18/2 2014

Jag har ett dilemma.
 
Just nu äter jag inte kött, med undantag för vilt (varför jag äter vilt kan jag förklara i ett annat inlägg) och har inte gjort det på ett bra tag och inte på väldigt många år om man räknar samanlagd vegetariantid. Hur som helst, problemet just nu är: Borde jag äta svensk kött för att stötta svenska bönder som ändå producerar kött under en, jämfört med andra länder, schyst djurskyddspolitik? Om jag bestämmer mig för att köpa svenskt, ekologiskt och närproducerat kött ger jag den näringen möjlighet att växa sig starkare och möjlighet att konkurera med utländska köttproducenter och på så sikt bidrar till en schystare standard.
 
Det finns så många för och nackdelar. Jag väger också in miljöskäl som talar starkt emot köttätande, avel som ger snabbare och billigare tillväxt men också genetiska sjukdommar och förändringar i djurens naturliga beteenden och fysiologi. 
 
Jag tror jag får läsa på lite och brottas med frågan en stund innan jag fattar ett beslut. Jag vill göra något som faktiskt ger en förändring, en hållbar sådan, inget orealisktiskt och storslaget som att skapa en värld där alla älskar alla och vi lever i total harmoni med naturen.
 
Alla bäckar små ger en stor å. Mitt val just nu påverkar absolut naturen och djuren positivt men det kanske finns ännu bättre val och jag vill göra rätt. 
 
Ska läsa lite nutrition innan jag somnar, alltså hur jag ska mata djuren. Sedan ska jag mata mig själv och läsa på lite om hur jag borde mata mig själv gällande köttkonsumtion.
 
Ta en funderare ni också, börja med att kolla svenska köttupproret på facebook. Där postar många kloka människor sina funderingar och aktiva val som förbättrar för våra djur. 


Kommentarer
mamma

klokskap

2014-02-19 @ 20:18:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0