30/6 2013



Jordgubbdtårta, boccia, bad och tacomiddag med familj och vänner. Så härligt att vara hemma.

28/6 2013

påväg till lägenheten för att lämna nyckel och säga hejdå. En ganska konstig känsla, den har varit mitt hem i nästan två år men det är rätt beslut att flytta. nya lägenheten är så fin och det ska bli kul med en roomie. bilder får ni efter sommaren men jag kan avslöja att den har ett riktigt kök, något som jag saknat samt att jag får ett sovrum, inte en "studio appartment" alltså. Det kommer vara betydligt enklare att slappna från skolarbetet när man kan ta en paus utan att se böckerna. En fräsch nysyart i höst alltså, både i skolan och med boendet. pirrigt och kul. I morgon åker jag och brorsan hem, två månader i Sverige väntar, som jag längtat.

26/6 2013

 
Jag och bror bor i mitt flyttkaos men det börjar bli ordning och reda. Mitt hem ligger i kartonger som ikväll ska flyttas til nya lägenheten. Annars då? Jag har inte sagt något om midsommar som jag till och med åkte hem bara för att få vara med på. Det var fantastiskt. Sådär bra som bara en midsommar kan vara. Ungefär 20 fantastiska vänner, ett rött torp, strålande sol, fem kamp, havsbad och god mat och öl. Det var så härligt. Bilderna är därifrån, bara en liten glimt av det hela. Och ja, jag är upp och ner i den första bilden och på jockes axlar i den andra. Sån är jag helt enkelt. 
 

24/6 2013



Njuter av kaoset. flyttpackar med lillebrors sällskap. Pausar med ett avsnitt game of thrones i soffan och har det ganska bra. värmen har äntligen givit upp och det är ganska behagligt.

20/6 2013

Sitter på ett svalt stengolv på flygplatsen. här är det svalare än vad jag upplevt på väldigt länge. Jag är för tidig som vanligt men hellre det. hade jag inte haft värdesaker i väskan hade jag blundat en stund. Ögonen svider, jag mår illa och har en hackspett i huvudet. Utmattning på hög nivå. Jag ska bara ta mig hem via Köpenhamn innan jag kraschar i soffan med familjen och Jocke.

31 dagar och 7 tentor. Det går om man vill.

20/6 2013

 
Vet ni vad? Jag är i tredje året. T R E D J E. Mellan tvåan och trean går en magisk gräns. För att få kliva över måste man vara klar med alla tentor från de första två åren. Minsta lilla och du är inte välkommen och måste ta ett extra år och beta av kvarstående tentor. När man börjar här så har man tanken från dag ett- Jag ska klara mig in i trean och även då ungefär 50%(?) blir inaktiva och alla säger att det inte är så illa så är det mardrömmen. När man väl är i trean börjar de spännande kurserna, attityden hos lärarna förändras och omman skulle missa en tenta kan man bära med sig den och tenta av när det passar. Det blir mycket och göra men tanken på att det är mer "på riktigt" kommer göra det enklare. 
 
Så, till dagens examen, det var min absolut sämsta prestation någonsin, det var 29 grader i skuggan vid halv sex imorse, jag hade sovit fyra timmar och hade inget att ge. Jag fick ok topics och hankade mig fram till en tvåa. Min första  men det spelar ingen roll. Med värmerekord, tråkig kurs och trött huvud är det inte konstigt och jag är likförbaskat stolt över att jag klarade det. jag förståd inte frågorna, skrev ett par meningar om var topic och var somen zoombie. Duktig hjärna som ändå lyckades leta upp några väl valda ord. Klockan två går mitt plan hem så nu måste jag sätta igång och packa. 
 
Boken på bilden är en colour atlas of pathology. Jag köpte den begagnad för ett par veckor sedan som motivation. 
 

varmt

så glad man blir av att höra att Budapest slog sitt värmerekord från 1918 igår. Tänk vilken tur att man får möjligheten att uppleva det. INTE. jag har givit upp genetiken. klarar jag mig imorgon är det på ren tur och annars tar jag den efter sommaren. intalar mig själv att det inte är hela världen och att det inte säger någonting annat än att jag är för trött och inte klarar värmen.

18/6 2013

Kan inte låta bli att ladda upp den här bilden eftersom det ser ut som om jag inte har ett enda klädesplagg på mig men det är inte sant. Jag har shorts och bikiniöverdel. Det ingår i hur man överlever över 35 grades värme i storstad framför skrivbord. 
 
  • Första och själklaraste- mindre kläder=bättre
  • Iskaffe. Isbitar, kallt kaffe och mjölk. Alternativt energidryck, man måste ju få i sig koffein på något sätt.
  • Utnyttja kvällstimmarna. Mitt produktivaste pass ska precis börja
  • Frys vattenflaskor, slå in i en handduk och krama om när det är sovdags. 
  • Frys allt föresten, vindruvor, choklad, vattenmelon etc. 
  • Borra ett hål i huvudet så hjärnan har plats att svälla alt. tappa ut lite kokt hjärnsubstans då och då.
  • Skicka en raket och spräng solen. 
  • imoprtera snö.
Det spårade vist ur. Önsketänkande. 
 
 

18/6 2013

Jag vill bara hem. Mer än något annat. Jag vet inte när jag ska ta retake om jag inte klarar mig, senare eller efter sommaren. jag vet inte, jag bryr mig inte, jag orkar inte. Jag vill ha en klapp på huvudet, AC och jocke.

error

tyvärr kunde inte bloggen uppdateras då vi hittat error i bloggerskans hjärna. efter en natts sömn kanske systemet fungerar igen. Imorgon måste topicen sättas på plats innan för skallbenet. snälla hjärna, håll ut.

17/6 2013

Jag stänger av när det blir för mycket. Jag saknar känslor, matlust och trötthet. jag lever i ett vakuum och går in i mig själv. När alla stadier av stress, trötthet och ångest redan är passerade återstår bara detta. Men det är bara tre dagar av detta kvar. Bra för att då är jag snart hemma, fördjävligt för att jag har allt för mycket kvar att läsa inför sista tentan. Försöker hålla ihop, käkar på bestämda tider, går utanför dörren ibland och upprätthåller någon sorts social kontakt. Men, tillbaka till boken. Bums. 

16/6

Kom igen hjärnan, en kvar sen får Su vila dig och jag lovar att du inte behöver läsa ett ord om gener på hela sommaren. Det känd som alla kurser i år har vart handlat om gener. Stam celler var den första, sen biokemin, lite i etologin och så nu en hel kurs. intressant ja, läsbar bok-nej. det är den sämsta jag läst men jag har tagit mig igenom den och ska kunna 15 topic innan jag är klar för idag. Ska bara ta igen mig en stund på sannes soffa. kriga nu Lovisa, visa dom att du kan.

16/6 2013

 
Ja vad säger man. Det blir varmt och alltid ett par grader över prognosen när man är inne i stan. Men jag håller ut, bara 4 dagar kvar innan jag får åka hem. 
 

15/6

Läst hela dagen med en superfokuserad Sanne. krigat mig igenom halva boken och alla topicsen. alltid skönt med en överblick innan inbankningen börjar imorgon. Är påväg mot tunnelbanan i den varma luften. klockan är lite över halv tio och det är 25 grader varmt. Det är speciellt. Det luktar varm stad och folk kryper ut ur svala lägenheter. kan ju ha att göra med att det är lördagskväll också. Hur som helst är det en ganska exotisk känsla, som en utlandsaemester.

15/6 2013



Läsfest. En ny energi har flyttat in, en som gör att jag orkar kötta inför den sista tentan. Genetik är spännande och lätt att förstå. Peppar peppar ta i trä.

15'76 2013

God morgon! Igår tog jag hand om mig själv. Käkade gott, vilade köpte tröjan på bilden, älskar färgen och materialet, en perfekt 30+ tröja och så tog jag massage. Jag känner mig ungefär tio centimeter längre efter att ha fått ryggen bankad och knådad på i en timme. Hur som helst, det borde gjort att idag är en utmärkt dag att starta läsnignen till sista tentan på, ska sticka till Sanne för lite sällskap. Genetics, här kommer jag!
 

14/6 2013

När man får ett av de sista, största och dummaste topicet från den delen som exaninatorn själv skrivit och glömmer att presentera halva får man en trea även om det första var en 5a. han skrattade och frågade om jag är mer en kotjej än en hundtjejj och ja, mycket. Men det känns bra, en liten nedtagning på jorden. En kvar EN EN EN

13/6 2013

Du är hemskt ovälkommen, du jävliga utmattningskänsla. Huvudet värker, armar och ben är tunga och stressen är lagd på hyllan. Kroppen strejkat med att känna sig som vid hög feber. Ikväll blir det soffliggande och imorgon mycket kaffe och treo. Jag hoppas jag lyckas ladda om imorgon efter tentan, det vore skönt med lite kraft inför den sista.

13/6 2013

För sliten i skallen för och bry mig. Litar på att jag kan tillräckligt. Djurens beteende är för mig inte något man läser och lär sig, det är något man lär sig av att arbeta och umgås med djur. Men jag gör mitt bästa. 
 

13/6 2013

Alla dagar är inte bra läsdagar. Idag känns det som om jag har en uppblåst ballong i huvudet. Tomt alltså. Men jag läser ändå och så får vi se hur mycket som fastnar. Jag har egentligen inte panik för jag är bara så jävla trött på att trycka in information i huvudet. Sjätte tentan på 24 dagar, det tar på krafterna.

Ska skärpa mig, tillbaks till hönornas beteende.

12/6 2013

Att avsluta dagen på rätt sätt är viktigt för mig. Jag har läst mina timmar och lärt mig så mycket jag har kapacitet till. Jag överläser inte och stoppar mig själv när jag börjar rabbla spaltavstånd för olika stora grisar. Inte nödvändigt. Nu är det dags för nedvarvning, nödvändigt för god sömn som i sin tur är nödvändig för att dagens läsning ska fästas i hjärnan. Fick mina jobbveckor idag, det är från första juli till 15e agusti. Mycket men det ska bli kul och jag ska fixa en vecka semester mitt i. 
 
 

12/6 2013

 
Tro det eller ej, men det djur jag kan minst om är hund. tvärt emot typ alla i min klass och bekantskapskrets så vet jag mer om får, getter, grisar och kor än om hundar. hade det inte vart för bästis Hannas hund Bilbo hade jag inte haft en susning. Jag var hundrädd när jag var liten för att mina grannars läskiga rottweiler jagade mig. Det är borta och jag gillar hundar nu men som sagt, hur länge valpar gör si och så har jag inte en susning om så det är de topics jag sliter med för stunden. Hela etologin platsar i kategorien fun facts, jag tror nog jag kan ha en egen stand up med konstiga beteenden på midsommar. Ska fundera på saken. 

12/6 2013

Var tar tiden vägen? Jag krigar på. har tagit mig igenom materialet en gång idag, skrivit några stödord från varje topic och planerar att hitta på resten. Då (typ?) alla klarar etologin på en dag eller tre så ska det här gå. Jag är diciplinerad och läser smart. Arbetar med mig själv och det fungerar bra, jag inser att det är så mycket bull shit på varje topic och jag tror jag vet vad som är det viktiga. Jag har ju lyckats sortera bra förut. Ska läsa igenom tre gånger till idag och massor med gånger imorgon, varje gång fastnar något. 
 

11/6 2013

Känslan när du inser att tentan på fredag är större än du trodde. Tänker inte falla på upploppet (eller ja, borte långsidan). Nu ska det läsas etologi tills ögonen blöder. Men först middagspaus. Det måste jag komma ihåg, har slarvat lite och det är inte så bra, har liksom inte så stora marginaler.


11/6 2013

Slides från etologin. Ska tilläggas att det inte är proffessorns egna ord utan att bilderna är tagna från en djurrättsorgantisations hemsida och diskuterades under lektionen. Jag uppskattar att dom visar alla sidor men mina 14 ägg i kylen känns sådär. Köp ekologiska ägg förtusan! 

11/6 2013

Lunch och kaffepaus, välförtjänt och välbehövligt, läst igenom etologin nu på förmiddagen och den är mysig och intressant. Det handlar om allt från krubbitning, hur en kanin bygger bo, olika galanden från tupp till etiska aspekter runt djurhållning och slaktmetoder. Har examen på fredag så det är lite tid men det ska allt ordna sig. Smart drag med en mystenta innan den sista, låta hjärnan vila upp sig lite. förra året var jag klar med två tentor vid den här tiden, i år har jag haft fem. hjärnan utvecklas och pluggtekniken med. färre lästa timmar, mer sömn och bättre betyg.

Längtar till midsommar och sedan återresan till Budapest med flyttning och så. Lillebror följer med som stark flyttkarl och sällskap. Vi har aldrig rest bara vi två så det ska bli kul, han ska få uppleva Budapest by night med ruinpubbar och billig öl, tryckande hetta och se staden.

Dricka upp kaffet och så tillbaka till böckerna.

10/6 2013

Tog en två timmars promenad längs med Donau för att själv se översvämmingen. Donau har slagit sitt rekord och är nu 8.95 meter över normal nivå. Det är galet. alla strandpromenader och en del väger ligger under vatten. Det ser kanske inte så knäppt ut om man inte sett staden med normalt vattenstånd. Det brukar vara trappor ned till vattnet och man är aldrig nära i vanliga fall. Googla för vanliga bild och jämför sedan med mina bilder från idag. Jag saknade min riktigta kamera även om kompakten är förvånansvärt bra, framför allt med perfekta ljusförhållanden som idag. I star sol elle rmörker är den kass men i sådär halmolnigt rockar den. 

10/6 2013

Välförtjänt kraschlandning på soffan. Jag vann över mig själv idag. Jag gick för visso upp halv fem och var superstirrig men när jag väl var på tentan plockade jag fram en självsäkerhet som jag inte trodde jag hade. Inget darr på rösten och ett litet leende då och då. Det är så man ska ha muntlig tenta, visa upp vad du kan, hellre säga något som är fel än att missa och säga något som är rätt. Jag är väldigt glad över prof. neogradys predikan i slutet av min biokemiexamen "you don't have to know more but you have to show that you know it, be confident". 
 
Jag fick bra topics, herpes virus och cytopatiska eftekter. Jag trodde inte jag kunde alls mycket men tydligen mer än tillräckligt. Det slutade med flaggan i topp. High five!

9/6 2013

Min hjärna är förstörd. Den är så trött på det här nu att den vägrar att ta in något. Jag kan det jag kan och så får det gå som det går. Fan.

8/6 2013

Idag är en dålig läsdag. Ont i huvudet och surr i skallen. Det stressar mig och jag gör helt fel. Jag tänker bara på det jag inte kan istället för på det jag kan. Jag kan mycket av virologin, en del topics kan jag betydligt sämre än andra men en del kan jag riktigt bra. Jag strävar efter att utnyttja hela betygsskalan. Den finns av en anledning, det ska vara stor skillnad på att faila och på att få en femma. Jag fattar bara inte det.

8/6 2013

 
Fixar med lite ny musik till ipoden som förmiddagsrast. Det trodde ni inte om mig va? Radiopop. Men det är lättsam musik med sköna beat och det pluggar jag bra till. Av någon konstig anledning så måste jag ha galen musik för att inte bli allt för rastlös. Jag sitter helt enkelt enklare still på min stol om jag lyssnar på vild musik. 

7/6 2013

Jag låtsas att jag har fredagsmys i min håla. Jag äter popcorn och spelar bra musik, och pluggar. Såklart, vad trodde ni annars? Så går det när man lagt sina tentor med inte allt för lång tid emellan, varje sekund räknas. Dom jag använder nu försöker jag motivera med att allt blir bättre om man skriver av sig lite och hjärnan får koppla bort plugget en liten stund. Jag är manisk i mitt pluggande, rabblar virus som en maskin, läser en mening och den printas fast på näthinnan. Inte allt tyvärr men det mesta. 
 
Jag längtar hem. Jag längtar galet mycket hem. Det brukar jag inte göra annars, bara i tentaperiod. Det är en mental påfrestning att ha tenta efter tenta. Som en latens virus infektion. Nervositet och ångest blossar upp, man tentar av och det går tillbaka, några dagar innan nästa, när psyket är lite svagare så blossar det upp med ny kraft igen och så snurrar det runt, som ett hamsterhjul. Jocke fick sommarlov i onsdags, Tobbe i tisdags och Hanna idag. Det känns kan jag säga. 
 
Tar en näve popcorn och biter ihop. 13 dagar kvar. 

5/6 2013





högvatten och mer är påväg. Jag har mitt på det torra.

4/6 2013



Min älskade lillebror och min karl på samma bild, kan det bli mycket bättre?

som ni säkert anar så tar Tobbe studenten idag. Jag är så stolt över honom, han har gjort ett fantastiskt bra jobb och krigat sig fram till fina betyg. skickar massor med grattis!

4/6 2013

Eller så gick jag till skolan och fick ett prov med gamla frågor. tackar tackar. fult och fuskigt men jag tackar allra ödmjukast för att jag nu bara har tre tentor kvar. satte igång med virusarna på en gång för det är faktiskt kul! otroligt spännande och de mest pedagogiska slidsen jag sett sedan jag kom till Ungern.

3/6 2013

Nu tänker jag stupa i säng. Jag ska gå och faila tenta imorgon, woho. Ni som säger att jag inte får säga så, pilutta er. Men allt bara snurrar i huvudet och jag har haft tre urkassa läsadagar i rad och bara vart irriterad på materialet så jag får skylla mig själv. Hur hårt det än låter.

3/6 2013



Dagens motivation står precis framför mig på bibblioteket. Veterinärstudenter(veterinärer?) i scrub(b?)s framför hyllan med böcker om internal medicine. En dag, om några få år står jag själv där. Sökande med ljus och lykta efter en spännande sjukdom. Så jag får stå ut helt enkelt.

2/6 2013

Väntar på att kaffet ska bli klart. Det behövs idag för tyvärr är hjärnan lika trött idag som igår. Det suger för jag har nästa examen på tisdag. Ingen stor men lik förbaskat en examen som måste klaras. Biomatte kallas det men jag ser inget "bio" och ingen "matte" i det hela. Det är ett skämt, ett jävla påhitt om statestik som är urkasst förklarat. Min hjärna känner sig kränkt, den är inte van att inte förstå vad det är den läser och förstår den inte så blir den ledsen och vill inte ta in det som står. Dessutom är det konstiga ord överallt och är man inte pigg som en mört är dom ännu knepigare att få att fastna. Jag hoppas det här vänder efter kaffet, annar blir det för många avsnitt Greys anatomy och panikläsning imorgon. Kan någon komma med redbull och choklad till mig?
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0