29/4 2016

Äntligen fredag! Den här veckan har jag varit sliten. Stressen för examen är här, mycket ovälkommen. Även om det har varit en stressig vecka så har jag hunnit med två bra rugby träningar varav en med sprintar- stackars mina ben. Jag har haft en praktisk ultraljudslektion som verkligen gjort det hela mer begripligt.Jag måste absolut se hundra normalvariationer innan jag vågar ge mig på knepiga diagnoser men jag kan nog se en pyometra eller en mjälttumör. Man måste ju börja någonstans. Också en praktisk timme med cytologi har avverkats. Kul men svårt! Maj månad blir tokig. Jag tänkte beta av två examen i valbara kurser och tre riktiga innan den 27e. Kör bara kör.
 
 
Lever, diaphragma och gallblåsa. Misstänker också en bit av vänster njure.
 

25/4 2016

Sista midtermet EVER. Jag är ganska säker på att det gick bra så nu är jag alltsåfärdig med alla midterm och har barafem examen kvar att göra. Galet. Om examensregistreringen går enligt planen så har jag 28 dagar till min Epizootiology examen. Körbarakör

24/4 2016

 
En dag I Esztergom var mycket trevligt. Rugby klubben låg så fint! 50 m från Donau och det var liksom en rugby festival med massor med knattematcher och några för äldre. Vi hade bara en match men det var bra, för jag är inte rugby "bakis" idag utan bara glad. Vi vann med 20-0, jag spelade nr 9, alltså scrumhalf, det är inte min vanliga position men jag tycker det är skitkul. Man är liksom spelledare och mitt i smeten, lite lost var jag ibland men mest var det väldigt kul. Idag borde jag plugga state intensvt men jag är så trött på det att jag ska läsa lite epi istället.
 

23/4 2016

Påväg till Esztergom, har flashcards i väskan men nu är jag trött på dom och tar mig lite ledigt. Solen har letat sig fram och den ungerska landsbygden är vacker utanför tågfönstret. Tänk så mycket mer av landet jag sett tack vare rugbyn. Lång resa för en ynka match men det är så skönt att komma ut från staden och jag gillar att åka tåg. Måndagens  midterm är det sista någonsin, det kan gå hur som helst men jag håller tummarna. Efter det är det bara fem examen och sen är det slut. W O W 

22/4 2016

 
Hur kan man inte älska den här gruppen människor? Imorgon åker jag till Esztergom och spelar match,tyvärr inte med dessa pinglorna utan med national squad, B laget, det blir kul men lite nervöst. Trycker in state vets lagar och regler till på måndag så jag kan glömma allt vad skola heter imorgon och bara ha det bra. Ungern bjuder på sommarväder men jag är ganska nöjd här på bibblan också.
 

19/4 2016

Dagen före sista epimidtermet. Mina ofavoritbakterier står på schemat. E.coli, Tuberculos, Salmonella och brucella, och en massa mindre eländiga men också otrevliga rackare. Midtermet är kl 7.15 imorgon, ytterst otrevlig tid för midterms men det är det sista snortidiga midtermet ever så det käns helt okej ändå :) Hoppas jag inte blandar ihop allt. Efter midtermet är det bara pangbom på nästa- state vet, om möjligt värre. Fyra dagar att läsa på då lördagen är rugby dag. Tjoho!
 

17/4 2016

Idag skulle jag ha sprungit halvmaraton på ca1h 50 minuter. Det bestämde jag i Januari men sen fick jag benhinneinflammation efter en intensiv träningshelg. Den gick över men jag vågade inte riskera att få tillbaks den genom att ge mig ut på en 21 km tur ännu. Halva facebook består av uppdateringar från folk som sprunigt halvmaran eller tio km. Jag är lite ledsen för att jag inte kunde springa men jag är glad för att Ev tog min plats, jag hade ju ändå betalt och allt, hon hade inte en tanke på det för några månader sedan och är inte en löpare men en flitig rugbyspelare och mycket mer vältränad än vad hon själv trodde! Så himla häftigt att hon slutförde den! Grymt jobbat :D

16/4 2016

Tiden går för fort. Stressad som vanligt när midterm och examen närmar sig. Har midterm i epi på onsdag och sen state måndagen efter och sen är detdags att läsa för examen.
 
Preliminärplanen är
 
24/5 Epi
27/5 economics
3/6 State
10/6 Forensic
20/6 food hygene.
 
Vi får väl se vad det blir men så här ser det ut i mitt huvud just nu.

14/4 2016

Jag är inne i en dålig pluggperiod men för trött för att spendera mina dagar på bibblioteket. Försöker göra det bästa av situationen. Vi har en ny fostervovve, Bilbo, fd  teaching/experiment hund.Idagfick han av locket på fodertunnan och åt sig ett rejält skråvmål. Vi kom hem till en hund som såg ut som en tunna, bajs och kräk på mattan. Inte helt nöjda var vi med herrn.Buköm, hyperemiska slemhinnor och en aningen feber,detta tillsammans med fortsatta kräkningar resulterade i ett par timmar hos veterinären, dropp, kramplösande, H2 antagonist och en klart piggare vovve. Blodproverna får vi svar på imorgon, misstanken är pankreatit.Så detkan gå om man är en glupsk beagle.
 

8/4 2016

Det rullar på. Examensdatumen är publicerade och jag försöker planera resterande tid av våren. Detger alltid stress, så enkelt är det ävem om det är många veckor kvar tills första examen (24/5- epi). Hur som helst. Idag är jag trött och sliten och istället för att försöka plugga mer så ska jag se en match och äta mat med ett par ur laget, ladda för matchen imorgon helt enkelt.

2/4 2016

Sitter och skriver tionde sidan i mitt examensarbete, det kan tyckas lite men tio av trettio är en tredjedel och tio var mitt marsmål, det hade jag nått om det inte hade vart ett fantastiskt påsklov med tio hemdagar utan skrivande i mitten. Hur som helst käns det väligt bra. Något som också känsväldigt bra är dagens träning på margit. Lite passande och kickande och sen körde Rebecca slut på oss med ett galet cirkeltrännigspass. Säger bara commander, push ups, burpies och suicide runs för att nämna några. Ska avsluta det jag pysslar med, se ett avsnitt orange is the new black och sova gott. Det käns bra idag!

1/4 2016

Tillbaks i Budapest efter en fantastisk påsk. Tre dagars jobb på Södran, lika bra som vanligt om inte snäppet bättre kanske. Fyra dagar med skidåkning som resulterade i 6h snowboard och nästan 70 km längd varav det mesta skate, alltså en bootcamp mer eller mindre men oroa er inte, vi vägde upp det med mycket god mat och bastuöl. Budapest har bjudit på fantastiskt vårväder. Gräset är grönt och igår var det 24 grader och jag blev solbränd. Lyxigt. 
 

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0