30/10 2014

Lyssnar på nya favoriten JJ på spotify, ett svenskt band som tydligen är indie, electropop och hiphop engligt wikipedia. Låter flummigt men det är ganska flummigt också. Hur som helst är det utmärkt pluggmusik. Läser om fellägen i kalvar, spännande. Ikväll väntas rugbyträning med full kontakt, dvs vi ska tacklas. Kul!

28/10 2014






Hade hand om roomies hund när hon var i sverige över helgen. Hunden heter nina och är en gatumix från egypten. Hon är 7 år tror jag och med åldern har hon utvecklat vissa bekväma vanor, som att ligga ned och äta middag. Som tack för hjälpen skämde Zara bort mig rejält, godis och cocos body butter från body shop. Igår hade vi vår första rectal examination av kossor i obstretics, coolt! Såklart måste ni ju få den klassiska veterinärstudentbilden.

24/10 2014

7 grader och regn. I det begav vi oss ut till ett litet stall för en ridtur. Typ allt gick fel och det var kallt och blött men hästen var trevlig och det blev ridning hur som helst. En liten fyraårig dam föll på min lott. Hon var en sån som jag gillar. Energisk och glad. Kom hem helt slut, det tar på krafterna med stall i regn och rusk men det är en sån där skön känsla ändå. 
 
Försöker plugga men det går segt. Måste skärpa mig. 

23/10 2014






I söndagd hade vi över 20 gradet och strålandr sol. Idag har vi under 10 och blåst. Det blev höst på några dagar. Trist för vi har långhelg och jag hade gärna spenderat den ute solen men nu blir det inte så.

Istället har jag gjort osötat jordnötssmör och läst om nasogastrisk sond i smådjur och ska nu läsa om kolik i häst. sämre kan man ha det.

19/10 2014



En fantastisk dag för att samlas och spela tuoch-rugby. Jag var lite förvirrad med herrarnas regler men det var kul. Har sträckt mitt höger lår så blev inte full fart men kul ändå! Om någon har en bra kur fär sträckning/bristning så dela gärna med er!

18/10 2014



Lördag var idag skoldag. Föreläsningar helaa förmiddagen om sjukdomar i hästens magtarm-system och sedan fick vi prova endpskopi och ultraljud. I magsäcken på vår försökshäst hittade vi gastrofilus larver, alltså styngflugor. Det är dom där vita äggen man skrapar bort från hästens ben som utvecklats i magsäcken efter att hästen fåtti sig dom. Ultraljud är nu lite mer begeipligt men fortfarande mest grått och svart i en salig röra.

17/10 2014

Idag har jag ont i hela kroppen, fötter, knän och höfter mest. Cyklade till träningen, det tog 40 min, tränade 1,5 i nya dobbskorna och cyklade hem, fast det gick snabbare, inga bilar. Vi spelade semi contact, man får stoppa varandra men inte lägga någon på marken. I mina nya skpr var det grymt roligt! lyckades finta bort motståndarna flera gånger. Att tänka på till nästa gång är att det är lättare att finta om man saktar ner lite. Anyways, Fredag!!!

16/10 2014



Igår tog jag mig en rejäl cykeltur till en pytteliten affär som säljer diverse amerikansk fotbolls utrustning men också lite rugby saker. Dom hade tre bollar och nu har dom en. Dom är fel storlek men bättre än inget. Den svarta är min och den rosa till en lagkompis. Tjoho!

Sprang en runda på 7,8 km på kvällen och kände inget i knäna. Jag tror jag botat något som jag trodde var kroniskt. Härligt och kunna springa igen. Nästa onsdag blir det milen tror jag.

13/10 2014







Min helg har varit fantastisk. I fredags var vi många som hamnade i parken. Barfota, bollspelandes och solandes. En och annan öl slank ned och nattsömnen blev god. I lördags åkte jag 40 minuter från stan och tittade på herrlagets match. Dom var grymma och jag kände adrenalin fat jag bara tittade, längtar efter att spela första matchen. När matchen var över käkade lagen gulash och drack öl. Inte sämre blev det hela av över 20 grader och sol. Söndagen börjades med ytterligare en utflykt, till en sjö. Rugbyträning på kvällen.


Alltså ni fattar ungefär hur bra jag har det va? Idag har jag köpt ett par dobbskor så nu är jag ostoppbar.

9/10 2014



Alltså varför fick jag inte tummen ur tidigare? Det är så sjukt jävla roligt att spela rugby. Bild från dagen träning. Längtar redan till nästa träning.

5/10 2014

Hemlängtan slår till ibland. Inte så ofta men ibland. Just nu vill jag hem, hänga med nära och kära och ut och rida i en höstig skog. 

3/10 2014

Sitter här och äter grymt goda bananpannkakor. Andra frukosten efter löprundan är den bästa. Tar noga hand om mina ITBS knän och det verkar fungera. Tittar på 5 minutersklipp på youtube och stretchar ut sätes och lårmuskulaturen två gånger om dagen, använder knäskydd och har gympaskor med gjutna sulor. Lätt värt för att kunna njuta av löpning igen. Imorse sprang jag och Zara ca 5km och att inte känna något i knäna var för mig helt fantastiskt!



Det där är bananpannkakor det. En dl havregryn, två ägg, en banan och en matsked riven kokos. stek till plättar (i smör blir godast) och ät med vad du vill. Sylt, bär, jordnötter etc. Blev sex plättar av min smet så får mellis också. Perfekt!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0