31/8 2011

Ungerk mat är värd mer än ett inlägg. Jag tror varje rätt ska få ett eget faktiskt. Nu när jag bor hos Bea är det Ungersk husmanskost som gäller till hundra procent. Har hunnit med ett par stycken och tänkte berätta om dagens kvällsmat. 

Det var inte en så exotisk upplevelse men det var gott och jag är proppmätt. Pannkakor görs här med mineralvatten istället för mjälk och steks i ister, inte smör. Till pannkakorna serverades det en blandning av typ finkorning keso och russin eller florsocker+citron eller aprikossylt. Kesoröran var min grej. Mycket gott men mycket mättande. 

Annan vanlig fyllning här är malda valnötter och kanel eller kastanjepuré.

Åt lunch vid tolv och middag 19.20 så fick i mig fyra pannkakor. Nu ligger dem som en klump i magen. Nästan obehagligt mätt men det var värt det. Mums.

31/8 2011

Blir många inlägg här men det har en enkel förklaring- Jag har för lite att göra. 

Det har tre anledningar:
  • Jag bor ensam med morfar och bea
  • Skolan har inte kört igång= inget plugg
  • Bea bor off.

Jag vill flytta till mitt rum nu! Och jag vill ha böcker! Åh.

Ikväll kommer mamsen. Det blir bra. Imorgon fixas papper, på fredag är det opening cermony och Ikea, lördag inflytt, söndag ledigt, måndag= skolstart. Awesome

31/8 2011

Av någon dum anledning heter jag Elin Lovisa Maria Andersson och får då av förklarliga skäl för det mesta heta Elin tills jag förtydligat att det är Lovisa som är mitt tilltalsnamn. Idag på registration var den korrigeringen inte lika enkel. Alla papper, till exempel mitt student ID, min inbetalning av studieavgiften osv. står i namnet Elin Andersson. Det blev väl ingen big deal sådär men förbannat irriterande. Utfallet av detta blir att jag måste uppsöka Students secreteriat imorgon förmiddag och ordna upp saken. Så ni där ute, inklusive mina föräldrar,

Ge fan i och döpa era barn i fel ordning tack!


Annars har det varit en lugn dag. Köpt busskort och träffat Victoria och Jenny. trevliga svenskor. Det här blir toppen.

31/8 2011

Just nu....

Sitter på Beas balkong och knapprar på datorn. Bea är på jobbet och morfar vilar. Inte mycket att göra alltså men letar runt lite på ungerska hemsidor efter en telefon till mig (Thx god for google translate). Bjuder på sneakpeak på Beas vardagsrum, balkong och utsikt.

Puss!
Senare idag beger jag och morfar mig till universitetet för registration. Det blir en varm utflykt med spårvagn.

30/8 2011

Budapest

Otroligt. Sett lägenheten. ätit glass. fixat papper. Ett steg närmare målet.
<3

29/8 2011

Tidigt imorgon är det dags. Jag är nervös. Så det gör ont i magen. Den är liksom ut och in och det håller på att gå upp för mig vad jag håller på med. Det ska bli fantastiskt. PÅ alla sätt. 

En liten kommentar här värmer när det är tugnt och skype och facebook finns också. Jag älskar er!


29/8 2011

Jag är nervös. Sprungit runt hela dagen och fixat. Nästan allt är färdigt, ska bara lägga över bilder från hårddisken till nya datorn så jag kan titta på dem där borta sen. Älskling är påväg hem nu. Vi ska njuta av varandra tills imorgonbitt då vi skiljs åt påväg till Arlanda. Konstiga tankar ploppar upp i huvudet. tror det är hjärnans sätt att klara sig från nervöst samanbrott.


Funderingar just nu:

"När börjar jordgubbssäsongen i Budapest?" Hoppas på tidigt så jag kan äta jordgubbar tidigt där och sedan forstätta när jag kommer hem på sommarlov ;)

Finns det keso/havregryn där? Hoppas på bättre frukostmat än vad övriga syd/mellaneuropa har visat mig hittils.

vilka kurser läser jag första terminen? Inte så svårt att kolla upp. Svaret blev:

Biophysics
botany
Chemistry (inorganic)
Histology
anatomy
zoology
biology

Det blir kul. Men tufft. Som det ska vara alltså.

29/8 2011

Insåg precis att jag skickat mina springskor med morfar för att han ska ta dem i sin väska. Fan. Jag som tänkte springa en sväng typ nu. jag behöver springa av mig lite nervositet.

När andå löpningen är i mitt huvud så måste jag erkänna att jag har lite träningspanik. Hur fan ska jag kunna hålla mig i form i Budapest? Det är ju asfalt överallt vilket jag absolut inte kan springa på för då går jag sönder efter 1,5 km.

Pratade med Victoria som också ska börja. Hon ska guida mig på gymmet. det blir perfekt!

5 saker att sakna utöver fästman, vänner och familj:

  • Lövprassel- Att somna till trädens ljud är en lyx som inte finns i stortaden
  • Att gå och bada spontant- jag har fem minuter till närmaste sjö här hemma. Det kommer jag sakna
  • Saltlakrits- Godispaket uppskattas!
  • Havet-Ungern har ingen egen kust. Oh my.
  • Bio- Nästan allt är dubbat

29/8 2011

Tar en liten paus i packandet och såsar på sängen, det behövs, sov inte mycket inatt för det var tusen tankar som susade runt i huvudet. Vaknade tidigt och packade ihop väskan. Det mesta är nedpackat nu. Helt stört. 

Tänkte faktiskt ta och skriva ett par mål till- Mål till jul:
  • Vara vid god hälsa- Låter kanske en aningen konstigt att ha det som mål men för mig är det svårt och viktigt. Jag ska helt enkelt kämpa för att äta ordentligt och träna måttligt men tillräckligt mycket för att huvudet ska må bra. Jag vet att jag inte får falla in i lathetens träsk och äta nudlar hela veckorna för då fixar jag inte plugget och det är det viktigaste. 


  • Hittat balans mellan plugg och fritid- Jag är där för att plugga men jag måste leva också. Det funkar inte att sitta böjd över böckerna i 5,5 år. 


  • Behärskat motgång- Förr eller senare måste den dagen infalla då jag misslyckat med en tenta. Den dagen kommer vara hård men jag måste ta mig igenom det utan att bli knäckt. 


  • Träffat Jocke ett par gånger- målet är 3 gånger innan jul. Jag kämpar för det. 

    Börjar så. Det ska vara realistiska saker. 
    Nu blir det webbtv och mer packande.


28/8 2011

Fina bilder av Saga Aginger från kräftskivan igår. Storfamiljen var på plats! Aginger, Johansson, Malmrud, Andersson och jocke. Underbart.

Fortsatte med en underbar dag. Fjärilshuset, besök hos Jockes Oma och Opa, middag med Tinni och magnus samt lite shopping i Farsta hans med. Fantastiskt.

Tisdag morgon går planet. Herre min gud!

Dagen blev så innehållsrik att jag trollade bort kvällsdoppet med Hanna och Dennis. Det var kallt men grymt!

25/8 2011

Mål

Det här med mål är ett väldigt poppigt begrepp, även om den mest mål-moderna epoken är över, så är det fortfarande på tapeten med personliga mål. Grejen är att jag faktiskt förstår varför. Det är en enorm tillfredsställelse (åååh vilket långt ord) att sätta en bock i rutan som betyder att målet är uppnått.

Okej, jag snackar om att jag förstår grejjen, det är jag bra på, men att sedan sätta upp mål och uppfylla dem är jag sämre på. Inte så att jag aldrig sätter upp mål- för det gör jag verkligen, men det där med delmål och småmål (haha mellanmål) är jag kass på. Det ska det nu bli ändring på! 

TaTTTAaaadammdamn *Fanfar*

Häääär kommmmeeeeer "Lovisas mål för ankomst och första vecka i Budapest"

  • Överleva ankomsten - Mycket viktigt mål, måste uppfyllas för att övriga ska gå vägen. Jag bör alltså hålla mig i flygplanet, inte följa någon impuls om att hoppa ut och dö om jag bli för nervös, jag ska inte heller råka överdosera kaffe, äta upp nagelband+fingrar, ej dö i värmeslag eller mosas av mina ~35 kg packning.


  • Möta nya människor- På ett nytt språk, i en ny kultur och med mycket nerv i matchen så är målet att ge ett trevligt intryck och småprata med Bea och mina blivande roomisar. 


  • Genomföra registration och alla praktiska saker- Lika mycket förhoppning som mål. Det är en del administrativa saker som måste genomföras. Inte helt enkelt alla gånger. 



  • Åka kollektivt utan att åka vilse- Behöver ingen närmare förklaring.



  • Lära mig hur gasspisen och kaffeperkolatorn(?) funkar- Inte så knepigt kanske men jag kan faktiskt inte...


  • Förmedla hur jag har det utan att fokusera för mycket på sverige- Det är viktigt att hoppa på riktigt och inte hänga vid datorn och så men samtidigt måste jag ju hålla kontakt. 


  • Skypa med min karl every day- För oss.

Börjar såhär och utökar efter hand. Puh. Delger resultatet i slutet av nästa vecka.

25/8 2011

Haft en mycket fin dag med Alvia, kycklingsallad, kaffe och en kvällsrunda hos mickan och jens. Fortsätter med fina dagar och åker till Utö i morgon. Det blir Elin, jag och ett gäng mycket fina hästar. Bilden är på Elin, Teo, Valle och jag. Elin viftar fint men hon jagar bara flugor och bromsar. Så ni vet.


Dygnet fortsätter med uppmötande av andra kärlekar för middag och utgång.

Jag har ett fint liv just nu!

24/8 2011

Jag börjar bli nervös men jävligt taggad. Tiden går fort och om mindre än en vecka är jag i Budapest. Åh vad jag längtar. Rastlös är bara förnamnet. De återstående dagarna är fullbokade. Puh.

23/8 2011

Väntar på sushi hemma hos karln min. Håller tummarna för att slippa bläckfisken. Gummi med fisksmak. Nejtack!

23/8 2011

Kilar iväg till mörmis och mörfis en sväng. Därefter till min karl. Städat, tvättat och fixat hela fm. Grym chey

23/8 2011

God morgon sunshines!

Hoppas ni är mer soliga i sinnet än mig för jag sov alldeles för lite och vaknade rastlös men supertrött. Städat bland alla mina stallkläder och rensat i pennlådan. Kröp ned under täcket och startade datorn.  

Som skrivet så ska jag köra med lite mål tänkte jag. Börjar smått med att bestämma vilka kategorier:


  • På plats i Budapest
  • Till Jul
  • Till sommaren
  • För restem av livet
Frukost nu. Kanske skriver de första målen senare idag.
Fast är rätt opepp på frukost. Inte sugen. Fan. Men börjar med kaffe iaf.

23/8 2011

Sover inte. Borde göra det. Läser bloggar och har tittat på Hollywoodfruar. Det är en ganska bra kväll men, det stora MEN, jag borde börja vända mitt dygn. Imorgon blir det sent, på fredag och lördag med. Crap. Det betyder att jag får göra en elaking mot mig själv och gå upp tidigt måndag och tisdag så jag är lite redo.

Svamlar på men hittade faktiskt ett inlägg som jag tog till mig. Imorgon ska jag skriva personliga mål. För månaden, året och livet i allmänhet. Jag gör alla olika så jag slipper lägga en nivå för det är svårt. Mycket svårt. 

Alla som kan sova önskas en god natt. Ni andra, god natt på er med.

22/8 2011

Jag tror inte min kärlek på jorden läser min blogg av principskäl. Det innebär att han inte kommer läsa det här fören någon annan gång då jag känner att han behöver det. Haiku är egentligen inte så vackert men det är inte heller så svårt. Hur som helst är nedanstående Haiku till min karl. Den spelar på både avstånd och det faktum att jag kallas kråkan ibland.

Aldrig långt borta 

Vänder åter till våren 

kärlekens vingslag



Aldrig långt borta
Vänder åter till våren
kärlekens vingslag

22/8 2011

Godmorgon!

Började dagen med att köra mamma till jobbet. Det var lite tidigt för min smak och lite för dåligt väder för att jag skulle bli nöjd. Tröstade mig själv med den väntade värmen i Budapest, en stor kopp kaffe och sen la jag mig i sängen igen och där ligger jag kvar.

Och tänker fortsätta med det en stund. Eller typ hela dagen då min kropp är seg och mycket förtjust i ryggläge.

Roar mig med att vara nervös över studietempot som kommer gå från 0-180 på två sekunder och beställer lite böcker. Nu pratar jag inte om nödvändiga skolböcker utan något bra mycket roligare. Närmare bestämt "silence of the lambs" och "red dragon" av Tomas Harris. Läst Hanibal och Hanibal rising tidigare och de är fantastiska. Svårt att jämföra med något annat då min hög av skönlitteratut-läst-på-engelska är mycket liten men det är som att läsa poessi, dock rätt makaber sådan. Jag hoppas de två beställda titlarna följer samma tema och utvidgar mitt förråd av konstiga engelska ord.
Den grå himmlen förstör mitt humör. Fan

21/8 2011

Det är faktiskt ganska snart. Och det är varmt. jag måste köpa shorts helt enkelt.

21/8 2011

/Lovisa 7 år och nu är hon påväg mot målet.

19/8 2011

11 dagar kvar. 

Jag powervilar hos jocke. Det innebär att jag är hemma i hans hus när det inte är någon här. Resultatet är att jag inte har så mycket att göra och alltså kan sega hela dagen. Det är skönt efter intensiva dagar. Min förmiddag har jag ägnat åt bloggen. Jag har suttit och pillat med headern och bakgrunden i flera timmar. Det är sånt där som jag egentligen inte tycker om att lägga en massa tid på men nu är det gjort och jag är nöjd. 

Sitter och tittar ut genom kökfönstret och det är massa människor i T-shirt. Då måste det ju vara varmt?! Jag har liksom givit upp sommaren efter allt regn som har varit men det är värt att känna efter. Det blir nog en promenad. Har inte hittat några vidare promenadstråk här men jag letar lite. Som att gå på skattjakt. Det blir bra. Vi hörs sen!


18/8 2011

God morgon på er.

Jag är lite för trött för att gå upp så slösurfar en sväng först. Det är dumt, jag borde gå och äta frukost, men det tar jag snart. Okay?

Ska träffa Cicci idag. Jag vill göra något sådär farmoraktigt om man kan säga så?

Kan tänka mig att göra äppelmos, plocka svamp, göra något av alla våra plommon eller något helt annat. Det är bra om man är två som är med på planen. 

Det är något visst med sådant och kommer alltid att vara. Att ta tillvara på vad naturen erbjuder.



Till något helt annat, jag ska verkligen byta färg på bloggen, det här är inte jag.

17/8 2011

Dags att länka bloggen på facebook och promota för den kanske? Känns lite som att jag borde göra det nu, för att liksom förmedla mitt äventyr. Förberett med en ny header som är rätt fin, eventuellt ska det rosa bli grått eller blått istället då rosa egentligen inte är min grej. 

Och så ska jag börja skriva för en bred publik. 

Jag ska verkligen försöka men inte idag. Klockan är för mycket och jag behöver sova. 

Träffade Jempa igår. Hon är klok och fin. Hennes fördomsfria och powerwomentänk vill jag sprida till alla unga kvinnor i världen.

Marianne är en till sådan kvinna och henne hade jag lyckan att träffa idag. Åh vad fint folk det finns.

16/8 2011

God morgon världen!
Kliver upp ur mjuka sängen, sträcker mig långt för att slippa gå på kalla golvet, drar upp rullgardinen, Damtatadam... DAMN.
Besviken tjej upptäckte att det är jämngrått ute och 0 chans för sol och värme idag. När kom hösten?
Det kan jag inte svara på men den kom för fort.
Men innebär kantareller så det blir dagens mission. Så när kaffet är slut far jag mot skogen. Mysigt.

15/8 2011

Lyckan denna kväll blev Mickan, Hanna, Elin och Karre på min balkong. Jag har så fina vänner. Åh...!

15/8 2011

Hemma. Nu är det fulla dagar inför dagen D. Jag är laddad till tusen. Galet är vad det är.
Skriver fina saker om min fina karl. Han ska få läsa när jag åkt. Det känns lite konstigt men jag vet att han blir glad.

10/8 2011

Jag är nervös. Inte nervös sådär som inför ett prov och magen är på väg att kränga insidan ut men sådär nervös så att det ligger en klump stor som en bautasen längst ned i maggropen och gör väsen av sig. Det är nog faktiskt inte ens sant att det är nervositet. Det är mest en enorm förväntansfullhet och nyfikenhet på det som komma skall.

Det är så mycket som ligger i luften, så många funderingar utan svar, så många tankar som trängs utan att uttalas högt.

Det som går att ordna i förväg har jag ordnat och när jag kommer hem från Fårö ska de sista förberedelserna göras.  Det är mycket att hinna med. Sådant som jag inte tänkt på, jag har bara fokuserat på att hinna träffa alla nära och kära och sedan packa ihop alla mina saker för att bege mig. Träffa nära och kära har fortfarande högsta prio men jag måste typ klippa mig och annat kraffs.

Det är faktiskt inte kul att sitta på Fårö just nu. Jag kan inte njuta. Jag vill hem och iväg på nytt. Jag är liksom redo att hoppa nu. Ut i det stora blå för jag simma nu. Faktiskt. Jag har förberett mig på alla sätt som går.

Jag behöver bara lufta hjärnan lite. För att göra plats för nya tankar. Har ni läst Hannibal så försår ni vad jag menar om jag säger att jag bygger ut mitt tankepalats med nya fina, ljusa rum.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0