30/3 2012

Katterna får mer bildplats än karln men ni vet redan hur fin han är och jag vill inte göra er mer avis än nödvändigt.. Vi håller oss till den förklaringen iaf! Vi har det toppen här. jag karln och katterna har precis tittat skräckfilm och ätit sushi tillsammans. Katterna i sitt hörn och jag och Jocke i det andra. Jag tror jag gömmer dom när caroline vill hämta hem dem, eller så blir det en eller två andra katter här. 

(trots att dom äter upp min blomma, sover på min dator och hänger i dekorationerna)

30/3 2012

Bella och Bagera anlände igår kväll och har ägnat natten åt att utforska min inte allt för tilltagna lägenhet. min palm är intressant och lika så katterna på innergården. Bella och Bagera är två väldigt olika katter som kompletterar varandra bra. Bella var lite avvaktande igår men imorse kom hon och ville mysa och sedan aldrig sluta. Bagera hälsade däremot direkt men sen fanns det annat som var mer spännande än mig. Han har nog hunnit utforska alla ställen han kommer åt i natt. 
Ni får bara en liten cam bild föör klockan blev mycket, glömde bort tiden i gosandet. Secunden efter jag tog den så drog Bella Bagera i svansen och hon blev nedbrottad direkt. Vi kommer ha det bra här vi och ikväll kommer Jocke så då blir vi fyra!

29/3 2012

Okej, jag erkánner att jag ár riktigt sliten men det var várt det. Pá alla sátt och vis. Sitter i skolan och myser med anatomiboken. jag vet inte om ni begriper det men att plugga anatomi ár mysplugg. Vener och artárer ár inte superkul men organen ár kul och det ár intressant och man behéver inte tánka, bara lára sig och det passar mig utmarkt idag.

Mina főráldrar kommer nog inte bli ső stolta őver mig efter min genomfőrda kemilabb med ett mycket tankspritt utfőrande, fel flaskor nágra gánger, koncentrerad saltsyra istállet fér lősning och ső avslutade det hela med lite vatten i syra och inte tvárt om (men nu var den inte koncentrarad). Blev lite fundersam nár det blev varmt i mitt provrőr. Vera som av nőgon konstig anledning kunde tánka dagen till ára ráddade mig mőnga gőnger. Puh.

det jag egentligen tánkte berátta ár att vi kommer vara fyra personer och tva katter pá 34 kvadrat under ett par dagar. Det blir mysigt men trángt. Inte sődár éverdrivet válgenomtánkt men det blir fantastiskt mysigt med pálsdjur i lágenheten. Ser mycket fram emot ikváll dá Caroline kommer och lámnar Bagera och bella hos mig. :D

28/3 2012

Internatonal day kan förklaras kort såhär: Alla olika natonaliteter på skolan samlar ihop sig och fixar typisk mat från respektive land, dukar upp det i parken, minglar och sen blir det parkfest resten av dagen. Det svenska bordet var maffigt och innehöll bla. köttbullat, köttfärslimpa, knäckebröd med ägg och majonäs, prinskorv, syltkakor, kanelbullar, bål, snaps, kladdkaka och tigerkaka. Grekerna grillade, spanjorerna bjöd på sangria och tortilla, tyskarna på öl och potatissallad, norskorna på våfflor, brunost och lax mm. Lektionsmotivationen var inte på topp men däremot ölhumöret. Stålande sol och kära kamrater. Minst 20 grader i skuggan. Åh vilken dag. Kom precis hem och sitter och mumsar köttbullar från Ikea och hinkar i mig vatten. Allt för att motverka stundande bakfylla och vara fitt for fight för morgondagens kemilabb. jag snor bilder från caroline och nina tills jag orkar ladda upp mina, hoppas det är ok!


Första bilden visar mig utspökad till superdupersvenskish och den andra några av de trevliga svenskor som går på skolan! Vi är ett liten hjord faktiskt men det här är bara några. Dags att sova och ladda mentalt för imorgon. Sov gott!

27/2 2012

Denna samt hundramiljarder artärer var kvällens projekt. Färgpennor gör mitt liv lättare. För er som inte ser det så är det lever från hund,gris, ko och häst! Det andra projektet var en köttfärslimpa till international day. Dock fann jag bara en mycket grovmalen fläskfärs så den blev tyvärr inte alls så som jag vill ha den. Känns lite pinsamt men jag får hoppas det är okej. Dags att sova för i morgon blir en lång dag!

27/3 2012

Sitter och myser med anatomiboken och en kopp te. Helt plötsligt fick jag det här och världen blev ännu mysigare. Jag har världens bästa bror i alla kategorier. <3

27/3 2012

Skrivit och glömt att posta två gånger denna morgon så nu blir det tredje gången gilt. Det känns inte längre så aktuelt att skriva hur mörkt det var i morse när jag stack till träningen pågrund av sommartids skiftet eller hur god frukost nummer två var men jag kan berätta att jag och anatomiboken haft en fantastisk morgon ihop. jag är på banan igen! Woop Woop!

25/3 2012

Att vara en dålig student. Dagens plugg. Oeffektivt och värdelöst. varför har jag då pluggat? Det kan jag svara på. bara för samvetets skull. Och för att jag har test i botsnik imorgon men det är inte så allvarligt. Vad vill jag säga egentligen? Kanske att jag är människa liksom alla andra. Människor behöver vila ibland. Typ på söndagar är ju beordrat. Det blir bättre imorgon. Sådeså.

varför berättar jag det för er egentligen? Mest för att det ska kännas okej för mig att lägga mig på soffan nu. Prata lite kemi med mammsen om en knapp timme.

25/3 2012

Hittat fibrer/hästmat+tyska havregryn= Fiberhavregryn. Det går bra nu! Ska röra mig mot margit ön för pickninck. Läsa, ja, massor, ja. Men det blir sen!

24/3 2012

Ikväll blir det kaffe på maten för här taggas det utgång. Ett norskt hiphop band kommer hit och spelar och halva norge ska dit. Eller halva skolan iaf! Det blir mycket kul och jag är taggad till tusen. Har som sagt sjukt med energi!!!

24/3 2012


Det spritter i kroppen. Igår sprang jag en mil, pluggade heöa dagen, tittade på film och kom i säng 01.00 men hade ändå svårt att sova. Vaknade 06.20 pigg som en mört och gick och handlade. Kylskåpet är fyllt och finfrulle spisad. Som en kalv på grönbete! 

Vill ut och resa, se, upptäcka, leva! Bilder från kambodja 07. Bilden på pojken i båten skulle nog vara min bästa om den varit skarp. Kameran var dock väldigt mycket nyinköpt så hade inte riktigt koll på allt:(

23/3 2012

Kemieffektiv dag. Yepp. 8.15 till nu. Drar mig mot Elisabeth för anatomynight. Nja. Iaf anatomiplugg och sedan träning och kanske en öl som grädde på moset. Har det bra här. För er som undrar hur physion gick. Det blev 18/20 och jag förstår inte hur. trodde det lös igenom hur lite koll jag hade på essey question men icke. 95% på den. Hehe!

23/3 2012

Ni får nog ha lite fantasi men det är en vit rand korsande min längre inte fullt så vita skuldra!
Tog fram sommarbyxorna och blusen idag. Vilken kännsla! Det är värt att huttra lite om morgonen.
Mindre kul kan jag berätta att jag drömde att jag skrev ett physiomidterm. Bilden var en tabell med havreinnehåll i olika kakor, gryn etc. Jag kunde inte minnas var jag läst om den men Mickan sa att den fans i slidsen tillhörande digestion och jag hade missat att vi skulle läsa på det också. Förövrigt tappades mitt prov bort när vi av någon anledning skulle byta rum. I rummet brevid att Fidde och var jätte arg. Sen vaknade jag

22/3 2012

Grattis pappsen!

Tänk vilken dag. Skola till tolv och därefter fyra timmar i horizontalt läge i citypark. En kall öl, picknickmat, musik, 22 grader i skuggan och fint sällskap. vad mer kan man begära? En klick solkräm hade kanske varit bra. 


21/3 2012

Good morning sunshines! Det är dags för en tidig histologipractical nu. Som enda grupp börjar vi kvart i åtta och går till tio. Därefter väntas håltimme till två. Det gäller att ladda upp. Min nya favorit är riskakor. Mest luft så det går inte att bli mätt på dem men som efterrätt på frullen med en skiva ost. Mums!

20/3 2012

Sådär. Kemipluggandet klart så dags för massage. Ska möta Katharina om 15 minuter men tänkte bara berätta att nu är veterinärprogrammet sökt och även djursjukvård. Just in case liksom. Djursjukvård kom jag in på förra året så den är redan ratad men det är bäst att gardera sig. Man vet aldrig vad som sker.

20/3 2012

Hej!
Idag har jag:
  • Börjat dagen med ett pass strenght step 07.00
  • Haft physiolabb med muskelexperiment
  • haft physiolecture där hjärtat gicks igenom. Allt om olika noder, actions potentialer, pressure hit och dit och ECG etc.
  • Dissekerat blodförsörjningen till magen och tarmarna.
  • Köpt present till mig själv. Min första inbundna bok samt nya pennor!
  • Handlat massor med god mat.
Och dagen är inte slut ännu! kemiplugg väntar och sedan massage. Det är dags att fira att physion vilar fram till efter påsk!

19/3 2012

Jag och vivaldi pluggar inför physiolabben imorgon. Förmedlade min idé om klassisk musik till några vänner idag och det togs emot med öppna armar. Tänka sig, det är inte bara jag som uppskattar det. Så fort vi hittar en lucka så blir det alltså finmusik. Planen var egentligen att se en koncert på måndag men vi slutar kvart i sex och koncerten börjar sex så det fick vi slopa. Favorite på plugglistan är Bethoven och Tori Amos. Dom får samsas. Beroden på humör blir det 50 cent, Lillasyster, korn och sparzanza men det är en annan historia. 

Jag och Bethoven ska snart sluta plugga och ordna matlådor till imorgon. Svampsås skall ordnas till min köttfärslimpa. Mums!

19/3 2012

Försöker ignorera ett physiomidterm som kommer lite för snart. Om typ sådär fyra timmar. Jag har läst men absolut inte lika mycket som till det förra och kommer vad jag än gör inte uppnå samma resultat. Det känns surt men jag tror det är nyttigt. Jag behöver det här. Att inte prestera på topp. Att spräcka poängraden 10/10 19/20 10/10. Den ger bara ångest och nu ska den mosas. Jag siktar på 14. Det låter bra.

18/3 2012

Bildbomb från Nationaldagen. Ungerska hovstallet är fint. Slottet är fint och morfar är fin.

17/3 2012

Monsterplugg. Nja, eller mest nej. Trevligt sællskap, ja. Bittra men trevliga vænner. Ja. Før mycket skit som inte ær førklarat och bara ska godtas, ja. Physiology mid-term på måndag. Inte riktigt vad vi ønskar oss denna soliga dag med sådær runt 20 grader. Igår bytte vi ut det drygaste av det dryga mot øl och frågesport på Beckets. Risken finns att det samma sker ikvæll. Eller møjligen et pass på gymmet istællet. Eller møjligen inte. Svårt val.

16/3 2012

Åh vad skönt det var med sovmorgon! Sov till 8 och gick och handlade massor med mat. Bland annat blev det kalkonfärs och fetaost. Det vankas köttfärslimpa special! Åt en sån där lång och god frukost och lade mig på soffan med physioboken. Nästa steg är att bege mig mot Katharinas place för en lång dag med Physioplugg. Det bästa är att jag ser fram emot det. Trevligt sällskap och utvilad hjärna. Kan det bli bättre?

15/3 2012

Vilken dag. Perfekt från morgon till kväll. Bilder kommer en annan gång. Nu blir det skittv för jag är faktiskt ledig imorgon och tänker ha sovmorgon. Sådeså!

15/3 2012

Grattis Ungern! Gratulálok Magoraország! Idag är det natinaldag och det märks i staden! Igårkväll var det fullt med folk och många var prydda med en liten rödgrönvit rosett. Natinaldagen innebär ledigt från skolan och jag ska möta upp min kära morfar för tittande på festligheterna!

13/3 2012

Puss på min karl. Äter köttbullar och skypat med mor och karl. Sängen ropar kom. Hoppas på god sömn och nya krafter för imorgon ska physion börja tragglas! Sockret då? Det sötaste idag var en dl fullkornspasta, två skivor rågbröd samt det eventuella tillsatta i mina Ikea köttbullar. En lyckad dag ett alltså utan större trassel. Kanske inte var sockerberoende trots allt. (Fast efter en dag kanske det inte märks?)

3/11 2012

vet inte hur många inlägg jag skrivit idag men det är många och här kommer ett till!

Imorgon börjar jag en liten utmaning och nu när den är förankrad i bloggen så måste den genomföras till hundra procent. Det är n'mligen såhär att mitt godismonsteriande denna helg har varit alldeles åt skogen och jag vill inte att min lilla kropp ska bli sådär sockerberoende att socker är den enda energin som funkar så nu blir det en sockerfri vecka. Sockerfri innebär att det är slut på godis, kakor och muslibars. Allt med tillsatt socker ska ut. Det blir bra. jag brukar må så bra efter en sån liten kur och det är viktigt med riktig mat. Börjar imorgon och håller på till nästa söndag. Ni kommer hållas uppdaterade.

11/3 2012

Ikea köpt marabou räddar mig kväll. Memorerar blommor med fantastiskt konstiga minnesregler. Det är nog det enda som är bra med botanik, det utvecklar fantasin.
Hedera helix (murgröna). Helix=spiral=murgrönan klättrar i spiral den ger inflammation i magen, njurar och tarmar och tarmar är också spiraliga.
Juniperus sabina är en lite tjejjigare variant av juniperus communis (rundare blad och ljusblå bär). Jag gillar ljusblått och jag är tjej. Jag gillar också hästar och dom är toleranta mot denna planta.
Ranunculus spp. (Ranucel=unken=massa läskiga symptom(bleeding, CNS parysis, bloody urine och resp. failure) Färska är dom inte så farliga men torkade till hö är dom det (unket igen).
R. Arvensis- Arven i sagan om ringen= lång och vacker= mest slender av dom
R.Acris- rätt risig
R.repens- rep= creeping
R.scleratus- skelett=krusig.
Osv. Ni hajjar.

11/3 2012

Då jag som ni förstått varit ungerns sämsta student idag måste jag i allafall skryta med min kokkonst. Kikade runt i skåpen och hittade svamp, kidneybönor och en äggplanta (vågar mig inte på att stava det andra namnet på den avlånga lila grönsaken). Vad ska man göra åt saken funderade jag på och det slutade med en vegitarisk chili con kidney som fick vara fyllning tillsammans med inkråmet av äggplantan och ost i själva äggplantsbåtarna. Efter en stund i ugnen luktade det kalas här hemma och jag har redan provsmakat den minsta champinjonen som också fick bli fylld och det var supergott. Dagens andra lunchlåderätt blev pangasius med tomat och basilika-täcke. Jag kommer äta som en kung den här veckan (Fast student varianten). 

Min internetsladd är alldeles lagom lång så jocke har varit med mig i köket och lagat lunchlådor och i badrummet och vikt tvätt. Snacka om kung på distansförhållande. Vi lyckas till och med hålla vardag tillsammans. (Fast det var bara jag som fick jobba, attans).

Insåg att magen har vener och inte bara artärer. Ibland känner jag mig genomdum men inget hindrar min oproduktiva dag. Det blir lugn och ro och sedan träning. 

11/3 2012

Superfredag och superlördag. Världens sämsta student idag. Gör allt utom det jag borde. Soffan och en film känns lockande men det är inte riktigt okej. Lite fokus önskas. Sparka mig i arslet någon. Kom igen Lollo.

Immunophysio, botanik, anatomi samt kemi borde göras men vad gör jag? Äter mörka chokladpraline, städar, går och slänger kartong/plast, lagar matlådor, facebookar, läser tidning, lägger mig på sängen och sen hamnade jag här. Hallå. hur tänker du nu?

8/3 2012

Idag var en lång och intressant dag.

En kemilabb med en Tamas som utbrister "Honor to your mom" och ett litet leende som tittade fram när han såg min labb manual med många steg och fina teckningar. Det här blir en kul termin. Fick förövrigt ta över lärar-rollen senare på eftermiddagen och förklara labben för mina fina vänner genom att rita pilar och monster illustrerande nucleophilic atacker, possetiva och negativa laddningar som gillar varandra och en ether som blev huggen på mitten. Det var verkligen ett kraftprov som visade att jag förstått en del men att det finns aningen för många mysterier i den organiska kemins värld som jag måste lösa innan final-exam i maj. 

Dagen fortsatte med en djupdykning i immunophysiologi samt studerande av the oral cavity och pharynx. Häftigt men svårt. Många hål och olika vägar för mat och luft etc. 

Halv åtta var det nog. Efter 11.5 h i skolan rusade jag och Elisabeth till gymmet där det vankades intervaller och magträning. Resultat: Helt slut och mycket nöjd tjej. 

Fortsätter det såhär så kommer jag överleva detta också.


och till er som undrar hur jag hinner träna så vill jag säga att det är det mest tidsgivande jag gjort. Det ger pluggenergi och god nattsömn, är socialt samt snor dom timmar då hjärnan ändå är bränd. Det var allt för mig. Sängen ropar att jag borde legat där för länge sedan. 

Sov sött!

8/3 2012

Italien 2011. Längtar efter sommaren av så många anledningar! Just denna minut längtar jag efter att dra på mig ett par shorts, äta frukost på balkongen innan jag sticker till skolan. Hörde precis på rixfm att lakritspuck ska finnas i glasslådorna i sommar. Det gillar jag. Tänk om ungern kunde uppskatta saltlakrits.

7/3 2012

Det är lite mycket och så men det är spännande. Blodkärl, organ och olika physiologiska fenomen pumpas in i huvudet var dag. Fick reda på principen bakom kalvningsförlamning i physion igår. Varför inträffar det? calciumbrist i all ära men numera kan jag även förklara på vilket sätt calcium är så viktigt för normal muskelfunktion. Spänannde!

6/3 2012

Den där skon till vänster ska jag gifta mig med (Om ganska många år) men det lär bli tidigare än mina föräldrar-->*PIK!*.

Skons ägare är dock av bättre kvalitet än skon ovan och den röda skons ägare matchade förvisso färgen efter spinningen igår men annars är det inte mycket rött som bor i hennes garderob. Vad vill jag säga med det här då? Tror jag menar att jag tycket hemskt mycket om, och saknar min karl.

Försöker också säga att jag ha en fet lista med saker som behöver shoppas men tack vare ungerns postgång så har jag tyvärr inte många lösa kronor att röra mig med. 

På listans står skor, vårjacka, jeans, tröjor, en hårklippning, nya träningskor och en väska. Typ allt alltså. Puuh.

5/3 2012

Var tog min kväll i soffan vägen? Den försvann i bläckpatronsbytande, utsrift, organisation, pärmbytande och soterande. Ordningen i skåpen är återställd och äntligen får jag slänga mig på soffan. Annars då? En skoldag mellan 8.30 och 18.00 och ett grymt jobbigt spinningpass bjuder inte på så mycket roligt att berätta. Eller kanske att dom tror vi kan alla aträrer och vener i alla djur nu. Det kan vi inte kan jag avslöja men skam den som ger sig.

5/3 2012

Här bedrivs morgonläsningen. Effektivt? Njej, Skönt? Ja! Tiden går fort och jag måste växla upp nu. Anatomin har lidit tillräckligt. Den får ett par dagar till med blodkärl men sen måste nästa del av kroppen börja arbetas med. Ouff.

4/3 2012

Min karl är hemma nu och jag har återgått till mina böcker. vardagen återställd och det är inte med glädje men det är bara köra. Jag ska ju för fan bli veterinär. Vår sista middag blev hämtsushi. 160 kronor gick ovanstående kalas på. Billig mat är bra det.

3/2 2012

Min innergård är bebodd av fem katter, några duvor och ett gäng övriga småfåglar. Det senaste tillskottet är en förvirrad fladdermus storlek liten.

3/3 2012

Papaver rhoeas. Inte helt nyttig. Växer vanligen på vetefält. Slutsats. Marianne odlar vete på åkern brevid vårt hus på Fårö.

3/3 2012

God morgon!

Jag har ovanligt fin utsikt från skrivbordet idag. För det första är det sol och tre av fem katter är ute på gården och för det andra så har jag en karl inrullad i täcket på soffan. Själv har jag precis ätit lördagsfrukost. Fick ett tips av Andrea om att blanda havregryn och ägg, låta det svälla och sedan steka som en kaka liksom och det var det som serverades här. Supergott! Som en blandning av pannkaka och omelett och så nyttig att den kan ätas med gott samvete var morgon. Med lite yougurt, några tinade jordgubbar och kakao blev det ännu bättre. 

Egentligen borde mitt tangent knapprande bytas mot botanikplugg men det är det absolut tråkigaste som finns så jag gör allt för att slippa. Av någon konstig anledning så spenderades föregående timmen med physio, hur gick det till? Jag har inte något prov eller labb i physio fören 20/3 men däremot botanikprov på måndag. Intressant Vs. Ointressant. Igår lärde jag mig 59 vener på två timmar och typ 3 blommor och deras gift på lika lång tid. Hjärnan prioriterar helt enkelt vad som ska fastna men nu måste jag faktiskt be den ta in lite botanik också om jag ska överleva denna kurs. 

Så jag avslutar med en liten förfrågan till huvudet mitt, kan du tänka dig att komma ihåg dom här blommorna typ tom. måndag 10.30 om du får glömma bort dom sen? Tack på förhand

2/3 2012

Långpromenad med kaerl. Fint som snus. (Eller ja, typ saltlakrits)

2/3 2012

Romantisk fästman med chokladpaket till fästmö och sen en himla bra koncert! Så skön stämmning, gungande mer än vanligt då det hela hölls på en båt. Jag är helt enkelt frälst och vill sitta i en park, dricka vin och lyssna på movits! Eller helt enkelt gå på spelning och känna kännslan igen. Publik show ja! Svensk hip hop på topp!

2/2 2012

Movits! Igår. Jag blev lite kär. Bli glad musik på hög nivå! Bilder får ni sen för nu ska jag sticka till das skola och vara bitter på kemiläraren, sitta i ett hörn, lyssna på musik och läsa hans slides istället för att lyssna.

1/3 2012

Skål och vågen!
Karln är här, marabou från IKEA och sen ett Physio resultat på 19/20 med ett medel på 9.44. Helt sjukt. Helt jävla sjukt. Firar med koncert ikväll. Untz Untz!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0