nog. Lite mer Physio kan jag nog få in. Kom igen Lollo! Snart får du middag och kickbox.

15/2 2012

God morgon solstrålar!

Här är det tyvärr ont om dom för solen har inte behagat gå upp ännu. Vet ni varför? Jo för att jag har lektion halv åtta idag. Där fick jag igen för att jag önskade mig tidiga mornar den här terminen med! Äch, så farligt är det inte, det är bara lite mörkare, lite kallare och jag har sovit lite mindre för det där med att sova en timme tidigare- det lär jag mig när jag blir stor. 

Histologi är det som väntar. Lymphnodes och spleen tror jag det blir under (Ok. jag erkänner att jag inte kan stava det på svenska) the microscope. Kul! men det roligaste blir kickboxningen ikväll!
Soluppgång fårö-08

14/2 2012

Vilken dag!
Physilabb vilken resulterade i dryga två otroligt intressanta timmar med 10/10 på förhör och blodprov på en höna. En intressant physiolektion och så en dissektion av hjärtat är hjärnan bränd men jag är löjligt glad för vad jag håller på med. Matlagning och middag på skype med karln och slutligen physioplugg. Toppen dag liksom.

14/2 2012

Happy valentine's day!

Ett till triss i hjärter. Jag vet att jag har en bild på geléhjärtan någonstans men den hittar jag inte just nu. De två första är från Fårö och den sista från Berga.

Jag har tre dejter idag. En med Physiolabb, en med anatomilabb och dissection av hjärtat och slutligen den jag ser fram emot mest är min dejt med Jocke över skype ikväll. Vi ska äta middag tillsammans och låssas att vi egentligen är på samma plats. 

Förövrigt idag ska jag vara possitiv och sprida kärlek omkring mig även om jag är supernervös för provet på Physiolabben. Ha en fin dag!

13/2 2012

Jag ska vinna. Dags att börja tävla. Lovisa VS. Semester II.
Rivstart på radion och physioplugg. Tagga Tagga. Botany, Physio och anatomyx2. 8h. Nu kör vi!

12/2 2012

Väntar på att min karl ska komma hem från gymmet och skypa med mig så jag kan sova sen. Funderar på kattnamn. Min slutsats är tyvärr att jag är hemma aldeles för lite för att skaffa en katt ii dagsläget men jag blir bättre och bättre på att plugga hemifrån så vi får se hur det blir om ett tag. Hur som helst vill jag ha en grårandig bondkatt som heter Sinister. Jag upptäckte också att mitt första Physiomidterm är om 16 dagar och att nästa labb är dagen efter den. Det är inte snällt. Dags att börja plugga slides. Tror det är straxt över 300. Uch.

12/2 2012

'
Fräck som jag är så tog jag de tre ovanstående bilderna från Maylenes blogg utan att fråga om lov så jag hoppas hon inte blir arg på mig nu. Fredag kväll. Kul Kväll. Konstig kväll. Lite som the last supper innan alvaret. Måste säga att jag är lite besviken på skolan som satt midterm i kemi och physio dagarna efter varandra. Hallå, jag är människa om ni glömt det. Inte studierobot även om det verkar så ibland.
Orkar inte skriva mer nu för mina triceps säger till varje gång jag trycker på tangenterna så godnatt från söndagsLovisa i soffposstion.

12/2 2012

Hjärtat, blodet och blodkärl. Snart ser jag rött.  Man blir lite skadad ibland men som sagt så är jag fortfarande så otroligt nöjd med att det är så intressant den här terminen! Idag har jag och Andrea pluggat duktigt även om jag halvsovit mig igenom alla timmarna och gjort korvstroganof fast med kyckling. Supergott! Straxt powerworkout och tidig sovdags. Imorgon väntar föroläsningarx8 så bäst att vara utvilad.
Fårö påsk 2007. Triss i hjärter

11/2 2012

Hittade nedanstående i en blogg och bara älskar den.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

11/2 2012

Kul kväll/natt med charader och dansande som tokiga. Avslutet blev väl kanske inte sådär som man vill att det ska bli men alla kom hem och min plånbok är räddad tack vare en fantastisk taxichaffis, ödet och en stor portion karma. Idag blir det slöplugg, träning och bastubadande. Lite måste man få skämma bort sig när det finns tid.

10/2 2012

God morgon på er där ute!

Den här första veckan har har gått sjukt fort! Jag kan väl inte säga att jag är så förvånad då det är ett faktum att när dagarna är fulla från morgon till kväll så blir det såhär, att dagarna rusar liksom. Idag vankas kemilektion och botaniklektion, där emellan är det två timmars hål som spenderas med anatomiboken. Till kvällen väntar pre-party i Synnoves pent house och därefter utgång om jag håller mig vaken. Bäst att passa på!

9/2 2012

Jag undrar hur många av alla som gått på Berga som fotat det här trädet? Till vänster i allén, ganska nära bron. Hur som helst är den fin och jag har bildbrist då jag inte orkat ladda kameran. Dagens träning var inte lika kul com igår men nästan då det var samma tränare och jag älskar hennes intensity! Shoppade två nya tärings bh's, en limegrön och en svart samt ett klarblått träningslinne. Det är ännu roligare om man är snygg!

8/2 2012

Jag ville typ dö men det var så sjukt roligt. Hög musik och cardiofokus. Äter äggmacka och planerar att sova som en prinsessa. Natti!

8/2 2012

Motivation. Allt som vi hinnut ha denna termin är fantastiskt. Åh vad jag älskar att jag har chansen att fylla min hjärna med såhär roliga saker. Dagens histologilektion var fantastisk. Denna termin har sövande katalyn bytts ut mot den fantastiske Hajos och en stor skillnad är att han inte bara har slides utan man måste anteckna och då lär jag mig ju något på riktigt. Förövrigt hade vi kemi plenary om basic organic chemistry och nu är jag hemma. Organkemi slår ju inorganisk med hästlängder. Förövrigt har två kilo kyckling stekts samt ris har kokats för ett helt kompani. En och en halv timmes plugg står på chemat och sen blir det gymmet. Åh vad jag har det bra.

7/2 2012

Dagens anatomipractical var den roligaste hittils. Jag var inte sådär superförberedd men vad kan man vämta sig med en dag mellan informationen och practicalen? Hur som helst var dagens uppgift att öppna torax och absominal cavity för att finna hjärtat och dess stora vener och artärer och sedan följa dem bak i abdominal cavity och finna aorta och caudal vena cavas förgreningar. Mycket pilligt och mycket intressant. Inte helt enkelt då venerna har mycket tunna väggar och en skalpell/pincett är ganska vass. När vi skulle öppna torax kändes det lite konstigt och det visade sig att revben 4-12 var brutna straxt under kanten på serratus dorsalis så en del av jobbet var redan gjort. Vi misstänker en överkörning

Det här med physiology är ett nytt kapitel mycket, svårt men väldigt roligt. På tisdag vankas fysiolab om blod och det blir ett äventyr. Det är prov innan med standarddata (Siffor) samt skrivfrågor. Puh. 

Efter en lång dag med hälften av standarddatan inbankat så bar det av tilll gymmet. är nu medlem och startade med ett lugnt men jobbigt bodyart pass. Imorgon vankas kickboxning. Adrenalinet ska spruta!

7/2 2012

Back to reality. Landade 12.45 startade lektionen 14.15. 4 timmars anatomi och idag väntar practical i anatomi- då ska man ju kunna saker. Lite sådär småhemskt och börja med magklump första dagen. Men jag ska bara bli veterinär och då får det vara såhär. Igår han hjärtat samt de största vener och artärerna igenom och idag ska dem bankas in. Jag har till elva på mig så det ska gå bra. Spännande är det hur som helst.

5/2 2012

Minus 17 grader, 3/4 dels måne, knarrande snö och fästman i hand. Så vandrade vi genom skogen och över sjöarna igår kväll. Det var magiskt. Sådär som i en saga, tänk Narnia. Mamma och pappa var med men bror tyckte en varm stund framför datorn slog högre. Idag vankas träff med micks och Marianne. Sämre kan man ha det. Dock börjar väskan ropa att den behöver packas och det vill jag inte.

4/2 2012

Hela familjen på gymmet och nu hela familjen och fästman i soffan. Så fortsätter vi och ikväll vankas månskenspromenad runt sjöarna.

4/2 2012

Idag börjar mitt hälsosamma liv. Vilken klycha haha. Men jag ska nog ta hand om mig själv lite från och med nu. Inte mer plockgodis och dåliga rutiner. In med protein, kalcium och träning. Alkoholen tar vi det lugnt med och gymkortet fixas på måndag. Jag ska ha tillbaks min form. Inte mer men inte mindre. Perfekt!

Startar med ett corepass men mamma! Tobbe och pappa hänger med till gymmet också så det blir familjen healthy. Fint!

3/2 2012

Tiden går för fort när man har roligt. Så är det bara. Nästa termin närmar sig med stormsteg och jag ser på den med skräckblandad förtjusning. Det blir kul att sätta igån med fysiologi och mer anatomi men kemin ger mig mardrömmar och histologi II likaså. Förövrigt blir det botanik som är rätt trevlig. Det gick så fort att komma hit så jag hoppas det går lika fort och så är nästa termin färdig. Blir skönt med färre kurser men det är tunga klossar som ska vältas. Planerar lite smått inför terminen och reflekterar över den föregående. Jag är på det hela taget nöjd med den av flera skäl. För det första gick det bra resultatmässigt och för det andra gick det bra socialt. Inför nästa termin är det dock ett par förändringar som ska ske:


*Att plugga när det egentligen inte går leder ingenstans. Sov då och plugga när du är pigg.
*Träna. Jag prioriterade bort träningen från och med början av december men det var dumt. Jag fick inte mer effektiv tid även fast jag fick mer tid. Efter jul återupptog jag den och resultatet blev klart bättre. 
*Äta mat. Kakor är bra men det är inte så bra i längden. Lagalagalaga mat. 

Äsh. Egenetligen hade jag en superidé om vad jag skulle skriva men den glömde jag bort. Dags att packa ihop mig och bege mig till älskade mormor och morfar för lunch!

2/2 2012



Dags att krypa ned under dubbla täcken och tina upp efter en fantastisk dag med stall, Berga och fika hos fina Jempa. jag har det så fruktansvärt bra. BBC Life är planen just nu.

2/2 2012

Min kropp är rätt död efter klättring igår. underarmarna brinner men det får gå ändå. Nu vankas det stallet med Hanna och vidare till Berga där vi troligen får sällskap av Elin också. Minus 10 och strålande sol. Kameran får följa med!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0