25/6 2014







utöver morgontenta och hemresa han jag igår med räksallad med älskade, ridtur på bästis jättehäst (aj min kropp) och en supergod öl. LYCKA

24/6 2014

Och så var det inga fler kvar. Tredje året är avbetat. Det var ett spännande år. Alla kurser blev roligare men med det följde också en fruktansvärd ökning av material att lära sig. Jag är mest stolt över att jag åker hem med krafter kvar. Inte så att jag är sugen på att öpna en bok eller läsa en examen just nu MEN jag är inte en slamsa av mig själv. Förr har jag alltid kraschat i sängen efter mina examensdagar och redan då börjat fundera över nästkommande tenta men nu har det blivit ändring. Var tentadag har jag gjort något kul, badat, vart på barbecue etc. Alltså samlat energi från annat än bara sömn. Appropå sömn så har jag absolut en brist att ta igen men den är överkomlig. Jag vaknade imorse och ställde fram klockan, jag ville somna om helt enkelt, trots att det var tentamorgon. Jag har helt enkelt lärt mig att hantera tentaperiod. Det tog tre år men bättre sent än aldrig.

Klockan 13.15 landar jag i älskade Sverige. ca. 13.20 ser jag älskade Jocke och ett par timmar senare sitter jag till häst.

22/6 2014

Wow. Det var flera veckor sedan jag påbörjade ett nytt kapittel vid denna tid på dygnet men vet ni vad, nu är det så nära att sömn kan prioriteras bort och jag kan kötta gärnet in i det sista . Puss

21/6 2014

Det är inte det enklaste att sätta sig vid skrivbordet när man vet att det är tre nätter kvar och sedan hemresa. Väskan är packad och det mesta av praktiska ting är ordnat. Jag är alltså klart att åka... MEN. Det är en tenta mellan hemgång och nu. Attans. Hur som helst är det ganska spännande, tur är väl det.

21/6 2014



Haha. Jag älskar facebook ibland. Är med i en grupp där veterinärer delar med sig av roliga upplevelser. Pavlova är en marängbakelse, Parvo är ett väldigt alvarligt virus som dödar cellerna i tarmslemhinnan och orsakar galen diarré.

20/6 2014






Bilder från igår och bild från just nu. Det här med att sätta igång med sista ämnet på självaste midsommarafton... Räknar ned till hemresa!

19/6 2014

Så var det bara en kvar. Vilken känlsa. Idag gick det kalasbra. Öppnade med en femma på skriftliga delen och sen gick det lika bra på muntliga/praktiska. Käkade frukost med Sanne på eco café när jag var klar och sen har jag gjort tusen ärenden, bokade liksom om min biljett så att jag sticker på tisdag direkt efter tentan så allt måste bli klart innan det. Ska ut och äta och så ikväll men måste sova lite först. Jösses.

18/6 2014



Vad gör tentaperioden med oss? Så här såg vi it igår efter tentan. Idag har jag huvudvärk igen. vad tusan.

17/6 2014

Idag börjades det på stordjurskliniken med en liten tenta i hur man undersöker djur. Jag fick berätta hur man undersöker munhålan på en häst och brösthålan på en get. Det var inte svårt och jag var inte nervös för den men lil förbaskat så är jag helt slut nu. La mig på sängen en stund och ska nu försöka komma igång med plugget. De andra delarna, skriftligt/muntligt/praktiskt om smådjur är på torsdag och sen är det bara en kvar!

14/6 2014

Den stora tröttheten har anlänt. Den drabbade oss alla och vi beklagar oss för varandra. Jag är så fruktansvärt glad att jag är klar med dom två stora, pharma och nutrition, så att jag kan ta det lite lugnare. Det brukar bli så här så jag är van. samma visa varje gång. Ska boka om mim biljett ikväll. Åker direkt från sista tentan. Får ta med resväskan så det syns att jag har bråttom. 24e! räknar ned dagarna. KÄMPA

13/6 2014


Fullt hus (Sannes) med fyra flitiga flickor. Bara två kvar! håll ut hjärnan! (klarade surgery på håret men det var bara en bonus)

12/6 2014




God morgon solstrålar! Gjorde mig en lyxfrukost,mycket gott men hjälpte inte mot huvudvärken. Jag som aldrig har ont i huvudet är mycket störd av att ha två hackspettar innanför ögonen någonstans.

Den andra bilden är från igår, solmosig, blöt i håret och konstig uppställning men hur som helst så bjuder jag på den.

Jun. 12, 2014

11/5 2014

Yes! En till stor examen är avbockad. Det var en fruktansvärd morgon med så mycket studs i magen att jag höll på och vändas ut och in. Över 30 grades värme på det och inte allt för mycket sömn. Den här examen var viktig, den avgjorde nämligen om jag kan jobba som djursjukvårdare eller ej i sommar. Nu får jag alltså ge läkemdel och så. Fruktansvärt mycket ångest och nervositet släppte alltså nu.

Rev av mig examensoutfitten och la mig på sängen så fort jag kom in genom dörren men ska snart ta tag i dagen to do list. Lite mail, räkningar, städning och annat spännande som måste göras men ska hinna med och njuta också!

10/6 2014

Håll tummarna för mig vid halv nio imorgon. Dagen före examen är aldrig kul men idag är den extra okul.

8/6 2014

Jag vill kräkas på pharman. Jag har aldrig läst såhär länge till en tenta och känner fortfarande att jag inte kan någonting. Dessutom måste jag klara den. Jag är så rädd att jag tappat glöden och vill dra täcket över huvudet. Förstår ni då hur den känns?

6/5 2014



Böcker gör allt roligare men nu måste jag sluta bara läsa för att det är spännande och börja plugga mediciner.

2/6 2014



Så var pharma skriftliga överstökat med bra resultat. Jag vat överdrivet nervös men så är det alltid. Med det gjort så är det grönt ljus för att ta den muntliga. Planen var att göra den nu på torsdag men jag hat flyttat den till den 11e. kanske har jag redan sagt det? hur som helst så är det för att jag tycker det verkar så dumt att gå dit och inte vara ordentligt förberedd när jag hat tid att ta den lite senare och kunna lite mer. Idag ska jag ta en promenad, städa och köpa mig en sommarklänning, Men inte ännu. Först ska jag ligga på sängen en stund.

1/6

Wow vilken skillnad efter en natt med riktig sömn. Idag har hjärnan arbetat när jag bett om det och jag har lärt mig saker, till skillnad från de sista typ 5 dagarna. Jag är motiverad inför imorgon, håll tummarna att det går bra så jag får plugga inför muntliga sen. Så himla mycket roligare.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0