22/2 2014



Lördag förmiddag. Lysande tid för att börja gnaga lite på sommarena final topics. Jag har en ganska brutal tentaperiod framför mig. Pharmacology och nutrition final, det är två monster som inte ska underskattas. Till det har jag ett par till som ska hinnas med. Käns konstigt men det var faktiskt mindre än en månad sedan jag hade sista tentan i julperioden och redan sitter jag här. Hm. vad gör man inte? klarar jag allt till sommaren kan jag jobba på klinik i sommar och får en fin tentaperiod nästa jul. Det är motivation så det räcker för mig. Men man måste ha kul också så ikvälk vankas det coctail party. Allt från mig klart slut.

18/2 2014

Jag har ett dilemma.
 
Just nu äter jag inte kött, med undantag för vilt (varför jag äter vilt kan jag förklara i ett annat inlägg) och har inte gjort det på ett bra tag och inte på väldigt många år om man räknar samanlagd vegetariantid. Hur som helst, problemet just nu är: Borde jag äta svensk kött för att stötta svenska bönder som ändå producerar kött under en, jämfört med andra länder, schyst djurskyddspolitik? Om jag bestämmer mig för att köpa svenskt, ekologiskt och närproducerat kött ger jag den näringen möjlighet att växa sig starkare och möjlighet att konkurera med utländska köttproducenter och på så sikt bidrar till en schystare standard.
 
Det finns så många för och nackdelar. Jag väger också in miljöskäl som talar starkt emot köttätande, avel som ger snabbare och billigare tillväxt men också genetiska sjukdommar och förändringar i djurens naturliga beteenden och fysiologi. 
 
Jag tror jag får läsa på lite och brottas med frågan en stund innan jag fattar ett beslut. Jag vill göra något som faktiskt ger en förändring, en hållbar sådan, inget orealisktiskt och storslaget som att skapa en värld där alla älskar alla och vi lever i total harmoni med naturen.
 
Alla bäckar små ger en stor å. Mitt val just nu påverkar absolut naturen och djuren positivt men det kanske finns ännu bättre val och jag vill göra rätt. 
 
Ska läsa lite nutrition innan jag somnar, alltså hur jag ska mata djuren. Sedan ska jag mata mig själv och läsa på lite om hur jag borde mata mig själv gällande köttkonsumtion.
 
Ta en funderare ni också, börja med att kolla svenska köttupproret på facebook. Där postar många kloka människor sina funderingar och aktiva val som förbättrar för våra djur. 

16/2 2014



Hade superkul igår. Först en härligt nördig tv-spel och ölkväll och så många timmars dans! Precis vad jag behövde. Idag är formen sådär och det syns på fokuset. Ritat fåglar istället för att plugga och ska ta och laga mig ostkaka. Det blir spännande!

15/2 2014

Det tar på krafterna att vara student! Igår hade jag storslagna planer men det slutade med att jag efter hårklippning och linsshoppande krashade och sov 11 timmar. Jag var tydligen lite trött efter en vecka med mycket labbar och nya intryck. Tar igen planerna med födelsedagsfest ikväll. Värmer upp som en äkta student, cider och labbläsning.

14/2 2014






Jag känner på mig att 2014 kommer bli ett spännande år! Idag har vi varit på stordjurakliniken som ligger ca 50 minuter utanför stan. Strålade varm vårsol lös på oss när vi gick in och dagen blev spännande. Vi började med Clinical diagnostics och fick ett litet intro till hur kor och hästar ska klämmas och kännas på. efter lunch blev det surgery practicak där vi pratade om olika projektioner man kan använda när man röntgar häst. Vi fick ta lite bildrr och sedan titta på dom med vår duktiga lärare! När timmen egentligen var klar fortsatte ha med att visa bilder på kissing spine! Inte ens min parasitlabb imorgon kan förstöra mitt goda humör nu!

11/2 2014

Andra dagen i skolan började med en spännande lektion i clinical diagnostics. Läraren är samma som hade några lektioner i patophys och som jag talade varmt om. Hon aktiverar alla i klassen och gjorde en liten teater där hon plockade fram en kille i klassen som fick vara veterinär och visa hur man tar emot en patient. Mycket kul! Idag väntar nutrition, patho och sen en pharmalabb som pricken över i. Vi går ut hårt på en gång men det är spännande.

9/2 2014

 
Jag har absolut ingen lust att vara tillbaka vid skrivbordet i buddaludda. Zero, null, nada, no. Minus till och med. Börjar på en gång med att läsa pharma labb och försöka sortera ut veckans to do list. Det blir förhoppningsvis bättre imorgon när jag träffar mina kära kamrater. 
 

5/2 2014



Happy häst och happy Lollo.

4/2 2014

Att komma hem från stallet med isbitstår och stela fingrar och krypa nes under täcket för att tina är lyx. Att ha ont i hela kroppen efter två dagars ridning är lite pinsamt men också ganska lyx. Att en häst väntar på att man kommer hem liksom.

3/2 2014

En dag i stallet var vad jag behövde! Vi har fått besök istallet. 2x78 cm mankhöjd och en isis. så söta!

2/2 2014

Hemma i härliga sverige. Sovit och ätit, så kan mina dagar samanfattas. Imorgon bär det av till stallet. äntligen!

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0