3/11 2011

Kände att (havre)grynsgröten kan få ett eget inlägg såhär en torsdagsmorgon.

Grötfrukost är något som inte går att tröttna på. För det första är det varmt och gosigt och för det andra så finns det tusen variationer.

Det första som kan varieras är grynen. Jag är främst inne på fiberhavregryn, rågflingor och Axa sport gryn men mannagryn och vanliga havregryn går också ned. 

Den andra variationen är tillbehören och det är här vi snackar läckerheter! Jag har testat sjukt mycket olika hittepå men de allra bästa förljer här nedan:

  • Hjortronsylt. Otippat men hjortronsylt och så en liten skvätt mjölk och gröt på vanliga havregryn är mer efterrätt än frukost gröt!
  • Kardemumma och soyamjölk och gröt gjord på sportgryn eller fiberhavregryn. Det smakar som en jättestor semla, framför allt om tallriken får åka ett varv till i micron efter att mjölken och kardemumman hällts på.

  • Mjölk och lingonsylt på rågflingegröt är kalasgott.

  • Mörkt muskvadorsocker, lite mjölk och vanliga havregryn = Lakris gröt!

  • Hackat äpple och kanel med mjölk och fiberhavregryn. Dunderfrukost.

  • Lemoncurd. Det är lite småfult sådär men fantastiskt gott. En liiiten klick och så lite mjölk. Mumsig lyx variation. 

    Insåg att det här bara var ett litet skrap på ytan i mitt grötskafferi men det är en bra början, hoppas ni blev hungriga nu!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0