20/6 2016

Idag har det gått en vecka sedan jag blev klar med min sista tenta. Den har rusat förbi. Jag har packat lite smått, sålt en del krimskrams men mest har jag faktiskt legat på soffan. Egentligen så har jag all den tiden här i ungern för att skriva på min thesis, alltså mitt examensarbete men jag orkar inte just nu. Jag har läst ett par artiklar och skrivit några meningar men hjärnan säger stopp. Jag tänker lyssna på den. Faktiskt. Efter 17 år i skolan så förstår jag att min hjärna protesterar och vill ha semester och bara ligga i sängen. Jag tänkte att ett par dagars vila kan jag ta mig och sen är det frid och fröjd men nej, jag behöver mer. Det kommer bli jobbigt att ha thesis skrivandet oavslutat innan hösten men jag vet att det går bra ändå. Nu måste jag vila. På tisdag åker jag till Toulouse och hälsar på Linni. Midsommar och ett besök på kosjukhuset där hon jobbar och massor med god med hennes vovve. Jag längtar!

16/6 2016

Sitter i ett kaos av saker. Papper, böcker, kläder och  krims krams i stora högar överallt i mitt rum. Skriver listor på vad som ska göras, säljas och packas. Jag har två väskor, totalt 40 kg att packa ner mitt liv i. Det är pyttelite men det får gå på något sätt. Idag har jag rensat garderoben och bland mina böcker. Skulle ha skrivit thesis idag men någon måtta får det vara, jag måste få vila lite först.

13/6 2016

 
Svårt att förstå, har nog inte sjunkit in ännu men vi blev klara idag, jag och min partner in crime hade vår sista examen idag.Nu väntar tre veckors thesisskrivande och njutande innan jag flyttar hem och gör elfte semestern, åker tillbaks och tar examen. Helt tokigt. 

12/6 2016

Läsdag i sängen. Med ungefär 10% hjärnkapacitet. OM jag klarar tentan imorgon är det ett under. Drömde mardrömmar om state vet som jag redan klarat. Inte logiskt någonstan. Snälla hjärna, vakna till liv imorgon, jag behöver dig. 

11/6 2016

Åh vilken kväll. Jag hade absolut inte tid men att käka god middag och dricka drinkar med mina favoriter varav några snart lämnar landet kunde jag inte stå emot. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på att jag inte kommer se dom flera ggr i veckan, faktiskt inte alls nästa år. En tripp till bp för graduation absolut men oj vad jag kommer sakna dom. 
 

10/6 2016

Fredag. Alltså ytterligare en dag i bibblioteket, varförändra rutinerna nu? Igår var en värdelös läsdag men efter att ha svurit och gormat och druckigt rejäla glas vin kom jag fram till att nu är det bara att ta sig i kragen och utnyttja det kommande dagarna till max. Klockan är cirkus halv två och jag ska på middag halv åtta. Alltså har jag sex timmar till att läsa på idag pluss 12 timmar på lördag och söndag. 30 timmar alltså. Det ska vara tillräckligt om hjärnan sammarbetar. Mördande tråkigt. Lagar och regler, hur man gör ost, gränsvärden för tungmetaller i fisk etc. KOM IGEN. OM jag klarar att hålla fokus är det här min sista dag på skolans billbiotek. Don't fuck it up. 

9/6 2016

 
 
Shär går plugget just nu. 
 

7/6 2016

Åh food hygene. Alltsådet är ju spännande men inte allt. Vilka svampar som kan kontaminera flingor, hur mycket av olika tungmetaller som får påvisas i en mussla är intresant men inte sådant jag vill memorera. Slakteribiten är absolut mer spännade. Håller ut i fem dagar till hoppas jag. Idag har jag varit rasande effektiv och fokuserad. Målet är så nära att det nästan går att ta på. Håller jag fokus så slipper jag förhoppningsvis falla på mållinjen. 

6/6 2016

 
Det är den sista examen som det pluggas till! Jag inte bara klarade forensic, jag fick, av någon konstig anledning en ganska oförtjänad femma. Jag hade helt enkelt selektivt lyckats läsa på precis det som han bestämde sig att fråga om. Kanske var det fyrklövern jag hittade i lördags efter matchen som ahde ett finger med i spelet?  Fast det var ju efter tentan men hursom helst så var det första gången jag någonsin hittat en fyrklöver, helt random medans jag strechade. Hoppas den ger lite tur inför sista tentan. Food hygene, alltså livsmedelssäkerhet står på schemat. Ungefär lika kul som det låter. 
 

3/6 2016

Jag tror (ta i trä, peppar peppar etc) Att jag bara har en examen kvar. EN examen. Herre min häst.Jag är helt slut efter ett galet examenrace så idag är det ledigt och imorgon med för då ska vi spela två matcher. Hemma plan är alltid bäst så det blir kul men jag förstår inte var jag ska få energin ifrån. Förhoppningsvis kickar adrenalinet in. Bilen är på ett av min tries mot Mladost. Dom kändes brutalbra, tyvärr förlorade vi matchen med ett try men det var så himla nära. 
 

1/6 2016

Min hjärna vill begå självmord för att slippa memorera bullshit. Ber den hålla ut och matar den med svensk choklad, god middag och veteöl. Håll ut!

1/6 2016

Första Juni och folk i Sverige skrivet att det officiellt är sommar. I budapest har det vart sommar ett bra tag och är snuskigt varmt. Inte sådär varmt att man svettas när man ligger stilla men lite väl varmt för mina skandinaviska hjärnceller. Nästa år vid den här tiden så är jag nog hemma och klagar över kylan men jag ska försöka minnas tokvärmen då. På fredag har jag en skriftlig tenta i state veterinary medicine, alltså lagar och regler. Ovärt att kunna utantill, mer värt om det hade handlat om var man ringer om man nu misstänker epizooti istället för att dumplugga vilka 7 saker man måste göra om det är utbrott av new castle sjukan på en hönsfarm. Jag kommer inte direkt att leta i mitt minne efter vad jag ska göra om jag står där och faktiskt misstänker New castle, blåtunga, FMD eller liknande, jag kommer öppna epizootihandboken och ringa myndigheten med stenkoll.
 
Det är häftigt att det närmar sig slutet men den här tentan är inte min favorit, förhoppningsvis sätter den inte allt för stora käppar i hjulet, jag vill bli klar nu!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0