Mar. 29, 2013





jag har det så bra och vill aldrig åka tillbaka till Ungern. det här med plugg talar vi tyst om men nära, kära och välbefinnandet smäller högre. ridit ett par turer, hängt med Jocke, vänner och familj. funderar över det här med lägengetsbyte i Ungern men än så länge är det bara funderingar.

Mar. 29, 2013

Mar. 24, 2013



flygplatshumor

Morgonens roligaste är den mycket förbannande dotter och mor ca 30 och 55 som använder hela sitt förråd av fula ord för att utrycka sitt missnöje över wizzair "man kan ju alltid gå till expressen, jag ska ta mig fan ringa ombudsmannen". men hallå gulliga ni, ni hade för många, för stora handbaggage och ni hade inte printat boardingkort. det bästa är att ni klagade över att det inte står någonstans och att högutbildade människor missat det. hahahaha har ni aldrig flugit lågpris?

24/3 2013

God morgon alla fantastiska människor! I natt sov jag som ett litet barn och vaknade glad för nu är det hemgångsdags! I princip alla mina klasskamrater flög hem igår eller i fredags så jag har gått och väntat otåligt på min tur. Är för tillfället påväg till flygplatsen i alldeles för god tid, typiskt mig men jag har så mycket hellre en lugn stund där en att missa planet. Tröstshoppade mig ett nytt träningslinne igår och körde ett superskönt triceps, biceps,bröst och magepass. värmde upp med 3000 meter rodd, något som mina numera inte arbetshändet ogillade.

23/3 2013

Jösses vad tiden går. Imorgon åker jag hem för en påskvecka hemma i sverige. Det käns helt konstigt och fantastiskt. Alla de tidigare gånger jag lämnat Ungern har vart efter en tenta eller flera, med lättat hjärta och helt utsliten. Denna gång är jag varken utsliten eller lättad. Jag kom hit tionde januari och det är  2½ månad sedan och jag har inte haft ett enda midterm. Det är konstigt men bara för det käns det som att jag inte gjort någonting här men det har jag, jag har läst som en vanlig elev för första gången sedan jag kom till ungern, det vill säga åtta timmars arbetsdag och så lite mindre på helgerna. En och annan ledig dag har jag också klämt in. Efter påsk väntar tre midterm och sedan är det tentadags och sedan sommarlov. Jag tänkte egentligen att jag skulle plugga idag mend et går faktiskt inte. Jag är alldeles för uppe i varv och packar och städar om vart annant. Biokemin och topgrafiska anatomin får följa med hem. 
 
Kanske ska ta och åka iväg till Westend och kolla på lite vårkläder och nya skor istället? Här gör jag inte mycket nytta. 

22/3 2013

 
Bilden har jag snott av Caroline!
International day var så rolig! Alla nationer hade verkligen ansträngts sig och fixat häftig mat, pynt och dricka. Vårat bord var ett av de bättre må jag säga! Vi hade köttbullar, prinskorv,skagenmackor, kaviarmackor, bullar, syltkakor, kärleksmums, chokladbollar, tigerkaka, pannkakor och kladdkaka. Festen pågick från tio på morgonen in till småtimmarna, mycket, mycket roligt och ganska galet. 


 
Eftersom att jag inte lyckades flytta runt mina bilder så får grattiset till Pappa komma efter det andra men egentligen är du på första plats! Gratti till min kära pappa! Om två dagar får du ett grattis på riktigt!

20/3 2012

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det international day. Den innebär att de nationaliteter som finns representerade på skolan får varsitt bord i parken där man serverar något ätbart/drickbart som man tycker representerar sitt land. Vi ska visa varför sverige är den enda nationen med fika i ordlistan. Irländarna serverade öl förra året, norskarna hade våfflor, spanjorerna tortilla etc. Det hela slutar inte när maten tar slut, det slutar när man är för full eller för trött eller när klubben på skolgården stänger. Som ni ser på bilderna var det T-shirtväder förra året vid denna tid, iår är det betydligt svalare men det lovas 13 grader och sol. 

17/3 2013

Pluggdag, träningsdag, bakdag. 120 chokladbollar till international day, check!

16/3 2013



pubhäng och rugbymatch? NEJTACK. browniebak och Alice i underlandet? JATACK. lördagskväll på topp!

16/3 2013

Idag är det lördag och lördagar är min nya favoritdag! vet ni varför? Det ska jag tala om, det är nämligen CROSSFIT dags. Det är så galet roligt att jag sett fram emot det hela veckan och nu kan ingenting stoppa mig från att gå dit och köra slut på mig och sedan fortsätta på vilja, endorphiner och adrenalin.

Idag har jag läst virologi, biokemi och anatomi. Jag har glömt massor med anatomi men det kommer tillbaka fort och är fortfarande lika roligt. Bläddrar i mysboken med bara bilder. En skönt lördag alltså
.

14/3 2013

Nu tänkte jag dränka mitt dåliga humör i öl. Då borde det väl ge upp? Kolla sotningen. 20 år gammal och har för första gången lyckats sota ögonen utan att se ut som en transvestit. Guldstjärna till mig!

14/3 2013


igår landade morfar i Ungern. vi käkde god middag med bra, välbehövligt efter skoldag mellan 8 och 18.han hade paket till mig, choklad, fiskbuljong och pärlsocker. pärlsockret blir pricken över i på mina chokladbollar på international Day.

13/3 -13




11/3 2013

 
Varvar ned med en stor kopp grönt té. Humöret har åkt bergo och dalbana idag och det är aldrig kul. Jag hoppas på en bättre morgondag.
 

9/3 2013

50 thrusters
50 benböj med highpull
50 boxjump
50 shoulder press
50 jumping launges
50 burpies

så fort som möjligt, plankan mellan varje övning och ingen vila. tufft men fruktansvärt roligt. En utmaning i min stil! testa vettja!

direkt vidare till Nina och ellinor som samlat ihop ett gäng svenskar för middag, melodifestival, snack och snacks. ninas röstningskort börjar bli tradition och gör det hela ännu roligare! jag är inget fan av musiken men det var trevligt!

8/3 2013

Ett par koppar kaffe hjälper mot det mesta. Biokemin är som en efterlyst brottsling i min hjärna. Fångas död eller levande, stor belöning utfärdas. Den skall helt enkelt gå med alla möjliga medel. Idag hjälpte ett par koppar kaffe till och imorgon ska fokus på Kalvin bibblioteket hjälpa till. Sticker iväg till gymmet för lite spinabs. Det är precis vad det låter som, spinning och bålträning. Mycket bra, jag tröttnar på att spinna och då bryts det av med lite magträning. Perfekt!

8/3 2013

Kollat runt på träningskläder och bloggar istället för att läsa biomatte men det är okej, det här var mer givande så att säga. Linnet på bilden är på önskelistan. Finns hos fitnessguru.se. Måste slänga in att jag aldrig känt mig så smal och snygg (ska egentligen inte vara i samma mening) men ni som känner mig vet vad det menar. ~15 kilo + känner jag mig smalare, snyggare och starkare, Sug på den ni nästa gång ni funderar på att hoppa över en måltid.

8/3 2013

God morgon! Ungefär så här pigg är jag idag. Ögonen är mer elle rmindre ihopklistrade men jag försöker öppna dom med kaffets hjälp. Har en lektion, biomatte practical med litet prov i början. Helt värdelöst. Ser mer fram emot biokemiläsning i eftermiddag, träning och norska idol med tjejerna!
 

7/3 2013

Med nya krafter var biokemin rolig idag. Jag behövde bara sova en natt och äta ordentligt och så vände humörsvackan uppåt. Har vilodag från träningen så ägnade kvällen åt att göra en vegetarisk lasange. Det kanske låter konstigt men det är det inte och smakar utmärkt. Hur gör man då? Jo man gör fräser lök, vitlök, riven morot, finhackad persiljerot (i brist på rotselleri) tills det är mjukt. slänger i tomatpuré, sambaloelek, timjan, rosmarin, salt, peppar, krossade tomater och massor med bönor. Det blir alltså en köttfärsås fast på bönor. Sen gör man bechamelsås och häller i lite riven ost. Varvar lasangeplattor och de två såserna i en form, avslutar med vit sås och lite riven ost. In i ugnen i en knapp timme och sen är det bara att njuta  ett anta luncher framöver.

6/3 2013

Biokemi. Vad ska man sága. Det ár svárt, mycket och trákigt. Jag har haft turen att tycka om dom ámnen som vart "terminens monster" fram till nu men biokemi... Vafasen. Enzymer őverallt. Jag kőr pá min vanliga metod, láser allt tusen gánger och sá sátter det sig mer och mer varje gáng. 2 timmars slitande med den kvar och sen blir det tráning och handling. Vego-Lasange stár pá mattlagningschemat.

5/3 2013



jag vågar tro att våren är påväg men stänger in mig på bibblan med biokemin istället.

Mar. 05, 2013

5/3 2013

Tur att jag har världens bästa vänner i två länder. Saknar min sverigeliga men som tur är ska jag skypa med bästa Hanna ikväll!

4/2013

vet ni hur mycket jag hatar mina knän och fötter(fot)? hoppträning klarar dom inte för då gör dom ont under och innuti och löpträning är bara att glömma. för 3 år sedan fick jag löparknä i mitt vänstra knä. jag vilade, käkade antinflammatoriskt, tejpade, stretchade etc och det gick över, kom tillbaka, gick över, kom tillbaka osv. sedan blev fotvalvet inflammerat och jag gjorde ungefär på samma sätt och det gick över, kom tillbaka, gick över och kom tillbaka osv. sen blev högerknä också ett löparknä men det gick över ganska fint. nu, tre år senare, kan jag jogga 10 minuter och sen gör vänsterknä ont eller foten men mest knät. jag har prövat allt och är så trött på det. vad göra? det ska ju gå över men inte fan gör det det.

3/3 2013

Bilden snodd av Annika. Här är vi som var utklädda minus andrea. Sanne och Jenny var såklart med men outklädda. Vi började kvällen hemma hos Sanne med öl, lekar och massor med bra musik! Vid halv ett tog vi en taxi till "party Island" och Dock Bistro där vi dansade loss till klockan tre. Även här var det bra musik och det var helt enkelt väldigt roligt! Jag kände mig väldigt nöjd i långklänning och bruna kängor istället för höga klackan och kort tjol. Jag ska nog alltid vara hippie då jag kände mig mer är sunt bekväm i min utklädnad. Jenny hade en teori om att jag var hippie i mitt förra liv vilket absolut kan tänkas. 

2/3 2013

försöker komma igång med läsningen på allvar. det tar emot men jag erkänner att jag saknar midterms. att ha något konkret att läsa till är så mycket mer motiverande än att gnaga sig igenom topiclistor som jag är trött på för stunden. hur som helst, motiverar mig med träning om 2 timmar och till dess ska jag kunna citric acid cycle och reguleringen av denna. jag borde egentligen redan kunna den men icke. Jag har återhämtat mig och bara läst inför labbar sedan jag kom hit. skärpning nu. en termin kvar innan magiska gränsen är passerad.

2/3 2013

redo för maskeradfest! Hippie! Kommer istämmning med kidneybönbiffar och broccoli-potatispuré- Mums!

1/3 2013

Ledsen tjej. Dom ringde precis från stallet och sa att pågrund av dagens regn är stigarna för blöta så vi kan inte komma i helgen. Bara packa upp och planera om. USH så trist. Det här hade jag verkligen sett fram emot men istället får jag väl plocka upp böckerna, gå på Purim party och koka bönor vilket är kvällens aktivitet. Jag känner mig så husmoderlig och blir så löjligt glad av att ha frysen fylld med färdigkokta bönor. Inga konservburkar i onödan, renare och billigare. För 500 gram bönor som motsvarar ungefär ungefär 6 burkar färdigkokta för 10 kr. Nyttigt, enkelt och billigt. 

1/3 2013

Biomatte är ett skämt. Matte kan jag men konstiga definitioner och skit, tack men nej tack. Hur som helst var det min enda lektion idag, två timmars ren och skär frustration över dumma hittepå. Jag har dessutom samma lärare som jag hade i informatics förra året och hon har ett gäng sadistiska drag den damen. Alla andra grupper får instuderingsfrågor men vi, nej vi får läsa slides istället och får hemläxor.
 
Som plåster på såren gick vi och tränade efter detta, jag körde diverse biceps, axlar och triceps öveningar, sedan  tre cirklar som innehöll såna där hantelcurls när man står planka, benböj på balansplatta, liggande cycling och en rumpdödare. För att köra slut på oss blev det ett gäng mountinclimbers och burpies som pricken över i. Det var kul att träna flera, roligare men mindre intensivt. Klart värt för variationens skull. 
 
Försöker läsa lite till virologilabben på måndag och lite biokemi eftersom vi ska vara borta hela helgen. Vi blev vist 6/7 personer och det är bra, ju fler desto roligare! Jag är lite spänd, vi ska göra mycket nytt, åka bort alla tillsammans, hyra bil och rida. Skriver packlista och hoppas på fint väder!

1/3 2013

Den här bloggen är klart läsvärd, det är en av mina föredetta lärare men jag tror hon försöker hålla sig relativt anonym http://bondjantan.blogspot.se/. Jag vill också leva så när jag blir stor, addera två gödkalvar och ett par hästar och några getter, en vall för hötagning och mycket mark till djuren. Att leva med minsta påfrestan på naturen är något jag kallar lycka.
 
Jag försöker att göra kloka val och leva efter mina principer. Jag undviker djurtestade produkter, köper så lite förpackningar som möjligt, källsorterar i största möjliga utsträckning, äter inte kött, tigerräkor, tonfisk eller inte MCS märkt fisk och i största möjliga mån vill jag ha närproducerade grödor. Just nu är det svårt, språkbegränsningar, storstad och studentbudget är inte optimalt men alla små steg gör skillnad. Vi förstör sakta men säkert vår planet som vi fått möjlighet att leva på och det skär i hjärtat att ta del av rapporteringar kring miljöförstöring, naturkatastrofer och missförhållanden innom djurhållningen. Mina ögon är öppna och mitt sinne mottaggligt för information kring detta, jag kritiskt granskar och funderar på vad jag kan göra åt saken.
 
 
Jag är lyckligt lottad som växt upp i en familj som visat mig naturens rikedom och lärt mig tänka, granska och argumentera för min sak. Jag önskar att alla får se natur, umgås med djur och se ursprunget till det som ligger på tallriken, möblerna som står i vårt hem och kläderna vi bär. När du äter en bulle vill jag att du ska kunna föreställa dig åkern där vetet växte, gården där kon som prudcerat mjölk och smör lever, åkern sockerbetorna är odlade på och plantagen kanelen är skördat på. 
 
Alla kan göra skillnad med rätt kunskap. Du behöver inte vara vegan, du behöver inte odla allt själv men du kan göra val som påverkar på sikt, som ger vår jord några år till och som ger bättre arbetsvilkor och sjystare djuromsorg. 
 
Det var morgonens fundering. Det kommer mer. 
 

1/3 2013

Imorgon hyr vi fyra eller fem tjejer en bil och åker till ett turridningstall två timmar utanför Budapest. Vi som kan rida ska göra det och dom andra ska köa fyrhjuling och så ska vi åka och titta på massor med vacker natur. Vi åker tidigt imorgon och kommer hem söndag kväll. Som ett miniridläger. Som jag har längtat efter det här!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0