28/4 2014





Tjoho! Jag lever och har det bra. Vet ni varför? För att jag har så mycket att göra så jag inte hinner känna efter! Idag hade jag skola 8-8 som avslutades med ett labbprov om diverse spindeldjur, alltså kvalster och fästingar och annat elakt med 8 ben. Imorgon har jag lektioner och labbar i en salig röra med ett midterm och ett pharma labbprov om antifungals, alltså antimycotis eller svamdödadare eller vad man kallar det. Hur som helst är det viktiga saker för det berör hur man dödar malassezia som är vanlig i hundöron, framför allt hos allergiska hundar som ökar i antal konstant. Ringorm som alla som pysslat med djur tromigen vet vad det är och att den också smittar människor samt en del mindre vanliga men väldigt allvarliga systemiska mycoser. Pathon handlar om en hel massa tarmbacillusker, tarmvred med mera. Hur kul det än må vara så tar det på krafterna och det gäller stt sortera in det på bästa vis innan för skallbenet. För att göra så har jag utrustat mig med kaffe och en massa fina böcker. Allt blir roligare med en fin bok.

25/4 2014

Min karl sa en klok sak igår. Det var något i stil med "När du går in i väggen om en månad så kom ihåg att du pluggat 12 timmar om dagen länge". Det betydet två saker, först så betyder det att jag borde dra ned tempot som jag satte upo när jag kom tillbaka för jag ska hålla två månader, inte en. För det andra så har han så rätt, allt jobb som lagts ned tidigare får man inte glömma när dagen med pluggapati kommer. Var bara det jag skulle skriva, så jag kan gå tillbaka och läsa det senare.

23/4 2014

Välkommen tillbaka sa skolan. Tisdagen innebar skola mellan 8-19 inkluderat ett prov i en av mina valbara kurser, physiological basis of cardiology. Det gick nog bra. Idag var det något lugnare med skola 8-16 och sedan dess har jag suttit på stolen och betat av ämne efter ämne. Imorgon ska jag ha test i clinical och surgery, på fredag i parasiter, på måndag i parasiter, pp tisdag i pharma och ett pathomidterm. HA HA HA och när jag har tid läser jag nutrition. massor med nutrition för tentan närmar sig. mindre än en månad kvar.

14/4 2014

så himla häftigt dag! jag trivs. 

9/4; 2014






Dagen vi väntat på! international day!

8/4 2014





6/4 2014

Så, nu är jag trött på det här. Tråkigt att vara sjuk. Tursamt nog är jag tillräckligt dålig för att faktiskt fatta att jag inte ska gå och handla, träna, gå på picknick etc. Jag håller mig i sängen. passande nog har jag valt en elective som är självstudier om hjärtat och baserat på ett datorprogram, alltså kan jag ligga i sängen och småplugga lite annars skulle jag bli galen!

3/4 2014

Dagen före min födelsedag och jag är dunderförkyld. Så var det med planen att åka och bada på äventyrsbad imorgon. Jag är nöjd om jag orkar baka en tårta liksom. Ska försöka lära mig lite parasiter till imorgon och sedan krypa ned under täcket igen.

1/4 2014



Första april. somnarvarmt. ritade en fejk tatuering i Sannes nacke som såg ganska bra ut och vi lyckades nästan lura våra vänner.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0