27/6 2012

Tänk vad länge sedan det var jag lekte med bloggens design. Vad säger ni om den nya? Ingen bild på mig och lite kvar att fixa med men jag gillar den skarpt! Stör mig dock att jag inte har en enda bild på en giraff i mina mappar. Det måste ordnas. 

29/6 2012

The gäng laddar för en tripp till göteborg. Förhoppningsvis blir den lika fantastisk som förra året. Det ser tyvärr ut som vi kommer få en hel del regn men vad säger man, omväxling förnöjer eller så. Jag laddar med regnkläder, tjocktröjor och ett strålande humör. Idag har jag hunnit träna body pump, handlat, packat, ringt hit och dit och nu slagit mig ned i soffan. Jag kommer sova i bilen hehe. 

28/6 2012

Ni anar inte vad jag njuter. Promenerar, plockar blommor, hänger med vänner och pussar på karln. Energin återvänder sakteligen men ärligt talat är jag fortfarande trött och ligger gärna på soffan i många timmar. Imorgon rullar vi mot göteborg för liseberg och annat mys. Vädret är inte lika trevligt som förra året men det kan inte bli annat än succe.

27/6 2012

Vet ni hur konstigt det käns att inte ha daglig hästkontakt? Vad hände? Men det är en liten baksida av buddapestresandet och värt för stunden. Blir en tur till Elins alla pollar snart så jag får bot på min abstinens. 

27/6 2012

Grillat är godast. Köttet är snart på grillen, sallad på melon och fetaost står på bordet och färskpotatisen kokar. Det här har jag saknat under försommaren i budapest. Annars då? Jag fortsätter min dvala. Är fortfarande extremt trött. Sova, sova, nämen man kanske skulle sova lite. 

27/6 2012

Midsommar godis. Vem behöver tårta?
 
Och så ögon och örongodis. 

26/6 2012

Och hur man vänder denna skit morgon:
 
1. Spendera ett antal timmar i soffan
2. Baka en plåt kolakakor, mest för att få se hur glad lillebror blir
3. Ät en god lunch
4. Dra till gymmet med lillebror och döda lite muskler, idag axlar, rygg och triceps
5. Kom hem och koka rabarberkräm med kardemumma och en klick keso on the top
6. Spendera ytterligare en stund i soffan
7. Åk till stallet med Hanna
8. Gå på koncert. Drop kick i spöregn
 
Jag har bara hunnit till punkt 6 och det lovar gott. 
 

26/6 2012

God morgon!
 
Morgonen börjades med en mindre shock. En läkare från vårdcentralen ringde enligt överenskommelse upp mig för att jag jagar remiss till allergimottagningen men det var en riktig hexa jag pratade med. För det första sa hon att det inte var någon ide att testa eftersom det troligen var för kort tid sedan jag regarerade första gången (Fel), sedansa hon att det går att vaccinera men endast för att undvika luftrörsproblem(Fel) och sedan sa hon att jag skulle prata med min studievägledare "för man säger inte åt någon med eksem att bli tandläkare?!". Efter det sista blev det svårt att hålla masken och jag sa att det där vill jag inte höra och då säger tanten "du kanske inte vill veta om du ör allergisk heller".

Jag vet inte om hon insåg att hon berättade för en veterinärstudent att hon skulle lägga ner sin dröm. Tanten hade alltså noll kunskap och noll medmänslighet. Varför blir man då läkare?

Nu tänker jag sura en stund och sedan ringa en av hennes kollegor som förhoppningsvis har mer än luft innanför skallbenet. 

25/6 2012

Kära vänner. Jag har inte mycket att berätta om. Jag har sovit 14 timmar det senaste dygnet. Det kallas recovery. Vi hörs!

24/6 2012

Havsbad, åttakamp, kall öl, mat i mängder, jordgubbstårta och musik. Midsommar som den skall vara. Stort tack till Erika och hennes familj för det fantastiska arangemanget och generositeten. Bilder har jag men kameran är inlåst i mitt rum med en sovande karl så dit tänker jag inte ta mig in just nu. 
Annars då? Idag väntar springtur med mamma och sedan lunch hos mormor och morfar. Resten av dagen är en överaskning. 

22/6 2012

Idag startade jag dagen med en stor kopp Sir William te tillsammans med min familj. Ett klart uppköp från den normala baljan svart kaffe. Dricker vatten som inte smakar klor, går barfota i gräset och drar djupa andetag av den friska luften. Ska snart packa ihop och dra iväg på midsommarfirande på en väns landställe tillsammans med mycket trevligt folk. Det ska bli fantastiskt. jag har så mycket mysiga stunder att ta igen. Jordgubar, lax, köttbullar och lekar. Åh vad fint det blir. 

21/6 2012

Så här ser man ut påväg hem. En otroligt trött tjej som behöver ordna sina ögonbryn och sin hud. Det är sådant jag kommer ha tid med sen. SEN. Alltså om sådär ett par timmar. Jag är påväg hem. Äntligen. För sista gången på två månader har mina fötter varit på den ungerksa marken. Jag lämnar 35 grader och ångest för 20 och lugn och ro. Nästa projekt är att sitta här och titta på film. Herremingud vad länge sedan jag tittade på film. The black swan blir det. Om jag inte somnar. Efter 3,5 timmes sömn som avslutning på en avskyvärd tentaperiod är jag slut. Så in i märgen slut. Min säng. Min man, min familj och mina vänner. Här kommer jag!

21/6 2012

Jag stod. Jag inte bara stod, jag fick en fyra tom. Svettig och varm efter 3,5 h sömn och en förmiddag i svart tjol och blus. termometern visar 36 grader men snart slipper jag det. Röjer gärnet i lägenheten och ska hinna fika med jenny. Hemåt. Hem ljuva hem. Skriver mer sedan. Nu är det sushi och paus som gäller. tack för alla tummar.

21/6 2012

Var är lyftkranen? Behöver hissa upp mina ögonlock typ en halvmeter. Någon som har sett den? Jag kan meddela att igårkväll, lagom till paniken började infinna sig, så dog strömmen i hela ditriktet. Som tur är hade katharina en säng ledig till mig så nu sitter jag här och väntar på att kliva in i duschen. jag är sådär sjukt trött så det bara finns inte men jag har fått tenta kicken så vaknar sakteligen. Håller tummarna för att inte få ett av de topics jag inte kan så jag kan åka hem med hedern i behåll. Håll dom med mig! Mellan halv åtta och 11 någon gång!

20/6 2012

Kör på det här med siesta då. Ligger utslagen på soffan och roar mig med att läsa seriestrippar, dricka kall cola och läsa bloggar. Jag har inga förväntningar inför imorgon men jag gör mitt bästa och ska snart sätta tänderna i topicsen igen. Det blir inte många timmars sömn inatt så det är bäst att vila nu och de 35 graderna gör mig inte överdrivet skarp på jag säga. Svårt och förstå att jag är hemma om drygt ett dygn. Oavsett om jag stryker eller står så åker jag hem och firar midsommar. Ingen idé att sitta här och läsa när motivationen och orken är på minus. Mer klagande är att vänta. det blir roligare inlägg sen. jag lovar men nu är jag som en urvriden disktrasa och vill bara gråta och sova. 


19/6 2012

Jag har inte ont i halsen, inte ont i huvudet, inte ont i nacken, inte dålig hy, inte röda ögon med svarta påsar och framför allt så är jag inte trött. Rebull och glass är en temporär lösning som håller en stund. Typ till på torsdag. Krach boom bang säger jag bara.

19/6 2012

Ni anar inte vad jag hade givit för ett bad just nu. Havet, sjö eller pool. Vad som helst utom donau. Efter åtta timmar i ett kokhett rum med 194 blommor och frön är jag mycket mosig men det är bara duscha iskallt, äta frusen frukt och dricka iskaffe och sedan ta tag i dagens topicpluggande. Det är 57 stycken. Många om saker jag inte har hört talas om och väldigt ointressant för ärligt talat ger jag blanka fan i vad de olika typer av blad heter, vilka celler som deltar när en blomma växer, formler för hur en blomma svettas etc. Äsh. Som sagt. Jag tänker fortsätta klaga tills detta är över.

19/6 2012

Det blir mycket klagande här men ni ska få muntrare blogginlägg när jag kommer hem. Det är 48 timmar till sista tentan och det ska det gå att uträtta stordåd på. hade dock önskat mig en pigg och fräsh hjärna men jag har liksom givit upp det och kör på kaffe och energidryck varvat med en skvätt kallvatten i ansiktet. Nej. Dags att packa ihop och dra till planotrummet i skolan. myssssss.

17/6 2012

Tänk att allt kan vända så. Efter 9 timmars sömn har the brain idag uträttat underverk och lärt sig 30 botanik topics. 27 topic, 30 blommor och gräs kvar. Det finns hopp. Precis ducshat iskallt och käkar frusna bär med keso. Man ska inte klaga men jag är bygd för andra breddgrader. För stunden är det 29 grader så det börjar bli lite svalt...

17/6 2012

Svampfan är nästa projekt. Hela jag känner mig som en flugsvamp efter första frosten. Geggig och ranglig. Över trettio grader har den effekten på en stackars nordbo. Men det får vara sp, Jag krigar vidare. Alla topics är på flashcards och 160 plantor kan jag namnge. Puuh.

16/6 2012

Jag ska kunna topic 1-15 nu. Det var planen. Jag kan två. Får man skita i en examen? Jag vill inte. Ligger och tycker synd om mig själv haha. Klenis! Bara ta sig i kragen. Stänga ned blogg och facebook och bita ihop. Kom igen Lollo! Keep fighting.

16/6 2012

Hade precis ett mindre mental breakdown över botaniken. jag vill inte plugga mer. Jag vill åka hem. jag vill sova och jag vill slappna av. hade min karl på skype och tårarna rann. Det är ju nu glycogen reserven ska slå till. Det är upplopp och jag är snart imål. Bara en till motståndare att passera och sen är första året över. Jag vill bara ha en två. jag vill så gärna klara denna tenta och åka H E M. Jag vill inte ha en femma. Jag vill inte för jag orkar inte. Terminens prestationer är redan sinnesjuka och behöver inte bli extremare. Vafan. femmor. Det blir jag inte lycklig av men att komma hem. Det blir jag lycklig av. Ungern tänker bjuda på 30-36 grader denna vecka. Fuck. jag önskar regn och åska.

15/6 2012

Bara för att jag tryckt in hundra plantor i mitt huvud idag så hatar jag botanik. Eftersom jag egentligen gillar blommor så försöker jag hålla fast vid det och bjuder på en blombomb. främst från Fårö.

15/6 2012

Hjärnan hängde inte med och hade lite svårt att sova. Den repeterade histo vilket är helt åt skogen dumt och så var den nervös för botaniken. Inte heller lyckades den ta rejäl sovmorgon vilket var planen men det är väl lika bra så jag kommer igång med mina kära plantor. Dags för ett sista mord för denna termin alltså. Idag ska massor med gräs och frön tryckas in i huvudet. Funderar på vad jag ska trycka ut för att få plats med dom bara. Vill behålla det mesta nu så jag får helt enkelt öppna nästa rum och börja sortera.

14/6 2012

Student pasta 2.0
Squash- Hyvla och koka i lättsaltat vatten.
Tomater- Hacka och blanda med rödvin, vitlök, citron, salt, peppar och chilipulver i en panna. Låt några blad av diverse örtkryddor slinka ned. Runda av med en klick gräddfil som får smälta ned.  Servera med ett basilika blad på toppen.
Öl på glasbaren. Fika hos caroline. Ett varv runt vattnet. Sämre kan man ha det.

14/6 2012

Vattenmelon, jordgubbar, keso och vaniljsocker. En skål med biggaråer brevid och ryggläge i soffan. Det får man unna sig efter en muntlig tenta som gått vägen.

Jag fick prof. Hajos, gammal som gatan och mycket respektingivande. Fick mina topics och kunde andas ut. Lymphnode och thyriod/parathyroid gland. Lymphnode är topic nummer två så det hade jag läst hundra tusen gånger och hade koll på och thyriod gland är så intressant så den har fått extra research tom. Alla hormoner och allt satt som dom skulle bak i hippocampus efter morgonens genomläsning och plockades fram på bästa sätt. Efter topicsen var avklarade var det dags för slides. Jag fick lymphnode och höll på och kissa ned mig "vad är det här, det kan ju inte vara samma som mitt topic, jag måste se fel typ" men jag bestämde mig för att det var en lymphnode och det var det. Min andra slide var spleen som jag dock tyvärr inte lärt mig hur alla artärer branchar sig innuti så där rök femman men en mycket stark fyra blev resultatet. Ett steg närmare hem. Bara botaniken kvar. 

Idag tänker jag sova, fika hos caroline, träna och ev. dricka öl beroende på hur länge jag håller mig vaken. 

tack för alla tummar. Det gick min väg idag.
Bilden är från innan tentan, därav det något oroliga uttrycket!

14/6 2012

Jag vill inte ha tenta idag. Jag vill inte ha tenta idag. Jag vill ha en dag till att läsa på. Minst. Agabahgaaa

13/6 2012

Nej nu du. Nu vill jag dö. Sådär som vanligt före ett tenta. Dags att titta på film och sen sova gott för att gå upp tidigt och läsa igenom allt. Håll tummarna.

12/6 2012

8 minuter kvar av frukost brejket. Jenny och jag käkade sånna där små baguetter man lagar till i ugnen med aprikosmarmelad och ost. Kardemumma kaffe och ett par sköna jäspningar så är vi redo för dagens utmaning. Idag är dagen före tenta men jag har en annorlunda känsla. Det är lite som dagen före julafton. Inte lika enbart possitiva känslor men jag vet att jag gjort mitt bästa. Det studiemoodet jag haft under de senaste dagarna har jag inte sett röken av sedan någon gång i februari. Jag är igenom alla topicsen, jag kan långt ifrån allt men förhoppningsvis nog för att stå och det är det viktigaste. 

Imorgon är det dags att dra på sig examens suiten för första gången denna termin. Hoppas kjolen passar och skoskaven inte blir för överväldigande. Efter biophysics i januari kunde jag inte gå normalt på flera dagar!
Denna bild har ni sett förut. Det var innan histon i januari. Då lyckades jag krossa en spegel på morgonen vilken inte var ett superbra omen men jag stod ju ändå. I morgon håller jag mig långt från spegeln.


11/6 2012

Jag viste att jag stod men att det skulle gå som det gick hade jag inte en susning om. Jag räknade ihop mina poäng och det såg ut att bli en tvåa eller en trea men för fan, JAG HAR EN FEMMA I FINAL KEMI! Den första uttdelade denna termin och typ 100 pers har skrivit den. Alla mina gissningar var alltså rätt. Sinnessjukt. 105 poäng och 105 var gränsen för femman haha!

10/6 2012

Dagens planlagda arbete är överstäkat och passerat men jag fortsätter med bonus en stund till. Det finns hopp.
Ni får en bild på en mycket nöjd tjej på stranden, fårö -07. Alltså en gammal bild. Snart är jag där igen. Stranden, pocketbok och lugn och ro.

10/6 2012

Jag och Jenny har låst in oss i Casa de Lovisa. Vi pluggar och pluggar mer. Skrattar och äter god mat och salt lakrits. Fasen, det här ska gå. Det ska det. Är rätt drygt att läsa om delar i hjärnan och örat innan vi läst anatomin om det men det får gå som det går. Han får helt enkelt inte förvänta sig att jag kan allt. Nu. Tillabaka till common integument of skin. Ett långt men lätt topic.

9/6 2012

Ett litet blogginlägg får jag göra innan jag fortsätter läsa om cerebellar cortex. Har betat mig igenom nio topics med en hjärna som fungerar otroligt mycket bättre än igår. Det här ska gå det här ska gå. 

Som ni märker är jag trött på det här. Jag älskar min utbildning och jag är sjukt glad för att följa min dröm men de senaste veckorna har kantats av en pluggtrötthet som heter duga. Terminen har gått strålande och de två första tentorna med men jag känner inte igen min hjärna för stunden. Jag har dålig diciplin och vill mest sova. Det behövs ett sommarlov helt enkelt. Hoppas på en liten tvåa på de sista tentorna så jag slipper åka hem med svansen mellan bena och sen laddar jag upp för en ny termin. Inte många dagar kvar. 

8/6 2012

Planerar midsommar i budapest. Kollar på flygavgångar och småsnyftar lite. Så kul är histologi just nu men det är typiskt mig. Jag har ju loads of dagar kvar. Hela 5. Puh. Läskigt mycket skitlayers ocg celljävlar att trycka in i huvudet. jag vill hem till midsommar jag vill hem till midsommar jag vill hem till midsommar. En genomläsning av topic 1-30 och sedan får jag sova.

8/6 2012

Examenskoma. Jag vaknar om 13 dagar. Hursomhelst. Supergod frukost. Keso+hackat äpple+kardemumma+kanel+vanilj+hackad mandel. Mums. Nu promenad med flashcards som sällskap.

7/6 2012

Med skrillex i lurarna och två motiverande kumpaner har jag bestämt mig för att vinna över histologin. Jag ska trycka ned den i skorna, hacka den i småbitar och fritera den. Sen ska jag mata duvorna med den (fast stackars fåglar). Men ni förstår grejjen va?

Sen ska jag krossa botaniken, göra silage av den. Och sen. Sen ska jag hem. HEM. Fattar ni. Karln, vänner och familj. Njuta. Njuta mer och njuta mer. Ligga i skuggan under ett träd och bara vara. EN pocket som sällskap. inte en tung bok. 

Ni får en Fårö bildbomb.

5/6

En riktigt jävlig kemitenta är förhoppningsvis lagd bakom mig. Den var elak på alla sätt och vis. Jag håller tummar och tår för att jag överlevde. Resultaten kommer tidigast måndag eftermiddag. Nu- Fincrisp med phialephia och sen massage och efter det, öl på elisabeths balkong.

4/6 2012

Insåg precis hur arg och nervös jag är dagen före tenta. Stackars mamma får stå ut med mycket. Kemin är ett sånt där monster där det finns allt för mycket att kunna. Det brukar för visso vara så och det brukar lösa sig till slut. Nu ska jag trycka in fyra väl valda mechanismer i huvudet, gå igenom kvävebaserna igen, läsa gamla frågor, läsa mer gamla frågor och sedan ett gäng lagar och regler. Puh. Mamsen är och fixar naglarna. Skönt för henne att slippa min bitterhet en stund- den får ni ta del av istället. 

För att vända på det hela kan jag ju säga att jag har sommarlov om sådär 17 dagar. Det är inte helt fel. Om jag klarar tentorna mina dvs.

2/6 2012

Kattallergi. Perfekt öde för en veterinärstudent. Jag har idag lämnat tillbaks katten även krachat i en sån där grön liten stolpe som står på gatorna, krossat ett glas och skurit mig i tummen. Underbara dag. Tur att mamma kan klappa mig på huvudet.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0