7/2 2012

Dagens anatomipractical var den roligaste hittils. Jag var inte sådär superförberedd men vad kan man vämta sig med en dag mellan informationen och practicalen? Hur som helst var dagens uppgift att öppna torax och absominal cavity för att finna hjärtat och dess stora vener och artärer och sedan följa dem bak i abdominal cavity och finna aorta och caudal vena cavas förgreningar. Mycket pilligt och mycket intressant. Inte helt enkelt då venerna har mycket tunna väggar och en skalpell/pincett är ganska vass. När vi skulle öppna torax kändes det lite konstigt och det visade sig att revben 4-12 var brutna straxt under kanten på serratus dorsalis så en del av jobbet var redan gjort. Vi misstänker en överkörning

Det här med physiology är ett nytt kapitel mycket, svårt men väldigt roligt. På tisdag vankas fysiolab om blod och det blir ett äventyr. Det är prov innan med standarddata (Siffor) samt skrivfrågor. Puh. 

Efter en lång dag med hälften av standarddatan inbankat så bar det av tilll gymmet. är nu medlem och startade med ett lugnt men jobbigt bodyart pass. Imorgon vankas kickboxning. Adrenalinet ska spruta!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Enjoylovisa

Nyutexaminerad veterinär på äventyr

RSS 2.0