31/10 2012

Det rullar på. Jag kan inte somna om kvällarna och vaknar aldeles för tidigt innan jag sovit färdigt.  Det är himla dumt vetni. Man ska undvika det. Idag är det halloween, eller alla helgona, eller bara en dag som passar att ha halloween fest på, det spelar mig inte så stor roll men det där med halloweenfest är ett bekymmer. Jag tror inte jag vill gå en samtidigt ska hela budapest studentarmé slå klackarna i taket och det vore ju roligt att vara med. Vi får se när skoldagen är över, den är lång, inkluderar en biokemilabb och slutar 18.00. Hade en sån där superproduktiv dag igår och efter en sån kan man få en liten present av sig själv. Gårdagens shopping blev hundra nya skalpellblad och två penager, peanger är en fantastisk uppfinning, det är som att ge sig själv ett par extra armar med superkraften att nypa tag i en nerv, blodkärl eller något annat som är i vägen eller bara behöver markeras för att inte försvinna i röran av vita och röda slamsor. 

testar blogg appen

åh vad jag hoppas det här funkar. sitter på bibblan och hittar mig i anatomitopicen om hjärnan. lektion om en timme.



29/10 2012

Som en tickande bomb. Tiden alltså. Jag förstår vad pappa alltid sagt, tid är viktigare än pengar. T I D. Det är en bristvara. Budapest har idag bjudit på snöslask. Det var en chock att vakna till. Dock landade snön aldrig innan den smälte men ändå. Tar till vara på mörka timmar med värmeljus och te. Jag pluggar faktiskt bättre när det är mörkt ute och bara skrivbordslampan är tänd. Tänk, ni kanske vill höra om något annat än rinnande näsor och plugg men det är det enda jag förmår mig spotta ut just nu.

28/10 2012

Det blev vintertid idag. Efter som jag ska iväg nu på morgonen fick jag inte mycket sova då jag mest funderade på om klockan skulle ställa om sig eller inte. Det gjorde den. Samtidigt som vintertiden kom passande nog även kylan och det är just nu fyra grader ute och vinterjackan åker fram. Febern är försvunnen men huvudet är fyllt med snor. Då är man inte halvsjuk utan halvfrisk och klarar allt vackert av att läsa för nu börjar slutspurten. Jag vet att det kan tyckas långt till jul men det är det inte.

31/10 Biokemilabb
5/11 Midterm physio
7/11 physiolabb
14/11 Biokemimidterm+ biokemilabb
16/11 physiomidterm
21/11 physiolabb
4/12 informatics midterm
12/12 informatics midterm/final
14/anatomy final dissection

Och physioessayn ska skrivas innan 20/11.

Alltså är jag friskförklarad och förbjuder härmed mig själv att ladda ned nästa sesong av greys. Nu kör vi!

26/10 2012

Tror ni detta går mig på nerverna eller? Greys anatomy maraton är inte min grej. Jag behöver läsa, jag ska göra ett försök men att förflytta sig mellan soffan och skrivbordet gör mig trött bara det. Man får klaga om man är sjuk, allt känns lite bättre då. Ska till skolan för att dissekera i eftermmiddag, det kan jag inte låta bli, kan man sitta ner och göra det?

25/10 2012

Nu är det såhär att jag är helt värdelös på att vara sjuk. Självklart var jag inte frisk och självklart körde jag för hårt och självklart blev jag ännu skruttigare så nu är det sängvila (soffan är acceptabel) tills alla baciller är utrotade på riktigt. har jag ingen feber masar jag mig iväg till en lektion kl. 14.15 men är den kvar blir det greys anatomy maraton. Jenny har beordrat det, tur är väl det, när jag uppenbarligen inte kan ta hand om mig själv när jag är sjuk. Det är lite trist att bo ensam när det är dag 6 på sjukdom och ingen klappar mig på huvudet men så är det bara. Matar kroppen med äggackor för att ge den allt den behöver för att föra krig mot baciller, sjunger kampsånger och föreställer mig hur macrophagerna jobbar. Bort bort bort!

23/10 2012

Feberfri!!! Inget mer väggklättrande. Mjukstartar med sovmorgon och lugnläsning men ändå! Wopedidop segerdans! 

21/10 2012

Man kan använda en långhelg till flera saker. Antingen kan man åka hem eller så kan man stanna här. Stannar man här har man sedan två alternativ, läsa som fasen eller läsa lite och ha lite kul. Min plan var det senare av de två men det blev vist inte så. jag ägnar de fina höstdagarna åt att äta turkisk peppar i soffan och titta på film ty hjärnan är full snor och feber.  

18/10 2012

En av mina närmaste grannar. Fem missar av varienade färg och storlek. vet ni hur man får en andra årets veterinärstudent till panik? Jo- Man ändrar topicslisten till anatomifinal sådär halvvägs in i oktober. Anatomidepartment får minuspoäng och vi får magsår. T.A.C.K S.O.M F.A.N.

16/10 2012

Är inte helt nöjd över den mygga och hans tusen bröder som hittat hem till mig. igår kliade jag på 11 nya myggbett och idag vaknade jag med tre nya. Ett på tårna, ett på foten och ett på tummen, kan de bli elakare placerade? Dessa myggor har ett supergift och är störtförälskade i mitt blod. Det kliar som fan rent ut sagt och jag har svårt att sitta still och kunde inte somna om när jag vaknade före sex imorse. Funderar på att lägga en barriär av senapsgas eller vätecyanid runt mina fönster men jag tror inte den iden kommer kännas lika aktuell när morgonhumöret gått över. Budapest bjuder idag på mulet och regnstänk, tänk så bra det passar mitt humör. 

14/10 2012

 
Fredag med middag hos Caroline som var mycket trevligt, 15 gäster i en tvåa och mat till alla, vilken värdinna! Hop on Hop off tur med min karl igår. Så roligt att äntligen vara turist i staden jag sett så mycket av men inte på detta sätt. Vi var uppe på gellert berget, vid parlamentet, hjältarnas torg och allt där emellan. Vi avslutade med en promenad i parken och det var så skönt att känna lite höstlukt och titta på träden som börjat ändra färg. Karln begav sig hemåt i morse så det var en mycket kort visit men allt är bättre än inget och vi har slurpat i oss energi för ett par veckor till. Att besöket är över betyder dock återgång till studierna. Just nu repetarar jag vilka blodådror som supplies vilka muskler. Det är sånt där som trillat ut och måste stoppas in igen. Olika pathways i hjärnan och physiolabb läses också. Tur att vädret gör sig för en dag inne med tända ljus och mycket te med honung. 

11/10 2012

Ordningen är återställd!

Wopediedoop

Åh æntligen kan jag chilla. Alla møljiga poæng før denna vecka ær i hopsamlade. Max. vafasen. Det ær inte nødvændigt och ganska destruktivt men så ær det. 40 av 40 20 av 20 och 5 av 5. Och jag lever førtfarande och har inte pluggat nætterna i genom. Jag har trænat, sovit och umgåtts. En studiemaskin ør vad jag blivit. En vælsmord sådan.

9/10 2012

Bilden från i Fredags säger så mycket. Den säger gott sällskap i fighten mot physion, pluggtrötthet och männsklighet. Mitt i kaoset av papper, energidryck och shokladkex (Milka- amazing stuff!) plockades de finaste glasen och det mousserande vinet fram. Sånt behövs ibland, det var uppladdningen inför denna vecka som än så länge går bra. En labb och en inlämning kvar och på fredag kommer min finaste hit.

jag kan också berätta att jag spolade ned min telefon i en av skolans toaletter idag. I samma sekund som jag tryckte på spolaknappen trillade min telefon ut ur jackfickan och försvann ned i avloppet, innan jag ens han fundera på vad det var för svart som trillade ned så var den borta. Lever nu teleofnlös ett par dagar, somm tur är börjar jag inte före 11 någon dag och min innyggda klocka brukar väcka mig mellan 6 och 8 så jag för förlita mig på den en stund.

8/10 2012

 
Physiomidterm avklarat- Next up--> Informatics imorgon! Vi krigar på, Elisabeth, Jenny, Vera, Sanne och Andrea. Vi fixar det här. Dream team. 

8/10 2012

Oktober. En höstmånad. Jag saknar färexplotionen, luften och skogspromenader. frosten kanske har tagit trattkantarellerna hemma, det vet jag inget om men om inte, ingår en rejäl skörd i min saknad, också svart trumpet skulle sitta fint. Rensa, torka och dricka te. Te i stora koppar, massor med te. Söndag morgon med familjen, pappas bröd som jag brukar vara trött på men nu inte skulle säga nej till, med herrgårdsost och gurka. Tekopparna är med men de är fyllda med kaffe denna vecka (och övriga) till ära. Kvällstid får de dock fyllas med sitt rätta element, har ett nytt, ett jordgubb och persikote, utan koffein, mest som varm saft och med mjölk smakar det pêche melba glass. Det är fint men det är trist att dricka kvällstet ensam. Det ska drickas i sällskap efter en kylig promenad. 
 
Morgonfunderingar som slår ut nervositet. Idag är det fysiomidterm, jag har liksom vant mig men nervositeten finns alltid kvar, det är männskligt och jag är människa i allra högsta grad även om skolan gör det esta för att ignorera detta och ger oss midterm idag, midterm imorgon, labb på onsdag, anatomidissektion på fredag och inläming av en draft till physiology essay samma dag. Det är bara bita ihop. Att frysen är fylld med matlådor och kaffeburken välfylld är överlevnadsstrategier. 

Bilder, ja ni, jag ser inte så mycket vackra motiv här. Mest ångest och storsdad men jag ska bli flitigare..
 
Puss och kram. Håll en tumme för mig och en för jocke idag, han har sin första tenta idag, min duktiga karl. 

6/ 10 2012

 
Grattis älskling. Jag önskar för allt i världen att jag var hos dig men våra skolor satte effektivt stopp för det och delade ut tentor och midterms på dumma datum. Jag hoppas det är den första och sista på varsina håll.

4/10

S O V A

1/10 2012

Tentaperiod? Ja det känns så. Det finns liksom ingen lugn stund men det är vad jag förväntat mig av terminen så det är bara bita ihop och kämpa. Vi hade midterm i måndags, har midterm nästa måndag och tisdag samt lab med förhör på onsdagen. samtidigt läser jag aantomi och ska skriva student essay i physiologin. Det possetevia är att det inte komer bli en chock när det är dags för den riktiga tentaperioden. Den viktigaste hittils. Det är upp till bevis. Om man står eller stryker julens tentamoster betyder mycket. Men jag står. Jag ska stå. Vad ville jag med detta? Jag ville nog mest få ur mig lite rädsla och frustration över mängden kunskap som ska in. Men jag har redan märkt att hjärnan är ett fantastiskt organ som lär sig snabbare och snabbare och dessutom är hjärnana så fantastisk intressant att läsa om så jag ser fram emot att klockan bli tolv för då har jag lovat mig själv att byta från physiologiplugg till att läsa och försöka förstå hjärnan. Spännande!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0