31/8 2012

Idag är det helt okej för mig att det regnar galet mycket. Halv två går planet tillbaks till budapest. Det är mycket blandade känslor. Mest ångest över att åka ifrån allt jag har här men också över skolan som kommer bli tuff. Det är tur att det finns annat som är väldigt bra i budapest. Vänner, värme, mat, min lägenhet och att bo ensam. Försöker tänka på det som är bra och se fram emot att möta upp lite vänner för en öl eller två ikväll. I kortbyxor och ett nytt supersnyggt linne. Måste dock flyga ned i skinnjacka vilket jag kommer ångra bittert när vi landar men det är nödvändigt då väskan är fullare än fullast och handbaggaget är fyllt med ben. Ja ni läste rätt, jag hittade ett dött får på Fårö i sommras och tar med mig det i bitar. Skallen i handbaggaget får vi se vad tullen säger om. 

29/8 2012

En del av resultatet från en mor och dotter promenix i svampskogen denna morgon. Enorma blåbär och skogslukt. Jag sög i mig alla vyer och ska plocka fram dem när jag svettas i storstaden.

28/7 2012

 
Tur att det finns många anledningar att vilja åka tillbaka. Att sthlm dessutom har typ 10 grader är en till.

Nu är det dags för skinnjackejakt. Den är redan uttittad så jag bara hoppas den finns i lager nu. Planen är att handla massa snygga kläder här för att slippa shoppa och ha mig i budapest. Så road är jag inte av det och framför allt inte under stress. 

27/8 2012

Att jag missat fenomenet Solsidan är typiskt mig. Att jag nu maratontittar hela serien är inte typiskt mig. Det är om jag ska vara ärlig den första serie jag tittat på. Det är hur som helst ett ganska svårslaget sätt att spendera en gråkall förmiddag då termometern visar tio grader på. Jag tänker påbörja säsong två nu och sen kanske ta mig i kragen och göra något vettigt. Eller kanske inte. 

26/8 2012

Det är dags för de dagarna då det blir hejdå, vi ses... om ett halvår... när man säger hejdå till någon. Jag har verkligen inte sett fram emot att sommarlovet skulle ta slut och jag har i flera nätter drömt mardrömmar om terminen som komma skall men det håller på och vänder. Jag håller på och tagga till. Jag ska fortsätta slåss för min dröm och ännu hårdare för en plats i sverige. Jag ska krossa alla tentor helt enkelt. Den här terminen är dock den som sägs vara den värsta av de alla men jag fixar det. sådeså. Jag får se till att hålla motivationen på topp och be om råd från de äldre studenterna innan allt kör igång. Det har verkligen varit guld värt att veta hur man "ska" läsa de olika ämnena. Jag försöker motivera mig på alla sätt och ta fram fördelarna med att snart återvända till Budapest. Jag försöker också planera mina dagar lite sådär eftersom jag hade sån otur med chemat i år. Det passar mig inte alls med sena lektioner, jag föredrar absolut att ha dem tidigt och sedan ha resten av dagen till eget plugg.
 
 
Som ni ser är det:
 
måndag: 10.15-12.00 och 13.15-17.00 
tisdag10.15-12.00 och 13.15-16.00 
onsdag 8.15-18.00 
torsdag 12.15-18.00
fredag 16.15-18.00
 
Vilket betyder att jag behöver diciplin för att mornarna ska bli effektiva. Pust. 
 
 
 

24/8 2012

                                 
 
 
ja vad tycker ni? Vilken är bäst? Tips?

24/8 2012

Hittade den här på facebook, är den inte underbar? Red fina Joy på toppenhumör igår. Det var så roligt och Hanna var på mig hela tiden, hon är superduktig och känner Joy så bra så jag njöt. Mina sittben njuter inte lika mycket idag dock. Spelade 18 hål golf med mamma i morse och lyckades halka i det blöta gräset och kracha på rumpan. Summa summarum behöver jag en stund i soffan nu. 

23/8 2012

Jag vill lära mig. Någon gång ni, då ska jag susa fram!

21/8 2012

Klockan är ett och 18 hål är spelade och lunchen är uppäten. Fin mor och dottertid på grödinge gk. Sämre mornar har jag haft. SMHI lovar regn resten av veckan men det är bra för då blir ungern lite intressantare resmål. 
 
 
 
 
 
 
 
 

20/8 2012

Efter 5 golfrundor på en vecka har jag fått blodad tand. egentligen skulle jag spela imorse också men bror kom på att han har ju en skadad axel och ställde in i sista sekund. Men det var bra. Då kan jag ju städa...

19/8 2012

Och så kom den dagen då nervositeten slog till. Inte för återresan till budapest för den nervositeten har gnagt sedan första veckan i Juli men den inför det stundande allergitestet. På onsdag vankas det pricktest och lungfunktionstest. Det känns skönt att få det hela utrett ordentligt på en gång istället för att springa till vårdcentralen, sedan till allergimottagning och vidare. Nej nu gör vi det ordentligt. under sommaren har jag varit mer eller midre paranoid och fått lagom mycket panik av allt kli i ögonen även om det visat sig vara en förirrad ögonfrans eller ett hästhår. Jag fasar för var pricktestet ska visa men hoppas på det bästa. Pälsdjur är ju mitt liv och min framtid.

17/8 2012

Igår var en lång dag! Jocke, hans mamma och jag körde en tur till jävle med lite möbler samt tog en lång tripp till Ikea för shopping av typ allt! Puh vilken pärs men hans lägenhet blir så fin! Han är skylldig mig en nackmassage som tack för hjälpen men den kan bytas ut mot en golfrunda. 

14/8 2012

Gissa vem som spelade 18 hål igår och 9 idag? Rätt svar är LOVISA! Det var många herrans år sedan jag höll i klubborna eftersom golf inte har varit min favorit då det inte går ihop med min vinnarskalle. Är ett hål bortspelat är ju loppet kört och inget blir bättre om man blir förbannad. Men nu ni, med ett antal år på nacken biter jag ihop, fixar till tekniken och jobbar mig till ett handicap. Det hela börjar lovande. Ett gäng bra slag, 30 påäng igår och 18 på 9 hål idag. Det bästa är att kunna spela med karln och familjen. Det blir en runda med lillebror imorgon. 

14/8 2012

14/8 2012

I min familj har vi alltid haft skattjakt. Efter påskägg mest men även vid andra tillfällen. Det är inte vilka skattjakter som helst, det är rebusar, gåtor, pussel, kasta om bokstäver och alla klurigheter man kan tänkas. Jag och brorsan har alltid älskat det och med åren har vi tagit efter och skickat mamma och pappa på liknande jakter och senast en bekant son som kutade runt fårö med stor behållning. Ni kan inte ana hur glada jag och tobbe blev igår när vi insåg att sonen med familj ordnat en riktigt bra skattjakt för mig och tobbe! Lagom klurig och med bra gömställen. Det hela ledde fram till varsin välfylld godiskista så humöret var på topp. tack familjen Malmrud med kapten Erik i spetsen. 

12/8 2012

Här har det stått stilla. Det blir så när jag är på gotland för vi har inget internet och jag har ingen smartphone. Det är bra. Det leder till en smula isolering men det är det som är poängen. Kom med båten igår och möttes av Sara, Elin och Frida, bästa välkomnandet. Sedan blev det diverse shopping och lunch innan vi begav oss till Berga för kamratfest. Hälsade på kvigor och kalvar, byggnader och människor och var glad över att vara tillbaka. Blev en inte allt för sen kväll och jocke hämtade mig så idag får han ta hand om mig. Sämre kan man ha det. 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0