30/9 2011

Föregående inlägg kunde jag låtit bli. Så kul läsnign bjöd jag inte på. Trött och inspirerad. då ska man inte blogga, men jag gör det ändå. 

Jag är sjukt sugen på god svensk keso, fiskgratäng, fiskgryta och bryggkaffe.

Det blir till jul det.

30/9 2011

Tiden går fort här. Veckan smet obemärkt förbi. Tror den gömde sig någonstans mellan anatomin och kemin. Hur som helst så är varje avklarad vecka ett steg i rätt rikting. Mot veterinärandet alltså. Kvällen spenderades på vapiano med ett gäng svenska veterinörstudenter. Mycket trevligt och ett välbehövligt avbrott i plugget. 

Funderar på om jag har något roligt att berätta om. Det har jag. Massor. Men inte just nu. Just nu behöver jag borsta tänderna i väntan på att jocke ska ringa på skype. Sedan blir det sova. Gott och länge. Halleluja det är helg.

29/9 2011

Kemin dödar. Överlevnads tips?
Allt tas emot. behöver höra att det löser sig, att jag fixar det, att jag bara måste komma in i det. 


Andas

Vila

Äta


Känns dumt och behöva mamma- och pappahjälp med varenda labb. Hur klarar sig alla andra? Gissar, lär sig utantill, lär sig inte, eller är bara genier?

Kvällen är planerad. Ska äta upp middagen och sedan plugga. Anatomi till 20.00 och sedan kemi. Bör också sova tidigt. Då går det bättre. Puh.

28/9 2011

Hinner inte blogga men gör det ändå. Idag väntar en lång dag. en lång men inte så farlig. Har history of vet med, chemistry, histology och anatomy mellan 8.15 och 16.00. Det är okej ämnen. Kemin och anatomin är faktiskt roliga men hade varit ännu roligare om det inte låg ett prov och lurade i buskarna. Anatomi på måndag och kemin 25:e oktober. Jag ska kämpa för de där testen. Framför allt kemin. mest för att jag inte tycker om gubben (vad han nu heter) och näst mest för min egen skull. Det är bara erkänna att det är så det ligger till och det spelar egentligen ingen roll, så länge jag har lite kampvilja ;)

Väntar på att X ska duscha klart så jag kan borsta tänderna, sedan beger jag mig mot skolan för ytterligare en dag med 25 grader och sol. 

Nu får X skynda sig... Murmel

27/9 2011

Inte så fotografiskt vacker bild men den fyller sitt syfte och visar bibblioteket där jag spenderade kvällen tillsammans med Sanne, Andre, Jenny och anatomiboken = Dream team. 

Dagen har varit sjukt full. Kan inte riktigt sortera tankarna och berätta om den men jag kan hursomhelst säga att karln har åkt hem. Det är så tomt! Men nu börjar det normala pluggandet igen, vilket är bra. Jag kan också säga att jag överlevde utfågningen på kemin. Vi har två lärare, en läskig och en mindre läskig. Givetvis så blev jag slumpvis uppropad av den läskiga och blev frågad på föregående veckas labb. Jag var inte alls förberedd på det för det var vår första "utfrågningslektion" och ingen hade greppat att man skulle lära sig allt man gjort föregående vecka som rinnande vatten men så är det. Uppnådde en 12a av 15 och är nöjd att jag lyckades med det, för det är inte dåligt, men missnöjd då jag garanterat fått 15 om jag förberett mig. Sånt händer men bara en gång. Från och med nu pluggas det kemilabbar i högre tempo. Det ska bli 2x15 på de andra utfrågningarna. Sådeså. 

Imorgon är en lika full dag, nästan, skola 8.15-16.00, anatomi hos Jenny eller Andrea och sen bums i säng. 

Men det är lungt, för jag ska bli veterinär.

26/9 2011

Jag tror jag har mitt första prov idag. I botanik. Det är lite oklart det där. Min grupp är ganska säkra men andra grupper säger att vi inte har det. Jag har iaf pluggat och så får vi se helt enkelt. Om vi inte har prov idag så har vi det om två veckor och då är jag förberedd i tid. Hehe. 


25/9 2011

Jag har det så himla bra just nu. Sjuk tjej med äcklig hosta och feber blir bortskämd av sin karl. Som en prinsessa. Äter upp mig inför veckan med två mål lagad mat om dagen och en rejäl påse plockgodis. Det sitter fint i magen och kanske gör mig lite frisk, plockgodis och kärlek. Lösningen på det mesta. 

Jag älskar honnom. Mest i världen liksom.

25/9 2011

Hostan gör mig galen och hade feber igår. Det är timat, eller otimat beroende på hur man ser det. Jag kan inte kuta runt Budapest med Jocke och jag kan inte plugga så mycket som jag tänkt men å andra sidan kan jag utan dåligt samvete ligga i sängen och titta på film, bli kliad på ryggen och pussad på. Jag har det så bra och allt känns så enkelt när Jocke är här. Det är liksom en hoppinjektion, ett glädjepiller och en liten återgång till det normala. (Eller det gamla, beror på hur man ser så saken). Hur som helst så har jag pluggat på ett superhäftigt bibliotek, promenerat lite och ätit på tre bra restauranger än så länge. Det är bra, behöver det för att bli frisk. 

Dagens plan är att plugga kemi till lunch, åka med jocke till Arena för lunch på KFC för det vill han göra innan han far, påfyllnad på telefonen, handla lite småsaker, typ överstrykningspennor för dom har tagit slut och sedan röra oss hemmåt igen för anatomi och botanikplugg. Kvällen spenderas på restaurang och nedkrypen i sängen. 

En bra dag alltså.

24/9 2011

Lycklig tjej. Jag har min karl här. Han är bäst i världen. Jag har lägenhet, det är också bra. Den ligger ett kvarter härifrån, har balkong, ett rum, badrum+ toalett, fräsch men inte topplyxig/supermodern och en hyra på 2300-2700 i månaden beroende på årstid- Det kan inte bli bättre. Enda missen är de gula väggarna i köket och att jag behöver köpa en del möbler, men som sagt, det är perfekt ändå. 

Ätit superfrukost med nybakat bröd och gör mig redo för dagen. Det blir ett par timmar på bibblioteket och sen blir det häng med älsklingen. Tråkigt att inte bara vara med honom men så är det bara. Som sagt. Lycklig tjej.

22/9 2011

Ett par dygn har bara flugit förbi känner jag. Anatomiboken och jag tillbringar varenda ledig minut ihop så dagarna har inget avbrott.

I natt drömde jag att en kille brann, han gick för nära brännaren på chemistry practical. Jag vet inte vem det var eller hur det gick men det var helt klart ett tecken på att jag är stressad över kemin. (har jag nämnt att jag inte gillar eld heller?). Summan av kardemumman är att jag nu ska hugga tag i kemiböckerna, försöka klura ut problemen och sedan väntar en skypelektion med mor och far senare ikväll. 

Det väntar även en visning till. Igår var jag på två, de första tre av fyra var uthyrda och sedan hade Bea hittat en som vi kikade på. Mitt område är tydligen populärt och det förstår jag. Så himla trevligt! Den första lägenheten var så sjukt fin! Jag skulle verkligen vilja bo en sån.  Sprillans nytt kök/badrum/möbler och så hade den ett litet loft, stor dubbelsäng och terass. Dock var det gasuppvärmd så inkl. commoncost så spräckte den min budget. Den andra lägenheten var förs stor, för sliten, för äcklig och hade råttbajs i fönstren. Den var big nono. Hoppas på bättre lycka idag, det är tydligen en student som bott där före mig och det känns lovande.
Nu är det dags att stänga ner facebook och bloggen. kemiboken, here i come!

21/9 2011

Idag blir en lång dag och den blir inte bättre av en kass sömn inatt. Av någon anledning väcktes jag 00.00 och 02.30 av inte alls diskreta sambos samt att de hade någon musikgrej på TVn när jag skulle somna. 7 timmat förloläsning väntar idag. Därefter har jag en halvtimme på mig att ta mig till Lonoy U där jag ska möta en agency och titta på fyra lägenheter i distrikt 9/8 !!!

Det blir grymt och jag kommer sitta och längta hela dagen vilket kommer göra dagen ännu mer olidlig. Därefter bör jag plugga anatomi och kemi som är helgens to do. Eller sova. Tror på sova egentligen!

Ha en grym dag, så får ni höra om lägenheterna sen! :)

20/9 2011

Så trött tjej. Hjärnan tar slut efter en dålig nattsömn, anatomi practical och kemilabb.

På riktigt, jag är helt sänkt. Inte en hjärncell orkar arbeta men jag tvingar den ändå. Funderar på om det är som med kroppen, att när fettet är slut börjar den bränna muskler, i såfall skulle hjärnan börja förbränna gammal kunskap när hårddisken var full och då vore det direkt skadligt att plugga mer nu. Charmig tanke men resonemanget håller inte.

Ätit, druckit, fått frisk luft och vilat lite men det funkar inte ändå. Jag behöver en hel god natts sömn innan jag funkar igen. Dock så tänker jag inte lyssna på det och plugga mer. Nu väntar 45 minuters kemi, förflyttning till starbucks för anatom/botanik. Jag orkar inte plugga mer kemi där för min hjärna är som sagt slut. Mailar frågorna till mamma och lägger undan dem för en stund.

Ikväll väntar fika hos caroline. mycket folk men det blir bra ändå.

19/9 2011

Tredje veckan i skolan. Det har gått så fort men ändå så långsamt. Åh ena sidan känns det som det var tusen år sedan jag och morfar landade på flygplatsen, bodde hos Bea, fixade tusen saker och att mamma kom ner. Sedan vänder det plötsligt och det känns som jag gått en termin, ett år eller så. Men det har jag inte. 14 dagar har jag gått i skolan, det är inte mycket, men det är en bra början.

Laddar för denna dag med mycket kaffe, nybakade baguetter och havrekakor. Man får göra så ibland. Och det är grymma havrekakor kan jag lova.

18/9 2011

Ska svara på alla trevliga kommentarer när jag har lite mer tid. Dom värmer verkligen!

Pluggat sådär 6-7 timmar idag så nu är jag värd att sluta. 6-7 h låter inte så mycket. Mindre än en heltid men det är en invänjningsperiod. Jag måste ju liksom få ordning på huvudet först. 

Drack en liten whiskey och läste sista timmen anatomi för en stund sedan. Då tänkte jag på Marianne, Pappa och Jocke. Det är mina whiskeydrickande förebilder på olika sätt. Skämms lite men avslöjar ändå att det är en liten Ballantine's. Ungrarna har en del att lära.

Tänkte sova gott och länge nu för att förbereda mig för en lång vecka. Dock bara en lektion imorgon men desto mer att göra. Plugga, titta på en lägenhet och träna. Ska inte prioritera bort träning. Känner att framför allt min rygg behöver den.

Dröm sött!

18/9 2011

Mötte upp Jenny, Anna-Maria och andra straxt efter tio och sedan satt vi och pluggade anatomi till tre. Tänkte egentligen träna efter det men har lite ont i halsen och det är många sjuka så jag tog en timmes promenad istället. Jag smälte nästan trots mitt långsamma tempo men trots det sitter jag och dricker te nu. Jag har verkligen kärat ned mig i liptons White tea raspberry med mjölk. En kardemumma skorpa på det och jag är snart i study mood igen. Tänkte variera mig lite med en timmes botanik inann jag går tillbaka till anatomin. 

Har lite mycket i huvudet just nu, med lägenheten, plugg och så men det löser sig förr eller senare. Måste bara hitta tid. Hur gör man det? Tips?

Fem minuter kvar på min paus. Botany, Anatomy, leta lägenhet, lägga in mailadresser i hotmail, äta middag. SOVA TIDIGT. Yes.

18/9 2011

Supertråkigt nog så har Nina bestämt sig för att bo kvar där hon gör. Det är dock fullt förståerligt då hon bor i en otroligt mysig etta i ett bra område. Jag skulle faktiskt inte tveka en sekund om jag bodde där. Anyways så måste jag nu börja leta lägenhet. Inte så pepp för det tar både tid och ork men jag måste om jag ska orka bo här i fem och ett halvt år. tar det sen. Nu ska jag iväg och möta upp andrea och jenny för anatomi plugg. Smell u later

17/9 2011

Mina sambos har flytt fältet. Jag passar på att fly från böckerna och njuter av middag och hollywoodfruar i lugn och ro! Dom diskade idag också. Efter tre dagars diskberg.

17/9 2011

Dagen har hittils inte riktigt förflutit som jag hade planerat men det gör ingenting. Jag tränade aldrig i morse. Lyssnade på kroppen som sa att den sovit för dåligt och var trött helt enkelt. Städade, tvättade och handlade iställer. Hittade nybakade grahamsbaguetter och blev glad i hela själen. Pluggat anatomi i 3,5 timme hittils. Behöver miljöombyte för att fortsätta och beger mig straxt ut i kvarteret för att hitta ett bra café/ park. 

Ska träffa Nina sen, spännande.

17/9 2011

God morgon!

Jag vaknade för tidigt och är sjukt trött men det går bra ändå. Gårdagskvällen var så otrolgit mysig. Vi samlades hos Andrea, lagade mat, pillade på hennes hundskelett och drack vin.  Sådär som det ska vara liksom. 

Ska sticka och träna lite nu, sedan väntar en heldag med anatomiboken.

16/9 2011

Lovisa, man får ta en paus. Jag lovar, det är okej. Det är faktiskt bra och gör så du lär dig mer efter pausen.

Okej, om du säger det så.

Ägnar min paus åt bloggen och lite bilder som jag tog för att plugga med men dem kanske är kul för er att se också. 

Min hjärna var en aningen luddig när jag kom hem efter 7 h föroläsning. Jag skärpte till den med tre koppar kaffe, en timme biofysik och en timme kemi. Känner mig på topp, laddad inför en kväll i sann student anda. Fyra flinka jenter ska samlas hos Andrea för middagslagande och anatomiplugg. Vi kom på att det optimala förfestspelet är anatomiplugg- en shot när man svara fel helt enkelt. Men idag är det inte förfest. Idag är det plugg. 



Bild från Margret hid


Skolans benmuseum. Det är här jag hänger och försöker lära mig alla knotor, knölar, ridges, cristor, sulcusar och bla bla bla innan 3rd oct.



Sticker nu, Puss!

14/9 2011


Lång dag för trött tjej. 8.15-16 föroläsningar samt benplugg till 18. Hem och plugga/fixa slides i kemin och history of vet. med. Skippade middagsträff och skulle sova. Gick sådär. Pluggade och drack öl med mina flatmates. Inget fel på dom men som sagt, dom är för många. Avslutar med nytt favoritte+mycket soyamjölk och skorpa. S O V A. Godnatt folk

13/9 2011

Nu är det faktiskt så att jag har ett litet problem. Jag fixar helt enkelt inte att bo här. Så är det bara.

Jag har 10x10 cm kylskåp och idag kom jag hem trött som fan och möttes av fem ungrare i mitt vardagsrum. Inte så kul. 

Grillning med fadderveckan senare på Margritön. Det blir fint. Bland annat Nina är där. Jag hoppas vi klickar för jag vill flytta NU.  (nyss).

Överlevde dagens practicals med hedern i behåll. Kemin gick bäst. Fortsatte med lite kotplugg i museet. Så coolt ställe. Kameran följer med dit imorgon. Nu botanik och mer anatomi. pust.

13/9 2011

Dagens bra saker:

  • Mitt knä gör inte ont trots 45 minuters jogging.
  • Faddervecka!
  • Min karl bäst i världen kommer ned den 22 och stannar till 27 sept. Det blir bäst. Trots plugg. Men han känner mig och kan roa sig själv också!
  • Skolan liksom. Hallå, jag är här och i like it.

Är dock redigt nervös inför dagens practicals. Anatomi och kemi. 

Plan för resten av dagen:

  • Tar mig från skolan till Arena, hitta ett mysigt ställe att äta och plugga anatomi på. Skulle även behöva köpa flash cards, en VIT bh, och en del annar kraffs. Sedan grillning. Det är fint det här.

    Bjuder på en bild för några mornar sedan. Det var molning då men likförbannat blev det 30+ på dagen.

12/9 2011

Nyss hemkommen från gymmet. Riktigt fint ställe och kändes väldigt lyxigt. Körde en timme kondition, 45 minuter på löpbandet och 15 minuter trapp. Det var det dummaste på länge. S K A I N T E S P R I N G A. Skäms Lollo, skäms. Jag hoppas på allt i världen att jag inte kommer ha stört ont i knät imorgon. Ska kolla lite andra gym, finns månag här i närheten och sedan välja ett.

12/9 2011

Vad fort det går. Andra veckan börjar idag. Jag har två practicals, histoloy och botany. Det känns som hogwarts och blir mycket spänannde. Sedan en tur till gymmet, plugg och fadderträff.

10/9 2011

Idag mår jag som jag förtjänar. Men det var en fantastisk dag igår. Det hela började med att vi delades upp i grupper och sen bar det av. Vi fick en karta med 8 utmärkta barer vilka vi avverkade en efter en. På varje bar hände det sjuka saker. lekar av alla slag, givetvis med alkohol inblandat. Efter en stund fick vi sjukt bra team spirit och det var bara allmänt roligt. Alla stod på benen hela kvällen, trots palinka med mera och även lilla jag. Vi blev uppmuntrade att äta och dricka vatten och det gjorde jag med besked så jag överlevde även om jag var rätt rund om fötterna påväg hem.

Dagen idag bara försvann. Tvättat kläder, städat, handlat, skrivit ut massa slides och ordnat i pärmar och pluggat anatomi. Inte så mycket som jag borde gjort men godkändt för att vara idag. Passade på att klippa mig också. Det var en ny upplevelse. En timme tog hon på sig att tvätta ovh klippa mitt hår. Det var sån skillnad mot hemma, hon tog liksom hand om en som den kund man är och så tyckte hon att mitt hår var fantastiskt så jag fick hollywood svall haha.

Går 8.15- 12.00 imorgon. Det är ett mycket snällt chema. Blir lite plugg efter det och kanske en tur till gymmet. Har inte hittat något men Caroline rekomenderade ett som jag ska testa. Toppar med fadderträff. Finfint.

9/9 2011

Det var ju faktiskt det sista morfar sa innan dom åkte. Att om man gråter blir man glad sen. Så är det.

9/9 2011

So far so god. Jag vet inte var jag ska börja någon stans. Jag gillar det här stället. Människorna, skolan, staden, maten och mycket mer. Skolan är tuff. Jävligt tuff men det är ju däför jag är här så det är bara köra. Jag längtar inte hem, det kan jag inte säga att jag gör men det känns tomt på något vis. Jag saknar er. jag saknar mina finaste vänner i värkden, familj och fästman. Dom där man liksom inte behöver göra något speciellt med, dom där man kan såsa i soffan med. Åh min karl. ÅHHH vad har jag gjort?

Jag borde inte vara ledsen. jag följer min dröm. Har fått chansen och tagit den. Så varför är jag av alla ledsen?

Åh min karl min karl. Jag älskar han.

7/9 2011

trött tjej. Helt slut. Nytt, varmt och 8 h föroläsningar. Oh my.
Färgade vitt rosa igår och tvättade en blus i handfatet idag. Låter som jag aldrig tvättat förut men det krisade. Inget och ha på mig annars.

7/9 2011

Jag vet felet. Jag ville för mycket! Åt lite godis, gick till irländsk pub och hängde med sköna folk och sen sov jag. tror ni inte det satte sig då va?

Igår palperade vi häst.Blev sedan upplyst om att nu kommer jag inte se några levande djur före år 3. De djur vi kommer se kommer vara döda eller att dö. Med undantag av en kanin om jag förstått saker och ting rätt .However så kommer jag fixa det här (såklart, vad annars?) men det kommer vara jobbigt. Det kommer gå upp och ner men jag är ju påväg mot målet ju. Ska ju förfan bli veterinär. Puh.


Dagens skola blir kul. Chemistry, Histology, anatomy och Zoology. Börjar 9.15 och slutar 18.00. Min rumpa kommer sova stenhårt efter anatomin.

6/9 2011

Manubrium sterni, tuberositas deltoidea och några fler vill inte fastna. Vad gör jag för fel?

6/9 2011

Inte på topp. Mamma och morfar åkte igår. Det är lite ensamt här. Försöker plugga men det fastnar inte. fast jo. Men inte på en gång. Tar en paus och tittar på hollywoodfruar. Så får man inte göra. Borde plugga ist känns det som. Åh ... Och det är varmt. Vill ha en jockekram eller någon med piska som säger att jag ska plugga.

5/9 2011

Idag var det första skoldagen. Jag har svårt att fatta att det är på riktigt men nu är det verkligen det. Det är det här jag drömt om. Men det är tufft.

4/9 2011

Idag, alldeles för sent, sitter jag här i mitt rum- MITT RUM. Det är fint, nästan hemtrevligt. Jag bor här med min fina palm som ni får se en annan dag. Idag var en lång och bra dag. Den började med mor-dotter tid i stan, vilket resuletade i en våldsam taimassage. Senare blev det träff med en svensk lökarstudent, date med mamma, morfar och bea och slutligen te och bokprat med Caroline. Mycket bra tips och böcker. Finemang. 

Avslutar med ett par kardemummaskorpor och laddar inför första skoldagen. Pirrigt!

4/9 2011

Igår...
Vinfestival. Törley. Tufft

3/9 2011

Trötta fötter efter lång dag med mycket uppdrag utförda. Lägenheten är redo att ta emot mig imorgon kväll efter inplanerad träff med svensk läkarstudent, till och med tumbabo. 



Elin, 4137 HUF= 137 kr. 

Jag förstår andelen alkolister. . .

2/9 2011

Opening ceremony. Det var fint faktiskt. Kul grej. Högtidligt men inte överdrivet och det tog knappt en timme vilket var en possetiv överaskning. Min direkta reflektion var "Hogwarts" klockrent. Lärarna, eller till och med "the deans" paraderade in i aulan iklädda traditional dresses, vilka i det närmaste var svarta mantlar, utom i ett fall då den var turkos och två hade röda dekorationer.
Lägg till lite pampig musik för rätt feeling.

Svart och vitt var dress coden. Jävlar vad varmt det var med skjorta och svart kjol. Addera lång promenad för lunch och fix i klackskor så förstår ni hur jag kände mig. Fyra blåsor på vardera fot blev resultatet men det var trevlig så lätt värt. 

Dagens sista mission var Ikea. Toppen. Imorgon flyttar jag in i rummet.
Puss!

1/9 2011

Budapest by night från igår. Bea tog med mig på sightseeing inann vi hämtade mamma på flygplatsen.
Vi gick igenom saluhallen under vår promenad mellan universitet-lunch och lägenhet. Jag vet var jag ska köpa frukt och grönt!

Besök av gubbe och gumma som endast talade ungerska. Inte kul. Spoilade min kväll men men. 

Imorgon är det opening ceremony, Jag måste stryka min skjorta. Crap!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0