31/5 2012

Min nyinflyttade sambo hittade snabbt sin favoritplats. Jaga flugor är en annan favorit och gå på upptäcksfärd en tredje. Damsugaren är ett monster utan dess like och skrivaren är rätt skum den med. Jag väntar på den förhoppningsvis uteblivna allergiska reaktionen, har den inte dykt upp efter helgen är jag helt enkelt inte allergisk och katten blir kvar. Fina fina terror.

30/5 2012

Folic acid. En elak djävul som jag tror jag prioriterar bort men vet ni en sak. Fri tillgång på jordgubbar, energidryck och gott sällskap gör underverk för The brain. Tankarna på katten som imorgon flyttar hem till mig gör det hela ännu bättre. Jag ljög lite. katten flyttar endast hem till mig om jag visar mig tåla henne. Imorogn kl 12 avgörs det.

29/5 2012

Såg precis resultatet från första tillfället att skriva kemitentan. 63% strök. Nu lägger jag på ett kol. Spenderat morgonen hos veterinären med katterna. Friska och fina, vaccinationsprogrammet påbörjas på måndag och jag ska så fort som möjligt åka och allergitesta mig. Är det negativt så har jag straxt en svartvit liten kattflicka hemma.

27/5 2012

Dagen har jag spenderat med mormor, morfar, Bea, en kusin till dem med fru i deras sommarhus en bit upp i budahills. Helt fantastiskt att komma ifrån staden och se natur. De odlar, gör vin, palinka och har det allmänt bra. Jag hoppas det här var den nytändning jag behövde för nu har jag latat mig sedan anatomin så nu jävlar sätter jag igång med kemin på allvar.

26/5 2012

En liten solskenshistoria. Denna fina lilla missa dumpandes av unknown på hjältarnas torg, togs till veterinär och där råkade en veterinärstudent som heter Sara befinna sig. Katten var mer död än levande och fick IV, maskkur, antibiotika och ögondroppar. När Sara gick därifrån fick hon katten med sig då den annars skulle avlivats. Katten hamnade sedan hos Katharina där jag sitter och pluggar. Igår var hon som sagt mer pälsboll än kattunge men efter mycket omvårdnad och kärlek äter hon och har blivit en helt ny katt. Ett dygn senare piper hon runt och är full av liv. Bilden är tagen efter intag av koltablett, därav den extra svarta mustachen.

26/5 2012

Jag vet inte men jag tycker som överdriver en aning. Denna struktur känns ganska så familiar så att säga.

Jag trodde jag skulle bli veterinär och inte kolhdyratkemist. Idag har jag läst allt om sterioder, alkaloider, socker och proteiner. Det är loads of loads men info och jag är redan smått panisk men det ska nog gå fint till sist. Nu väntar en fortsatt låååång pluggdag så jag kan ta mig lite ledigt imorgon och åka på utflykt med mormor och morfar.

24/5 2012

Alltså mjölk är ju en mirakelvätska. barn kan överleva på det och det innehåller typ allt. Alltså måste ost vara lika fantastiskt och altså borde jag kunna äta hur många riskakor med ost som helst. Sen är frågan hur jag ska motivera riskakorna men det får bli för att det är så gott. Hursomhelst är det min addiction för stunden. Fantastiskt gott. Mums!

24/5 2012

High five!

Det var en fin siffra som stod efter min kod när jag nyss checkade anatomiresultatet. Den firas med två nya röda tuschpennor och ett halvkilo fina jordgubbar. Jag kunde välja storlek i affären, dom stora var dyrare men det var jag värd nu. Är så inne i kemin att jag glömde bort att jag lovade mig en paus så nu blir det lite kaffe och jordgubbsätande. Varför köpte jag inte ett kilo? Dom är sådär goda som dom ska vara.

24/5 2012

I min låda med skumtoppar fanns det vita, mörka och ljusa och jag kunde inte låta bli att dekorera en vit med lite mörk choklad. Jag vet jag vad jag ska bjuda på när det är dags för Halloween.

24/5 2012


Citral b är min nya favorit compound. Den ser ut som en kamel så den kommer nog fastna. Den finns i citron, är animicrobial samt har någon ferormonfunktion i insekter.

23/5 2012

Kikade lite i kemislidsen och tyckte det hela kändes intressant. Tittade på gamla frågor och topiclisten och insgåg att det bara är det tråkigaste jag ska lära mig. Tack! memorera lagar och strukturer utantill. Åh så intressant. Hur som helst känns det hela en smula hoppfullt och min hjärna längtar efter att bita tag i något nytt att lära sig. Den är amazing så att säga och längtar efter lite annat än blodkärl.


På något sätt rinner det ju faktiskt kemikalier i mina ådror också så det ska fasen gå vägen. Frågan är var jag ska börja, tror jag sätter tänderna i det tråkigaste först, det som kalla general chemistry och sen tar jag den organiska. Kroppen behagade somna halv tolv och vakna halv sex så jag är inte överdrivet kaxig för dagen men vafasen. trötthet dör man inte av och kaffe brukar dra bort den där hinnan som lägger sig mellan synapserna när jag sovit för lite. Hittade ingen bättre bild än pappas skype profil men man kan ana att han är en galen forskare i labbfracken hur som helst och den genen ska jag nu plocka  fram. Började letandet med keso och jordgubbar till frukost. Hur det hänger ihop vet jag inte men det var otroligt gott.

Kanske ska ta och läsa lite mer i upplösningen av silence of the lambs innan jag beger mig mot bibblan. Ja det ska jag, för den är fantastisk. Läs den. fast nej, läs hela serien. Red dragon är bäst men den här är en close tvåa.

22/5 2012

En bild får ni också. Bror och jag, italien 2011 <3

22/5 2012

Ja ni kära vänner. Det är en mycket trött och nöjd tjej som ligger på soffan och tar igen sig. Anatomin gick bra. hur bra vet jag inte men jag stod iaf och det är det som räknas. Efter tentan sprang jag ett varv runt margit, handlade jordgubbar, storstädade lägenheten och tog en lång dusch.

Sen ni, sen hände det fina. Kära mormor kom på besök. Vi fikade med kaffe, jordgubbar och skumtoppar i perfekt storlek, 8,3 gram styck som jag råkade memorera för min hjärna memorerar allt just nu. Vi gick promenad, kollade på skolan och åt middag och sedan åkte jag hem och krachade i soffan. Fast jag ljög lite, jag tog ett varv i corvin och köpte skor, eller tofflor närmare bestämt. I Läder och av mycket fotriktig modell. Mycket vuxet och bekvämt. Nu. Somna tidigt. Och sova utan att vakna och gå och kolla vilken artär som går vart. 

Imorgon börjar kemiplugget men allt känns bra nu. Efter anatomin är det neförsbacke men det är fortfarande inte lätt, det får ni inte tro.

21/5 2012

Nu du anatomin. Nu djävlar ska du få se på grejor. kort paus och sen påt igen bara. Fick en stor kaka med mörk choklad med päron och mandelsmak av caroline som tack för kattvaktshjälpen och den slinker ned nu, ja inte hela då men nu du...

21/5 2012

Nu hoppar jag. Det känns lite så. Jag hoppas vattnet är snällt mot mig och inte chockar mig med en kallsup eller en svidande saltvattenchock. Imorgon är det dags för examen i anatomi II och jag kan långt ifrån allt jag vill kunna. Hur som helst intalar jag mig själv att jag kan massor och förhoppningsvis rätt saker. Jag har läst igenom lite snälla saker denna morgon men nu är jag för nervös för att kunna fortsätta läsa hemma så det blir en tripp till Kalvin för genomgång av resten. Jag hade förträngt hur det känns före en anatomiexamen. Magen vänder sig ut och in, tårarna ligger nära till hands och benen pirrar. Fy helvete. Men det är väl bra på något vis för då längtar jag till examen för att få den ur världen liksom.

19 maj

Herre min skapare. Jag hatar anatomi just nu. Mer æn något annat. Jag læser och læser och læser men det finns før mycket att kunna. Åh vad jag hoppas på en snæll examen. Ær dom jævliga går det hela åt skogen och jag vill inte vill inte vill inte stryka anatomin. Jag skæms ihjæl då och får inte komma hem till midsommar. en och en halv dag kvar med læsning och sen smæller det.

18/5 2012

Multitasking. Stretching och bloggning. Valet stod mellan joggning, en timmes extra läsning eller lite tid på soffan. Valet föll på löpningen. Det ångrar jag inte. Benen sa att dom hade massor med energi så löpturen blev femtio minuter lång med ett genomgående högt tempo. Lite studs upp och ner för ett par trappor och lite lek upp och ned för en backe förgyllde det hela. Hoppas relutatet blir god nattsömn för då får jag igen den missade pluggtimmen.

18/5 2012

Började med att skriva 18/6 och insåg att det är inte så långt fram i tiden. Denna termin trollades bort och ett par tentor trollades fram. Anatominnervositeten har anlänt på riktigt. Kännslan inför ett anatomiprov är som att klumpa ihop all panik och ångest från alla andra tentor och lägga ner i en stor boll någon stans mellan cardia och pharynx. Alltså mellan magens topp och halsen. 

Är dock som en ny människa efter 9 timmars sömn. Sticker och hämtar blackbooken och sen blir det kalvin. har flytatt in nu. Det är på riktigt nu.

17/5 2012

Kom hem, hällde spiskummin på mina äpplen ist för kardemumma och insåg att det var rätt beslut att gå hem från bibblan.
kortslutning. Tur att de tillfrågade tackade nej till löpning för jag stängdes vist av. Tänker nu lägga mig i sängen och vända flashcards. Hoppas hjärnan vaknar efter lite mat i magen. Vaknar även kroppen blir det löpning ändå men det tvivlar jag mycket mycket mycket starkt på. Dags att praktisera de kunskaper jag förvärvade under vinterns tentaperiod. Lyssna på din kropp och imorgon blir en bättre dag.

17/5 2012

Sjuttonde maj och normännen går banans. Själv har jag precis avslutat morgonpasset. Det är inget fancy p3 morgonpass eller ett halvamara jag kutat nu på morgonen men jag har gått igenom alla vessels i hund och häst och framför allt mina ofavoriter, de distal to carpus/tarsus. Alltså under det så kallade framknät eller tarsus. Det är små jävlar som snurrar runt och formar olika arches beroende på framben/bakben/ven/artär. Har kvar aorit arch och supplying från alla mina kära artärer men det tar jag om en halvtimme när jag anländer till bibblan för mer anatomi. Igår fick en kompis flytta in:
Jag sprang på den när jag skulle köpa mig en ny röd penna (För artärer såklart) och kunde inte låta bli när jag såg examens hatten. Den joinar min kosamling och får bli biträdande maskot men inget slår min kära giraff som har vart med på varenda tenta. (Märk examenshatten). Själv gömmer jag mig för plugget börjar sätta sina spår i ansiktet och jag ser ut som efter en helg i ladugården ungefär. 


Ska lägga in lite ny musik på ipoden, skrilex och black eyed peas. Det trodde ni inte va? Jag är en san allätare och behöver peppmusik idag. Det får samsas med sparzansa, Laleh, klassiskt, disturbed och kapten röd.

16/5 2012

Någon gång för länge sedan, typ innan första physiomidtermet var en journalist på besäk och för ett par dagar sedan fick jag se resultatet. Artikeln är publicerad i svenska veterinärtidningen och den blev mycket fin. Ett par fakta fel om nationaliteter och att jag läst bioteknik och inte biophysik smög sig in men på det hela taget är jag nöjd. Den har så fint budskap. Man liksom känner drivkraften stråla ifrån den och det är ju så det är. Jag ska ju klara det här även om vessels of the digits mördar mig just nu men inget är omöjligt och jag kämpar på. Tack Matilda för artikeln.

15/5 2012

Nu rustar vi för krig. Jag ska stå. Så är det bara.

14/5 2012

Allt går om man vill. 4 tenor och sedan hemgång. När tentorna är klara har jag överlevt ett år av fem och ett halvt. Jag menar, sämre kan man ju ha det. Sedan väntar en fantastisk sommar. Alltså klart värt att sluta vara människa och fixa det här. Idag blir det plugg med Sanne och Elisabeth, en lektion vid 16-18, lite mer plugg och en springtur. Allt går om man vill.

12 maj

Fattar ingenting med elisabeths dator. det ær en mac med norskt-amerikanskt tangetbord. Hur som helst har vi moffat huvudet fullt med vessels idag och jag sover kvar på hennes soffa før en minst lika effektiv morgondag. Puss

12/5 2012

Någon kommer vara sliten och ligga i fosterställning istället för att läsa blodkärl imorgon men det gör inget för vi är klara med midtermen. Nu väntar bara ett läshelvete fram till 21a juni. Ett träningspass då och då kan jag få unna mig men annar blir det hundratrettiomiljarder procent läsning för att stå mina examen. 

Men det ska inte tänkas på nu. Nu ska jag äta choklad, dricka vatten och hålla tummen för en lång sovmorogn och en snäll bakfylla img. 

Men som sagt. inget ångras och morgondagen offrar jag glatt. För att summera dagen så kan jag bara säga- Kemimidterm-Träning-Lunch-Margit+bad-Förfest hos elisabeth och slutligen kalas hos Eudun. Bilder har jag men lämnade kamerar hos elisabeth men ni ska allt få de hur bra man kan ha det.

11/5 2012

Inatt har jag simmat, ramlat ned från en balkong och hängt med sanne och jenny. I dröm världen alltså. Det var tyvärr inte så trevligt som det låter, mest ångest. Typiskt nervös Lollo. Tur att jag har några bitar fudge kvar. Det händer inte ofta men ibland behövs en kickstart på dagen. Håll tummarna!

10/5 2012

Nyklippt efter många måders "jag skaaa". 10 cm risbuske är borta och jag vågar släppa ut tofsen. Att kalaset kostade 120 kr hamnar på Budapest +konto. Dagen har bestått av kemi 8-21 med paus för klippning och mat. Middagens kycklingsallad i PlasadelaElisabeth gick inte av för hackor inte. Kyckling, sallad, tomater, jordgubbar och balsamico. Nu är det dags att samla kraft, imorgon 07.15 vankas denna termins sista midterm innan tentorna börjar. Som ni kanske gissat är det kemi. Hejja mig!

9/5 2012

En flagga som inte behöver halas ned, ett träningspass med tyngre vikter som gick bra, smågodis (Tesco har candyking!!) samt riskakor med ost. Sämre har jag haft det. Pluggar kemi men ska straxt stänga ned och sova gott. Puss på er!

8/5 2012

Avslutar denna termins physio med flaggan i topp. 20/20. Fint som snus. Imorgon är det tenta igen. Human anatomy, spännande. Hoppas flaggan inte behöver halas ned på halv stång.

8/5 2012

Hemma på paus. Körde sån där fantasiskt rolig, sjukt jobbig och mycket effektiv cirkelträning 07.00 i morse. Blodsmak i munnen, darrande ben och en perfekt start på dagen blev resultatet. Läste human antomy till 12, gick på physion och fick närvaro och smet sedan hem. Mums lunch och kaffekopp och nu väntar skolan igen för dissektion och mer plugg. Jag har det ganska bra, har ganska mycket energi och krigar på. Puh. Vad var det jag ville egentligen? Jag ville mest visa mina bilder. Den första är på en av de fem katterna som lullar runt på min innergård. Jag dör på långhåriga svansen och korthåriga kroppen. De andra två är på bilden budapest bjöd mig på igårkväll under promenaden. Det var så fint. Regnbåge, skymning och lugn och ro.

6/5 2012

Slut på lekstugan. Bilden överst är en solig förmiddag innan volleyboll turneringen när jocke var här. Läsningen var bara mysig men nu är det allvar. Gottar mig i physio, sista midtermet i physio imorgon. det ska bli så skönt när det är över och de andra två mindre mysiga utmaningarna för denna vecka kan få lite mer tid. Onsdag blir det tenta i human anatomy och fredag kemi midterm. Sen är det slut på skitgrejs och riktiga tentorna står för dörren.
Gör det bästa av situationen och äter frysta vindruvor och dricker kaffe. Mumma. (Ja, det är dessutom kardemumma i kaffet så det rimmar)

5/5 2012

Stopp. Stanna tiden. Tentaångesten har anlänt. Nätterna är förstörda och tröttheten kostant. jags ska bli veterinär jag ska bli veterinär jag ska bli veterinär. Klapp på axeln.


När det är såhär så saknar jag extra mycket. Min karl, mina bästa vänner, familjen och mina extrafamiljer. Åh vad jag älskar er. Tur att mamma kommer första juni. Jag saknar henne. Finaste mammuten.

5/4 2012

Skönt! Det var den skönaste löpturen på mycket länge. Skymning, lite vind och lagom temperatur. Nya knallrosa shortsen, min turkosa sport BH och blå hörlurar var en lysande outfit. Kände mig som en glad liten karamell. Påtal om karameller så mumsade jag smarties idag under pluggandet och insåg att nonstop är så mycket godare. Jag vet vad jag ska mumsa på imorgon.. det är ju faktiskt lördag. Dom gröna och rosa vill jag ha. Dom andra kan någon annan få.
Choklad är inte favoriten men vissa dagar i måndanen är det oslagbart. favortiterna är i fallande ordning:
1. Milky way
2. Mörkare=bättre. 86% jatack.
3. karamell krisp.
Det vattnas lite i munnen men jag får hålla mig till imorgon.


4/5 2012

Kom nyss hem efter en superproduktiv dag på bibblo. Duktig Lollo, klapp på huvudet. Ipoden ska bara få lite ström och sen beger jag mig ut och springer. Det är 22 grader och mulet så det är perfekt för jogging. Om jag inte får håll eller annat dumt så siktar jag på en mil ungefär.
Minus kringlorna som google maps ordnade åt mig så slutar den nog på cirkus milen. Myspys fredagskväll!

3/5 2012

Gårdagens plagg nummer ett. Mycket bekvämt. Lite kyligare idag, därav koftan. Temperaturen var perfekt nör jag gick och handlade för en stund sedan. Älskar att spar öppnar 06.30. Sticker till skolan för en lektion och sedan till Kalvin, var länge sedan men nu är det dags för hardcoreplugg. Jag vill så gärna komma hem till midsommar men då måste jag stå alla examen först!

3/5 2012

Effektivt plugg och lika effektiv shopping! Jag är så nöjd att ni kommer få bilder. Min garderob är nu utökad med militärgrön shortsdress, två par jeansshorts, ett par rutiga och ett par neonrosa springshorts. Ett fint linne fick också följa med. Från ett par shorts till fem och en shortsdress på en timme. Bra jobbat Lollo!

3/5 2012

Det blir såhär av värmen! Det som är bra är blommande midsommarblomster och sparris/jordgubbssäsong i början av maj. Katharinasällskap med anatomi, physio och kemi är också bra!

2/5 2012

Äggröra både i huvudet och i magen. Jag kan nog leva på det. Mums! Ska sova som en prinsessa nu och förhoppningsvis vakna pigg och glad och redo för nya tag.

2/5 2012

Trött och ännu tröttare. Ogonlåcken håller sakta men säkert på att trilla ned men det motverkas med god och energirik middag som förhåppningsvis hinner kicka in innan jag pallrar mig iväg till gymmet för skrotlyftning.

Dagen har bjudit på många timmar histologi samt anatomi tillsammans med en hiskelig temperatur på 30 grader. En tung väska att släpa på som princken över i sög ut all tänkbar energi så att fortsätta plugga var inte att fundera över. Istället shoppade jag tvätt, sjölj och diskmedel samt lite mat. Roligare än så blev det inte men tillsist samlade jag mig och har precis läst igenom physion en gång. 

Ska sluta berätta om min inte allt för roliga dag och dra på mig gymkläderna. Ska försöka att inte somna på tunnelbanan dit. Tar väl med några flashcards så jag håller mig vaken. 

Hoppas på en bättre morgondag med mer energi tack!

2/5 2012

Ljus, värme, fågelsång och stundande tentaångest väckte mig bryskt vid 05.10 och efter runtrullande till 6 gav jag upp och tog en kort morgon promenad. Det var härligt! Shorts och t-shirt med en tun kofta var precis lagom och luften gick att andas. 

Nu är vi inne i maj. Den första av de två officiella tentamånaderna. Jag är redo. Upp till bevis liksom.

1/5 2012

Var är stranden? 33 grader vid sju när jag var ute och sprang. Det var svettiga 40 minuter som närapå dödade mig. Nej, så illa var det inte men det var varmt. Väldigt varmt. Annars då? Anatomi och physiologi för fulla muggar. Alla kläder tvättade och nu plats på soffan. Har det bra.

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0