30/1 2012

Mys hemma hos Mickan. Månskenspromenad runt sjöarna med pappa och crashlandning i soffan. Finfint.

30/1 2012

Hej! Rullar iväg till Mando för näst sista gången i mitt liv. Sedan blir det nog skogspromenad igen. Så härligt ute. Diamanter i träden liksom!

29/1 2012

Ibland behövs det inte så många ord. Promenad runt sjöarna med Cicci och mamma. Kakbak med karl och mycket sofftid. <3

29/1 2012

Snötäckt Sverige och morgonsol. Njuta.

28/1 2012

Fortsätter med "svettiga veternärer". Planen var spinning med mamma kl. 9 men det blir ett step kl. 10 då spinningen var full. Det blir kalas. Träning och kvalitetstid med morsan. Toppen!

27/1 2012

Intagit mitt soffhörn och här stannar jag.

27/1 2012

Simon and Garfunkel i hörlurarna och datorn i knät. Sämre flyresor har jag haft. Jag bara älskar att dom har gratis internet på norwegian air. Helt sjukt att om 1 h och 40 min landar jag i Sverige. Åh! Jag ska rida, träffa vänner, hänga med karln och familjen men först av allt ska jag sova. S O V A. Och smälta att jag har överlevt termin ett. 

Tänka sig. Om 10 dagar börjar termin två och det blir tillbaks till vardagen. Det här med tentaperiod är ett fenomen jag tänkte förklara för vad jag har förstått så är det väldigt olikt Sverige. 

Nåväl. För att börja från början så har jag under denna termin läst History of vet. medicin, Kemi I, Histologi I, Botanik I, Anatomi I, Biofysik, Zoologi samt Biologi/embryologi. Under terminen har vi haft midterm i anatomi och kemi samt labbar i Anatomi, botanik, histologi och kemi. Botaniklabbarna avslutas med ett litet prov, kemilabbarna kan avslutas med ett muntligt förhör vilket innebär att allt från föregående labb måste memoreras, anatomin skall också vara förberedd för att du ska veta vad du ska dissekera och hur. Labbchemat samt midtermen gör att i terminen pluggas endast dessa ämnen för mer hinner man inte med. kemin blev klar i början av december, sedan vankades liten tenta i hist. of vet. med. 7e december, anatomi practical exam 13e, anatomi teoretiska 17e, biologi/embryolgi 20e och zoologi 22a december. Visst låter det som en mysig decembermånad? Det där med julmarknad, julpynt lucia och sådant var bara att glömma och sticka näsan i lämplig bok. Då kemins sista midterm var 27e november så har jag nog tamigfasen pluggat dygnet runt sedan mitten av november. 

Poängen var inte att berätta att dygnet alla timmar går åt till att plugga. Poängen var den att det är ett konsigt jäkla fenomen att det går att trycka in en kurs man inte ägnat många minuter åt på ett par dagar, skriva tentan, tömma skallen och sedan banka in nästa. Före jul var det biologin/embryologin samt zoologin som behandlades på detta sätt och efter jul var det Histologi, biofysik samt zoologi som bankades in på en vecka styck. Och det gick. Det är sjukt.

Hjärnkapaciteten är som tidigare förklarat en exponentialfunktion eller en fission-kedjereaktion, det innebär alltså att ju mer man trycker in desto mer går det att fylla på. Det är en lustig kännsla att faktiskt känna hur hjärnan har utvecklats. Alltså jag trodde inte det gick men jag måste säga att den hrä terminen har bevisat teorier om hjärngymnastik och så vidare för jag har tamigfasen blivit skarpare, mer lättlärd och minnet har liksom hoppat till en ny nivå så numera går det att memmorera sådär ett par sidor och sen bara plocka fram dom som om det vore fotografier. jag kan liksom se vissa sidor i böckerna, topics, insecter osv framför mig i huvudet.  På något sätt så förklarar det här också att alla kan lyckas och att det inte handlar om att födas bright. Det handlar om vilja och fight för som ovan nämt kan hjärnan utvecklas något enormt bara man ger sig fasen på det. Tänk på det kära vänner. Det man vill det går. 


Jag har mycket att skriva om, mycket som inte handlar om skolan till och med men jag ska bara tömma ut skolgrejerna först så får ni läsa om annat senare för mer bloggning blir det. Det har faktiskt varit ett mycket skänt sätt att reflektera över dagarna, skriva av mig samt att be om lite stöd och snälla ord när det behövs. jag trodde bloggen skulle få lida när jag blev stressad men det blev tvärt om. När jag är arg, trött och stressad så bloggar jag. Så är det bara men jag lovar att försöka berätta om massa roliga saker och fler vardagsbetraktelser också. När jag komemr tillbaka ska jag anmäla mig till ett superfancy gym men det berättar jag mer om en annan gång. Puss och kram. 1 timme och tio minuter till landning!

27/1 2012

God morgon solstrålar! jag vet inte riktigt var jag ska börja men en bildbeskrivning kanske är på sin plats. De två första är från igår på MOST som är en sjukt bra restaurang med god mat och härlig stämning. Som ni ser så var vi ett härligt gäng och jag njöt hela kvällen. Fortsatte till Beckets och tillsist Szimpla som är så sjukt häftigt. En fantastisk kväll som avrundades ganska tidigt vid ett någonting och tur var väldet för jag vaknade av mig själv vid 7 tiden och kunde inte somna om.

De andra två bilderna visar mitt liv under de två senaste mornarna. Det brukar se ut sådär hos mig på söndagarna då bibblan är stängt och vi kämpar på i min lägenhet istället. Den sista bilden är på Ers majestät Biblioteket som jag inte tänker besöka på ett bra tag.

Om sådär två timmar beger jag mig till flygplatsen och blir hemma till 6e februari. Så skönt!

26/1 2012

Jag dödade den. En trea. En jävligt fin sådan. En av tre uttdelade och inag fyror eller femmor. Det ni, det är en fin avslutning på min första veterinär termin. Nu väntar Sverige inkluderat kärlek, sovmorgon och hästar.

26/1 2o12

Oavsett hur det går så är jag klar med denna termin och firar det med lunch sushi tillsammans med min drake. Reptilia- Diopsida... Drakiolus draki.

Jag tänker ligga kvar här i min soffa tills resultaten är uppe. Sista kom dom vid tre och innan dess vid ett. Hinner jag efter det så blir det lite shopping, träning och utgång. väskan är packad och lägenheten städad. Redo för hemgång vilket känns helt sjukt.

26/1 2012

Dags och slakta Zoologin. Tror ni jag fick sova gott? Nej. Men jag är van. Ersätter det med kaffe, äppelgröt och Eminem i högtalarna. Läsa igenom och sen gå och göra mos av zoologin. Hacka den i småbitar, mala den, koka den och hacka den igen typ.

25/1 2012

Går emot mina principer och läser lite på gamla prov fast det är kvällen före och jag borde varava ned. Det här känns så tråkigt och uppgivet på något vis. Desto mer jag läser destå mindre känner jag att jag kan. Det är helt enkelt för mycket för mitt huvud och alla andra normala människors huvuden. Jag vill så gärna stå. Failar jag känns det så ovärt för att jag slitit som ett djur. Jag vill inte läsa det här igen och jag kommer bli mycket bitter. Folk har stått på att bara läsa gamla frågor, bara läsa en eller ett par delar men jag har för fan läst på allt och slitit mitt hårför att banka in tusen phyllum, classer, ordrar och fan vet vad. Ok. Färdigläst. Bättre att läsa imorgonbitti och sova ordentligt. Möta döden rak i ryggen var det. Skål eller nått.

25/1 2012

Inte långt kvar. Fight fight fight. Zoologin ska döden dö.

24/1 2012

Fight. Idag var hjärnan hardcore hela dagen och lagrade massor med information. Hoppas på en lika dan dag imorogon och sen gäller det att prestera. J A G S K A B L I V E T E R I N Ä R.

24/1 2012

Ny musik på Ipoden. Kayne West, 50 cent, Lillasyster och bandit vol. 5. Det är produktiv argmusik som kommer hjälpa mig att banka och slå in mer i huvudet. Det går ganska fort att lyssna sig trött på sin musik när man lyssnar sådär 8-12 timmar om dagen (Kan inte plugga utan).

23/1 2012

Det är nu det gäller att inte tappa modet och kraften. Det tråkiga med Zoologin är att jag aldrig kommer i mål för materialet täcker en termins heltidsstudier ungefär. Jag krigar vidare och unnar mig träning och god mat. Jag är dessutom sjukt glad för att det finns så fina tjejjer här som är med och krigar. Som sagt, vi ger aldrig upp. 26e smäller det.

22/1 2012

Vi krigar vidare. Mali och Elisabeth med Biophysics och jag och Andrea med Zoologin. Varvar flashcards och annat med lite BBC Life. Perfekt plugg när man mest vill gå och sova. Nästa project: Antal species! Det finns 130 000 Mollusca där bland anndra snäckor, sniglar och bläckfiskar ingår. Mollusta-Trematoda-Pulmonata-Helix- Pomota= Vinbärssnäckans klassificering.

22/1 2012

Idag väntar en lång dag med däggdjur, fåglar, fiskar och reptiler som ni kanske ser på bilderna ovanför.  Elisabeth är straxt här och då kör vi! Woop!

21/1 2012


Efter en lång pluggdag behövdes ny energi och vi gick och tränade "bodyshape" mindre träning än vad jag trodde men skön tänjning för min skrivbordsformade kropp. Poängen var att vi blev superpigga och fick lust att plugga mer. Närmsta ställe med lite folk och lugn och ro var KFC. Ska man skratta eller gråta? Hur som helst var vi alla tre sjukt effektiva och det är nog ta mig fasen första gången jag har superflow mellan 20 och 22. Godnatt!

21/1 2012

God morgon!
Bjuder på en bildbomb från dagens projekt. Arthropods. Det vill säga leddjur. Alla bilder utom gräshoppan är tagna på Fårö vilket visar lite hur rik den ön är på artropoder. Gräshoppan är tagen utanför Angkor Wat i Kambodja så jag lär troligen inte lära mig just den arten. Började bläddra i mina mappar för och se om jag hade några artopoder och det hade jag massor. Alltså jag är ju skadad men det här är kul. Imorogn blir det fåglar, reptiler och däggdjur, då får ni ännu fler bilder.

20/1 2012

Vet ni hur bra man sitter i min soffa efter en dag med plugg? fantastiskt bra kan jag tala om. Pyjamasbrallz, tända ljus och en kopp te. Fattas bara en lykta någonstans. Typ en sådan som på bilden, den är tagen i saluhallen i Istanbull. Raw och oredigerad, därav gråheten men ni förstår poängen. Appro på det saknar jag min kamera. Den får följa med nästa vända. Puss och kram!

20/1 2012

Åt frukost och googlade lite Phylum. Googlade Annelida och fick up en massa blodiglar. Inte så kul överaskning. De första tio phylumen har typ en cell, nästa tio är banmaskar, blodiglar och annat gosigt, sedan väntar lite fiskar och tillsist däggdjur. Bara köra vidare :)

19/1 2012

Precis när jag postat föregående inlägg kom jag på att jag har en sak att berätta. Ovanstående bok läser jag just nu. Den är skriven av Raine själv och som ni förstår av omslaget är han hemlös i stockholm. Den är inte ett språkligt mästerverk utan en dagbok av en man som lever på stockholms gator och livnär sig på att sälja Situation stockholm. Raine har haft otur. En fördjävla otur och hans dagbok slår hål på alla fordomar om att all hemlösa är lata, dumma, alkholisterm tjuvar, knarkare och elaka människor. Raine är en fin människa med otur. Igår tog jag med mig boken när jag skulle åka till köpcentret Alleé. Jag läste på spårvagnen och var så inne i boken att jag missade att jag hoppat på fel spårvagn. Jag uptäckte det på slustationen och fick åka tillbaka två stationer för att hoppa på rätt spårvagn. När jag klev av så träffade jag en ungersk motsvarighet till Raine med en ungersk motsvarighet av situation stockholm. Det är ödet. han fick tusen forint men tidningen hoppade jag över d jag ändå inte förstår vad som står. Tiggare ger jag inte pengar men en hårt arbetande tidningsförsäljare vill jag stödja och som sagt, det var ödet så jag log stort med hela ansiktet. Han måste undrat varför jag var så glad.

19/1 2012

Smyfoto med webcamen på bibblan. Varför jag mosar halva mitt ansikte är en annan fråga men jag har inte riktigt stake att ta en bild till här. Man pluggar liksom här, inte bloggar och så. Dock blev min middagspaus superkort i brist på sällskap så jag unnan mig några minuters fritid innan jag biter tag i zoologin igen. tack gud för att du låter min hjärna funka idag. Jag är taggad för att stå min sista examen för denna termin och hjärnan är sådär som en hårdisk idag. Typ USB 10.0. Bankat in tio phylum idag och det är imponerande. 45 konstiga ord som ska hamna i rätt ordning och sen allt om dom 45 konstiga orden. tackar inte bara gud, tackar Nina också för att hon skrivit flashcards som jag använder (lill-nina, jag fick dom av stor-nina, bara så du vet).

19/1 2012

Dags att lära sig allt om dessa små raringar (bild från wikipedia) och alla andra djur från unicellular till däggdjur. Hur dom ser ut, rör sig, äter, förökar sig och deras kindom, phylum, class, subclass, genus species namn på latin. Jag försöker ha världens grymmaste inställning och ser fram emot denna (jävlaskitfaaan) roliga vecka. Jag ska slakta zoologin. Trycka ner den i skorna. Laddar med superfrukost för nu jävlar ska här tryckas in information. Tomatjuice med mycket svartpeppar, ostknäcke och fruksallad. Kaffet inte att förglömma. Finfint.

18/1 2012



Bild från den vanliga promenaden som avslutades med ett stop på massagestället. Lite variation förnöjer. Fast det är lite lögn. Jag gillar rutiner men jag gillar massage mer. Totalt avslappnad.

18/1 2012

Med två maskiner tvättade är 70% av mina kläder rena. Den meningen avslöjar ganska mycket, för det första att det var förbannat länge sedan jag tvättade, för det andra att jag kör allt antingen ljust 40 C eller mörkt 40 C och för det tredje att mitt utbud av kläder är väldigt litet. Det där med klädutbudet bara är så. Jag är helt enkelt inte överdrivet förtjust i kläder och att shoppa är ingen av mina större hobbies. 

Efter som att dagen började straxt före fem denna morgon och natten spenderades med att rulla runt och rabbla formler så är jag sådär lagom slut. Ungefär som efter en helg i ladugården men skillnaden är att nu är det hjärnan som är slut. Trots tröttheten känns det hela väldigt bra då lägenheten är nystädad, ovan nämda tvättmaskiner är körda, sängen ombäddad och jag har hunnit noppa ögonbrynen sådär fina som dom blir när man tar sig tid. Summa summarum är verkligheten återställd och lugnet varar en liten stund till, typ sådär till imorgon då det är dags att bita tag i zoologin. Har fortfarande inte bestämt mig för hur den skall läsas och alla tips tas tacksamt emot.

Kanske ska byta från gröna långkalsonger, sockor och collegetröja till någon som det går att visa sig i. Allee nästa, byte av julklapp samt lite handling. Skämmer bort mig själv helt enkelt.

Gällande vad man kan ha på sig uppskattas även alla tips. Säg inte collegetröja och jeans. Inte heller enfärgat linne och kofta. Tråkmånsig tjej ska bli lite mer city chick. Tar nog sin stund men jag har kommit över bond looken hur som helst. Inga ridbyxor i denna skola inte. Kanske ska shoppa mig ett par fina skor också. Och en handväska. Det är bra med ambitioner men om jag känner mig själv kommer jag nog hem tomhänt. Aja, det får vi se, nu drar jag en stund. Adios!

18/1 2012

Pass och inte bara pass. Femma. Den satt fint. Tur med topicet. Kom ihåg allt, vilka våglängder gröna koner peakar för och massa andra onödiga siffror som var bra att ha idag. Så nu blir det at dö på soffan, tvätta, städa och kanske ta en massage. Det är jag värd :)

17/1 2012

Imorgon väntar biofysik. Oral exam. Klackskor och annat krafs. Bilden ovan är liksom motsatsen, myskläder, fårö, lugn och inga dojjor. Åh vad jag ber om ett bra topic. Har nog aldrig känt att jag kan så här lite inför en tenta. Ush och fy. Håll tummarna för mig.

15/1 2012

Två dagar i rad har jag och Andrea belönat oss med en skön kvällspromenad. Igår i snöyra och idag  i en grad varmt. Vi är vikingar vi som njuter till fullo av det men det är faktiskt obeskrivligt skönt efter långa dagar vid skrivbordet. Dagens insikt är att jag aldrig kommer kunna alla biofyiskformler och hoppas på att övereva.

15/1 2012

Andra kommer straxt hit, om sådär två minuter borde det plinga på dörren. Då vankas det frukost och plugg hela dagen. Myspys.

14/1 2012

Det handlar om inställning och motivation. Idag tog jag därför sovmorgon för att väcka hjärnan och har tänkt sådär löjligt possetivt sedan jag klev upp. Idag ska bli en effektiv dag och det ska bli superkul att banka in lite fler formler i huvudet. Det här blir bra. Dags att hålla ihop och fokusera mot målet. 13 pluggdagar kvar är inte så mycket.

13/1 2012

Jag har inte råd med en sån här dag idag men jag kan på riktigt inte plugga idag. Det går bara runt i huvudet och jag vill mest sova. Fan. Skiter i det här och går och shoppar eller nått. Gör ett nytt försök senare. Skit fysik.

13/1 2012

Snö kan inte Budapest unna mig men en hagelskur fick jag. En halvtimme senare lyser solen igen och jag ska krypa ur lägenheten och bege mig till posten och betala en räkning. Alla 50 topic är skrivna och nu ska jag lära mig de tio första. Skitfysik. Klagande gör allt bättre. Det har jag sagt förut men det är så sant så det tål att sägas igen. Funderar på om jag kommer få en stund över ikväll, i sådant fall så blir det en långpromenad men allt handlar om hur mycket som vill gå in i the skull today. Ingenting känns det som just nu men jag vet att det är bull shit för hjärnan är magisk och kan proppas full med hur mycket information som helst.

13/1 2012

Förmiddagskafferast. Biophysics kan slänga sig i väggen. Det är min åsikt för stunden. Är förvisso in the magic flow och har betat av en hel del topic denna morgon men jag har tre jättar kvar. Jag är arg och det känns bättre om jag får klaga lite. (och äta havrekakor). 

Nästa topic på tur är "conventional linear and axial tomography and computer tomography".

Jag ska bara hitta en fin bild att sätta i detta inlägg och dra några djupa suckar innan jag sätter igång igen. Jag har faktiskt 7 minuter kvar av min rast.



Fråga mig inte vad bilden har med saken att göra men den är fin. Italien 2011

12/1 2012

God morgon! Passa er för mig idag. Trött, stressad och en aningen bitter tjej. Allt är biofyiskens fel! Men bara 27 topic kvar att skriva. Tänkte köra järnet och göra klart dom idag faktiskt.

11/1 2012

Åh varmbad i stadsparken. Amazing. Sådär skönt trött. Total relaxed och redo för mer utmaning.

11/1 2012

Så kul med biofysiken är det inte. Rätt tråkigt faktiskt. Och superstora topic x 50 st. Blir inte mycket gjort idag men jag borde nog lägga på ett kol. Ikväll blir det bad i stadsparken men trevliga flickor. åh skitkurs. Nu är det bara tråkiga tenor kvar. Histologin var rolig iallafall. Det här är mest tungt. Ska väl ta och forsätta med "the light path inside the eye".

11/1 2012

Såhär såg det ut när vi läste fysik A. En hel kurs på två veckor i monsterfart. Världens bästa lärare, bok, smågodis, sällskap och cookies (I den röda burken) gjorde det hela riktigt roligt men sjukt jobbigt. Tänka sig, jag trodde jag pluggade hårt under de två veckorna men det var semester om man jämför med detta. Idag blev det dock en välfortjänt sovmorgon som kommer fortsätta med en omväg till bibblioteket och sen stannar jag där. Planen är att skriva 20 topic.

Ja, poängen är att det är biofysikdags alltså, om ni missade det. En jäkla konstig kurs, fysik utan mattematik. Fast inte riktigt utan, men vi behöver inte räkna, bara kunna formlerna typ. Rätt stört måste jag säga och det är sjukt frustrererande att se en härledd formel utan ena halvan eller med lite missade variabelförklaringar. Suck. Intalar mig själv arr fysik är sådär fantastiskt roligt även nu. Sådeså.

12/1 2012

Jag tänkte bara säga en sak. Jag är så grymt nöjd med att för sådär 6 år sedan trodde jag att jag hade sumpat alla mina chanser att bli veterinär och hade inga planer för livet, kanse hoppa från en bro eller så. Nu är jag påväg mot drömmarnas dröm. Coolt.

En annan cool sak är min soffa, dator på magen, vetekudde, te, täcke och vanlig kudde samt tända ljus.

10/1 2012

Jag förstår inte varför det känns så dåligt. Det här handlar inte om femmor. Det handlar om att klara sig och bli veterinär. Jag är nog mest besviken över att jag inte fick använding för allt jag lärt mig. Alla cell-linjer, celltyper etc. Tröstar mig med att jag har grymt bra grunder inför histologi II nästa termin.


Var inte ens sugen på och göra något roligt efter tentan och åkte till biblioteket för att plugga biofysik istället. Gick sådär, var mest trött och irriterad så gick hem vid sex och beslöt mig för att försöka ändra inställning. 3/5. Det är inte ens det lägsta godkända och berättar ingenting om mina chanser att bli veterinär. Duktig tjej. En examen till att pricka av på listan. Efter en låda sushi och några koppar te börjar det sjunka in.

Två examen kvar. Biofysik och Zoologi. Jag är skräckslagen inför zoologin. 

Såhär började dagen. Skyller betyget på det.

10/1 2012

Denna gång är jag besviken på min trea. Jävla skit säger jag bara. Skittopics med lite från sliden, nervös freakout och mummel. Ben och polarity of the epithelial cell. Besviken på mig själv. Hade jag fått andra topic och hållt nerverna i styr hade femman varit min i en liten ask men jag kände iallafall igen min slide. Tack fan för det.

10/1 2012

Skräckslagen. Det här är läskigt. Ett tre delars prov= tre chanser att åka ut. En del muntligt och två delar praktiskt. Började dagen med att krossa min lilla spegel. Både den och parfymen for i golvet men parfymen höll så jag försöker inte vara vidskeplig och ta det som ett gott tecken, jag menar parfymen är klart dyrare än spegeln. 


Såhär ser man ut här när det är dags för grillning. Det vill säga muntlig examen. Well done please!

9/1 2012

BÄSTA!

9/1 2012

Börjar denna sista dag före histologin examen med sinnesjuk mensverk. Ligga under täcket hela dagen var det som lockade mest men nej. Kolla på slides och plugga mer. Håll tummarna för mig imorgon.

8/1 2012

Söndag morgon och det är inte vilken söndag som helst. Det är min treårmedjockesöndag och det är helt fantastiskt. Min vän, min livskamrat, han som står när allt annat faller, han som känner mig bättre än vad jag gör. Jag älskar dig för evigt.

7/1 2012

Tiden går sådär galet fort när det ligger tentor på lur. På tisdag är det dags för histologin. Min kompis Bethoven och jag har tagit oss igenom ett parti histoklick med 97/100, tittat på slides och kikat på dagens topic. Dags för promenad med omväg till bibblan. Strålande sol och ett par grader varmt.

5/1 2012

Morgonpromenad. Bra start på dagen.

4/1 2012

Pluggar histologi like a boss. LUUURING. Kak och facebook paus. Köpte en timmes internet för att jag stötte på ett klurigt topic men det blev vist facebook och bloggen först. Så lång tid kan det inte ta att hitta det satans svaren?! 

Älskar att vara tillbaka i billiga-cappoucinons-land. Katarinasällis på bibblan gör det ännu mer uthärdligt. Äsh. Ska väl ta och besöka min kompis wikipedia istället för att sitta här och skriva nonsens men det är rätt behövligt i brist på prat i den mycket tysta spegelsalen på bibblan. 

Vill förövrigt shoppa loss på fina kläder, ser ut som en urvriden disktrasa ungefär då min garderob går i grått, svart och vitt just nu men den ända shoppingen som blir av är mat och pennor. Nya fina svarta gelpennor till och med. Det gör skrivandet mycket trevligare än gråtråkig blyerts. Lite fina pärmar och nya papper gör livet på topp. (Har jag sagt förut att man ska hitta små glädjeämnen?- antaglien).

Kramkalas

3/1 2012

Tillbaka till verkligheten. Rätt in i stressen och pluggandet. Jag har sovit som en stock hela julen men inatt började det snurra histologi i huvudet mitt. Jag försöker motverka det med en ordentlig nedvarvning och tidig kväll idag. Det vinner jag allt på för mornar är helt enkelt min mest produktiva tid på dygnet.


Andrea kom över en sväng och vi promenerade "mitt varv". Över petöfi hid, längs vattnet, och tillbaka över kedjebron och hem igen. Det är ett fint varv och vattnet gör mig gott.  Resternade tid av dagen hängde jag över histologin och det är hör och häpna till och med roligt. 

Från det ena till det andra. Läs "jag vill inte dö, jag vill bara inte leva". Men bara om du är säker på meningen med livet och på topp. Den berör så in i norden och jag älskar hennes funderingar även om de är mörka. Religon och etik. Så långt från veterinärutbildningen man kan komma men det är bra, det vässar hjärnan lite och öppnar rum som varit stängda under hösten.

Svammel som vanligt. Det betyder godnatt. Jag kommer älska mig själv imorgon för att jag går och sussar nu. Godnatt!

2/1 2012

Budapest bjuder på strålande sol och det känns bra att vara tillbaka. Det var med en klump i magen jag satte min på planet i morse men den gick över när jag kom fram till lägenheten. Det var inte Budapest som fixade klumpen utan de stundande tentorna och den fantastiska tiden hemma. 

Hunnit handla, betala räkningar och ätit lunch. Ska bara skriva färdigt och sedan ta tag i histologin. Det är ett spännande ämne och inte allt för knepigt, bara mycket att plugga. 

Funderade över 2011 och inser mer och mer vilket otroligt händelserikt år det var men nu är det dags att lägga det bakom sig och ta för sig av 2012. Nyårslöften är ingen hit men mål för det nya året har jag.
  • Våga! 2011 vågade jag hoppa på tåget till ungern och jag vill fortsätta vara lika modig. Inget konkret sådär som väntar men jag vill vara en fun fearless female även i år. 

  • Kaffe och choklad må vara en nära vän just nu men vi ska skiljas åt, inte helt men vi ska gå från sambo till särbo.
  • Stanna upp och andas. Sitta ner en stund och fundera över dagen och gå långa promenader för att resna huvudet. Mycket tråkigt att det inte finns en skog utanför knuten här men jag får hitta andra stråk. De långa promenaderna mellan sjöarna hemma påminde mig om vilket balsam för själen det är. 

  • Bli en stolt kompis med mina nya fina kurvor. Det är fint och jag ska bara printa in det ordentligt i huvudet.
Äh. Snart blir jag filosofisk så vi stannar här.

1/1 2012

En fantastisk tid i sverige är över om mindre än ett dygn. Klockan tio imorgon avgår planet till Budapest. Jag kan inte säga att jag vill tillbaka till ytterligare ett par veckor fyllda med hysteriskt tenteplugg och ett mörkt och slaskigt Budapest men det är bara köra på för det är nu det gäller att hålla formen uppe.

Nyår var fantastiskt. Jag är så glad för mina fina vänner som vet hur man firar in ett nytt år. God mat, mycket skratt och flödande champange. Rakettitt på årstafältet bjöd på ett fantastiskt skådespel och jag blir alltid sådär härligt glad i magen när jag tittar på raketerna.

Väskan är packad och det följer med både knäckebröd och saltlakrits. Jocke får tyvärr inte plats i väskan men den 27e kommer jag tillbaka till Sverige och får pussa på min karl igen.

Lägenheten blir dock ett kärt återseende. Histologiboken ett inte lika kärt men det är ganska roligt och tur är väl det.

2011 var ett år fyllt med fantastiska händelser och erfarenheter och jag hoppas 2012 blir minst lika bra.

God fortsättning!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0