28/11 2015

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn.
 
Nynna på denna och fundera över hur trasig världen är. Tänk på det när ni tänder morgondagens adventsljus. 
 
 
 

28/11 2015

Då var årets examensplanering klar. Att lyckas på plats på de olika tentadatumen är alltid spännande men i år gick det bra. 
 
Midterm food hygene 11/12
Ophtalmology 21/12
Internal medicine final 22/12
Obstetrics small animal oral 4/1
Obstetrics large animals 7/1
Obstetrics oral 14/1
animal hygene and heard helth 22/1
 
Sedan drar jag till någon varmare plats med bror. 

27/11 2015

 
Första advent på söndag och jag har kirrat adventskalendern. En flaska om dagen är inte riktigt sunt men en halvflaska i veckan tycker jag nog är försvarbart. Zara får alltså ta hand om andra halvan. Tre röda som jag aldrig smakat, att köpa vin i mataffären i ungern är alltid lika spännande, supergott eller förskräckligt, det är bara slumpen som avgör. Jag vet att edes betyder söt så de undviker jag, ungrarna har nämligen en hel del söta rödviner och det är lite som att dricka saft med alkohol, gott som tonåring men endast då. Den sista är ett torrt mousserande vitt vin. Den sparas nog till två dagar efter sista advent för jag och Zara har ett gäng examen sådär straxt efter sista advent och då är det bäst att vara klar i knoppen!
 

22/11 2015

Jag läser state vet. Lagar och regler. Ordbajs och min hjärnan protesterar högljudt. Inte mitt favoritämne. Det vägrar fastna. Mycket har nog med min inställning att göra men förhoppningsvis går det bra imorgon. Retake och midterm nummer två på samma dag. Partymusik, brända mandlar och ett par timmars plugg till. 

17/11 2015

Igår skrev jag ett inlägg rakt från hjärtat om den terrordåden den senaste helgen. Naket och ärligt, jag var stolt över vad jag skrev och jag stå för varje ord men jag raderade det av en enda anledning. Rädsla. Jag trodde aldrig jag skulle hålla mina åsikter inne, jag är stolt över att alltid delat det jag står för med alla som vill läsa eller lyssna. Att jag sätter ord på det många tänker. Det skrämmer mig att nu behöva fundera över vad jag skriver men jag gör det. IS är farliga. Så är det. Allt för många civila har hänsynslöst fått sätta livet till och dödshot har delats ut till dem som kritiserad IS. Alltså är det inte värt det just nu och jag gråter inombords över den insikten. 
 
Igår träffade jag en av mina franska vänner. Hon kunde inte sluta gråta.
 
När bomberna faller kommer fler tårar fällas. 
 
Hollande har sagt att frankrike är i krig och har bett Europa om militär hjälp och EU har sagt ja. Är frankrike i krig är alltså Europa i krig. 
 
LIssbonfördraget 42.7
”Om en medlemsstat skulle utsättas för ett väpnat angrepp på sitt territorium, är de övriga medlemsstaterna skyldiga att ge den medlemsstaten stöd och bistånd med alla till buds stående medel i enlighet med artikel 51 i Förenta nationernas stadga. Detta ska inte påverka den särskilda karaktären hos vissa medlemsstaters säkerhets- och försvarspolitik"
 
 
Det skrämmer mig. Rädsla är ett starkt vapen och vi är många som är rädda. 
 
Jag väger mina ord på guldvåg men jag ska inte vara tyst. Jag har fundamentalt ändrat uppfattning och tror inte längre att kärlek och förnuft är kraftfullt nog för att driva ondskan på flykt.
 
IS saknar de värderingar som vi har och jag tror inte dom kan talas till förnuft. Tro och övertygelse är inte något man enkelt raderar ur den troendes hjärta. 
 
Jag tror på fred i hjärta och själ men inte just nu, just nu ser jag ingen annan utväg. 

15/11 2015

Det här är vad rugny handlar om. Fair play och gemenskap. Leoben var fantastiskt vackert. Klar alpluft och strålande sol. 

12/11 2015

Grävt ner mig under epizootiology anteckninarna. Geäver upp mig på lördag för rugbyspel och sen gräver jag ner mig igen. 

1/11 2015

 
Det är första november. Igår var det 16 grader varmt och strålande sol. Margit Islands stora gräsmatta ( en av många men vår favorit) var tom på mäniskor och vi hade en grym rugbytränings i två timmar. Idag är kroppen lite mör men det är så det ska vara. På kvällen var det världskuppfinalen i rugby och ett glatt gäng mötte upp på en pub och vi tittade på matchen och pratade massa strunt. Ett gäng gick all in men jag smet hem klockan tolv och är väldigt nöjd med det. Idag Pluggas det food hygene till onsdagens midterm och lite av varje till de andra midtermen och finals som väntar men det är helt okej. På fredag åker jag till Sverige för en väldigt kort visit, undrar om det är några löv kvar på träden där? 
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0